TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Zabrał mi dziecko! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58650)

Chewbacca 28.12.2010 16:46

Odp: Zabrał mi dziecko!

hmm.. ja grałam w dziwnowie i przyszedł Waldemar Dziwak i zabrał dziecko. Noo ale jak znowu weszłam do rodziny to dziecko było obok skrzynki. Chyba pomoże boolprop : z shiftem na sima-spawn-tombstone life or die- add n... nie pamiętam, no i imię i masz dzieciaka z powrotem, ale nie wiem jak bedzie z drzewem genealogicznym.

Toya 29.12.2010 00:58

No ładne rzeczy... Mam nadzieję, że udało Ci się odzyskać dziecko.

Cytat:

Napisał whizzy (Post 1334127)
Czy w ogóle zdarzyła wam się sytuacja ze ktoś wam UKRADŁ dziecko??!!

Non stop kolor się to zdarza. Jeśli mam niemowlę w rodzinie, to trzymam je w osobnym pokoju, do którego daję blokadę "Tylko dla współlokatorów". Tak profilaktycznie.

A na przyszłość, jeśli przyuważycie podobną sytuację, to rach-ciach na pauzę, Ctrl+Shift+c, wpisujemy "moveobjects on" i w trybie kupowania przenosimy dzieciaka z rąk "złodzieja" w bezpieczne miejsce.

I pilnujcie tych dzieci... :D

Avantys Impremia 29.12.2010 07:52

Chcę tylko dodać że gdy włączamy tego moveobjects on i zabieramy dziecko to czasami jest tak że dziecko mimo że przenosimy go w inne miejsce to po chwili wraca do rąk złodzieja ://

Toya 30.12.2010 10:14

Cytat:

Napisał Avantys Impremia (Post 1339402)
Chcę tylko dodać że gdy włączamy tego moveobjects on i zabieramy dziecko to czasami jest tak że dziecko mimo że przenosimy go w inne miejsce to po chwili wraca do rąk złodzieja ://

Ooo... tragedia! Jeszcze mi się nie zdarzyło. Pewnie trzeba próbować do skutku, a w najgorszym wypadku wyjść bez zapisywania - to zawsze pomaga :[

whizzy 31.12.2010 17:21

:) po powrocie do rodziny dzieicak był przy skrzynce, ale było zacięte, było niemowlęciem w ciele małego dziecka.

Nie chciałam bawić się w simPe gdyż nie miałam ochoty zapoznawać się z tym programem, ani go sciągać (podobno chodzi b,wolno a moj komputer nigdy sie nie spieszy)
Próbowałam odzyskac za pomocą boolpropa ze zmianą wieku i ustawianiem urodzin, ale nie wychodziło gdyż podczas urodzin niemowlęcia rodzic podrzuca je do góry i ono wtedy sie zmienia, a u mnie była taka sytuacja, ze gdy sim chciał podnieśc dziecko to zaraz wyskakiwał błąd(w czynnościach miał pomóż przy urodzinach), i niezaleznie od tego czy go anulowałam czy pomijałam nie dało rady. Takze dałam sobie spokój.

A teraz gdy bede widziała ze ktoś mi kradnie dziecko to szybko zareaguję kodem moveObjects on.

A podsumowując, usunełam rodzine, bo nijak nie dało się grać.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:06.