![]() |
Odp: Zostań fotografem vol. 3 - pytania i odpowiedzi
@marmolaaada - już pisałem - wyobraźcie sobie, że jesteście ilustratorami książki. może to być jedno zdjęcie do całego tekstu, może to być jak fotostory, komiks... byle byście nie zapomnieli, że w pracy musi być zawarty tekst (np. pomiędzy zdjęciami)
|
Aha, dobra już po mału rozumiem tylko ten tekst :/ Innego się nie dało? Będę musiała dużo posiedzieć aby go zrozumieć :<
|
no to w skrócie tekst, przynajmniej tak go rozumiem:
Staś polazł na jakieś wzgórza, wieczorem Saba (edit.) zabił małpę, bo bawiła się ich latawcami. Robili je, bo mieli postój i puszczali, jak był dobry wiatr, żeby dotarły do potencjalnych ratowników. Na latawcach były napisy po angielsku, francusku i arabsku. Poszli dalej, Kalemu wydaje się, że poznaje niektóre szczyty na wschodzie. Wkrótce trafili na murzyńską chatę, gdzie mieszkały dwie osoby, w tym jedna chora. Murzyni myśleli, że zostaną zabici, ale chory zaczął mówić, gdy dostali mięso. Powiedział, że za dzień drogi są jakieś wioski, a potem jest ziemia Fumby. Są już blisko ziem Wa-himów, którzy przyjmą ich i pomogą im dzięki Kalemu. dialog chyba jest jasny |
To nie Staś zabił małpę tylko Saba, ich pies. ;)
|
no, prawda, przeoczyłem, za szybko to streszczenie pisałem :)
|
W Pustyni i w Puszczy była również piastunka Nel, Mea, w cytacie jednak nie jest nawet wspominana. Dodawać ją czy nie trzeba?
|
zdjęcia mają być nie do całości książki, a do zacytowanego fragmentu, ale jak zdjęcie się będzie z nim wiązało, to nie widzę przeszkód
|
To i ja mam pytanie, bo myślę, czy wziąć udział :)
Prace będą publikowane systematycznie, czy wszystkie dodasz w jednym terminie? @down Aha, thx ;) |
opublikuję wszystkie w jednym terminie
|
Jeszcze jedno - Pose Player jest dozwolony? ;)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:05. |