TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Zalety i wady The Sims 3. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50748)

Agnes2704 23.05.2009 11:39

Odp: Zalety i wady The Sims 3.

Wady:

W relacjach między simami:
- mało opcji pogawędek
- ograniczone interakcje dotyczące pocałunku ("nieśmiały pocałunek" - wygląda jak pierwszy pocałunek z TS; "pocałunek" - odpowiednikiem jest romatyczny pocałunek z TS; "obciskiwanie" czy "obmacywanie" - odpowiednik goracego pocałunku z TS2) [dla osób które lubią romansować]

- interfejs
- długo napełnia się pasek "Energia", simy długo śpią (głównie problem stoi po stronie paska przyspieszania)
- punkty za wykonane marzenia są zazwyczaj małe
- nagrody za punkty, nie wnoszą zbyt wiele do gry
- ciężko jest zajmować się większą grupą (rodziną) simów
- trudne jest łączenie pracy z zajmowanie się rodziną
- niepotrzebne opcje w tworzeniu charakteru ("ulubione danie, kolor, muzyka") - również nie wiele wnosi do gry
- wsiadanie/wysiadanie z pojazdów

Zalety:

- grafika
- tzw. "misje" do wykonania

W relacjach między simami:
- opcja "poznaj" - można poznać cechy charakteru sima
- opcja "zapytaj czy jest singlem" - można zobaczć czy sim jest w związku
W tworzeniu postaci:
- edycja kolorami
- dużo opcji przy tworzeniu twarzy sima
- cechy charakteru
- wybór głosu dla sima !
Praca:
- można nastawiać opcje co sim będzie robił w pracy
- szybkie nawiązywanie kontaktów
- można w miare szybko awansować
Miasto:
- po mieście jeżdżą sobie samochody innych simów (miasto wydaje sie być żywe)
- odwiedzanie sąsiadów
Sport:
- przy w miare dobrze rozwiniętej umiejetności, dostępne są funkcje przy ćwiczeniach np. ćwiczyć tak żeby się nie spocić, albo żeby szybko się nie zmęczyć itp.
- można przez całe miasto biegnąć truchtem
- można brać udział w turnieju szachowym

Dla niektórych wadą jest małe umeblowanie, czy też ubiór i włosy. Nie rozumiem czemu niektórzy mają za to pretensje, przecież TS3 to dopiero podstawa, a do niej będą dodatki, więc czego się tu było spodziewać... W TS2 podstawie też wszystkiego było mało dopiero po dodatkach gra nabrała większego koloru. Cierpliwości

Wielebny 23.05.2009 13:01

Cytat:

Napisał Agnes2704 (Post 1028113)
Wady:
Dla niektórych wadą jest małe umeblowanie, czy też ubiór i włosy. Nie rozumiem czemu niektórzy mają za to pretensje, przecież TS3 to dopiero podstawa, a do niej będą dodatki, więc czego się tu było spodziewać... W TS2 podstawie też wszystkiego było mało dopiero po dodatkach gra nabrała większego koloru. Cierpliwości

Przecież mebli włosów itp nie ma prawie w ogóle twórcy gry poszli na łatwiznę
woleli wypuścić nie dopracowaną grę byle tylko kasę dostać
Co im szkodziło stworzyć jeszcze w każdej kategorii jeszcze po klika mebli
Mogli nawet wziąć te z The sims 2
Mieli przecież gotowe meble polepszyli by tylko tekstury i już .
Mam nadzieje że nie długo wyjdą dodatki robione przez fanów bo tylko im zależy tak na prawdę na grze a nie na kasie .
Przynajmniej za podajże 2 miesiące wyjdzie The Sims 3 Zwierzaki
No ale twórców jedynie trzeba pochwalić na narzędzie projektowania
bardzo pomocne i praktyczna rzecz
Pozdrawiam

Chryzantem Złocisty 23.05.2009 15:46

To ja trochę ponarzekam ;p

-Tylko simy potrafią robić naleśniki GODZINĘ...a potem następną godzinę je jeść
-Tylko simy potrafią 3 razy w tygodniu zepsuć zmywarkę,prysznic,a do tego zapchać kibel
-Tylko simy potrafią skręcać na rowerze bez żadnego poruszania kierownicą!
-Nie da się zmienić koloru schodów i komina
-Nie można zrobić każdej osoby:możecie zapomnieć o stworzeniu sima z kręconymi włosami,bo ich po prostu nie ma
-Jedną z przynęt na ryby jest...jajko.Nie znam się na wędkarstwie,ale taka przynęta wydaje mi się dziwaczna
-Wiecznie owocujące ogródki okazują się przekleństwem: codzienne zbieranie warzyw i owoców może być wykańczające dla sima-ogrodnika,nie wspomnę już o tych,którzy mają duże ogródki
-Bardzo koli w oczy mała ilość mebli.W TS2 podstawie mieliśmy mnóstwo różnych kolekcji (azjatycka,klasyczna,europejska itp.),a w TS3 można ze wszystkich mebli zrobić jedną,góra dwie kolekcje.
-Trudno zrobić wyróżniające się domy.Simowi architekci,drżyjcie!Wasze domy to będzie po pewnym czasie powielanie schematów.Jedynym ratunkiem(?)jest zmienianie kolorów w Tworzeniu Stylu
-Brak wyboru innych kolorów dla roślin.W TS2 nawet głupie stokrotki miały 3 wariaty kolorystyczne,w TS3 można wybierać tylko jeden kolor,w jakim kwiaty zostały stworzone
-Nie ma różnicy między najtańszym a najdroższym łóżkiem,poza wygodą(i wyglądem) : simom w obydwóch łóżkach tak samo rośnie energia

to tyle,jak coś znajdę jeszcze,to pomarudzę ;p;

aneczka90-90 23.05.2009 17:59

- zgodze sie z tym, ze szybko psuja sie umywalki, prysznice, sprzety elektroniczne... :|
- poza tym bardzo latwo jest utrzymac sima w dobrym nastroju, wystarczy ladnie umeblowane mieszkanie, dobra muzyka, smaczne jedzenie, pospac 8h i simy tetnia zyciem, jednak denerwujace jest to, ze wystarczy 1 brudny talerz badz zlew aby sim narzekal :|
- maly wybor mebli: nie zgodze sie z tym, ze jest to podstawa i normalne, ze dodatkow jest malo! jest wiele osob, ktore uwielbiaja budowac, piekne, duze mieszkania i niestety musza czekac na nowy dodatek lub za jakis czas sciagnac z neta
-BRAK ALBUMU ZDJEC W GRZE!!
- grywalnosc jest jak najbardziej na plus, w simsach 2 strasznie denerwowalo mnie, ze jadac do restauracji, czy na zakupy musialam czekac, az gra sie zaladuje :/ poza tym gra nie tnie sie, JEDNAK zobaczymy co bedzie pozniej, kiedy zaczna wychodzic dodatki
- fajnie, ze kiedy simsy wejda sobie w droge, to nie odkladaja, np. naczyn, ktore trzymaly, tylko cierpliwie czekaja ;)

uwazam, ze gra nie jest warta swojej ceny, poniewaz, kiedy na rynek weszla podstawa the sims 2, nie przeszlo mi przez mysl, aby marudzic, ze nie ma opcji dostepnych z dodatkow the sims 1 (balanga itp) a przy the sims 3 jednak jest na odwrot... nie ma tego zafascynowania, tych nowosci. nie dosc, ze jest mala ilosc mebli, to sa one skopiowane z 2 czesci ;|
bylam starsznie napalona na to, ze cale miasto bedzie do naszej dyspozycji, poniewaz w latwy i szybki sposob mozna przyniesc sie w inne miejsce bez zbednego ladowania gry, jednak brak mozliwosci wejscia do poszczegolnych obiektow (szpital, restauracje) zabieraja czlowiekowi ta frajde ;)

dżin. 23.05.2009 18:19

Cytat:

Napisał Kowalino (Post 1028191)
The Sims 3 Zwierzaki

A ja na Simy focus przeczytałem, że pierwszy dodatek to będzie połączenie WB i CW

Libby 23.05.2009 18:37

Nie mam jeszcze The Sims 3, ale słyszałam, że EA powiedziało, że wersja w necie nie jest wersją finalną. Nie wiem, ile w tym prawdy, ale może w końcowej wersji nie będzie tylu wad? Oby...

Wielebny 23.05.2009 19:16

Na pewno to jest Wersja finalna chociaż ucieszył bym sie gdy by tak nie było
A wersja finalna była by z większą ilością obiektów bez błędów itp
ale niestety tak nie jest

Człowiek w zielonych rajtuzach 23.05.2009 19:34

Skąd wiesz? Często zdażają się wycieki z błędami, gdyż pochodzą one jeszcze z okresu prac nad grą.
Nikt tutaj nie wie czy to finalna wersja czy też nie.

Wielebny 23.05.2009 19:41

Finalna wersja gry już była w tłoczni i teraz jest rozwożona do sklepów i prawdopodobnie to ona została skradziona i udostępniona w sieci ale różnie mogło być
Ale nie wiem jak wy ale ja bym się bardzo ucieszył jak by sie okazało że to co krąży w sieci To wersja BETA

dżin. 23.05.2009 19:55

Wtedy to byłby 8 cud świata !

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:23.