TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Domy [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=251)
-   -   Trzy Pokolenia by L. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63328)

Liv 09.05.2012 21:46

Odp: Trzy Pokolenia by L.

No to lecim, skoro mnie już wzięło na komentowanie...
Cytat:

Napisał Orzechowo
Nie chciałabym tak dużych okien w domu.

Nawet biorąc po uwagę fakt, że większość z tych "czołowych" okien ma zasłony i żaluzje?
Te okna to akcent industrialny ;]
Cytat:

Zdecydowanie wolę ciepłe, przytulne łazienki, gdzie można się odprężyć.
Ta na parterze bynajmniej nie została stworzona w celu relaksacyjnym ;) Już ta na piętrze jest pod tym względem lepsza.
Cytat:

Zamiast tego wybrałabym taki obraz.
Obrazy są już trochę oklepane :P
Cytat:

Oklepane szafki kuchenne
Dochodzę do wniosku, że wszystkie "oklepane"elementy to główne cechy mojego stylu. Nawet te boskie szafki od buggybooz.
Mała kuchnia, w dodatku tak rozdzielona, niekoniecznie musi byc problematyczna :P
Cytat:

Więcej bieli!
Więcej stylu Liv! :D
Antyki? Nie u Krzysia i Natalki! ; D
(w sam raz K. gram od jego narodzin jego rys charakteru jest bardzo wyraźny - tak, lubi nowoczesność, jednak na stare lata lubi to łączyć z wygodną. N. jest artystką, więc jest bardziej otwarta i bardziej skłania się ku nowym, ciekawym rozwiązaniom. I tak powstała sypialnia na parterze!)

W graciarni jeszcze zdążą nabałaganić :P (o ile nie zostanie przerobiona na coś innego)

Sypialnia młodych - cóż, oni są ledwo po studiach, dajmy się im jeszcze wyszaleć ;) Na starość przerobimy im tą sypialnię.
Pokoik małego - hm, wspominając sobie mój dziecięcy pokoik daje to do myślenia - bynajmniej ściany ani podłoga nie były tam jasne, wręcz przeciwnie.
Cytat:

(Że podłoga wszędzie jest taka sama, pominę)
To jest jakiś błąd?
Poza tym, są dywany, w łazienkach kafelki...

Cytat:

Napisał marlena0189
jednak ja dałabym tam duże okno takie jak masz prawie wszędzie

Nie bardzo mi się ono by tam widziało - duże okna są raczej ozdobą tego domu.
Cytat:

w sypialniach i pokoiku dziecka mogłyby znaleźć się jakieś dywany
Dywany w tym domu są w najbardziej sensownych możliwych miejscach.
Poza tym, z praktycznego punktu widzenia patrząc, dla dzieci (alergików szczególnie) lepsze są pokoje bez dywanów ;]

Cytat:

Napisał Pan poniżej
- zestawienia kolorów pokazują, że każde pomieszczenie jest niepowtarzalne, i inne od poprzedniego

No! :D O to mi chodziło i nareszcie ktoś zwrócił na to uwagę! xD
Cytat:

JEDEN SAMOCHÓD NA TRZY POKOLENIA?!
Ale oni nie narzekają ;)

Cytat:

Napisał Malin
Lubię Twoje domy, Liv.

Miło mi :redface: Dzięki!
Ten wstęp po prostu tak mi osłodził życie, że od razu chce się tworzyć dalej! :>

Szafa lustrzana jest z OŻ :)

Wszystkim Wam bardzo dziękuję za opinie! :)

@down: od Aniołka 10/10! :O:O:O:O
Dzień się dopiero zaczął dla mnie, a tu już taka miła niespodzianka! :D
Dziękuję :)

cerastes 12.05.2012 09:58

Odp: Trzy Pokolenia by L.

Ostatnio bardzo podobają mi się industrialne aranżacje więc Twój projekt wyjątkowo mi się spodobał. :)
Jak zwykle u Ciebie, panuje umiar w dekorowaniu i meblowaniu. Wnętrza choć niewielkie, dzięki temu wydają się większe i bardzo estetyczne. Ładnie dobrałaś meble i kolory. Wyjątkowo podoba mi się pomarańczowa kanapa w salonie - ładnie kontrastuje z czarnym kolorem pozostałych mebli. Ciekawie też wyglądają mocno kontrastujące kolory w sypialni. Urzekają mnie też zawsze takie drobne aranżacje, jak te doniczki przy schodach na piętrze i bluszcz na ścianie - to moje ulubione zdjęcie w prezentacji tego projektu. ;) 10/10.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:14.