TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Coin Chaud – nowe spojrzenie na romantyczność… *(praca konkursowa) (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=49550)

ulmille 14.02.2009 19:53

Odp: Coin Chaud – nowe spojrzenie na romantyczność… *(praca konkursowa)

Widać w tej pracy dużo wysiłku,aby nadać jej charakter, jednak w mojej ocenie wyszło chyba jednak dość średnio.
Z zewnątrz dom prezentuje się bardzo masywnie, głownie przez zastosowane na elewacji materiały.
W środku drażni mnie mnogość przedmiotów, jest ich zdecydowanie za dużo, na dodatek wiele z nich jest bardzo kiepskiej jakości, co dodatkowo psuje efekt. W niektórych miejscach, jak np. salon (?) meble są zupełnie niepasowane a ich aranżacja sprawia wrażenie bałaganu.
Kontrowersyjne są również zestawienia starych i nowych mebli. Owszem, jest obecnie taki trend, ale te elementy należy wówczas odpowiednio wyeksponować. U Ciebie to wszystko jest niestety pomieszane ze sobą.
Pierwszy raz też widzę takie zasłony w łazience. Drażni mnie również dywan - jest nie dość, że niehigieniczny to na dodatek przy tych świecach stwarza zagrożenie pożarowe.
Dobrze prezentuje się otoczenie domu, jest całkiem interesująco zaaranżowane, ale i tym razem mnogość atrakcji popsuła nieco efekt. Basen,fontanna, jacuzzi z wodospadem to zdecdowanie za dużo jak na tak małą powierzchnię. Brakuje większego zróżnicowania pokryć terenu.
Podsumowując - parcela ma charakterystyczny klimat, jednak ze względu na swoje zagracenie i brak spójności nie zachwyca. Przy kolejnej produkcji zwróć uwagę na dobór dodatków i ich jakość.

Esterkaa 14.02.2009 21:11

Pieknie poprostu. bardzo realistycznie. ogródek taki romantyczny:D
Wystrój domku piekny. Aż chciałoby sie tam zamieszkac.
świetny domek. jestem pod wrażeniem naprawdę:))))
ocena: 10/10
:)

Mexiss 15.02.2009 18:32

Cytat:

Napisał ulmille (Post 958708)
Widać w tej pracy dużo wysiłku,aby nadać jej charakter, jednak w mojej ocenie wyszło chyba jednak dość średnio.
Z zewnątrz dom prezentuje się bardzo masywnie, głownie przez zastosowane na elewacji materiały.
W środku drażni mnie mnogość przedmiotów, jest ich zdecydowanie za dużo, na dodatek wiele z nich jest bardzo kiepskiej jakości, co dodatkowo psuje efekt. W niektórych miejscach, jak np. salon (?) meble są zupełnie niepasowane a ich aranżacja sprawia wrażenie bałaganu.
Kontrowersyjne są również zestawienia starych i nowych mebli. Owszem, jest obecnie taki trend, ale te elementy należy wówczas odpowiednio wyeksponować. U Ciebie to wszystko jest niestety pomieszane ze sobą.
Pierwszy raz też widzę takie zasłony w łazience. Drażni mnie również dywan - jest nie dość, że niehigieniczny to na dodatek przy tych świecach stwarza zagrożenie pożarowe.
Dobrze prezentuje się otoczenie domu, jest całkiem interesująco zaaranżowane, ale i tym razem mnogość atrakcji popsuła nieco efekt. Basen,fontanna, jacuzzi z wodospadem to zdecdowanie za dużo jak na tak małą powierzchnię. Brakuje większego zróżnicowania pokryć terenu.
Podsumowując - parcela ma charakterystyczny klimat, jednak ze względu na swoje zagracenie i brak spójności nie zachwyca. Przy kolejnej produkcji zwróć uwagę na dobór dodatków i ich jakość.

słuchaj ulmile.. w tym projekcie ewidentnie pokazales swoje BEZGUŚCIE, i ty chcesz zostac architektem? śmieszne to jest ... sam pokaż jakiś lepszy projekt a nie totalne dziadostwa jakie robisz...
nie potrafisz przetrawic ze ktos jest lepszy i go krytykujesz... zazdrość cie zabije... zobaczysz, wspomnisz te slowa, zrob cos porzadnego, bez kodow i po 2 przestan pisac do mnie wyzwiska na gg o mnie i o moich projektach bo je ukaże kiedyś na forum i bedzie ci lyso...
po 3 naucz sie niekrytykowac, zachowujesz sie jak dziecko w wieku przedszkolnym " ja mam najlepsze ty najgorsze" czytajac WSZYSTKIE twoje opinie tak widze ze to najlepsze podsumowanie...

co do projektu, bardzo mi sie podoba... masz talent Marian... gratuluje,
10/10

steve 15.02.2009 18:46

Nooooooo:D Ciesze sie ze wygrałes, gratuluje :D Sam oddałem glos hehe:D Wnętrze sliczne śliczne, wszystko jest bardzo ładne, ma swój charakter i urok, ale ogórd....ogród to jest bajka, ehhh czemu ja takiego nie mam za oknem... :) Poprostu nawet nie ma co skrytykować! Chyle czoło i gratuluje:)

pozdrawiam, steve

vibratoria 15.02.2009 18:49

@up. jak mogłeś nie głosować na mnie ty zły zły zły.. :D

Ale poważnie. Marian. Zasłużenie wygrałeś konkurs i jak zwykle jestem pełna uznania dla Twojej wytrwałości i ogromych pokładów talentu, które umiejętnie wykorzystujesz.
Zrobiłbyś kiedyś jakiegoś gniota, żebym poczuła się lepiej coo?? :D Bo pękam z zazdrości. :D

Marian... 15.02.2009 21:02

Cytat:

Napisał vibratoria (Post 959705)
Zrobiłbyś kiedyś jakiegoś gniota, żebym poczuła się lepiej coo?? :D Bo pękam z zazdrości. :D

Gniota? Odsyłam do mojej pierwszej pracy. Choć zaglądanie tam nie może być dużą atrakcją...:D;)

ulmille 15.02.2009 21:03

Odbiegając od ocen domu, muszę niestety przyznać, że co niektóre osoby nie potrafią poprawnie odczytać moich intencji.
Pisząc wszelkie komentarze co do domów, staram się pokazać to, co należy w nich udoskonalić, zmienić bądź unikać w przyszłości. Nie ma w nich żadnego odniesienia do co osoby, która daną pracę stworzyła. Każdy komentarz niesie ze sobą jakieś przesłanie, osobiste wskazówki, aby druga osoba mogła się rozwijać. Tym bardziej, kiedy tak jak tutaj, ma ona duży potencjał.

Jeszcze co samej osoby ziomal1992 . Twój komentarz może świadczyć jedynie o twojej nieuprzejmości, co do osób, które chcą komuś pomóc, aby stał się możliwie jak najlepszy. Szkoda, że ty nigdy nie skorzystałeś z tej pomocy.
Osobiście nie mam nic do ukrycia,więc jeśli czujesz taką potrzebę, proszę, ujawnij wszystkie rozmowy na gg. Myślę, że tylko ty na tym stracisz.

Co do domu, to już się wypowiedziałem...

vibratoria 15.02.2009 21:08

Cytat:

Napisał Marian... (Post 959893)
Gniota? Odsyłam do mojej pierwszej pracy.

Ahaha.. Marian. To żeś pojechał z tym zielonym tam. :D Ale wcale mi nie pomogłeś. :O Jest mi gorzej, bo teraz w dodatku widzę, jakie wspaniałe poczyniłeś postępy. :D

Dobra. Koniec marudzenia i offtopów. :D

Red Trumpet 15.02.2009 21:43

Super, bezbłędnie, cool. Więcej nie napiszę, bo po co?

Melisa 15.02.2009 21:44

ziomal1992..jak dla mnie to trochę przesadziłeś... przecież w wypowiedzi Ullmile nie było niczego złego..i nie miał złej intencji jak sam później powiedział... dał Marianowi moim zdaniem świetne wskazówki na co ma zwrócić uwagę.... a co do domu to nie będe się wypowiadała tylko po prostu podpisze się pod komentarzem Ulmille...ale muszę przyznać, że dom ma swój urok i klimat..a to jest bardzo ważne ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:59.