![]() |
Odp: "Wiktoriański" dom
Wspaniale zaprezentowany wiktoriański styl. Najbardziej podobają mi się wnętrza - eleganckie i wyrafinowane, bogate wzornictwo i starannie dobrane dekoracje.
Bardzo ładne jest również otoczenie domu - kamienne ławki, fontanna, strzyżone bukszpany... widać, że nic nie znalazło się tutaj przez przypadek. ;) |
Inko, marandile, laisha, Wikki, aniołek - dziękuję :)
Nie spodziewałam się tak pozytywnych opinii, w mojej ocenie ten dom nie jest do końca udany, zwłaszcza bryła ale cieszę się, że się spodobał :) |
Jest doskonały!
Niczego się nie przyczepię ;D 10/10 |
Muszę przyznać, że domek jest cudny. Panuje w nim starodawny klimat, a poza tym mam sentyment do epoki wiktoriańskiej.
I jeszcze jedno małe pytanie: czy na pomysł wybudowania domku w tym stylu nie wpadłaś po przeczytnaiu pewnej książki? Jeśli nie to sorki za ciekawość, ale tak już mam. :) |
Witam Figo! Otóż na pierwszy rzut oka ta "Wiktoriańska" willa, a raczej jej ogród wydał mi się cudem techniki gospodarczo-rekreacyjno-florystycznym... i miałem rację, bo sekwencja roślin, drzew oraz krzewów składa się razem tak jakby żyła w symbiozie ze sobą. Wnętrze... lubię taki styl, lecz momentami jest za dużo wzornictwa, pstrokacizny i takiego francuskiego, typowego "przepychu", czyli odczuwam nawet przesyt mebelków, dekoracji i nie wiadomo gdzie się patrzeć. Tak czy tak to jest cudowna willa... Ocena: 9/10 pkt.
|
Sherlock, zumzool, Dziurawiec_Skąpolistny - dziękuję :)
zumzool, na pomysł zbudowania tego domu nie wpadłam po przeczytaniu książki. Dom powstał częściowo w mojej wyobraźni a także wzorowałam się trochę na zdjęciach wnętrz w wiktoriańskim stylu. A o jakiej książce mówisz, jeśli można wiedzieć? :) Pozdrawiam |
Książka nosi tytuł "Mroczny Sekret".
|
Niesamowicie niesamowite. Dom został wykonany w ciekawym stylu. To takie coś innego, rzadziej spotykanego, no chyba, że ja czegoś nie wiem :D Twoje domy są perfekcyjne! :O
10(0) |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:11. |