TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Nie mogę się oświadczyć (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=54771)

Chryzantem Złocisty 25.02.2010 12:00

Odp: Nie mogę się oświadczyć

hmmm,i tak miałam w planach ich przeprowadzić,więc jak uzbierają fundusze na nowy dom,to sprawdzę,czy to coś da :P może dzisiaj jeszcze się uda

@down - nie.

dirty_job 25.02.2010 18:40

Może któreś z nich ma cechę unika zobowiązań...

Ayla 28.02.2010 09:42

Ja tak miałam z poznaną Francuzką. Nawet dzieci już mieli, a z oświadczyn nici. To jakiś błąd, niezależny od cech simów. Opcja się nie pojawia i już! :(

nmin 28.02.2010 15:59

Wczoraj znowu miałam ten problem, gdy grałam Zadkową i stworzonym przeze mnie Simem (zły, arogancki, charyzmatyczny, flirciarz i kucharz). Musiałam doprowadzić do ślubu, żeby spełnić jego marzenie życiowe o zobaczeniu ducha bogatego małżonka, a za nic nie mogłam się nim oświadczyć. Miałam już nawet wybrany dom, do którego bym ich przeprowadziła, żeby "odblokować" błąd. W końcu okazało się jednak, że Zadek, jako romantyczka, ma opcje proponowania związku i małżeństwa w Specjalnych -> Romantyczne. Czyli wychodzi na to, że jeśli kodem zmieni się na chwilę którąś z cech Sima na Romantyka, to powinno się udać... Lepsze to, niż przeprowadzka.

Pewnie zaraz ktoś z Was mi powie, że mój Sim nie mógł się oświadczyć, bo jest flirciarzem, ale miałam ten problem przy różnych cechach, nie tylko w tym przypadku.

EDIT: Chryzantem, dopiero doczytałam, że przy Romantyku też nie możesz... To ja już nie wiem :/

EJ70 01.03.2010 17:24

U mnie niestety też nie działa, po zmianie cech jest dokładnie tak samo, dochodzą dodatkowe opcje, tylko tej na zaproponowanie stałego związku, albo zaręczyn jak nie było tak nie ma.

Mizia 05.03.2010 01:54

Ta.Mizia się zdecydowała w końcu pograć w trójkę i mam ten sam problem. Zakupiłam nawet "Kryzys wieku średniego" i dodałam cechę simce "romantyczka" i dalej nic. Drugi sim nie ma obaw przed zobowiązaniami, oboje są na tym samym poziomie zauroczenia, mają dziecko i nic. Opcji jak nie było tak nie ma. Ktoś coś poradzi?

Alisha 05.03.2010 14:04

Jest juz latka do tego dodatku?
Jesli tak to chyba musicie sciagnac... :|

Mizia 05.03.2010 18:31

Do jakiego dodatku? Chodzi o podstawę gry

missscareall 03.04.2010 15:36

Słuchajcie!
Doszłam do tego samego momentu, co wiele osób - czyli mam sima Francuza, któremu też się nie mogę oświadczyć. Pokombinowałam i mam przyczynę problemu, to błąd gry.
Wpisałam testingcheatsenabled true, dodałam Francuza do rodziny i próbowałam nim się oświadczyć mojej simce...aż tu nagle w "romantyczne" pojawiła się opcja "poproś o zerwanie z simem Francouis" (czy jakoś tak). Co ciekawe, po użyciu opcji z tego kodu "chcę znać wszystkich" nie ma żadnego sima o takim imieniu, ani we Francji, ani w Sunset Valley. W panelu znajomości moja simka figuruje jako singiel.
I teraz brawo dla tego, komu się to uda rozwiązać...

Nieidealna 03.04.2010 15:45

missscareall - a próbowałaś kliknąć na tę opcję "poproś o zerwanie z simem Francouis"? Jeśli tak, to coś to dało?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:51.