TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Soffio di freschezza – powiew świeżości… (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=48894)

Lapis 03.01.2009 07:39

Odp: Soffio di freschezza – powiew świeżości…

Oł maj gad to jest piękne, jedyne co mi sie nie podoba to łazienka na parterze :P

oczywiście 10/10

Matti93 03.01.2009 09:11

Świetny domek :) Jest taki pełny w środku... jak by ktoś tam naprawdę mieszkał

Linea 03.01.2009 09:44

O.O
Mistrzu Marianie, po raz kolejny udowodniłeś, że w te klocki jesteś najlepszy.
Włosów nie mam już dawno, powyrywałam je, oglądając pierwsze foty, a potem to już pozostało tylko zgrzytanie zębów...;-)
Napisał Haughton, napisała Vibratoria, będę nudna - bryła, okolica, sceneria, wyposażenie - fenomenalne!
Bardzo podoba mi się Twoje łączenie kolorów.

Też przyglądałam się tej fototapecie... ;-)
A i pytanko: Na zdjęciach bryły, przyciemniałeś niebo na 'burzowe' czy taką pogodę zastałeś w grze? ;>
Nie powiem klimatu śródziemnomorskiego to nie nadało, ale dodało takiej fajnej przytulności, że aż chce się wejść do środka i schronić przed deszczem na kanapie.

Cytat:

Vibratoria, Ty zbieraj lepiej tą szczękę i za następną chałupę się bierz, bo ja nie mam na co patrzeć!

A Ciebie haughton też trzeba pogonić, bo te projekty to stanowczo zbyt rzadko się pojawiają... A ja ciągle czekam na nowe...
No właśnie, nie tylko Ty czekasz, więc... ;-)

Intenso 03.01.2009 10:09

JEJ! Naprawdę musiałeś nad tym domem spędzić masę czasu. jestem pod ogromnym wrażeniem. Jedyne co mi się nie podoba to pokój nastolatki. Te... Łóżko. Ale okej masz 10/10

Liv 03.01.2009 10:17

Wiesz, inaczej sobie wyobrażałam tu Hawaje ;)
W każdym razie otoczenie domku jest CUUUDOWNE i nadające odpowiedni klimat ;)
Ciekawa bryła, ale nie podobają mi się jej kolory- nie połączyłabym pomarańczowego i zielonego.
Wnętrza bardzo mi się podobają, a pokój nastolatki jest wręcz oszałamiający. Idealnie w stylu "rurzoffej bałaganiary" ;)
Poza tym, pomieszałeś dużo kolorów, co stworzyło bardzo barwny efekt, a w dodatku wszystko ładnie ze sobą współgra :)
Jedynie ta niebieska łazienka w domku dla gości rażąco nie pasuje mi do reszty.
Ogólnie dom bardzo realistyczny i widać, że budowany "z sercem" (chociaż wszystkie Twoje domki takie są ;))
10/10 :)

Marian... 03.01.2009 10:49

Cytat:

Napisał Callineck (Post 928588)
Wnętrza:
Salon - nieco skromny ale urządzony bardzo stylowo i ze smakiem. Trochę mi wadzi kolor blatu stoliczka do kawy ;)
Kuchnia - i znowu się czepiasz sam siebie ;) Orginalna, funkcjonalna, stylowa... Czego jeszcze od kuchni wymagać? Piękny kwiat na stole.
Sypialnia rodziców - Widać, że rodzina lubi podróżować. Panuje tu przyjemny rozgardiasz :)
Łazienka na parterze - zdecydowanie najpiękniejsze miejsce w całym domu. A tym oświetleniem nad wanną jestem po prostu zachwycona.
Pokój nastolatki - On wcale nie jest różowy, są co prawda pewne elementy wystroju w tym kolorze, ale wszystko dobrane z gustem i smakiem.

A już domkiem dla gości jestem absolutnie zachwycona! Siedzę i podziwiam oczarowana.

Podsumowując: wydaje mi się, że ten domek najbardziej nie podoba się właśnie Tobie ;)

Z tym stoliczkiem w salonie to się całkowicie zgadzam. Ale przyznasz mi rację, że jego kształt jest odpowiedni, nie? No właśnie kształt idealny, a jak blat pasował, to nóżka była ohydna, jak pasował spód, to blat nie. I weź tu sobie urządź salon...!
Ja się siebie nie czepiam, może tylko trochę ;), ale w grze na prawdę wygląda ciekawiej ta kuchenka...
Czyli sypialnia pasuje, to dobrze. Ciekawe, że zauważalny jest ten element "życia w podróży", bardzo mnie to ucieszyło, że ktoś to zauważył...
Z tą łazienką to ja Ci się dziwię- mnie się osobiście nawet ta mniejsza podoba, ale o gustach si nie dyskutuję, bardzo się cieszę, że została zaakceptowana...
Ale jak ten pokój nie jest oczoj**ny różowy, to ja jestem ksiądz proboszcz pobliskiej parafii!
Ale zgodzę się, że domek dl gości prezentuje się najlepiej chyba z całego projektu...
"wydaje mi się, że ten domek najbardziej nie podoba się właśnie Tobie"- po przeczytaniu zaskakująco pochlebnego (jak na nią;)) komentarza Bjork stwierdzam, że to chyba racja. Ona zawsze potrafi wynaleźć coś, czym wierci dziurę w brzuchu, a tu nic! Normalnie zawiedziony jestem:O

Cytat:

Napisał vibratoria (Post 928591)
To możesz być pewnien, że przez najbliższe parę dni palcem nie kiwnę bo będę się gapić na Twoje dzieło. :)

:p
Żebyś czasem korzeni nie zapuściła i nie zakwitła przed komputerem! ;)
A ja ciągle nie mam co oglądać

Cytat:

Napisał Björk (Post 928627)
Nie Haughton - nie napiszę o setkach podobnych modernów na forum ;)
Bo ten jest naprawdę bardzo wyjątkowy. Marianie, ta bryła naprawdę Ci się udała :)
Jest po prostu FENOMENALNA. Udowodniłeś wszystkim, że nawet tworząc modern można zrobić coś pięknego, odkrywczego i nowego.
Kolejną rzeczą nad którą się zachwycę to tzw. "ogród" choć w Twoim wypadku to piękne otoczenie :)
Fajny pomysł z domkiem dla gości.
Zdecydowanie gorzej wg mnie prezentują się wnętrza. Bardzo fajny pomysł z układem pomieszczeń, ale... dobór mebli pozostawia wiele do życzenia (przynajmniej dla mnie).
Wielgaśne brawa za to, że pokazałeś jak można skorzystać z tych firanek i zasłon, które większość userów bez sensu sobie ściąga i wali gdziekolwiek, byle by były (np. supeł ląduje na środku okna. Niby Amerylki nie odkryłeś, ale zdecydowanie lepiej prezentują się u Ciebie, kiedy wykorzystujesz firanki i zasłony prawo- i lewostronne :)
Wielkie brawa :) Niechaj inni się uczą :)
Pozdrawiam serdecznie

Tym postem po prostu mnie zszokowałaś, moja droga. Naprawdę! Nie spodziewałem się Twojego komenta, w którym jedyną krytyką jest "dobór mebli pozostawia wiele do życzenia". Zawiodłem się!
No to kto mnie teraz tak profilaktycznie zmiesza z błotem?!:O

Cytat:

Napisał Lapis (Post 928638)
Oł maj gad to jest piękne, jedyne co mi sie nie podoba to łazienka na parterze :P

Ha, ha! Wreszcie ktoś, kto się ze mną zgadza!!!!
(wg mnie nie jest to okropieństwo, ale cudo to też nie...)

Cytat:

Napisał Matti93 (Post 928652)
Świetny domek :) Jest taki pełny w środku... jak by ktoś tam naprawdę mieszkał

Się mówi po prostu, że bajzel! I tak ma być!

Cytat:

Napisał Linea (Post 928660)
O.O
Mistrzu Marianie, po raz kolejny udowodniłeś, że w te klocki jesteś najlepszy.
Włosów nie mam już dawno, powyrywałam je, oglądając pierwsze foty, a potem to już pozostało tylko zgrzytanie zębów...;-)
Napisał Haughton, napisała Vibratoria, będę nudna - bryła, okolica, sceneria, wyposażenie - fenomenalne!
Bardzo podoba mi się Twoje łączenie kolorów.

Też przyglądałam się tej fototapecie... ;-)
A i pytanko: Na zdjęciach bryły, przyciemniałeś niebo na 'burzowe' czy taką pogodę zastałeś w grze? ;>
Nie powiem klimatu śródziemnomorskiego to nie nadało, ale dodało takiej fajnej przytulności, że aż chce się wejść do środka i schronić przed deszczem na kanapie.

http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=48166
Polecam, jeśli chcesz w grze taki efekt. To poradnik stworzony przez haughtona, bardzo przydatny i dokładnie opisujący, co trzeba zrobić.

Linea, nie przejmuj się. Są peruki, a sztuczna szcęka wcale nie taka droga! ;)

Czemu ja tak lubię Twoje komentarze...?

Cytat:

Napisał Intenso (Post 928668)
JEJ! Naprawdę musiałeś nad tym domem spędzić masę czasu. jestem pod ogromnym wrażeniem. Jedyne co mi się nie podoba to pokój nastolatki. Te... Łóżko. Ale okej masz 10/10

Bratnia dusza chyba- też nienawidzisz "rószu"?;)

Cytat:

Napisał Liv (Post 928671)
Wiesz, inaczej sobie wyobrażałam tu Hawaje ;)
W każdym razie otoczenie domku jest CUUUDOWNE i nadające odpowiedni klimat ;)
Ciekawa bryła, ale nie podobają mi się jej kolory- nie połączyłabym pomarańczowego i zielonego.
Wnętrza bardzo mi się podobają, a pokój nastolatki jest wręcz oszałamiający. Idealnie w stylu "rurzoffej bałaganiary" ;)
Poza tym, pomieszałeś dużo kolorów, co stworzyło bardzo barwny efekt, a w dodatku wszystko ładnie ze sobą współgra :)
Jedynie ta niebieska łazienka w domku dla gości rażąco nie pasuje mi do reszty.
Ogólnie dom bardzo realistyczny i widać, że budowany "z sercem" (chociaż wszystkie Twoje domki takie są ;))
10/10 :)

Nie no, ja to chyba jestem daltonistą, albo nie wiem co, bo ja tam zielonego nie widzę :O:O:O
Tą łazienką może nieco poszalałem, ale ok...

Intenso 03.01.2009 10:56

no tak, nie nawidze, ale jakby miał być to pokój "sŁiT GeRl" to wyszedł ci świetnie. Dlatego dałam ci 10/10

treys 03.01.2009 11:22

cudownie ci to wyszło, w każdym choćby najmniejszym szczególe!
świetnie dobrane ozdoby, kolorystyka i meble.
po raz kolejny pokazałeś że modern nie musi się wcale kojarzyć ze surowym i sterylnym czarno-białym domem :).
gratuluję ci 10/10

Sheba 03.01.2009 11:34

Cednie -wszystko co mam do powiedzenia :*
10/10
Pozdawiam:
Shebulla

cerastes 03.01.2009 12:20

I jeszcze ja , przyłączę się do tych wszystkich zachwytów .... ;)

Wspaniała prezentacja !
Bardzo ambitnie skomponowałeś całość .
Jestem zachwycona bryłą , otoczeniem i bogatą aranżacją wnętrz .
Widzę , że lubisz tworzyć z rozmachem , a ja uwielbiam rozmach podziwiać .
Odwaga , niestandardowość , wyrafinowanie i elegancja - to cechy , które charakteryzują Twój styl .

Twoje projekty są coraz lepsze i coraz bardziej dopracowane . :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:52.