TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Moonlight Falls (OD 18 LAT!) (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=66305)

Laselight 15.09.2012 12:55

Odp: Historie by myrtek

Cytat:

Napisał Juhas (Post 1579927)
Ciekaw też jestem czy stawiasz na realizm, czy w związku z tym tajemniczym otoczeniem dasz się namówić na jakieś stwory okultystyczne

Chyba Faye się zmieni w wilkołaka.

Zmusiłam się do przeczytania odcinka i warto. Gdyby to było w dziale Fs to bym nawet nie zajrzała.
Czekam na odcinek 2.

Katherine 15.09.2012 17:15

O mój Boże! Jaka Faye jest śliczna! A historia na pewno będzie świetna! A domem babci jestem zachwycona, ja nie umiem robić domów, a jak juz to jakieś ultra dziwne, albo makabryczne. :D. Kiedy następny odcinek?

Mile 15.09.2012 18:33

Świetny odcinek, wspaniały opis. W sumie myślałam, że to będzie historia o młodej dorosłej a nie nastolatki ale i tak jestem ciekawa jej dalszych losów. Podobają mi się ujęcia w szkole dużo pracy w to włożyłaś. :)

Stephenowa 15.09.2012 20:39

Aaaw, Faye to ślicznotka! A jej babcia wygląda sympatycznie. :)
Nie to, co ta blondi ze szkoły.
Pff.
Ale zapowiada się super, z resztą jak każda Twoja historia. :D:D
Czekam na więcej!

ney 15.09.2012 21:41

AAAAAAA! Faye jest piękna a wręcz śliczna! babcia też niczego sobie ;D

Historia naprawdę zapowiada się faajjnniiee:) Będę oglądać na bierząco :)

Vaniliowa 15.09.2012 21:46

Robisz śliczne simki! <3 Faye jest tak piękna jak Ali.
A historia mnie znowu wciągneła.
Ja nie wiem jak ty to robisz!
Jestem bardzo ciekawa co będzie dalej.

anie_1981 15.09.2012 23:17

Ty to piszesz prawdziwą prozę! :P Świetna historia. Czekam na więcej.

iness92 16.09.2012 21:13

Historię Alice i Roberta czytałam chyba już ze 3 razy, i za każdym razem była tak samo wciągająca, podziwiam Cię!

Nowa historia - moim zdaniem pierwszy odcinek w niczym nie ustępuje przygodom Alice, no może ciężko się przyzwyczaić do czytania w pierwszej osobie, ale myślę, że to kwestia czasu, o ile tylko będziesz często dodawała nowe odcinki. ;)

Tak więc mrytku, autorko mojego ulubionego OJSG, nie każ nam długo czekać! :D

Kicaj 16.09.2012 23:44

No cóż, to ja niestety muszę Ci dać po łapkach. Sama wiesz, że wysoko postawiłam Ci poprzeczkę i nie będę za każdym razem oględnie pisać: "ale super!".

Zacznę od tego co mi się podoba. Świetne zdjęcia! Kadry i zbliżenia -majstersztyk. Całe otoczenie wypieszczone i wygładzone. Pełen szacun.

No i teraz gorsza strona medalu.
Od strony technicznej... powiem tak: nie jest dobrze. W pewnych momentach tekst jest niespójny i gubię się. Niektóre zdania są napisane jakby na siłę, co mnie raczej dziwi, bo nie masz najmniejszego problemu z płynną, dobrze skonstruowana wypowiedzią.
Dużo błędów w tekście. Drobnych, ale jednak. Liczby piszemy słownie (sama mi ostatnio zrobiłaś przytyk ->15). W dodatku pogubione spacje, literówki...
Pierwszoosobowa narracja teoretycznie jest prostą formą, ale pełną pułapek. Popracuj nad tym.
Wiesz, że nie jestem znawcą, a wszelkie moje uwagi mają na celu zmotywowania Cię do cięższej pracy -bo nie powiem, mamy wobec Ciebie wysokie wymagania.

No nic, czekam na następny odcinek. Może po prostu ten pierwszy, jest taki, a nie inny i reszta będzie lepsza?

tallje 19.09.2012 17:36

Odp: Moonlight Falls by myrtek

Czyta się jak dobrą książkę, serio : p
Znowu świetna historia, piękna bohaterka...Czekam na więcej, może ze szczyptą magii?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:10.