TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Windows 7 - problem z uruchomieniem gry (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53030)

Domi94 29.11.2009 15:30

Odp: Windows 7 - problem z uruchomieniem gry

Inko-chan - Niestety nie wszyscy mają tyle szczęścia.

brzos 02.12.2009 16:19

szczęścia, szczęścia, blabla.
skoro u tuśki chodzi dobrze, to niby dlaczego na twoim działa źle? coś jest nie tak.
taka dygresja: zarąbiste tagi .-.

nati98 26.12.2009 19:25

witam ja mam smsy3 i mam podobny problem komputer nie widzi plytki a mam windows xp a simsy 2czyta dobrze i wszystko ok pomóżcie
hura udało sie wymienilam czytnik i jest ok tamten byl za stary

xan029 24.03.2010 19:37

mam podobnego typu problem; zainstalowałam wszystkie dodatki do 'zwierzaków' włącznie, natomiast płyt z '4 pór roku' i 'podróży' komputer po prostu nie czyta... nie mam pojęcia co z tym zrobić.

MarekS 24.03.2010 19:58

Cytat:

Napisał Domi94 (Post 1161032)
Witam serdecznie.

Od kilku godzin jestem posiadaczką systemu Windows 7, który zainstalowany jest na fabrycznie nowym notebooku Asusa. Postanowiłam zainstalować na swoim komputerze grę The Sims 2. Sam proces instalacji przebiegł bez większych zarzutów. Problemy pojawiły się, gdy chciałam uruchomić grę. Pojawia się komunikat, że ten program ma znane problemy ze zgodnością. Gdy naciskam przycisk "Wyszukaj rozwiązania w trybie online", wyskakuje mi komunikat, iż nie odnaleziono rozwiązań problemu. Natomiast kiedy naciskam "uruchom program" wyświetla się komunikat "Włóż właściwą płytkę CD, wybierz OK i ponownie uruchom program", chociaż płyta z grą znajduje się w środku.

Zwracam się więc do Was z wielką prośbą o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Za wszelkie rady i wskazówki będę bardzo wdzięczna.

Przede wszystkim wyłącz funkcję Kontroli konta użytkownika:
Panel sterowania->Konta użytkowników->Zmień ustawienia funkcji Kontrola konta użytkownika
i tam zjedź suwakien na sam dół: "nie powiadamiaj nidgdy"
Wyjmij płytkę i uruchom ponownie komputer. Wcześniej upewnij się, że odznaczyłaś wszystkie zmiany w trybie zgodności. Przydałoby się przeczyszczenie rejestru i ponowne uruchomienie komputera.
Potem spróbuj uruchmić grę - włóż płytkę.

Emil96 25.03.2010 14:43

musisz pobrać aktualizacje ze strony sims 2 jak to nie podziała to kup se jakiś dodatek do sims 2 mój kolega tak zrobił i mu to podziałało

angel14 25.03.2010 15:00

a moze masz pirata i dlatego?

Anique 25.03.2010 19:31

Ja mam podobnie, a gdy chcę kliknąć na "uruchom program" zamiast na "wyszukaj rozwiązania w trybie online" to simsy niby się włączają, ale zacinaja się przy wczytywaniu...
Cytat:

Napisał MarekS (Post 1226966)
Przede wszystkim wyłącz funkcję Kontroli konta użytkownika:
Panel sterowania->Konta użytkowników->Zmień ustawienia funkcji Kontrola konta użytkownika
i tam zjedź suwakien na sam dół: "nie powiadamiaj nidgdy"
Wyjmij płytkę i uruchom ponownie komputer. Wcześniej upewnij się, że odznaczyłaś wszystkie zmiany w trybie zgodności. Przydałoby się przeczyszczenie rejestru i ponowne uruchomienie komputera.
Potem spróbuj uruchmić grę - włóż płytkę.

... i to (patrz: cytat) myślę, że nic nie da. Owszem, nie będzie wyskakiwał ten komunikat, ale może się dziać tak, jak u mnie, niestety.

Cytat:

Napisał angel14 (Post 1227085)
a moze masz pirata i dlatego?

Ja mam oryginalny. I system i simsy. (Także myślę, że to nie to...)

EDIT:
Cytat:

Napisał Emil96 (Post 1227082)
musisz pobrać aktualizacje ze strony sims 2 jak to nie podziała to kup se jakiś dodatek do sims 2 mój kolega tak zrobił i mu to podziałało

A te aktualizacje są za darmo do pobrania?

Starlight 25.03.2010 19:38

Tak te akutualizajce możesz pobrać przy włączaniu gry :)

Anique 25.03.2010 20:35

Z ostatniej chwili:
Zresetowałam komputer, zabrałam pliki z folderu 'Downloads' i działa normalnie (z tym, że wyświetla się ten głupi komunikat), tylko klikam na 'uruchom program' i nie zacina się już przy wczytywaniu.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:43.