![]() |
Odp: Ścinają mi się the sims 2 + dodatki do rezydencje i ogrody
Chce Ci sie to robic? :O
Nie lepiej przeniesc cos z dysku zeby zwolnic miejsce? :O |
Ja też tak proponuję. I nie wiem, co Ci da reinstalka...
Jeśli o mnie chodzi ja mam 1gb i na ośmiu osobach (potrzebnych to FS) na trójce jakoś chodzi bez żadnego zacinania. Zresztą trochę dziwne by było, skoro najnowsze dodatki wymagają 512 :/ |
ehhh to co zrobic ? dzisiaj sie bawilem i sprawdzalem na roznych detalach i roznica pomiedzy niskimi detalami a wysokimi jest prawie identyczna... dokonalem dzisiaj dokladnych obliczen i otoczenie wczytuje mi sie 29 sekund, rodzina 32 sekundy ( 1 osoba z małym domem jedno pietro ), a nieruchomosc 34 sekundy... jak myslicie co z tym zrobic ? xD jesli chodzi o te 400gb to mam tyle wolnego miejsca na dysku... az sie dziwie bo jak mowicie ze tak wam dziala tzn ze cos msuze zle robic ;/ wydaje mi sie ze moze miec to zwiazek z moim directxem... xd dawno temu instalowalem do roznych gier rozne directx i szukalem ich w necie, nei znam sie na tym ale czy to moze byc wina directxa ? macie jeszcze jakies pomysły ? bo jak slysze ze wam tak ladnie chodzi to ja tez tak chce ! poszukam cos jeszce na google... ;>
|
Potrzeby ludzkie są małe... widocznie.
Zarówno ja (PentiumE z 1.6 pogoniony na 2.66GHz, GF 8800GT 512MB ddr3, 2GB ddr2) jak i znajomy (Core 2 Duo E8400 pogonione z 3Ghz na 4GHz, 8800GTS 512MB ddr3, 4GB ddr2) po zainstalowaniu wszelakich dodatków do Sims2 (all co wyszło) obserwowaliśmy ciągłe ścinki, doczytywania itp. przeszkadzajki w grze. Takie są Sims2 - nie wykorzystują dwóch (czy więcej) rdzeni, nie są przystosowane pod nowy sprzęt... no i gra jest po poprostu przeładowana... To tak jakby do Malucha Wsadzić 10 ludzi i oczekiwać, że pojedzie szybko... Nic się z tym nie da rady zrobić - nie pomoże defragmentacja, wyłączanie aplikacji w tle itd... A to, że większości ludzi gra się komfortowo... hmm - nie są aż tacy 'pokręceni' żeby się tym przejmować/zwracać na to uwagę... |
tzn ze nic sie z tym nei da zrobic ? uhh ^^ trudno...
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:19. |