![]() |
Odp: Dom rodzinki Koronka ;))
Ech.... Trudno cokolwiek powiedzieć. Dom ma dziwną bryłę, a cały wygląda tak jakoś nierealistycznie.
Tak jakoś korolowo- bajecznie. Ogólnie nadziany kicz. Nie podoba mi się. Meble są takie dziecinne, co prawda jest parę dodatków z neta, ale one nic nie pomagają. Ogród nie zabogaty i z tą trawą to naprawde zaszalałaś... Ogólnie 3.5/10. Pozdrawiam! |
dzięki za ocenki gdy poprawię go (a idę to zrobić )
dodam nowe fotki ;) |
Dom komentuję na tę oto prośbę Flavour:
Cytat:
Cytat:
1. Bryła. Zrobiłaś bardzo ciekawą bryłę, tylko okna jakieś takie dziwne i nieładnie rozmieszczone. Okna nie pasują do drzwi. Nie podoba mi się kolor elewacji (proponuję Ci złamać ją jakimś dodatkowym odcieniem). 2. Ogród. Plastikowy zielony dywan? Nie oceniam. Nie uznaję tego za ogród. Ale lepsze to niż łysy ogród z niebieską trawą - co nie Falvour? Dawaj więcej roślin. Zobacz sobie jakie ogrody robi Kowalino i będziesz wiedzieć o co chodzi. 3. Salon. Cytat:
Palu-alu proponuję ci w następnym projekcie użyć w pomieszczeniu 3 różnych barw przy czym dwa elementy w jednym kolorze i po cztery w pozostałych. Trudne ale myślę, że Ci się uda. Popróbuj. Nie podoba mi się, że regał stoi w oknie, nie ma roślin i firanek. 4. Kuchnia i jadalnia. Cytat:
Krzesła mogłaś dać np. niebieskie - żeby to jakoś kolorystycznie powiązać z tapetą. Świetnie złamany chłód pomieszczenia za pomocą dywanu (będę miała do Ciebie pytanie o ten dywan - jest świetny). I rzeczywiście, brakuje ozdób, firanek i roślin. W jadalni trochę za dużo lampek. Dwie można by spokojnie wywalić. Śliczne różyczki. Kolorystycznie zbyt jednolicie. 5. Kącik czytelniczy. Cytat:
Palu-alu - liczę Ci to przemieszanie na plus. Wprawdzie wyszło jeszcze nie do końca dobrze, ale liczy się odwaga i kreatywność. Zrobiłaś błąd ze stawianiem regału w oknie i brakiem firanek. Zmienić te dwie rzeczy, dodać obraz, jeszcze jedną roślinę i by było bardzo fajnie. 6. Sypialnia Adrianny i Karola. Trochę pusto. Nie ma firanek, i okna jakoś dziwnie na siebie zachodzą. Popełniłaś też klasyczny błąd "młodych" projektantów - mianowicie postawiłaś biurko przy wysokim oknie. Kolorystycznie na dobrej drodze, ale jeszcze brakuje elementów spajających to wszystko razem. 7. Sypialnia Violetty i jej łazienka. Trochę za mało przytulnie, jak na pokój dla maluszka. I tyle powiem - bo sama jeszcze raczkuję w projektowaniu pokoi dla młodych. Krzesło straszliwie nie pasuje - zamiast niego lepiej jakiś stołek dla dzieciaka by pasował. W łazience koszmarny stolik pod umywalką. Ogólnie poprawnie, ale można lepiej. Znów brakuje firanek/zasłon i roślin. 8. Pokój dla nocujących gości. Jedyne pomieszczenie, które nie podoba mi się pod żadnym względem. Nie ma żadnej spójności ani kolorystycznej ani stylistycznej. Koniecznie pozbądź się tej szafy z kolekcji kosmicznej, bo to ona wszystko psuje. I przypominam - firanki, rośliny, ozdoby. 9. Łazienka. Poprawna. Trochę za bardzo się zlewa i jest za pusto. Firanki, rośliny, ozdoby. :P PODSUMOWANIE: Palu-alu. Flavour zrobiła na Twój projekt jakąś dziwną nagonkę. Dziwne, bo dom wcale nie jest aż taki straszny. Pośród Pierwszych Domów widziałam bardzo dużo znacznie gorszych od tego. Masz sporo odwagi i chyba nawet jesteś kreatywna. Widać w projekcie po prostu brak doświadczenia, ale to przyjdzie z czasem i z kolejnym projektami - mam nadzieję. Będę Cię pilnować, więc się postaraj. :D |
Co za zieleń, zupełnie mi nie pasuje, wygląda jak zieolne kafelki. Brak roślin, ale za to fajna bryła.
Co do wnętrza to całkiem nieźle. Czegoś mi jednak tam brakuje. To znaczy nie uzywasz dodatków typu obrazów, rzeźb itp. I oczywiście dałabym firany, wtedy wnetrza lepiej sie prezentują. Ogólnie to całkiem niźle Ci idzie, ale trzeba jeszcze popracować nad szczegółami. Ocena: 6/10 |
Z zewnątrz nie wygląda ciekawie, ogród jest bardzo pusty, brakuje mi w nim roślin, salon - okno zasłonięte meblem? nie, nie wierze, jak tak można? :P gdyby nie to, to by mi się nawet podobało, kuchnia - pokrycie ścian nie bardzo pasuje do całości, tam jest dywan? to kolorowe na podłodze co kawałek widać też nie bardzo pasuje, no i znowu okno przysłonięte meblem, trzeba było mniejsze okno dać, lepiej by wyglądało, do jadalni nie mam zastrzerzeń bo nawet mi się podoba, kącik czytelniczy - znowu to z oknem... gdyby nie to byłoby nawet fajnie, sypialnia A i K - okna znowu ciut przysłonięte, ale na szczęście już nie tak bardzo, pokój ten jest troche za pusty, ale nie jest zły, sypialnia V - w którą stronę otwierają się drzwi? chyba nie do środka? biurko by chyba troche przeszkadzało, reszta pokoju może być, łazienka sie mi nie podoba, pokój gościnny - fajny, kolejna łazienka jest ładna, tylko okno nie pasuje, jest za duże, a jak już takie duże to by się przydała firanka/zasłonka.
Dom nie jest zły, najbardziej co mi w nim przeszkadza to przysłonięte meblami okna |
oki dzięki idę robić nowy i mam nadzieję "lepszy" domek ;) ;D
|
Czy to jest dywan?
Ogólnie nie za bardzo. Kubuss ma racje że meble nie pasują do siebie. 4/10 |
Do bryły się nie przyczepię ale za to okna w całym domu są straszne.
Dalej, jeżeli już zdecydujesz się na wysokie okna nie zastawiaj ich meblami. W całym domu bardzo brakuje mi obrazów. Podoba mi się prysznic (czy mogę wiedzieć skąd go masz? :)). Na stolikach przy łóżkach brakuje lampki, zegarka .. czegokolwiek :) Trawa ma zbyt intensywny kolor, wygląda jak sztuczna. I przydałoby sie kilka drzew :) |
od dzis oceniam nowym sposobem:
Bryła średnio 8/26 Salon odrazu przy wejściu do domów rabusiom się spodoba przyzwoicie 10/26 Kuchnia przyzwoicie 10/26 Jadalnia te światła pasują do reszty wspaniale 17/26 Kącik czytelniczy dobrze 11/26 Sypialnia Adrianny i Karola trochę pusto nieźle 9/26 Sypialnia dziecka przyzwoicie 10/26 Pokój dla nocujących gości za bogato średnio 8/26 Łazienka przyzwoicie 10/26 ogród za pusto, za bogato, za zielono i za słabo strasznie 3/26 Średnia Średnio 9.6/26 super na nieźle słabo na przyzwoicie jak na 1 domek to bosko |
O Dżyzas!
1. Okna są okropne, co gorsza niektóre na rogach.... 2. Drzwi od garażu. Pierwsze skojarzenie to "Gwiezdne wrota", oglądałeś/aś? Totalnie nie pasują. 3. Umeblowanie. Gorzej chyba być nie mogło, nic do siebie nie pasuje. Wieje kiczem na dwie przecznice dalej. 4. Ogród. Gorzej niż na polu golfowym. Dlaczego? Na polu golfowym są JAKIEKOLWIEK rośliny. Jedyne co go ratuje, to jakieś śmieszne rzeczy dla dzieci Ogólnie, w życiu nie widziałem gorszego łączenia mebli. Jedyne co do siebie pasuje to lodówka i kuchenka. Dom jest wstrętny! 2/10 |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:22. |