TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Sim student - jak to jest? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53155)

nmin 09.12.2009 19:49

Odp: Sim student - jak to jest?

Cytat:

Napisał Remus Lupin (Post 1166071)
Dzięki

Dobrze,że powiedziałaś o rodzeństwie no tak mam bliżniaki i się zastanawiam czy lepiej je wyślę je razem czy osobno.

Czyli rozumie,że jak wyślę powiedmy Syriusza to będzie filmik a gdy chce Hermione to już nie?

Ja wysyłałam osobno, brat i siostra kolejno klikali na komputer, dlatego osobno wyjeżdżali z domu i trafili do kosza studentów też osobno. Nie wiem, czy jest filmik i jaki, jeśli wysyłasz razem, z pozycji otoczenia. Ale to przecież tylko krótki filmik, taki jak przy pierwszym pocałunku czy bara-bara, po jednorazowym obejrzeniu nie ma już właściwie na co patrzeć...

No i pamiętaj, że filmik mają tylko ci studenci, którzy mają rodzica. Stworzeni w trybie tworzenia studentów nie mają nic.

Remus Lupin 10.12.2009 11:42

Dobra rozumiem

mistrzyni_jedi 26.03.2010 19:37

Osobiście nie mam zbyt dużego doświadczenia, bo wcześniej tworzyłam studentów jakby bez rodziny, no po prostu od razu byli w koszu studentów. W każdym razie ostatnio miałam bardzo sympatyczną rodzinkę z trójką dzieci, najstarszy chłopak, potem drugi chłopiec i dziewczynka. Kiedy najstarszy, Hubert, był nastolatkiem, miał najwyższą ocenę w szkole (6+), postanowiłam go wysłać na studia i tak tez robię. Mam w związku z tym pytania, które chciałabym zadać w tym temacie, bo chyba nie warto tworzyć nowego. Hubert studiuje psychologię. Na początku myślałam o karierze paranormalnej, ale podobno odblokowują się po studiach inne kariery, jaka to będzie w tym przypadku?
I jeszcze coś. Jeśli wyślę potem na studia mojego młodszego chłopca, brata Huberta, Anaruka, to czy będę grała nimi razem, jako rodziną, czy też oddzielnie?
Z góry dziękuję za odp.

Liv 26.03.2010 19:48

1. Nie, nie dochodzą żadne nowe kariery... (nie wiem, skąd masz takie informacje)
Po psychologii najlepiej byłoby, żeby Twój Sim pracował w karierach: biznes, stróż prawa, kariera paranormalna, prawo, edukacja, szpieg. Natomiast jeśli zechce pracować jako naukowiec, nie będzie z tym problemu, aczkolwiek zacznie na niższym stanowisku aniżeli gdyby wybrał zawód, pod który przygotowywał się na studiach (w związku z tym siłą rzeczy i płace będą niższe)
2. O ile dasz ich razem do domu/akademika to tak :)

Searle 26.03.2010 20:55

mistrzyni - absolwent studiów (wszystko jedno jakiego kierunku) ma możliwość znalezienia pracy w dodatkowych karierach:
- artysta
- badacz natury
- kariera paranormalna.
Simy, które nie uczęszczały lub nie skończyły studiów nie znajdą propozycji powyższych karier w gazecie ani w komputerze.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:17.