TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Poradniki (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=291)
-   -   Łączenie plików packages w jeden... przyspiesza grę, sprawdziłam. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60430)

Beep 17.08.2011 21:09

Odp: Łączenie plików packages w jeden... przyspiesza grę, sprawdziłam.

Nie bardzo wiem, pod jaki temat to podczepić. A mianowicie - zamierzałam użyć tej mody, ale najpierw oczywiście trzeba ściągnąć SimPE. Ściągnięte, zainstalowane - a przy włączeniu występuje standardowy komunikat "Wystąpił problem z aplikacją SimPE i zostanie ona zamknięta". Czy ktoś się z tym spotkał?

Pinezka 19.10.2011 17:12

Czy jest możliwość rozpakowania tych spakowanych już plików? Mam w którymś z pakietów defaultowego skina i chciałabym się go pozbyć, ale nie chcę stracić całej reszty .. Jak mogę sobie z tym poradzić?

asimka97 09.02.2012 17:38

już w 2 punkcie mam coś nie tak. Po pierwsze nie mam tego w kwadratowym nawiasie i tak myślę, że przed to dalej nie wyskakuje mi żadne okienko tylko pliki do wybrania.

Nadine 03.01.2013 14:02

odswiezam temat, bo gra naprawde smiga szybciej i ten trik jest bardzo przydatny.

sciagnelam s3pe stad -> http://www.den.simlogical.com/denfor...p?topic=1583.0

1. otwieramy s3pe
2. tworzymy sobie osobny folder o dowolnej nazwie w dowolnym miejscu
3. w s3pe w settings upewniamy sie, ze mamy ODZNACZONE 'prompt for dbc autosaving' (w sensie, ze bez tego ptaszka)
4. wchodzimy w folder z dodatkami, zaznaczamy te, ktore chcemy zlaczyc w jeden plik przenosimy je do s3pe (do tego pustego pola)
5. wyskoczy nam okienko, na dole klikamy 'import'
6. wyskakuje nastepne okienko, w ktorym klikamy 'no'
7. czekamy az wszystko sie zimportuje
8. file>save as> obiekt.package

ja dopisalam recznie koncowke ".package" i zadzialalo :)
9. teraz czekamy az wszystko sie zlaczy, moze to trwac dlugo oraz moze nam przy s3pe na pasku pojawic sie '(brak odpowiedzi)', ale najpiej to po prostu przeczekać.

plus z tego co wyczytalam, nie da sie juz 'rozlaczyc' polaczaczonych plikow, wiec zrobcie gdzies kopie zapasowa

shan 23.01.2013 12:15

Mam problem, ten program w ogóle nie działa. Wyskakuje błąd o treści '' Aby uruchomić tę aplikację, najpierw trzeba zainstalować jedną z następujących wersji platformy .NET Framework: v4.0.30319... '' co mam robić? :(

Everlasting 31.05.2013 17:10

Cytat:

Napisał shan (Post 1643091)
Mam problem, ten program w ogóle nie działa. Wyskakuje błąd o treści '' Aby uruchomić tę aplikację, najpierw trzeba zainstalować jedną z następujących wersji platformy .NET Framework: v4.0.30319... '' co mam robić? :(

Pobierz i zainstaluj Framework o określonej wersji, proste :P
Cytat:

Napisał Beep (Post 1435488)
Nie bardzo wiem, pod jaki temat to podczepić. A mianowicie - zamierzałam użyć tej mody, ale najpierw oczywiście trzeba ściągnąć SimPE. Ściągnięte, zainstalowane - a przy włączeniu występuje standardowy komunikat "Wystąpił problem z aplikacją SimPE i zostanie ona zamknięta". Czy ktoś się z tym spotkał?

SimPE? SimPE? SimPE jes edytorem plików .package tylko i wyłącznie do gry The Sims 2, do jej następnej odsłony służy program S3PE .Oprócz łączenia plików .package w zbiorcze ma on mnóstwo funckji, jak chociażby zmniejszanie wagi zapisu.

Ziqu 14.07.2013 20:04

Bardzo dziękuję! Zaraz przetestuję.
EDIT: U mnie nie działa, gra nie czyta tych spakowanych paczek :(

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:33.