TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Przytulny domek by Naroa [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52248)

Gio 22.09.2009 16:17

Odp: Przytulny domek by Naroa

Mi domek bardzo się podoba- szczególnie wewnątrz. Co tam niedopasowanie kolorystyczne- ważne że jest miło i przytulnie :D
Zewnątrz widać że miałaś pomysł i to się też liczy- wykonanie też jest ważne ale nie aż w takim stopniu. Przynajmniej nie jest to kartonowe pudełko ;)
Ogród może być tylko zastanawiają mnie te dwie altanki- hę?

No i podjazd dla samochodu tak umieszczony ni w pińć ni w dziesięć :D [?!]
ale jestem na Tak przez duże 'T' :D
pozdrawiam

Merve 22.09.2009 16:47

Dzięki wszystkim za komcie.

αγάπη 22.09.2009 17:54

Bryła to dno.
Ogród też, o wnętrzach nie wspomnę.
4/10

Reminiscencja 22.09.2009 18:15

Cytat:

Napisał Naroa (Post 1126582)
Tego zdania nie będę już komentować, bo aż brak mi słów. <żal>

e, lol no własnie osoba skomentowała Ci prace a Ty wyskakujesz ze słowem żal zastanow sie bo przykra jestes. :{

zamilknę lepiej. : )

jeśli chodzi o dom to nie podoba mi się nie wiem dlaczego choć kolory sa swietne. 7

edit. Liv dlaczego do Marudnika? :|

Liv 22.09.2009 18:35

Oj

Bryła- zbyt masywna. Lepiej prezentują się zgrabne bryły.I na przedniej ścianie- co kawałek to inne okno :|
Ogród- za duży, a w związku z tym sama nie wiedziałaś jak go zagospodarować i wyszło co wyszło.
Przedpokój (wpierw myślałam, że to salon)- całkiem spoko, aczkolwiek mieszanka stylów totalna (zresztą jak w całym domu :|)
Kuchnia- meble modern, a pośrodku dywan i firanki z innej epoki... (przemilczmy to)
Gdyby nie to, byłoby cudnie. No ale niestety...
Jadalnia- nie cierpię tego typu paneli, w których dokładnie można wskazać miejsce, gdzie kończy się jeden a zaczyna drugi. Staraj się unikać takich w domkach. I ten chleb położony tak na tym stole... To jest akurat dekoracja typowo kuchenna ;]
Salon- nie podoba mi się tapeta, te dywany na podłodze i fotele (jakby nie można było dać przed telewizorem kanapy- wiem, stereotypowo, ale jakoś to wygląda!) I rozmieszczenie poszczególnych obiektów też nie zachwyca...
Pokój dziecka (vhyba dziewczynki ;))- najlepsze pomieszczenie. Zmieniłabym TYLKO podłogę.
Łazienka- znowu pomieszanie stylów... Wgl, niebieski kolor bardzo odstaje od reszty domu (która jest głównie w ciepłych kolorach). A te szafki to imo tragedia :(
Korytarzyk- no i nie wiem co napisać.
Sypialnia- NIEEE! Pomieszanie z poplątanym, że bardziej się nie da!

Jeśli masz już pomieszczenie to trzymasz się linii kolorystycznej, i to jest najlepsze w tym wszystkim. Tylko meblując dom trzymaj się JEDNEGO stylu.
5,5/10

A z żalami na czytelników zapraszam do "Marudnika" :)

Merve 22.09.2009 18:44

Cytat:

Napisał Liv (Post 1127613)
Jadalnia- nie cierpię tego typu paneli, w których dokładnie można wskazać miejsce, gdzie kończy się jeden a zaczyna drugi. Staraj się unikać takich w domkach.

A mi nawet te panele się spodobały i dlatego je dałam. Kwestia gustów :)

Charionette 23.09.2009 18:00

Ok, więc bryła do niczego. Za bardzo kwadratowa jak dla mnie ;)
Wnętrz już lepiej, ale brakuje mi tego czegoś :D
Reasumując: 5/10

beam. 27.09.2009 14:04

A co cały chleb robi na stole? : > Wybacz, że czepiam się aż takich szczegółów, no ale...
Bryła to dno. Wnętrza już lepsze, ale podobne do tego w czym się znajdują.
Ogród dziwny, duży i w ogóle niezagospodarowany.
4,5/10 i nie "żaluj" do użytkowników może, hę? Bo to nie miłe ^^.

Searle 10.10.2009 09:16

Faktycznie nad bryłą trzeba by trochę popracować, bo dom wydaje się zbyt masywny, a przecież w środku jest przytulny.
Altanki są nawet ok, tylko można było je jakoś w środku umeblować, albo jakieś kwiatki doniczkowe dorzucić.
Nowoczesne wejście trochę nie pasuje do klimatu domku.
Dywan w kuchni jest zbędny.
Obraz w sypialni zamienić na jakiś milszy dla oka parze małżeńskiej ;)
Faktycznie, brak sofy w salonie (krzesła są niewygodne do oglądania długiego filmu :) )
Podoba mi się natomiast pokoik dziecka i łazienka, która moim zdaniem powinna być w takich "chłodnych" kolorach.
Po małych poprawkach domek, byłby naprawdę śliczny.

dżin. 12.10.2009 09:03

Ciekawy pomysł na bryłę :D Jednakże ogród to porażka :(
Wnętrze dosyć ładne, najbardziej spodobała mi się kuchnia i jadalnia.
Pracuj dalej 6

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:46.