TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   "Łowcy cienia" (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=56816)

Searle 20.07.2010 20:37

Odp: "Łowcy cienia"

Fajne, Spodobało mi się, bardzo przyjemnie piszesz. Aczkolwiek faktycznie ten chłopczyk to taki 'geniusz' z serii Sherlocka o detektywie Fiolkowskim :)

Lubię takie tajemnicze wątki i dziwne istoty (ale wampirów to już mam dosyć jak coś :) )

Cytat:

Wchodzę do biura mojego taty, całego zawalonego najróżniejszymi śmieciami.
Zmieniałabym szyk zdania, bo 'zawalony' tyczy się w tym wypadku do 'taty', a nie pokoju. Może bardziej: 'Wchodzę do biura mojego taty, które jest zawalone [..]'. Lepiej brzmi, nie? :)

Cytat:

spływają mi po policzkach kapiąc na bluzkę.
Ja bym użyła słowa "koszulka". Bluzka to bardziej kobieca część garderoby.

Cytat:

Musimy z stąd uciekać.
Bez 'z'.

Cytat:

Ten człowiek jest silniejszy ode mnie i zapewne w stanie powalić woła jednym uderzeniem.
[..] i zapewne jest w stanie[...]

Cytat:

powtarza, lecz jego głos coraz bardziej cichy i słaby.
[..] głos jest coraz bardziej [...]

Mam nadzieję, że pierwszy odcinek wstawisz w miarę szybko :)

Bush 20.07.2010 20:41

Dziękuję za komentarze. :)
Odcinek będzie niedługo, jutro, może pojutrze. Nie później.
I proszę sie nie martwić, zero wampirów, obiecuję.

rudzielec 20.07.2010 20:53

Podoba mi się :) ciekawie się zapowiada.
Było kilka powtórzeń, ale sama też robię takie "byki" więc nie będę się czepiać ;)
Nie będę się rozpisywać, gdyż wszystko napisali już moi poprzednicy :P
Powiem tylko, że Gold Chocolate dobrze zrobiła, iż w końcu namówiła Cię na publikacje swojego FS :D

Gratuluje pomysłu i czekam na więcej :)

Vipera 20.07.2010 21:10

Podobało mi się, nawet bardzo.
Jedyne co mnie boli, to to, że piszesz w czasie teraźniejszym. Nie wiem jak odczucia innych, ale mnie sie to ciężko czyta. W każdym razie fabuła wydaje mi się ciekawa - o ile można to stwierdzić, po tak krótkim kawałku - więc będę tu zaglądać ;)

Ah, zapomniałam. Na początku widziałam powtórzenie, ale jestem leniwa i nie chce mi sie szukać :P No i brakuje przecinków, ale to takie, mało istotne błędy.

Bush 20.07.2010 21:26

Dobra, wiem, że opowiadania w czasie teraźniejszym większąści nie przypadają do gustu, ale wierzcie, jak przeczytacie trochę to się przyzwyczaicie. Mam przynajmniej taką nadzieję. :)
Przykładem jest Gold_Chocolate. Przyzwyczaiła się i już jesy git majonez. :)

Vipera 20.07.2010 21:30

I tak będę czytać, nawet jeśli wymyślisz nowy czas :D

Bush 20.07.2010 21:37

Dziękuję bardzo, miło mi. (#^.^#)

Gold_Chocolate 20.07.2010 22:08

A żywy przykład by się może odezwał co? :D Faktycznie mi też to na początku sie nie podobało a teraz myślę , że tak jest lepiej niż w cz. przeszłym :D:D

Red Trumpet 21.07.2010 00:46

Osobiście także nie przepadam za pisaniem w czasie teraźniejszym, aczkolwiek nie czepiam się. Jeśli tekst jest dobry, jak w Twoim przypadku, miło i lekko się czyta. Zwłaszcza przy Twoim stylu pisania.
Fakt, faktem, że rzeczwiście zwroty umieściłać w tekście zbyt wyszukane, jak na dziewięciolatka, lecz muszę stwierdzić, iż nie przeszkadzało mi to.
Znam Twój styl i Twoje fantazje i spodziewam się adekwatnej do Twoich upodobań fabuły.
Czytałam już kilka tworów zumzoolowego autorstwa, ale ten najbardziej mi się podoba jak dotąd.
Wiem, że nie będzie o dzieciach, a raczej o nastolatkach, prawda?
Może przestanę zgadywać i po porostu poczekam na odcinek.
Jak na razie, podoba mi się, nawet bardzo.

Mroczny Pan Skromności 21.07.2010 05:57

Jak już wspomnieli poprzednicy - czas teraźniejszy, który mi osobiście działa na nerwy w opowiadaniach, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że potem masz pisać z innej perspektywy czasu (a może tylko narracja się zmieni :|). Tutaj jednak wyszło całkiem nieźle, mimo czasu teraźniejszego.
Podoba mi się styl pisania. Wcale nie uważam, że jest zbyt "mądry", jak na 9-latka. Z drugiej strony przychodzi mi na myśl oklepana już historia o niezwykłym dziecku, od którego zależą losy świata, itd.
Fabuła zapowiada się ciekawie. Niestety po prologu spodziewam się historii wspomnianej wyżej i czegoś z nadprzyrodzonymi mocami/istotami.
Zdjęcia są niezłe, tylko drugie nie wyszło - ręka w łóżku, a druga w nodze :P. O ilość nie będę się czepiał, bo po pierwsze to prolog, a po drugie sam robię mniej.
Wydaje się ciekawe, więc zajrzę przeczytać kolejny.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:47.