TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Domy [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=251)
-   -   Mój 2 dom "Samotna matka z dzieckiem" (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=48139)

Souris 29.11.2008 18:06

Odp: Mój 2 dom "Samotna matka z dzieckiem"

Cytat:

Napisał olka1945 (Post 902516)
albo chcesz nabić sobie postów albo ja buduje dom taki porz drugi to są moje początki wie chyba nie muśisz tak mnie krytykować

Słuchaj, to ja mam dla ciebie radę, a mianowicie POĆWICZ SOBIE przed następnym wstawieniem domu na forum. Nie dziw się, że oceny są jakie są jeśli w tym dziale prezentowane domy są na wiele większym poziomie niż twoje. Myślisz że taki haughton nie ćwiczył? Ja myślę, że tak.

W twoim przypadku to nic tylko trenować, a że to twój drugi dom, ocena będzie - 0/10

Dlatego że:
- budynek jest za pusty
- bryła jest okropna, prosta, maksisowa, bez pomysłu
- nie ma ogrodu (bo tego czegoś nie da się nazwać ogrodem)
- zdjęcia są z trybu kupowania
- za mało akcesoriów
A tak szczerze - NIE CHCE MI SIĘ PISAĆ, popatrz na krytyki innych domów a zobaczysz czego brakuje u ciebie, bo moim zdaniem wszystkiego

olka1945 29.11.2008 18:10

Najpierw sie zastanów prawie kazdy dom tu ma dodatki z netu a ja mam takie domy tyko z przyczyny domu bez dodatku ja nie moge pobierac dodatków

Souris 29.11.2008 18:16

Cytat:

Napisał olka1945 (Post 902570)
Najpierw sie zastanów prawie kazdy dom tu ma dodatki z netu a ja mam takie domy tyko z przyczyny domu bez dodatku ja nie moge pobierac dodatków

Popatrz chociażby na domy Bjork, czy nie są robione z samego maksisa? Wiesz co ci powiem? Jej domy to przykład, że można robić naprawdę dobre projekty bez dodatków z internetu.

Flavour 30.11.2008 07:09

Bosch, ludzie spokojnie! Rozumiem zdenerwowanie:
Olu1945 - wstawiłaś koszmarny dom na forum - nie da się ukryć,
zgadzam się z Souris, że Bjork jest przykładem świetnych domów Maxisa, ale nie tylko ona. Nawet Legolas robi lepsze maxisowe domki od Ciebie, a moje bryły są mniej nudne :D (sorki Legolasie, ale sam wiesz jakie mamy oceny)
Przykro mi, ale mimo prawie niezauważalnych dodatków z innych części gry, ja tu widzę prawie same TS2 (główną wesję), a nawet jeśli widzę rzeczy z innych części, są strasznie niedobrze połączone. Salon to tylko meble ma ze stylu tiki, a tapeta i podłoga to z innej bajki w ogóle. :D

Pzdr, ale jednak w przeciwności do innych mówię: Nie pracuj dalej, bo mam wrażenie że jak znowu coś ci nie pójdzie, a ktoś to zauważy to będzie taka kłótnia jak tu.
3maj się Olu!

Wielebny 30.11.2008 09:07

BRYŁA
Tak właściwie to widać ją tylko na dwóch zdjęciach i tylko od frontu ale po tym mogę stwierdzić że nie należy do udanych i tak właściwie każdy element bryły należy chyba do innej epoki np. futurystyczne schody zaraz obok metalowe ogrodzenie niczym z starego dworku .
Ogólnie bryła jest prosta w swej budowie i niczym nie przyciąga wzroku.

OGRÓD
Kilka chaotycznie ustawionych krzaczków , palm i kaktusów co prawda masz alibi z tego powodu że dom znajduje się na pustyni i trudno tu o bujny ogród ale mogłaś/eś bardziej się postarać.
WNĘTRZE
Ogólnie można przyjąć że prawie żadne meble do siebie nie pasują , pomieszane style , co szczególnie widać w salonie . Nie wiem co tam robią te meble niczym z chatki z tropików .
Ogólnie wstawiałeś/aś pierwsze lepsze meble byle było bez żadnego pomysłu i stylu architektonicznego .
OCENA
BRYŁA 3\10
OGRÓD 3\10
WNĘTRZE3\10
OGÓŁ 3\10
Co prawda + za to że dom jest clean ale i bez tego można zbudować coś ładnego polecam prace Bjork i Irbis .
Pozdrawiam

Vanitas 30.11.2008 09:15

Dajcie spokój z tą kłótnią... Po części racje ma Olka, ale Souris też ma trochę racji... Też kiedyś kłóciłem się z Souris, ale teraz wiem, że nie miałem racji bo moje pierwsze domy były niezbyt dobre. Nie wiem po czyjej stanąć stronie dlatego postaram się zignorować tą sprawę i ocenię dom.

Dom jest za duży i bardzo źle zagospodarowany. Niektóre okna są białe a niektóre czarne. Kuchnia jest ciemna i nie ma do niej dzwi. Nie będę wypisywał dalej bo to nie ma sensu. W skrucie: źle dobierasz meble, okropnie łączysz podłogi i pokrycia ścian, budujesz za duże bryły i później masz problem z zagospodarowaniem ich...

Liv 30.11.2008 09:44

Tym razem wzorem Kowalina wypiszę co konkretnie mi się nie podoba, żebyś przy następnych domkach miała punk zaczepienia:

BRYŁA: Za duża, zbyt ciemny kolor, dach mógłby być bardziej płaski i w ogóle jakiś inny, raz okna są białe, a raz czarne, brak ścieżki prowadzącej do wejścia
OGRÓD: Widzę, że zastosowałaś się do mojej rady i postawiłaś drzewka pustynne ;). I reszta: ogród nieuporządkowany, basen (SAM BASEN) mi się nie podoba, w szczególności jego miejsce na parceli, w dalszym ciągu budujesz na zbyt dużej parceli. Poza tym, na pustyni chyba nie rosną truskawki, pomidory czy ogórki, no nie?
Pomieszczenia są ŹLE widoczne. Naucz się robić zdjęcia.
POKÓJ MATKI: Meble nie pasują do siebie, chciałabyś mieszkać w takim oczoje**** czerwonym pokoju? (nie mówię już o tym, że pokój jest za duży)
POKÓJ DZIECKA: również za duży, a przez to pusty. Gdzie się podziały dekoracje?
KUCHNIA: Staraj się dobierać meble tak, by ładnie współgrały z kolorami ścian i podłóg. Jest za dużo niebieskiego i za ciemno. Jak zwykle brak dekoracji.
ŁAZIENKA: Za duża. Źle zagospodarowana, meble nie pasują.
SALON: Za duży, brzydka tapeta, złe rozmieszczenie mebli...
I OGÓLNIE: Dom bez smaku i pomysłu. Nie przyłożyłaś się zbytnio.

Tyle. Mam nadzieję, że uwagi moje oraz innych oceniających PORZĄDNIE weźmiesz sobie do serca i 100 razy się zastanowisz zanim wstawisz kolejny domek.
4/10

olka1945 30.11.2008 11:23

Taraz was wszystki przepraszam a szczegulnie Souris . taeraz chyba wziełam sie do pracy bo jak pokazałam ten mój nowy dom to ... Teraz postanowiłam ,że moze pobiore jakis dodatek z netu

kubuss 01.12.2008 15:21

Nie podoba mi się, pusto ciemno, ogólnie brzydko. Ocena: 2/10

pozdrawiam:
kubuss

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:45.