TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Simy [TS3] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=242)
-   -   Xillei's workshop (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=66255)

Hebe 23.12.2013 12:15

Odp: Xillei's workshop

Cytat:

Napisał Xillei (Post 1791009)
I co, na bogów, masz na myśli, mówiąc "kadrowanie"? Co ma kadrowanie do wyglądu? I jakim zmniejszaniem, zdjęcie jest nietknięte, gdyby było, nie dawałabym go w linku.
[/CENTER]

Naprawdę? :O Bo mi się wydawało, że to zdjęcie jest rozciągnięte przez przeróbkę.
W takim razie dostaniesz mały opieprz za rozciągniętą buzię i tęczówki :P

Teraz mogę powiedzieć, że simka jest fajnie wystylizowana, jedyne co mnie drażni, to zbyt wąski mostek (nosa). Poza tym jest OK.

Love 23.12.2013 13:01

Searle - skojarzyła ci się z Michaliną, bo ta simka jest androgeniczna - wygląda jak chłopak. A Michalina kiedyś była Michałem :-) Sam uwielbiam robić takich simów, więc wiem, że wystarczy tylko poszerzony podbródek, mocna żuchwa i już wygląd jest bardziej męski.

Simka ładna. Bardzo. Sesja zwyczajna. ZA zwyczajna. Fajne usta. Mogłąbyś W KOŃCU podać mi skąd je masz? :D No i jeszcze mam pytko - jakie masz ustawienie graficzne w Simsach, ze ci wychodzą takie ladne rzesy? Ja mam zawsze cos skopane i nie umiem tego ogarnac :(

Xillei 24.12.2013 12:48

Cytat:

Mogłąbyś W KOŃCU podać mi skąd je masz?
Noż przecież...
Cytat:

Napisał Xillei
Wszystkie szminki, których używam, są od IN3S, ale dziewczyna jakiś czas temu usunęła bloga. Gdzieś po Tumblrze krąży chyba link z MEGA, ale nie jestem w stanie go znaleźć, sorry.

Cytat:

Sesja zwyczajna. ZA zwyczajna.
Jeśli zacznę się bawić w budowanie scenerii, szlag mnie trafi i żadnej sesji nie zrobię. ;P

Cytat:

Napisał Flo
Pierwsza simka mi się za bardzo nie spodobała, dlatego nie skomentowałam. Jest trochę zbyt zwyczajna, no i nie podobają mi się jej brwi. Czemu ją tak okrutnie potraktowałaś?:< Kilka dobrych dodatków i mogłaby być naprawdę fajna. :< Ale ok, to są skutki odwzorowywania. :/

Cytat:

w ogóle nie przypomina Lidy, ale to na plus. Ma świetny make-up i włosy, wygląda dziewczęco, ale przy tym wszystkim ma pazura.
Work in progress. :D Naprawdę, nie zrobiłam wiele, tylko niewielka korekta kształtu oczu i twarzy. :)

I co do grafiki... To nie gra, to Photoshop. Rzęsy wychodzą ładnie w JEDNYM zapisie, który NICZYM nie różni się od pozostałych, więc nie wiem, nie pytajcie, dlaczego. Sama bym chciała wiedzieć.
Najwyraźniej: wszystkie ustawienia maksymalne + HQ Mod + PS = iluzja ładnej grafiki.

Dzięki za komentarze. :3

Xillei 30.12.2013 21:06

Cześć.

Xille i jej wyobraźnia vs TS3, odsłona piąta.

(Nos do poprawy, brwi pewnie do wymiany.)

Chcąc znaleźć pierwszą wersję Lidy, przeszukałam foldery ze zdjęciami i przy okazji obejrzałam sobie też resztę teamu. O ile większość to głównie kosmetyczne poprawki, mam też inny przypadek beznadziejny...
Generalnie byłam całkowicie usatysfakcjonowana poprzednią wersją, dopóki nie zmieniłam mu fryzury i nie stwierdziłam, że wygląda w niej straszliwie młodo. O ile udało mi się temu zaradzić, tak teraz patrząc na starsze zdjęcia, czuję się... nieswojo. (Dziwne, wiem.)

Pomyślałam sobie, że po drobnych przeróbkach mogłabym zamienić go właśnie w młodszą wersję E. Stąd też pytanie: ile lat byście mu dali?

@Kędziorek: Za duże zdjęcia

Searle 31.12.2013 11:02

Cytat:

Napisał Xillei (Post 1793251)
(Nos do poprawy, brwi pewnie do wymiany.)

Brwi zdecydowanie do poprawy :P Ale nos nawet ujdzie :)

Co do sima, to jest całkiem niezły. Przypomina mi tego aktora z Jestem numerem 4. No i faktycznie wygląda młodo.

Xillei 21.01.2014 01:02

(Kliknij na zdjęcia, żeby zobaczyć w pełnym rozmiarze.)

Acme jest teraz ruda.

Opaque. (Bo tak).

Dla tych, którzy chcieliby się dowiedzieć, jak skończyła Lida...

Swoją drogą, co było nie tak z poprzednimi brwiami?

I jakieś stare zdjęcie Lancelota, bo dział cierpi na wyraźny deficyt mężczyzn. :P Dlaczego nikt nie robi mężczyzn?

yrvie 21.01.2014 12:13

No Acme jest przesliczna, bardzo mi sie podoba ;) Swietne wlosy i oczy sa super :D Jezu, nic bym w niej nie zmieniala :D Opaque, kolor wlosow i sama fryzura jest genialna ;) Zapraszam do siebie.

cerastes 21.01.2014 14:28

Śliczne są Twoje simy. Każdą postać charakteryzuje perfekcjonizm. :)

Xillei 21.01.2014 15:07

Cytat:

Napisał Senoy (Post 1797360)
Każdą postać charakteryzuje perfekcjonizm. :)

W sensie, mój? :3
Dziękuję. :blowkiss:

Searle 21.01.2014 18:31

Acme wygląda ślicznie w tej fryzurce. Bardzo jej pasuje, aczkolwiek teraz zauwazyłam, że nosek ma taki kartoflany :)

Opaque - wolę ją w rozpuszczonych włach.

Lida - widzę, że powróciła do pierwszych brwi. Te ostatnie były jakiby nie uczesane :)

Ten Lancelot bardzo fajny, ale rażą mnie jego szpiczaste uszy.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:35.