![]() |
Odp: Duży dom = wolniejsza gra
Mój sprzęt to:
Karta graficzna: Intel 82865G Graphics Controller, Rozmiar pamięci: 96 MB Pamięć RAM: 1 GB Procesor: Intel Celeron 2 GHz P.s. Wiesz - może to dla niektórych dziwnie zabrzmi, ale jestem osobą uczącą się, a dokładniej studentką. Nie pracuję, nie zarabiam. I dla mnie wydanie w tej chwili nawet 200-300 zł na wymianę jakiejś części do komputera byłoby bardzo trudne wręcz nierealne :( |
Cytat:
|
wszystkim tak muli mi też to normalne im masz więcej rzeczy w domu tym musisz mieć lepszy komputer bo jak masz słaby to tylko domki jedno piętrowe możesz stawiać i w nich mieszkać
|
Tak też się dzieje, jeśli karta graficzna jest przegrzana.
lub w kompie masz za dużo śmieci:) |
Ja mam tak samo, też mi się tnie, kartę graficzną mam podobną (ta sama firma, chyba trochę więcej pamięci), procesor podobny, ramy 2 razy więcej niż Ty. Problem polega na tym, że nic nie mogę wymienić (najwyżej dodać ramu), bo mam laptopa :(( I również jestem studentką niepracującą, więc nawet ten ram w mojej sytuacji na razie odpada. Kombinuję z ustawieniami graficznymi gry, ale lubię widzieć tekstury ustawione na maksa, także trochę cieni itd, więc niechętnie z tych ustawień schodzę. Domy też lubię sporawe i udekorowane jak się da najlepiej. Zauważyłam też, że czasem im więcej simów na parceli, tym wolniej...
Tak czy owak, dzięki, że wspomniałaś, że nie ważna ilość rzeczy w downloads. Zastanawiałam się, czy czegoś nie wywalić, chociaż i tak pilnuję, by nie było za dużo rzeczy niepotrzebnych. Kocham moje downloads i nie mogę bez nich grać... Cóż, widocznie trzeba przemyślnie dom meblować, żeby zbytnio gry nie obciążał. Objętość Downloads wpływa chyba głównie na czas ładowania gry, a to już trzeba przeboleć... |
Więc właśnie, należy też patrzeć na ilość zainstalowanych dodatków i akcesorii a także tych ubrań, mebli i innych dupereli. U mnie domy zazwyczaj nie są duże, więc większego problemu z zacinaniem nie mam. ;)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:37. |