TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   "Novum" by kubuss [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50337)

Gio 16.04.2009 06:32

Odp: "Novum" by kubuss

Kubuss :)
To mogę śmiało nazwać Twoim wielkim powrotem- nareszcie! (przyznam, że Twoich domków trochę mi na forum, brakowało, miejmy nadzieję, że teraz będą regularniejsze ;))
Podoba mi się w tym domku dosłownie WSZYSTKO (no może prócz wielgachnej łazienki). A kuchni i jadalnia to mistrzostwo świata, mimo, że jest pod szklanym dachem ;)
Może jedynie ta dziura w podłodze przy wejściu jest tam chyba nie aż tak bardzo potrzebna ;)
Czekam na Twoje kolejne wspaniałe projekty.

Pozdrawiam!

dżin. 16.04.2009 11:50

Nawet ładny ten domek ;) Ale taki trochę dziwny, ze względu na pokrycie ścian w łazience typu maxis...Bryła trochę, tak jakby za fajna :D Coś mi przeszkadza, a mianowicie kratki, słaba jakość zdjęć i chyba opcje grafiki nie są maksymalne :( 7/10

kubuss 16.04.2009 11:50

Giovánni - dziękować, dziękować ;)

Jinchüüriki - co do kratek moja wina, ale słaba jakość to już nie moja wina :D To wina karty graficznej.

Upadła Dusza 16.04.2009 12:29

Bryła jest taka sobie.
Przedsionek - obraz na ścianie nie zbyt mi się podoba, fajnie wyglądają te dziury w podłodze z roślinkami, pierwszy raz takie coś widze więc się mi bardzo podoba.
Salon nie jest za ciekawy, wole jak sofa jest obrócona w kierunku tv a nie jakiegoś obrazu, nie podoba mi się podołoga.
Kuchnia - może być
Łazienka - nie podoba mi się kwiatek i bardzo nie podoba mi się szklany sufit.
Sypialnia jest nawet fajna.
Gabinek - chyba nie był to zbyt dobry pomysł. Nie wyobrażam sobie tego, że za każdym razem gdy chce się podejść do biurka, usiąść na krzesło, to żeby tam dojść trzeba się schylać lub iść na czworaka i to samo robić żeby się wydostać. Nie podoba mi się to.
Ogólnie dom nie jest zły, ale jakoś nie bardzo mi się spodobał.

avenly 16.04.2009 13:27

Nie wierzę , że to twoja praca ! :O :P
Świetnie, całe szczęście , że wreszcie zdecydowałeś się na coś nowego.
Bardzo ładnie ci wyszedł szczególnie dół, bo piętro już mniej mi się podoba.
Ehm, i te 'dziury' w przedpokoju są dziwne o.O
nie będę się już rozpisywać. 9/10

Vanitas 16.04.2009 13:41

Przyznam się, że niedawno myślałem o tym, że dawno już wstawiałeś dom :) Szczerze to widziałem lepsze twoje projekty ;) Nie podobają mi się te dziury w podłodze - są za głębokie... (mogę Ci wysłać przez PM link do poradnika jak to zrobić, ale możesz to wiedzieć ;)). W kuchni dosyć dużo krzeseł, ale świetne meble (będę miał co do nich pytanie do Ciebie, ale to też na PM :)) Reszta nawet nawet :D 7/10 - nie zrobiłeś wielu błędów, ale te dosyć się rzucają w oczy :)

Pozdrawiam

kubuss 16.04.2009 13:54

Dzięki Wam za oceny :D

Vanitas 16.04.2009 14:11

Napiszę jeszcze jednego posta ;) Napisałem o poradniku, ale nie napisałem jakim... :D Ten poradnik jest o tym jak zrobić niższy podest... :)

Jeszcze raz pozdrawiam :D

haughton 16.04.2009 14:15

Postanowiłem sobie, że dopóki nie pokażesz czegoś innego po ostatnich 20 identycznych domach robię bojkot i nie komentuję Twoich domów. :P Teraz wreszcie jakaś odmiana, i to całkiem sympatyczna.

Plusy - ładna bryła, ciekawie rozmieszczone wnętrza, "kombinacje" wewnątrz bryły, spokojne, pastelowe kolory w całym domu, jasna, przestronna sypialnia i przyjemne połączenie kuchnio-jadalni.

Minusy - cyprysy przed domem stojące w czymś co wygląda na myśliwskie pułapki na zwierzęta, "dziury" w podłodze w hallu zerżnięte od Curio, które w ogóle moim zdaniem są bez sensu (dekoracja to żadna, a rośliny tylko się męczą bez słońca i swobodnej wymiany tlenu) oraz ciasny i niekomfortowy gabinet (dla osób z lękiem przestrzeni niewskazany, w dodatku biurko z fotelem przy skośnej ścianie to chyba tylko dla dzieci - dorosły będzie uderzał głową o sufit :P).

Ogólnie to miło zobaczyć coś nowego w Twoim wykonaniu, szkoda że karta graficzna nie pozwala Ci na zrobienie ładniejszych fotek, bo to też dużo dodaje urokowi budynku.

mienso 16.04.2009 19:30

Bryła nie jest zła.
Zgodzę się z Ayą de Chat - te dziury w podłodze nie pasują do tego projektu.
Kubuss. Przesadziłeś z tymi świeczkami. Wiem, trzeba oszczędzać na prądzie, ale... ale, ale. Sam wiesz lub się domyślasz co mam na myśli ;) Ten przeszklony dach mnie trochę razi. Niby taki nowoczesny, niby modny, ale ja mówię temu nie. Stół w kuchni czy też blat (jak uważasz) jest... hm. Wygląda jak stół, przy którym zbiera się jakaś komisja, rada. Gabinet wyszedł Ci fatalnie. Jak wspomniała wcześniej Zelkam (?), nie ma żadnej poręczy, a sufit jest a nisko. Przypomina mi to sypialnię moich rodziców. Jak tylko rano wstaną to pierwsze co muszą zrobić to się walnąć o świeżo wytapetowany sufit. Wracając do gabinetu... Jest niefunkcjonalny. Łazienki ciąg dalszy... Co to za murek przy wannie? Papier jest trochę za daleko kibelka. Mogłeś postawiś jakiś stojący za pomocą kodu. Salon jest całkiem ładny, ale ja wyłożyłabym tam jakieś fajne panele. Wszystko.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:47.