TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Konkursy - Archiwum (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=279)
-   -   STORY FACTORY - regulamin i pytania (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=64973)

rudzielec 13.03.2013 21:55

Odp: STORY FACTORY - regulamin i pytania

Cytat:

Napisał Qwerty (Post 1671713)
Jeszcze małe pytanko: możemy nadać swojemu fragmentowi jakiś tytuł (nagłowek)? Czy ma to być raczej tylko właściwy tekst?

tak, możesz nadać tytuł nagłówek, czy co tam tylko chcesz :)

Meryam 14.03.2013 13:53

A czy zdjęcie można przerobić w programie graficznym?

Słodki Pan Ciastek 14.03.2013 14:00

enobario ty tylko piszesz, a zdjęciem inni się zajmują ;)

rudzielec 14.03.2013 15:57

no tak, tu chodzi tylko i wyłącznie o sam tekst enobario :)

Liv 14.03.2013 17:10

Cytat:

Napisał autor regulaminu
sonda która potrwa

Chciałam wytknąć, że regulamin jest za krótki (czyt. za mało sprecyzowany np. punkt 3, bo ja osobiście nie bardzo rozumiem, o co chodzi z - "pamiętajcie jednak, że ma to być PROLOG." - forma prologu ma jakieś konkretne wyznaczniki?), ale TO mi podniosło ciśnienie...
Z całym szacunkiem, ale inne, mniej ważne przecinki są postawione tam, gdzie trzeba (a nawet w jednym miejscu w nadmiarze), a ten najważniejszy... Stracił się, no! Jak na złość!

Dobra, skoro już się czepiam, to jeszcze skomentuję samą nazwę konkursu.

Rudzielcu, chrupciu, wiecie, że cenię Was jako pisarzy i uważam, że jesteście oboje dość dobrzy w swoim fachu, dlatego też jest mi przykro, że wybraliście tak nieprzemyślany tytuł. Oboje zdajecie sobie doskonale sprawę, że tworzenie opowiadania/FS nie odbywa się tak jak w fabryce - szybko, machinalnie, bez zastanowienia. W fabryce nie ma miejsca na kreatywność, zastanowienie się, zachwyt nad swoim dziełem i przemyślenie tego, co chcecie stworzyć, bo plan działania jest narzucony "z góry".
Poza tym, oboje piszecie raczej po polsku i dlatego warto by postawić dodatkowo akcent na nasz ojczysty język i jego urok poprzez odpowiednią nazwę.
Podobnie sytuacja ma się z rangą.

Sama idea konkursu pisarskiego jest bardzo fajna (w przeszłości sama zazwyczaj brałam w takich udział, o ile były organizowane), ale jak na mój gust źle "opakowana". Ze względu na brak czasu nie wezmę udziału, aczkolwiek prosiłaś o sugestie, więc dałam upust temu, co mi leżało na sercu.

rudzielec 14.03.2013 17:31

Skomentuję to jednym zdaniem.
Niestety, nie wszystkim jestem w stanie dogodzić, to tak jeśli chodzi o całokształt tego co napisałaś, ale za sugestie dziękuję.

Meryam 14.03.2013 18:44

Ahhh, okej xD Czyli źle zrozumiałam, nie można zrobić nagłówka na zdjęciu, a jedynie jako tekst, ok, rozumiem ;) Dzięki <3

Frezja 18.03.2013 22:03

Jesli najdzie mnie wena, to wezme udzial. Tylko trzeba jeszcze znalezc troche czasu :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:49.