TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Domy [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=251)
-   -   Pierwszy domek by zelkam (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=47765)

zelkam 12.11.2008 15:50

Odp: Pierwszy domek by zelkam

Dziękuje wszystkim, za o dziwo, dość wysokie oceny.
Oczywiście czekam na następne.

Bluszcz jest z tego zestawu:
http://nene.modthesims2.com/download.php?t=302150

Gio 12.11.2008 15:57

Bardzo ładny domek, tylko bryłą trochę mi się nie podoba, ale wewnątrz jest świetnie! Po za tym profesjonalnie zrobione zdjęcia no i świetny OGÓREK :D:D:D 9/10. Pozdrawiam!

kubuss 12.11.2008 19:12

A ja się rozpiszę ;)

Bryła: totalna klapa, nie podoba mi się kloc z dużym dachem, oknami i balkonem. Bez oceny.

Ogórek: bardzo ładny, naj bardziej podoba mi się gustowna altanka zarośnięta bluszczem. Ocena: 10/10

Przedpokój: bardzo ładny. Ocena: 10/10

Kuchnia: bardzo mi się podoba, ładne meble i kolory. Ocena: 10/10

Jadalnia: bardzo gustownie urządzona stół i krzesła bardzo mi się podobają, ładnie kolory. Bardzo mi się podoba lampa podłogowa, można wiedzieć z jakiej strony pochodzi ?? Ocena: 10/10

Salon: czerwień bardzo tam pasuje, ładne kanapy. Jednak jest jeden minus, zasłona wchodzi w kanapę. Ocena: 9/10

Łazienka: odpada tu już czerwień mi nie pasuje, dywan na podłodze ?? Za to bardzo ładny świecznik, można wiedzieć z jakiej strony ?? Ocena: 6/10

Przedpokój: jak to przedpokój ładny. Ocena: 10/10

Sypialnia I: bardzo mi się podoba, czerwień rlz. Ocena: 10/10

Łazienka: ta o wiele lepsza od tej na dole. Ocena: 10/10

Sypialnia II: również udana jak i pierwsza sypialnia. Ocena: 10/10

Oceny:

Bryła: -
Ogórek: 10/10
Wnętrze: 75/80, czyli 9,3/10

Edit: haha niech wam będzie bardzo ładny ogórek :D

pozdrawiam:
kubuss

Björk 12.11.2008 19:18

Kubuss - OGÓREK.
Zostańmy przy tym nazewnictwie (czyt. edytuj posta ;))
Zelkam, co do bryły, to sama lubię proste, ale masz taki straszny zygzak zrobiony przy drzwiach wejściowych - moim zdaniem lepiej wyglądają schodki dokładnie naprzeciw drzwi. No i mogłaś trochę urozmaicić bryłę dając przy tych drzwiach jakieś kolumienki, a nad nimi daszek. Dwa okna masandrowe na górze by się także przydały i jakiś komin wystający... Nawet nie musisz mieć kominka w domu (ja żeby urozmaicić prostotę prył bloków wstawiam kominki na strychu, a one wystają z dachu i już nie jest nudno ;) oczywiście takie kominki są bezużyteczne) Ale to moja tajemnica - shhhhh :)

Ps. a z OGÓRKA śmiałam się niezłe 10 minut :D.
I dobrze, bo śmiech jest zdrowy, więc zachęcam do pozostania przy ogórkach :)

Wielebny 12.11.2008 20:05

Bryła domu jest mało ciekawa mniej więcej to 2 kwadratu nałożone na siebie i o chaotycznym rozmieszczeniu okien i jednakowej kolorystyce
Ogród trochę pusty jak dla mnie ale nawet mi się podoba i bardzo ładna altanka .
Wnętrze akurat to ci najlepiej wyszło .
HALL
Ciepły przytulny i funkcjonalny
KUCHNIA
Ładna ale trochę pusta jakieś sprzęt kuchenny mikrofalówka expres do kawy itp.
JADALNIA
Ładna bez zastrzeżeń
SALON
Bardzo ciepły i miły dla oka .
ŁAZIENKA Nr.1
Cała czerwona i te paskudne kafelki kontrasty jakieś np. zamiast czerwonych kafelków można dać choćby jakieś odcienie brązu ale w tedy dużo oświetlenia by pomieszczenie nie była za ciemne .
SYPIALNIA Nr.1
Stanowczo za ciemnie wszędzie czerwień za wyjątkiem paneli gdyby chociaż sufit biały.
SYPIALNIA Nr.2
Zimna i chłodna i w ogóle nie pasuje do reszty pomieszczeń stylowo i kolorystycznie .
ŁAZIENKA Nr.2
Ładna lepsza od 1 ale trochę z resztą tak samo jak pierwsza trochę przyciasna.
Ocena
BRYŁA Uczciwe 5\10
OGRÓD 8\10
WNĘTRZE 8\10

OGÓŁ 7\10

Pozdrawiam
i życzę kolejnych udanych projektów .
RADY
Popracuj nad bryłami domów .

shizeR 13.11.2008 13:18

Bryła mi się nie podoba, ale w środku dom bardzo ładny:)

JBronkar 13.11.2008 13:53

Ładnie :) Ale nie tylko, jest za dużo z neta. :/ To nic, no daję 7/10 Postaraj się budować zbyt ładnie. :) Pozdrawiam. :)

justinea4 13.11.2008 14:01

Widocznie tydzien zmarnowany na budowę domu nie poszedł na marne :) Dom jest wprost boski mimo że na pierwszy rzut oka wyglada niepewnie. Nie wiem z jakich stron masz dodatki z neta, ale są genialnie i znakomicie dobrane. Nie mam pojęcia jak udało ci sie zrobić tak pierwszy domek, bo nie ma do niego żadnych zastrzeżenie :) Brawo! I oby drugi był jeszcze lepszy :) Ocenka : 9,5/10 (za ten wygląd zewnętrzny, który nie przypadł mi osobiście do gustu) Pzdr

niepokorna 13.11.2008 14:22

Ale żeście się mnie uśmiali ;p
<śmiech to zdrowie> :D

Sheba 13.11.2008 14:36

Am ! A prosze bardzo napisze Ci 'rady' ;D Na początek powiem ,że jest nieestetycznie budować takie klockowate 'sześciany' (domy) i zamieszczać na nim ten 'niesforny' tynk. Staraj sie budawać na początek mniejsze bryły o rozmaitych ścianach ,by niewyglądały tak jak te ,które zamieściłaś i by miały dwa kolory tynku jak np.brąz i np lekki karmel czy też 'kość słoniowa' ładnie się zgrywają (wg.mnie) Światła ! Światła...Nie widze oświetlenia ;) Skorzystaj oświetlenia ,które będzie oswiecone podczas gdy będziesz robiła zdjęcia ,z tego powodu ,iz pomieszczenia staja się jaśniejsze i z przyjemnościa się na nie patrzy ;) Lepiej by było gdybyś skorzystała z jasnych kolorów jakimi są np. zieleń ,żółć lub tez pomarańcz. Ozdoby są ważne-pamietaj o nich ,lecz zbytnio nie przesadzaj. Mam nadzeje ,że pomogłam...jakas sprawa- pisz ;) zawsze odpowiem na twoje pytania. Miło byłoby mi zobaczyc Cię w małym domku o promienistych kolorach :*

Pzdr.Sheba ^^

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:32.