TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Domy [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=251)
-   -   Retrouver la tranquillité-odnaleźć spokój (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=49417)

symfonia 07.02.2009 13:00

Odp: Retrouver la tranquillité-odnaleźć spokój

Bryła taka sobie ogród mogłaś jeszcze dopracować -szkoda że w tle widać bloki psują klimat spokoju.
Wnętrza nawet mi sie podobają , a najbardziej kuchnia i jadalnia szkoda tylko że tapety są za ciemne.do saloniku też nic nie mam jest nawet przytulny.
ocena 8/10

NaNiKo 07.02.2009 13:06

Huh~
Z zewnątrz mi się w sumie nie podoba. Bryła nie przypadła mi do gusty *chyba nie lubię takiego 'przesunięcia' po prostu*, elewacje też jakoś mnie nie urzekły, okna nie nadają moim zdaniem uroku tylko są, bo muszą ;) Za to ogródek mnie urzekł i nadrobił po części to, co straciła bryła.
Pierwsze wrażenie po obejrzeniu zdjęcia przedpokoju było 'wchodzisz do domu a tam... ciemno'. Może nie jest to jakaś większa wada, ale mnie się nie podoba. Kuchnia- duża, zagracona *to akurat u mnie plus ;)* a wszystko tak upchane pod ściany. Nie wiem, może kombinowałabym z jakimś barkiem, czymkolwiek. Jadalnia- znów ciemno, troszkę ciasno jak tak się patrzy. Salon natomiast jest ciekawie zagospodarowany i zaplanowany i jest jasny :P Sypialnia też jasna, całkiem przyjemna. Za to łazienka nie podoba mi się nic a nic. Nie wiem nawet czemu. Jakoś po prostu sposób, w ja jest urządzona mnie przytłacza. No i chyba tyle. Punktów zwykłam nie dawać to nie daję. Praca jest całkiem dobra, ale do gustu mi nie przypadła jakoś szczególnie.

pisaqeczka 07.02.2009 13:21

Dom bardzo fajny, urządzony z głową.
Przyczepię się tylko do:
-okien(dziwnie to wyglada tu białe, tam czarne i jeszcze to wielkie okno)
- no i jak ktoś już wspomniał panele w łazience?

Okrutnie podoba mi się salon i sypialnia.

9/10

Sabrina123 07.02.2009 13:25

Piękny.
9,5/10

Linea 07.02.2009 13:28

Hmm, z samej nazwy myślałam, że to kolejny dom Mariana... o.O
Wnętrza bardzo fajnie, typowe dla mego gustu... 8-)
Sam kształt bryły i elewacja mi gdzieś zgrzyta, ale to chyba kwestia pokombinowania... :)

Red Trumpet 07.02.2009 14:00

Ogólnie dom jest ładny ALE:
- w ogrodzie może być więcej roślin
- na blacie w kuchni jest za dużo dodatków
- przedpokój trochę pusty
- dach niedopasowany do bryły(mógłby być niższy)
moja ocena to 8,5/10

Paka 07.02.2009 14:12

Faaaajny ;>
Tylko przedpokój i jadalnia wg mnie jest za ciemna, ale to tylko wg mnie
A łazienka jak mi sie strasznie podoobaaaaaaa ;D
I tak jakoś przed domem jest troche pusto,no ale co z tego ;P
9/10 :)

Marian... 07.02.2009 15:08

No i bardzo ładnie!
Przyjemna i prosta bryła, bez zbędnych udziwnień jakie ja zwykłem stosować, czasem nawet w nadmiarze. Pozytywnie, podoba mi się.

Dobrze dobierasz kolory, muszę przyznać, choć może nieco więcej życia przydałoby się w sypialni, ale ogólnie do wnętrz nie mam zastrzeżeń - nowocześnie i zgrabnie, tak jak lubię.

Ogród natomiast idealnie pasowałby mi tylko wtedy, gdyby był... pełniejszy!
Ale mimo to jest poprawny, nie będę się przecież czepiał szczegółów i personalnych upodobań!

PS. Bardzo zachęcający kącik pod drzewem...;)

Łezka 07.02.2009 15:25

No, no całkiem, całkiem niezło-dobry.
Wymienię wady, niedopatrzenia, błedy:
- nasadziłaś drzew jakby to był ubogi lasek, a przecież simowie nie mieszkają na drzewach, żeby je podziwiać - powinno być kilka rabatek oraz trochę więcej krzewów
- trochę pusto obok jeziorka - tam trzeba było postawić studnię ( która mi się nie podoba)
- za ciemno (mówię też o kanapie) w przedpokoju tak mrocznie - mało światła wpada
- kuchnia bardzo efektowna, lecz piękny widok psuje mi to "coś" pod zlewem oraz ten dywan wyglądający jakby był brudny
- jadalnia w moim stylu, lecz te rzeczy w rogu wyglądają, tak jakby lokatorzy nie mieli stolika, żeby go tam wstawić i upchnęli te rzeczy do kąta
- salon - denerwuje mnie ta postać z "tektury białej" - przecież to nie klub, albo dyskoteka tylko domek małżeństwa

Najbardziej ze wszystkich pomieszczeń podobają mi się wszystkie oprócz przedpokoju. To o czym wspomniałem powyżej to małe błędy, które szybko można naprawić. Z tym ogrodem mogłaś się bardziej postarać ;), ale i tak jest wporzo (przez rz to się pisze?);)

Ogółem ocena: 7,8/10. Dlatego taka ocena, bo obniżyłem za ogród i za te
niedociągnięcia.

Paulina___ 07.02.2009 17:03

Mnie się bardzo podoba i zagłosowałam że jest idealny. ;D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:29.