TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Łzy dzieciństwa (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61865)

Cloudy 17.10.2011 15:06

Odp: Łzy dzieciństwa

Cytat:

Napisał Searle (Post 1460249)
Tajemnicza fabuła zachęca do dalszego czytania (ale jeśli faktycznie będzie to o adopcji, to nie będzie za ciekawe).

Hmmm...
Właśnie moim skromnym zdaniem, jest tu 0 tajemniczości.
Faktycznie za mało opisów, chociaż rozumiem, że narazie nie ma wielu rzeczy do opisywania. ; D

revive 17.10.2011 17:55

Dobra niestety za mało opisów zdjęcia są ciemne trzeba wysokie ściany dać jak robisz zdjęcia no i co tu jeszcze ten tekst z domem dziecka no taki jakby lekko powiedzieć / o mam oklepany.Jak będzie tak cały czas to to fotostory będzie nudne.
Na razie nie daję oceny bo to prolog ale jak będzie 1 odcinek to już wystawie.
Pozdrawiam cię ślicznie Kysiula

lady peach 29.10.2011 18:47

Rozdział II

Destiny wybiegła z hukiem z domu.
- Jak mogłeś! - Krzyknęła Christina i wybiegła za nią
Dziewczyna dobiegła do parku.
''Jakaś impreza" - pomyślała.

http://img856.imageshack.us/img856/4...eenshot60w.jpg

Włączyła się w tłum. Nagle podszedł do niej chłopak i zapytał:
- Jak się nazywasz?
- Destiny. A ty?
- Marco.
Ngle do parku wbiegła Christina i zaczęła szukać swej córki.
-Dziecko! - krzyknęła
Jednak Destiny nie odpowiedziała tylko wsiadła do samochodu matki i wróciła do domu.

UWAGA! Będzie utworzone wideo story na podstawie tego FS.

Aperlaxive 29.10.2011 19:13

ZA krótkie:(
Może videostory będzie lepsze

Scheiße 30.10.2011 06:09

10 lat później?
Mężunio powiedział córce, że jest z domu dziecka. Ona uciekła, w parku spotkała chłopaka, zapytała się jak się nazywa, przyjechała matka, i wróciła do domu razem z córką. THE END

Zero przecinków, brak opisów. To FS to masakra.

Videostory pewnie będzie podobne.
1/10

Searle 31.10.2011 09:09

Te odcinek, o ile w ogóle można to odcinkiem nazwać, jest straszny. Nie rób VS bo będzie nudne, tak samo jak FS.

Saphira 10.11.2011 16:01

Cytat:

Napisał Ilovesims3 (Post 1466493)

Nagle podszedł do niej chłopak i zapytał:
- Jak się nazywasz?
- Destiny. A ty?
- Marco.
N[b]a[b/]gle do parku wbiegła Christina i zaczęła szukać swej córki.

UWAGA! Będzie utworzone wideo story na podstawie tego FS.

POWTÓRZENIE
Radzę ci najpierw napisać przynajmniej trzy fajne odcinki, bez literówek, błędów ortograficznych, powtórzeń, ze zrozumialszą i ciekawsza akcją. Jeśli nie chce ci się pisać, to tego w ogóle nie rób !

Lepiej rozwiń zdania, bo możesz JESZCZE zrobić z tego fajne opowiadanie, jeśli nie będziesz pisać tego "na kolanie" i na "odwal się". Do tego trzeba się przyłożyć ! Usuń za pomocą kodu lub modu dymki i kryształki przed robieniem zdjęć.Np. znamy wygląd tylko jednej bohaterki i to jeszcze z wczesnego dzieciństwa, ale nie znamy takich szczegółów jak np. koloru jej oczu. Wśród nastolatków nie umiałam jej rozróżnić, ponieważ nie widziałam jej przedtem w tym wieku, zdjęcie było zrobione ze zbyt daleka ( używaj zbliżeń ), a dymki przesłaniały wiele.
Rozwijaj zdania iakcję, opisuj miejsca, pamiętaj, że zdjęcia to tylko dopełnienie !
Np. Nagle podszedł do niej chłopak i zapytał :
mogłaś napisać tak
W pewnej chwili podszedł [zbliżył się] do niej (np.czarnowłosy) chłopak i spytał [zapytał] :

Punktacja ? 1/10, przy naciąganiu 1,5/10. Jeśli się poprawisz, masz szansę na 7/10.
:)

Miscellaneous 21.11.2011 16:56

Sorry, ale można powiedzieć, że to FS jest... Gorsze od mojego, a żeby cos było rzeczywiście gorsze, musi to być totalny niewypał. A VS lepiej przemilczeć...

Moje Rady

1. Stawiaj przecinki !! Nie masz chyba 8 lat, żeby nie wiedzieć gdzie wstawić przecinek? Ja mam 11 i jakoś umiem.
2. Jakość zdjęć - Tragiczna. Odcinek zajął mi 5 sekund do przeczytania.

Myślę, ze pomogłam. Pozdrawiam, .Catti.

Rosari 22.11.2011 13:15

Ok, najpierw popatrzyłam na długość odcinka.Ustawiłam sobie stper i przeczytałam go w 4,34 sekundy. No fakt, ja bardzo szybko czytam, jakieś 250 stron to dla mnie kwestia paru do parunastu minut, ale to już szczyt wszystkiego.
Brak interpunkcjii każdego rodzaju woła o pomstę do nieba. O literówkach, ortografii, o opisach , których nie ma, nie wspomnę, bo szkoda.
Jakość zdjęcia jest taka, że klękajcie narody, najbardziej dobiło mnie psychicznie to, że nawet nie wiesz jak zrobić zdjęcie, które w nawiązywałoby do sytuacjii. Nie wiem, przedstawić jak matka wpada "ngle" do parku, albo rozmowę dziewczyny z chłopakiem.

Uchhh.... Nie będe ci dawać plusowych punktów "na zachętę", bo dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane. A ty jeszcze się napalisz i napiszesz coś jeszcze bardziej "super".
Zostanę na linii neutralności i ocenię to na 0/10

Panna Lawenda 22.11.2011 13:26

Hah, nie rozumiem po co się tak produkujecie, skoro ostatni odcinek był miesiąc temu, a autorka również od tego czasu nie wchodziła na forum. I wątpie, by ten stan się zmienił :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:52.