TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Opowiadamy jak sobie gramy (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=578)
-   -   Simsowe story Zielonej Herbaty (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63593)

Pink Panther 26.06.2012 14:35

Odp: * Historia ze szczyptą fantastyki *

Proszę. Widać, że jesteś pomysłowa, więc nie zmarnuj tego :P Wciągnęłaś mnie i chyba zacznę czytać. Nie wiem jak inni, ale ja wolę krótkie, a często odcinki, niż np. wieeeeeeeelkie, a rzadko.
I zapraszam Cię do mnie ;)

A tak w ogóle, w którym dodatku jest lampa Dżina? :)

Megan 26.06.2012 14:52

fajnie się szykuje :) śliczna ta Lela ;) a ten dżin ... mm ślicznotka :D zapewne będę czytać twoją historyjke :)

easey 26.06.2012 16:37

Cytat:

Napisał śalola (Post 1544375)
fajnie się szykuje :) śliczna ta Lela ;) a ten dżin ... mm ślicznotka :D zapewne będę czytać twoją historyjke :)

podpisuję się :3

Kicaj 26.06.2012 20:44

Cytat:

Napisał Klusek (Post 1544369)
Nie wiem jak inni, ale ja wolę krótkie, a często odcinki, niż np. wieeeeeeeelkie, a rzadko.

Ja wolę te "wieeeeeeelkie" bo można się wczytać i lepiej poznać głównego bohatera. I wcale tak rzadko nie są;)

Pod resztą podpisuję się i oczekuję nowego odcinka, no:P

Zielona Herbata 26.06.2012 20:55

Cześć ! ;-)
Z góry dziękuję za wasze pozytywne komentarze,jest mi ogromnie miło ! :-3
Dobrze,nie będę już wydłużać. Czas na :

Whitfieldowie -
wzloty,upadki i inne przypadki :
cz.2

Diane czekała na swoją córkę. Była już 19:00,a jej jeszcze nie było w domu. Zmartwiona,ale i zła siedziała na krześle i spoglądała chwilami na zegar.
Nagle do pokoju wbiegła Lela. Zdyszana stanęła koło matki.
- Gdzie ty byłaś,młoda damo ? Czy ty po cholerę nie wiesz,że tu wokół latają gwałciciele ?!
- Spokojnie mamo.
- Jak to spokojnie ?! Jak mi naprawisz humor po twojej porannej akcji ? - Lela chrząknęła.
- Chciałam cię kochana mamo przeprosić. Byłam w mieście,ponieważ chciałam Ci coś kupić. Proszę. - podarowała do rąk Diane małą,ślicznie opakowaną paczuszkę.

W oczach matki były łzy. Była szczęśliwa,że córka dała jej prezent. To było dla niej coś fantastycznego.
- Dziękuję,dziękuję. - rzekła,otwierając paczuszkę.
- Proszę. - uśmiechnęła się. - Pójdę się umyć,dobrze ?
- Tak tak tak,umyj się,bo brudasem spać nie pójdziesz. - i Lela wyszła z pokoju. Miała obawy,co z lampą. A co się stanie,jeśli jej mama odkryje tajemnicę tej lampy ?
"Będą problemy"- powiedziała sobie w myślach.

Tymczasem Diane przyglądała się starej lampie. Była trochę zakurzona. "Zanim ją sobie położę na komodzie,to ją trochę wyczyszczę" - pomyślała.
Potarła. Nagle wybuchnął wielki,fioletowy dym. Przed nią ukazała się kobieta. Diane się zdziwiła. "Kto to jest ?" - pomyślała.

Dziewczyna uśmiechnęła się.
- Do cholery jasnej,kim ty jesteś ?!
- Proszę się nie denerwować. Ja ..
- PROSZĘ MI STĄD SIĘ WYNOSIĆ !
Dziewczyna bała się,że ją uderzy. Schowała twarz rękoma,obawiając się. Zauważając zaciśnięte pięści Diane bez słowa zniknęła.
Kobieta odetchnęła z ulgą i poszła spać.

Zaś Lela gwałtownie się obudziła. "Śniło" jej się,że jej matka odkryła dżina. Nie wiedziała,że to prawda.
"Uch,to tylko sen" - pomyślała,oddychając z ulgą. Poszła dalej spać.

Zastał już poranek. Nieco zadowolona pójściem do szkoły Lela wstała,i poszła się szykować.
Poranny prysznic,umycie zębów,uczesanie włosów,zjedzenie coś na szybko,posprzątanie i do szkoły.

Już nawet w drodze do szkoły ciągle myślała o tym,czy jej matka odkryła,że w lampie jest dżin.
W tym dniu weszła do szkoły smutna,nie jak zawsze - wesoła,pełna energii.

Zaś jej matka szybko się ogarnęła,i prędko szła do pracy. Ubrała swoje zacne ubranko (xD),i złapała taksówkę,która ją zawiozła w kierunku parku.
"Tu zawsze się zaczyna swoje początki kariery" - pomyślała.
Wzięła mikrofon,i zaczęła śpiewać piosenki,które spodobały się mieszkańcom. Chętnie obok niej stawali i słuchali. Czasami mogła dosłyszeć szepty :
- Łał,ona świetnie śpiewa !
- Taak ! Czekam już na jej album.

Zaś Diane inaczej to odbierała. Myślała,że ludzie nie chcą jej słuchać. "Mam fenomenalny pomysł !" - pomyślała.
Wyjęła lampę,potarła o nią. I znowu ukazała się jej piękna dziewczyna.
- W czym mogę służyć ? - odparła stanowczo. Była umysłowo przygotowana na to,cokolwiek się stanie.
- Chciałabym stać się bardzo sławna ! Mieć fenomenalny głos, ... - dżin słysząc prośby kobiety, zrobił wielkie oczy.
- Nad swoją karierą trzeba pracować,nie mogę spełnić takiego życzenia. -
Diane słysząc to chciała się już rzucić na dziewczynę. W ostatniej chwili się uratowała. W ręce miała małe światełko,które sprawiło,że Diane latała.
Zanim kobieta spojrzała na dżina,zniknęła.

Diane złapała taksówkę,pojechała do domu. Gdy weszła do salonu,była już Lela.
Zła podeszła do niej.
- Czy ty sobie ze mnie żartujesz z tym prezentem ?! Z tej lampy wyłazi jakaś baba !
- Że co ? Nic nie wiedziałam. - kłamała. "Spodziewałam się tego" - pomyślała.
- Już nie chcę tego prezentu,wyrzucę go ! Mam dość tego smarkacza !
- Nie wyrzucisz go ! Prezentów się nie wyrzuca.
Kiedy matka z córką się kłóciły,pojawiła się dziewczyna. Chcąc zrobić nauczkę, wyczarowała dym pary,która je zmoczyła.
- Teraz się zmoczycie ze wstydu. - rzekła,mając diabelski uśmiech. Po chwili zniknęła.

anie_1981 26.07.2012 13:02

Podoba mi się sposób, w jaki kadrujesz zdjęcia, wygląda to super! :D Historia też super.

Zielona Herbata 26.07.2012 18:21

anie_1981 - Dziękuję. :]

Dalszej części nie będzie,są dwa powody :
1. - Jestem na wakacjach u rodziny,i jestem na innym komputerze,
2. - rodzina miała BUGI,więc musiałam ją usunąć.

Więc dalej nie będzie,dziękuję za uwagę.

Pink Panther 26.07.2012 18:24

Szkoda :( A opiszesz jakąś nową, czy wątek zarośnie pajęczynami i zginie w czeluściach forum?

Shattered 26.07.2012 20:07

Diana i Lela są śliczne :D

Björk 13.08.2012 20:31

Odp: Simsowe historyjki Julii11

Skoro już tu jestem to napiszę, że ciekawie opowiadasz historie swoich simów i robisz fajne zdjęcia. A same simy też są śliczne :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:23.