TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Knavesmire Manor [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=48828)

fajniutka 30.12.2008 14:38

Odp: Knavesmire Manor

Jest to niesamowite, lecz sądzę, że nie umiałbyś grać w tak olbrzymim domu. Wiem jednak, że robisz to tylko na pokaz.

10/10

haughton 30.12.2008 15:05

Bardzo cieszy mnie fakt, że mamy w tym dziale kolejny rozwijający się talent. Suszyłem Ci kiedyś głowę powtarzając w kółko, że marnujesz się z maxisem namawiając jednocześnie do korzystania z dodatków z Internetu i nieskromnie przyznam, że miałem rację. :D
Po pierwsze - wyrazu podziwu za zagospodarowanie tak dużej bryły. Po drugie - pochwała za samą bryłę (wyszedł Ci bardzo przyjemny dla oka, dumnie stojący wśród zieleni, elegancki dwór) oraz ładnie komponujacy się z nią ogród. Po trzecie - brawo za dobrze skomponowane, eleganckie pomieszczenia. Po czwarte - gratulacje za dobór kolorów i aranżację.

Kilka rzeczy mnie drażni: przemieszane miejscami style (meble raz klasyczne, raz nowoczesne), pustawe gdzieniegdzie ściany i drzewko bonsai w niebieskiej doniczce - druga na liście najbardziej obrzydliwych rzeczy stworzonych przez Maxis (tuż po posłaniu dla psa, przypominającego skrzyżowanie rzymskiego namiotu bitewnego z podstawą pod katafalk).

Widać, że chciałes zrobić projekt jak najbardziej realny (zadbałeś nawet o instalacje wodno-kanalizacyjne i wentylację ;)) i efekt końcowy jest na bardzo przyzwoitym poziomie. Czekam na następne projekty. :)

asiolek 30.12.2008 15:19

Niektóre pomieszczenia nie podobają mi się bo są trochę chłodne ( głównie przez dominującą w nich biel ) Ale większość mi się podoba.
A bryła jest naprawdę mistrzowska :)
9/10

yuppie 30.12.2008 15:41

Podoba mi się...:0
Coś mi się tam nie spodobało ale to nic..
9/10

Seraf 30.12.2008 16:00

Dziękuję wam wszystkim za oceny ^^ Po trudzie jakim było zbudowanie tego domu wiem już że było warto :)

Björk - Fotele miały służyć powiewowi nowoczesności ale być może nie wyszło to tak jak miało :) Co do bladoniebieskiej pościeli, zauważ że pasuje do odcienia tapet a samo łóżko do reszty mebli :) Nad kolorami spędziłem bardzo dużo czasu więc bardzo się cieszę że Ci się podobały :) Rury wyszły tak jakoś bardzo spontanicznie :D Co do trawnika ... gdybym miał tylko większą parcelę ...

Souris - Dziękuję :)

Liv - Sam sobie musiałem udowodnić że tak wielki dom da się dobrze i gustownie zagospodarować, dziękuję za ocenę i komentarz :)

Marian - Te puste przestrzenie są dziełem nowości otoczenia :) choć i tak za domem powinien rozciągać się wielki las który "ustawiłem" w widoku otoczenia :)

Czekoladowy.pl - Dziękuję :) U mnie ultra-hiper-modernu raczej nie uświadczysz ;)

Greenlyme - Jak już pisałem wyżej te nieliczne nowoczesne meble miały być powiewem nowoczesności, i być może nie wyszło ;)

Julia - Łazienka służby miała być prosta i skromna :) Dlatego nie upiekszałem jej zbytnio.

Intenso - Dziękuję :)

Linea - Mnie znów orientalny pokój bardzo się podoba :) Ale to już kwestia gustu :) A nad tym śniegiem pomyśle :)

Fajniutka - Dom ma już swoją rodzinę i całkiem przyjemnie mi się tam grało ;) Moje domy rzadko są tylko na pokaz.

Haughton - Suszyłeś mi głowę a ja Twoje rady i przepowiednie wziąłem sobie do serca i oto co wyszło ;)
Cytat:

Napisał Haughton
wyszedł Ci bardzo przyjemny dla oka, dumnie stojący wśród zieleni, elegancki dwór

Bardzo się cieszę ^^ Co prawda oryginalny projekt przewidywał także długą piękną aleję wysadzaną dębami ale niestety parcela jest zbyt mała ...
Mieszankę stylów już tłumaczyłem i mam nadzieję że zostanie mi ona wybaczona :) A drzewko bonsai .... z jednej strony nigdy nie mogę się powstrzymać przed postawieniem go ponieważ bonsai to jedna z moich ulubionych roślinek :) Z drugiej masz rację, doniczka jest ohydna i tak na marginesie bonsai nigdy w tak wysokich się nie sadzi ;)
Dziękuję za komentarz, jest dla mnie bardzo ważny :)

Asiolek - Pomieszczenia są chłodne i takie miały być :) Chodziło o poczucie elegancji :)

Yuppie - Dziękuję :)

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za oceny i komentarze :) Są dla mnie bardzo ważne, a pozostałych zapraszam do komentowania :)

Björk 30.12.2008 16:09

Cytat:

Napisał Seraf (Post 925441)
Fotele miały służyć powiewowi nowoczesności

No to wyszło tornado ;P

Seraf 30.12.2008 16:18

Zdarza się ;)

serek95-12 30.12.2008 16:46

WOW! To jest cudowne! No po prostu piękne!

Sweet.Dreams 30.12.2008 18:06

Po prostu cudo!!
Nie mam słów..
Gratuluję pomysłu. Wykonanie piękne..
Po prostu (wielkie) WOW ;)

Constantia 30.12.2008 19:17

Przepiękny, cudowny! Doprawdy! Meble w salonie i plan dużej łazienki połączonej z garderobą po prostu mnie zachwycił! Z zewnątrz, ten cały ogród oraz rośliny wspinające się po ścianach... Po prostu piękny. Nie pasują mi tylko ściany w sypialni nr 2 na piętrze, niebieska pościel w dwóch innych i krzesła w gabinecie :p

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:44.