![]() |
Odp: Porysowana płyta - co zrobić?
Smarujesz stronę porysowaną pastą - palcem lub już nawilżoną chusteczką - a potem poprawiasz suchą. Po nałożeniu pasty chwilkę odczekaj (ok. minuta, więcej nie trzeba). Suchą chusteczką lub szmatką (miękką!) wytrzyj do sucha i możesz od razu odpalać. :)
|
Dobra, dzieki, Fallen ;) A z napędem CD-ROM nic się nie stanie złego? ;)
|
Jeśli płyta jest sucha i wyczyszczona z pasty to nic się nie stanie :) No i jeśli masz pastę z granulkami to lepiej tego nie rób, bo jeszcze gorzej porysujesz. Ten sposób jeszcze nigdy nic nie uszkodził, a bardzo często pomagał, więc mam nadzieję, że i Tobie pomoże, a jeżeli nie - płyta jest zbyt uszkodzona :( No i nie ma za co :)
|
Mi się coś pomyliło, w innej grze wyskakuje błąd! Tutaj jest inaczej. Od 10 minut mam 69% i za nic pasek nie chce się ruszyć... Instalator próbuje skopiować plik "Voice1.package" i mu się nie udaje. Zostaje mi pasta? ;)
|
Spróbuj, jeśli lekko pomoczysz i wyczyścisz całą płytkę. by była czysta i sucha, to nic się nie stanie, a może pomoże :)
|
Cytat:
Jeśli sposób z pastą (chętnie potraktowałbym nią moje stare płytki! i tak nie mam nic do stracenia) nie pomoże, zawsze najskuteczniejszym wyjściem jest ściągnięcie całej gry z neta. Nie sądzę, żeby to miało wiele wspólnego z piractwem, bo przecież masz kupiony oryginał :) |
Tak btw to słyszałem, że obok pasty do zębów daje radę banan!
Wyjmuje się go ze skórki i jej wewnętrzną stroną się smaruje płytę, a potem wszystko spłukuje i wyciera. :> |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:35. |