![]() |
Odp: Szpital Psychiatryczny
Po pierwsze dziękuję za poświęconą uwagę, zarówno w kwestii wyłapania błędów (aż mi głupio, że tak ich dużo), jaki i samo przeczytanie <3
Ślicznie dziękuję za każde miłe słowo! A w mniej przyjemnej kwestii błędów, chyba poprawiłam wszystkie, na które zwróciliście mi uwagę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam tylko nadzieję, że w kolejnych odcinkach odpokutuję! Cytat:
Nie chciałabym zgubić gdzieś ogólnego sposobu myślenia i wyrażania się bohaterki, ale postaram się popracować nad tym. Po raz kolejny – postaram się odpokutować xD Cytat:
Cytat:
A nawiasem mówiąc główna bohaterka nie jest nastolatką. Jest już dość daleka od tego progu. :) Cytat:
Po raz kolejny dziękuję za komentarze, rady i wszystko co wzięłam sobie do serca. <3 Mam nadzieję, że nie rozczarujecie się wraz z kolejnymi odcinkami. |
Zgadzam się z kolegą z nieheteronormatywnym awatarem. Mam szczerą nadzieję, że twoją bohaterkę zamknęli w psychiatryku za wyjątkowo afektowany styl wypowiedzi. Weźmy choćby to "rodzice chcieli sprawić odwiedziny mogile mojej siostry, która była po drodze". WTF? Słowem, cienizna.
|
Bardzo mi się podoba. ;) Tylko mnie trochę odpycha to totalne EMO. Zwykle zaczynają mnie po 5 minutach denerwować te ich bezuczuciowe teksty. Co jeszcze... Widać że ona i ta jej nieżywa siostrunia miały (no, jedna chyba wciąż ma. xd) wybujałe ego. Były wredne, a to, że bawiły się kosztem innych to jeszcze gorsze. W sumie kiedyś przechodziłam przez to samo, bo moje kuzynki są identyczne. One dla siebie też są kuzynkami. Muszę powiedzieć, że Filippa mi się wcale nie podoba, brzydka jest. :P Jej współlokatorka jest natomiast bardzo ładna. Ale tutaj głównie chodzi o tekst. Podoba mi się sposób pisania, kilka błędów zawsze się gdzieś wkradnie. Będę wpadać! :)
|
Podoba mi się.
Trochę źle się czyta przez te bardzo rozbudowane zdania i przez wyśrodkowany akapit (polecam wyjustowanie), ale da się przeżyć. Ciekawy temat i nieco wciągająca fabuła. Jeśli będzie to thriller psychologiczny albo horror to na pewno będę nadal śledzić losy bohaterki :) Cytat:
|
Muszę przyznać, że mi się podoba.
Podoba mi się twój styl narracji - główna bohaterka opisuje rzeczywistość w taki sposób, jaki lubię. Pomimo, że z fabuły jasno wynika, że historia dotyczy smutnych i traumatycznych przeżyć, a tematyka jest raczej horrosystyczna, i tak wplatasz nieco zabawne komentarze głównej bohaterki, która dzięki temu wydaje się jeszcze bardziej odizolowana od niemałego problemu jaki ją spotkał, bo jednak pobyt w psychiatryku to nic co należałoby rozpatrywać jako pozytywną rzecz :P Oprócz tego podoba mi się wizerunek jaki wykreowałaś dla Fhilippy - młoda dziewuszka, która zapewne przeżyła jakąś traumę i uważa się za mądrzejszą od otoczenia co potwierdzają jej komentarze pełne osądów :P To taka swoista poza, którą większość ludzi przyjmuję jedynie udając, że niczym się nie przejmują, jednak w jej przypadku nie mam wątpliwości, że faktycznie taka jest. Nie zgodzę się co do komentarza, że Fhilippa jest emo, bo z emo to ona ma niewiele wspólnego. Zachowuje się raczej jak rasowa socjopatka, a nie rozkapryszony bachor, który z nudów musiał sobie znaleźć jakąś subkulturę i z braku laku padło na emo. |
Można odświeżyć? ;P
To pierwsze Fotostory jakie czytam na tym forum i bardzo mnie zaintrygowało. W sumie zajrzałem tutaj z ciekawości, w jaki sposób przeniesiesz szpital psychiatryczny do świata Simów. I myślę, że Ci się udało :) Podoba mi się Twój styl pisania i narracja pierwszoosobowa. Simki są trochę przerażające (chodzi mi o wygląd), ale to pasuje do mrocznej i tajemniczej tematyki i scenerii FS :) Zastanawia mnie tylko jedno - zdjęcia są robione w TS2 czy TS3? :D I liczę na kontynuację :) |
Dziękuję, dziękuję! :D
Zdjęcia są robione w TS3 A kontynuacja będzie, będzie. Właściwie odcinki od dłuższego czasu były napisane w przód (zdjęcia też już gotowe, obrobione, czekają na swoją kolej) ale nie miałam przez dłuższy czas czasu (masło maślane) żeby wszystko ogarnąć i wysłać. Ale już niebawem! ;) |
Uwielbiam mrocznych bohaterów, jednak Filippa ma w sobie coś przyciągającego i jednocześnie odrzucającego, tak jak całe opowiadanie jednocześnie mi się podoba i denerwuje mnie xd przede wszystkim, moim zdaniem zbyt szybkie przejście z opisu przeszłości do teraźniejszości: tu się bawi z siostrą, nagle okazuje się, że siostra is dead, a ostetcznie główna bohaterka opisuje swoją towarzyszkę niedoli. Za dużo zbyt wymyślnych zdań, zbyt mało emocji i serca włożonego w to, co piszesz, jednakże zainteresowałaś mnie, a to myślę, jest więcej warte, niż sam fakt estetyczny, czyli coś co można poprawić, bo gównem człowieka nie zainteresujesz, a i z gówna bajki nie stworzysz : 3
|
Muszę stwierdzic, że to FS mnie zaciekawiło ze względu na fabułę, ale prolog strasznie mnie odpycha. Denerwuje mnie trochę bohaterka tejże historyjki, bo odczuwam w niej emo (niestety, nie będę oryginalny:() i takie głupia postawa "będę mhrroczna bo tak". Oczywiście pewnie za kilka rozdziałów będę za to przepraszał, bo zostanie to wyjaśnione - bo będzie co nie?
Ale żeby nie było totalnego hejtowania - bardzo dobrze stworzyłaś klimat psychiatryka. Ogólnie ten cały budynek jest bardzo ładny i podoba mi się. Byleby się nie okazało, że tam są jakieś a'la Silent Hill-owe potwory oraz fabuła nie ucierpiała nad tym. Mam nadzieję, że ta historia będzie o niebo lepsza niż prolog :apsmug:. W skali punktowej - 7/10 |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:21. |