![]() |
Odp: The Sims 1 Legacy - FAQ, problemy i porady
Witam, ja mam chyba nietypowy problem z grą The Sims 1 Dziedzictwo 2025. Otóż gra uruchamia się normalnie w tym że jak wejdę do domku to nie widzę tego domu ani mebli tylko jak najade myszką np. na krzesło to wtedy się pojawia ale jak już nie trzymam na nim kursora to znika. Doradzi ktoś coś?
Dodam że gram na laptopie acer, karta graficzna Nividia GeForce MX150 system Windows 10 |
Cześć, witamy na forum! :)
Akurat widziałem, że ten problem był opisywany kilka razy na forach EA. Według oficjalnego stanowiska EA problem ten da się naprawić instalując najnowsze sterowniki do karty graficznej. |
Witam
mam problem z The Sims 1 Legacy. Gra po długiej walce uruchamia się jak należy. Niestety nawet 2 minutach gra potrafi się wyłączyć sama z siebie. Próbowałem : - odinstalowania i zainstalowania nowych sterowników microsoft VCC++ - przypięcia programu do zintegrowanej karty graficznej ( w laptopie mam dwie w tym jedna nvidia) - uruchamiania w trybie zgodności oraz jako administrator - naprawiania gry przez EA APP - odinstalowania i zainstalowania całej gry ponownie wymagania sprzętowe mój laptop spełnia raczej ale na wszelki wypadeczek: - PROCESOR: AMD Ryzen 5 3550H with Radeon Vega Mobile Gfx 2.10 GHz - RAM: 16,0 GB (dostępne: 15,8 GB) - SYSTEM: 64-bitowy system operacyjny, procesor x64 Windows 11 Home - KARTA GRAFICZNA : Nvidia GeForce GTX 1650 CO może być problemem? |
Bimbazuch - sprzęt wygląda ok, a mógłbyś podać wersję sterowników obu kart graficznych? Microsoft Visual C++ to nie są sterowniki, tylko środowisko programistyczne. Poprosiłbym również o podanie modelu laptopa.
Też trzeba niestety pamiętać, że The Sims Legacy samo w sobie jest bardzo niestabilne i pewnie trzeba będzie poczekać na nowe łatki. Czy gra crashuje się przeważnie podczas zapisywania i/lub ładowania? Czy Twoje konto to konto z uprawnieniami administratora? Gdzie masz zainstalowane simsy Legacy? Gdzie masz zapisy okolic (w folderze zapisane gry czy w folderze OneDrive)? |
Gra przestaje działać w trakcie normalnej zwykłej gry, nawet bez przechodzenia sima na inne lokacje. Można pozostawić grę samą sobie , zapauzowaną a i tak ją wywala.
laptop to asus tuf Gaming FX 505D sterownik dla Nvidia to Sterownik Game Ready 572.42 z 13.02.2025 sterownik dla karty AMD RADEON VEGA 8 to 27.20.22025.2003 z 06.12.2021 miejsce zapisu to : C:\Users\aleks\Saved Games\Electronic Arts i tak jest to konto administratora. |
Obawiam się że w takim razie należy czekać na dalsze łatki. Jeszcze ewentualnie mogę zaproponować zainstalowanie gry w jakimś innym folderze, np. C:\Gry\ i upewnienie się że twoje konto użytkownika ma pełne uprawnienia do tego folderu. Stare gry podobno mają problemy z folderem Program Files.
No i polecam zaktualizowanie sterowników do karty AMD jeżeli Twoja gra korzysta właśnie z tej karty. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:39. |