TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Konkursy - Archiwum (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=279)
-   -   MTU! - Edycja Letnia - regulamin i pytania (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65619)

Charionette 18.08.2013 20:46

Odp: MTU! - Edycja Letnia - regulamin i pytania

Można, ale jeśli chodzi o TS3 zakazane jest modyfikowanie w suwakach. Można zmieniać tylko rodzaj i kolor.

Liv 18.08.2013 21:23

Cytat:

Napisał revallsay
Pytanie do Liv: jeśli przed przeczytaniem i zauważeniem Twojego posta wprowadziłam do mojego normalnego otoczenia tych simów i będę nimi normalnie grała, bez kasowania ich potem, to otoczenia bardzo się zepsuje?

Miejmy nadzieję, że nie. Przynajmniej zostawiając ich będziesz miała pewność, że nic więcej złego się nie przydarzy ;)
Cytat:

Napisał Charionette
Sprawdziłam rodzinę zanim dałam ją do konkursu, ale chętnie skorzystam z Twojej pomocy.

Nysiu, a czy sprawdziłaś otoczenie pod kątem wywoływanych błędów? Bo o to się rozchodzi. Ja nie mam wątpliwości, że parcela sama w sobie by zadziałała :P
Utrata otoczenia, w które się włożyło sporo czasu, pracy i serca jest gorsza od reinstalki :|

Zresztą do tej pory jakoś simy były pakowane jako sims2packi i było OK. Czemu tak nie mogło być i tym razem na początku?

TUTAJ link do właściwie spakowanych simów.
No i polecam się na przyszłość :) Dla mnie wyciągnąć jakiekolwiek sima z gry to żaden problem ; D
Teraz już żadne otoczenie się nie zepsuje :D

@down:
Cytat:

Bo bardzo zależało mi na tym, aby spakować ich razem, jako rodzinę.
Od biedy można ich połączyć w tworzeniu rodziny ;)
No i całkiem zapomniałam, że w takim przypadku oboje muszą być dorośli albo musi być jakiś dorosły sim będący ich "niby" rodzicem ;)

Charionette 18.08.2013 21:44

Cytat:

Napisał Liv (Post 1747095)
Nysiu, a czy sprawdziłaś otoczenie pod kątem wywoływanych błędów? Bo o to się rozchodzi. Ja nie mam wątpliwości, że parcela sama w sobie by zadziałała :P

Oczywiście :) i po usunięciu ich z otoczenia było wszystko ok. Ale nie będę dochodzić swoich racji, ponieważ gra jest zupełnie nowa, otoczenie nietknięte, żadnych downloadsów. A moje obeznanie z dwójką jest jakie jest (ale starannie nad tym pracuję :))

Cytat:

Napisał Liv (Post 1747095)
Zresztą do tej pory jakoś simy były pakowane jako sims2packi i było OK. Czemu tak nie mogło być i tym razem na początku?

Bo bardzo zależało mi na tym, aby spakować ich razem, jako rodzinę.

Za link dziękuję, jakbym kiedyś miała podobny problem zgłoszę się :P

marandile 19.08.2013 08:05

mozna uzywac photoshopa (jakies filtry etc.)?

Charionette 19.08.2013 13:03

Przy ostatnim zdjęciu można, jednak trzeba pamiętać że to wciąż simy ;)

Privilege 19.08.2013 15:12

Można używać kolczyków, tatuaży i sztucznych rzęs, jakieś scaryfication modyfication typu pocięta nożem twarz albo sińce? ;D

Charionette 19.08.2013 15:59

Wszystko co wymieniłaś można ;D

Privilege 20.08.2013 17:04

Można simom dopisać historię i lekko ich opisać?

Charionette 20.08.2013 17:15

Raczej nie...skupmy sie na metamorfozie i wyrazeniu emocji na ostatnim zdjeciu.

Kenny McCormick 20.08.2013 21:04

Czy zamiast fotek z lustra, można dać z warsztatu? fotki będa lepiej wyglądać. pozatym można pokazać całego sima (np. na jedym zjęciu PRZED samą twarz, na drugim całość, a na zdjęciu PO od porzodu blisko i dlaeko, no i z boku blisko i daleko), to imo pozwoliłoby lepiej ocenic efekt końcowy.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:33.