TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Czy potrzeba tworzyć im domy? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=55981)

Łezka 03.06.2010 19:00

Odp: Czy potrzeba tworzyć im domy?

Kamis: Jak najbardziej tak. U mnie jest kłopot, że kiedy wybuduję moim Simom dom i idę do mojej stałej rodziny w tym samym otoczeniu to tamci się wyprowadzają do innego domu... :/

Kamis 03.06.2010 19:04

Cytat:

Napisał Dziurawiec_Skąpolistny (Post 1254374)
Kamis: Jak najbardziej tak. U mnie jest kłopot, że kiedy wybuduję moim Simom dom i idę do mojej stałej rodziny w tym samym otoczeniu to tamci się wyprowadzają do innego domu... :/

Też tak mam, ale nie wiem czemu, co jej brakuję w tym domu? ;(

Łezka 03.06.2010 19:06

Wiesz, nie wiem. :P
Ja wprowadziłem dalszą część mojej głównej rodziny do domu, w którym mieli wszystko. Wystarczało im łóżek, mieli zapewnioną każdą wygodę... a jednak mo kilku dniach wyprowadzili się gdzie indziej... :/

BLyy 03.06.2010 23:35

Czy jak dam im dom ze wszystkimi przedmiotami dzięki którymi będą mogli się rozwijać np. szachy. To będzie grać czasem i wzrastać im logika a co za tym idzie dostawać awanse? Zresztą siłownia czy coś tam jeszcze na mieście to też tak dla picu jakby wygląda. Bo tak się troche głupio gra kiedy ja mam maksymalny awans a oni dalej koczują na pierwszym :/

nmin 03.06.2010 23:46

Cytat:

Napisał BLyy (Post 1254643)
Czy jak dam im dom ze wszystkimi przedmiotami dzięki którymi będą mogli się rozwijać np. szachy. To będzie grać czasem i wzrastać im logika a co za tym idzie dostawać awanse?

Kiedyś zostawiłam Sima uczącego się logiki i zmieniłam aktywną rodzinę. Gdy wróciłam do niego dwa dni później, miał logikę na ósmym stopniu i był trzy szczeble awansu wyżej :D Trzeba zostawić Sima przy nauce czegoś, bo sam z siebie nie będzie zdobywał umiejętności.

BLyy 04.06.2010 00:14

To takie trochę bezsensu, gdyż prawie każdy zawód wymaga paru różnych cech do nauczenia :/ Twórcy się nie postarali by odzwierciedlić realistycznie upływające życie, by szło naprzód. A simowie stoją w miejscu, jedyne co idzie na przód to śmierć, a tak to stoją w miejscu.
Ja sąsiadce zrobiłem sześć dzieci i żadnego tego dziecka nie wychowywali gdyż nie mieli go sąsiedzi w swoim domu. Nie wiem czy opieka je zabrała czy coś. Ale chodzi o to, że u innych nie widać chęci rozmnażania również(to byli jedyni nowi obywatele ze zdrady). Czy komuś sie zdarzyło, że po którymś pokoleniu rodziny które stworzyliśmy przestały istnieć i miasto będzie zastąpione jakimiś wygenerowanymi losowo?

Horsez 04.06.2010 08:10

Cytat:

Napisał nmin (Post 1254185)
Ty to masz głowę na karku, ja o tym nie pomyślałam i zawsze tworząc sąsiadów, stawiałam im dom - a uwielbiam tworzyć rodziny, za to nie cierpię tworzyć domów :P

ja tez w edytorze godzinami, ale przy budowlance mój chłopak ;-)

Arkia 27.06.2010 20:35

Jakby co, to mi się simy rozmnażają, żenią się, starzeją, zdobywają sami pracę i awanse... Na serio. Mi jeden sim, co go z rodziny wyprowadziłam (wybrałam opcję "Wyrzuć"), to sobie znalazł żonę (nad czym ubolewam, bo to simka której nienawidzę - Darlene Bunch), i z nią dziecko ma. I drugi sim, którego wyprowadziłam (z jakiegoś dziesięciorga...) też sobie znalazł żonę, niestety... starą. Staruchę :( Ale u mnie wszystko gra.

Vanitas 27.06.2010 21:27

Arkia - no co ty? Serio?! : O Jakbyś chciała wiedzieć u każdego tak jest jeśli włączy postęp historii :]

Arkia 28.06.2010 10:30

Wiem, ale tu niektórzy mówią, że im simowie jakby stoją w miejscu :P

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:47.