![]() |
Odp: "Łowcy cienia"
Fajne, Spodobało mi się, bardzo przyjemnie piszesz. Aczkolwiek faktycznie ten chłopczyk to taki 'geniusz' z serii Sherlocka o detektywie Fiolkowskim :)
Lubię takie tajemnicze wątki i dziwne istoty (ale wampirów to już mam dosyć jak coś :) ) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że pierwszy odcinek wstawisz w miarę szybko :) |
Dziękuję za komentarze. :)
Odcinek będzie niedługo, jutro, może pojutrze. Nie później. I proszę sie nie martwić, zero wampirów, obiecuję. |
Podoba mi się :) ciekawie się zapowiada.
Było kilka powtórzeń, ale sama też robię takie "byki" więc nie będę się czepiać ;) Nie będę się rozpisywać, gdyż wszystko napisali już moi poprzednicy :P Powiem tylko, że Gold Chocolate dobrze zrobiła, iż w końcu namówiła Cię na publikacje swojego FS :D Gratuluje pomysłu i czekam na więcej :) |
Podobało mi się, nawet bardzo.
Jedyne co mnie boli, to to, że piszesz w czasie teraźniejszym. Nie wiem jak odczucia innych, ale mnie sie to ciężko czyta. W każdym razie fabuła wydaje mi się ciekawa - o ile można to stwierdzić, po tak krótkim kawałku - więc będę tu zaglądać ;) Ah, zapomniałam. Na początku widziałam powtórzenie, ale jestem leniwa i nie chce mi sie szukać :P No i brakuje przecinków, ale to takie, mało istotne błędy. |
Dobra, wiem, że opowiadania w czasie teraźniejszym większąści nie przypadają do gustu, ale wierzcie, jak przeczytacie trochę to się przyzwyczaicie. Mam przynajmniej taką nadzieję. :)
Przykładem jest Gold_Chocolate. Przyzwyczaiła się i już jesy git majonez. :) |
I tak będę czytać, nawet jeśli wymyślisz nowy czas :D
|
Dziękuję bardzo, miło mi. (#^.^#)
|
A żywy przykład by się może odezwał co? :D Faktycznie mi też to na początku sie nie podobało a teraz myślę , że tak jest lepiej niż w cz. przeszłym :D:D
|
Osobiście także nie przepadam za pisaniem w czasie teraźniejszym, aczkolwiek nie czepiam się. Jeśli tekst jest dobry, jak w Twoim przypadku, miło i lekko się czyta. Zwłaszcza przy Twoim stylu pisania.
Fakt, faktem, że rzeczwiście zwroty umieściłać w tekście zbyt wyszukane, jak na dziewięciolatka, lecz muszę stwierdzić, iż nie przeszkadzało mi to. Znam Twój styl i Twoje fantazje i spodziewam się adekwatnej do Twoich upodobań fabuły. Czytałam już kilka tworów zumzoolowego autorstwa, ale ten najbardziej mi się podoba jak dotąd. Wiem, że nie będzie o dzieciach, a raczej o nastolatkach, prawda? Może przestanę zgadywać i po porostu poczekam na odcinek. Jak na razie, podoba mi się, nawet bardzo. |
Jak już wspomnieli poprzednicy - czas teraźniejszy, który mi osobiście działa na nerwy w opowiadaniach, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że potem masz pisać z innej perspektywy czasu (a może tylko narracja się zmieni :|). Tutaj jednak wyszło całkiem nieźle, mimo czasu teraźniejszego.
Podoba mi się styl pisania. Wcale nie uważam, że jest zbyt "mądry", jak na 9-latka. Z drugiej strony przychodzi mi na myśl oklepana już historia o niezwykłym dziecku, od którego zależą losy świata, itd. Fabuła zapowiada się ciekawie. Niestety po prologu spodziewam się historii wspomnianej wyżej i czegoś z nadprzyrodzonymi mocami/istotami. Zdjęcia są niezłe, tylko drugie nie wyszło - ręka w łóżku, a druga w nodze :P. O ilość nie będę się czepiał, bo po pierwsze to prolog, a po drugie sam robię mniej. Wydaje się ciekawe, więc zajrzę przeczytać kolejny. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:47. |