TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Inne gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Street Fighter IV (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=57543)

Remus Lupin 30.08.2010 17:05

Odp: Street Fighter IV

Zobaczymy najpierw chciałbym sam sprawdzić (szukałem dema ale nie znalazłem)

Starlight 30.08.2010 17:11

Na PC już jest SF4?
są emulatory ale musisz miec super kompa
U mnie Final Fantasy XIII na PC ma tylko 85FPS
a na PS3 śmiga

Remus Lupin 30.08.2010 17:16

Mogłem wcześniej założyć ten temat ale myślę,że podjąłem decyzje wiem dla mnie to ryzyko.

Zaryzykuję i zobaczymy czy to coś dam

w bijatykach takich jak tekken czy Guility gear X miałem to kiedyś też na kompa gram ciosami mieszanymi czyli wciskam wszystkie klawisze , które odpowiadają za ciosy.

Nawet w mugenach dobrze mi szło.

Starlight 30.08.2010 17:17

Emulacja jest nie opłacalna,
gra się tnie co jakiś czas..

Remus Lupin 30.08.2010 17:57

A wiecie może co łączy Ryu i Kena i Ryu i Akumy bo wszyscy mają ten sam styl.

sasha fierce 30.08.2010 18:05

Sakura tez ma ten sam styl co Ryu, wrecz jota w jote identyczne ciosy. Ken i Ryu maja inne chociaby hadoken czy shoryuken hit bo z inna predkoscia je wykonuja. Maja takie same style walki bo w historii SF uczyli sie u tego samego mistrza Gouken, a Akuma to jego brat.

Remus Lupin 30.08.2010 18:20

A powiedz mi

Dlaczego w innych SF inaczej się nazywają bohaterowie np Gouki i Akuma to jedna osoba a ja odnoszę wrażenie,że trochę inaczej się nazywali Vega (ten z pazurami on przypomina mi volverina z x -men i ten co tak ładnie atakuje elekrycznością to nazywał się M.Bison) może to chaotycznie napisałem bo dla mnie to trochę nie jasne.

sasha fierce 30.08.2010 18:23

To zalezy od wersji, Akuma to Gouki w wersji japonskiej. M. Bison nazywa sie Bega w japonskiej wersji. Ale to te same postaci.

rudzielec 30.08.2010 18:27

Bez obrazy ale Street Fighter IV na konsole to słabizna, combosy są proste jak budowa cepa (chociaż lubie SF).
Osobiście mam odpał na punkcie bijatyk, mordobić i wszystkiego gdzie można komuś sprać tyłek i gram na Playstation od dobrych kilkunastu lat, w porównaniu do MK Armagedon Street Fighter to łatwizna.
Spróbuj sobie zrobić combo złożone z piętnastu przycisków, lub Fatality na ostatnim poziomie, które żeby wyszło ci w pełni, musisz wystukać kombinację złożoną z kilkudziesięciu ciosów (jeden cios to kombinacja trzech guzików), a za każdym uderzeniem masz coraz mniej czasu by wystukać następne.

Myślę, że jeśli chcesz pograć na klawiaturze w Street Fightera to spokojnie możesz to zrobić, chociaż dobrego "dżoja" już za 30 zeta możesz kupić.
I dobrze napisałeś, to wszystko zależy od umiejętności!

Remus Lupin 30.08.2010 18:38

A znacie jakąś polską stronę internetową (Patrzyłem na wikipedii ale nic niema) o tej grze o postaciach chciałbym coś więcej poczytać ale nic tam nie mam.

Ale fajne są te postacie gdy grałem w SF II nie wiedziałem jak odblokować Sagata , Barloga , Vege i M. Bisona.

a tutaj mogę je wybrać i ten blanka, Honda , Dhalsim, Zangief, Dan on jest zabawny, Cammy, Fei long, Ryu , Ken, a także te nowe Rufus, ten El coś tam ta agentka, abel i Seth, Chun Li , Guille.

Fajni są na pewno sobie kupię.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:55.