TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Konkursy - Archiwum (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=279)
-   -   MTU! Sierpień 2012 - REGULAMIN I PYTANIA (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63868)

Aoi 18.08.2012 12:27

Odp: MTU! Sierpień 2012 - REGULAMIN I PYTANIA

O, dzięki za odpowiedź. Ten default jest dość tajemniczy, bo chyba nie ma w nazwie tego, że jest zamiennikiem, bo go wyszukać nie mogę.
A co do maski na nos, to prawdziwe kobiety za sprawą wyłącznie makijażu (np. matowego cienia do powiek czy bronzera) również korygują kształt swojego nosa. I uwierz mi, że to też sprawia, że dana osoba zupełnie inaczej wygląda, twarz ma od razu inny wyraz ^^ A to przecież nadal tylko makijaż, dokładnie tak samo jak w grze.
Nie chcę tu oczywiście żadnej burzy wywoływać, ani namawiać do zmiany regulaminu. Tak tylko wspominam :D

ultraviolence 18.08.2012 13:37

Cytat:

Napisał Aoi (Post 1568331)
O, dzięki za odpowiedź. Ten default jest dość tajemniczy, bo chyba nie ma w nazwie tego, że jest zamiennikiem, bo go wyszukać nie mogę.
A co do maski na nos, to prawdziwe kobiety za sprawą wyłącznie makijażu (np. matowego cienia do powiek czy bronzera) również korygują kształt swojego nosa. I uwierz mi, że to też sprawia, że dana osoba zupełnie inaczej wygląda, twarz ma od razu inny wyraz ^^ A to przecież nadal tylko makijaż, dokładnie tak samo jak w grze.
Nie chcę tu oczywiście żadnej burzy wywoływać, ani namawiać do zmiany regulaminu. Tak tylko wspominam :D

Ja mam defaulty makijażu od Bruno, więc jeśli nie są od niego (od niej?), to raczej nie pomogę Ci go zlokalizować :> Wiem, Aoi, wiem, w końcu sama jestem kobietą i sztuka makijażu mi nie obca :D Jednak w rzeczywistości nawet najlepszy make-up nie zmieni Ci ułożenia skrzydełek nosa, a simowe maski to potrafią. Spoko, pisz do woli, postaram się udzielić odpowiedzi na każde pytanie/wątpliwość/wpisz sobie co tam chcesz :D

Tapas 18.08.2012 14:28

Mam problem bo nie mogę zmniejszyć zdjęcia do pożądanych rozmiarów ; /

mucha 18.08.2012 16:37

Najprościej/najszybciej/dostępne dla każdego - Paint -> Obraz -> Rozciągnij/Pochyl i w opcjach rozciągania zmniejszasz, żeby zachować proporcje. Potem możesz ustawić obrazek tak, aby móc go dobrze wykadrować i wpisać odpowiedni rozmiar w Obraz -> Atrybuty.

Jak zapiszesz w PNG jakość będzie taka sama jak przed przeróbką.

W czym problem?

@down: na ogół pracuję w PS, ale jak mam na szybkości dopasować rozmiar, to zawsze Paint jest najlepszym przyjacielem. Pół minuty i po robocie, a zapis w PNG naprawdę nie szkodzi jakości. (: No ale jak kto woli.

motyka 18.08.2012 16:39

w Paincie bym nie ryzykował, możesz to zrobić chociażby GIMPem, w google powinnaś znaleźć co i jak

Lubie 18.08.2012 20:13

można dodawać pieprzyki/piegi za pomocą CAS, czy tylko za pomocą "maski kostiumowej" ?
(chodzi o ts3)

I czy można byłoby wstawić link na samej górze forum do tematu/działu, bo nie wygodnie się biega po całym, a chciałbym mieć pod ręką.

Tapas 18.08.2012 23:17

Jestem trochę nieogarnięta w tym ale jak je skaluje do tego rozmiaru to są strasznie rozciągnięte.. ; /

Lubie 19.08.2012 00:25

o. ! i mam jeszcze pytanko.

Można użyć obróbki graficznej w zdjęciu z gry .? A jak tak, może to zrobić koleżanka z poza forum ?

Meggie 19.08.2012 08:40

Cytat:

Napisał Lubie (Post 1568590)
o. ! i mam jeszcze pytanko.

Można użyć obróbki graficznej w zdjęciu z gry .? A jak tak, może to zrobić koleżanka z poza forum ?

Co do obróbki graficznej myślę, że można, ponieważ w obu dotychczasowych prezsntacjach zdjęcia są obrobione, a zostały przyjęte do konkursu :)

Malin 19.08.2012 09:40

Cytat:

Napisał Tapas (Post 1568583)
Jestem trochę nieogarnięta w tym ale jak je skaluje do tego rozmiaru to są strasznie rozciągnięte.. ; /

A w którym w końcu programie to skalujesz? Jeśli rozciąga Ci obraz, to znaczy, że nie zaznaczyłaś opcji skalowania proporcjonalnego. Ściągnij tego Gimpa, otwórz w nim obraz, potem wejdź w Obraz -> Skaluj obraz i tam zmień wymiary. Nie dopasowuj na siłę do wymiarów 800x450, tylko wpisz np. samą wysokość (450), a program automatycznie dopasuje Ci szerokość tak, aby nie zniekształcić całego obrazu. Może być trochę mniejsza, to nie szkodzi, ważne, aby nie przekroczyło ani wartości 800, ani 450 (no a w przypadku zdjęcia z gry oczywiście 800x600).
Ja używam głównie Gimpa, ale jak potrzebuję coś zrobić na szybko i nie chce mi się czekać na załadowanie programu, to zmniejszam w zwykłej przeglądarce grafiki Irfan View. Dwa kliknięcia i po kłopocie.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:41.