TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   TheSims.pl - archiwum (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=176)
-   -   Co chcielibyście zmienić? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=38275)

Narcyz 27.12.2010 12:18

Odp: Co chcielibyście zmienić?

@up no to faktycznie coś jest nie tak bo właśnie sprawdzałam i mam zaznaczoną opcję powiadamiania e-mail.. Sprzydało by się to naprawić :<
Bo ja jeszcze nigdy takowego mail'a nie dostałam

Starlight 27.12.2010 17:55

@up do mnie z kolei przychodzilo w Spamie, teraz mam poczte na innej stronie i nie mam "Spamu" i nie dochodzi... to też jest błąd?

Wielebny 27.12.2010 17:59

No ale w sumie to tylko jedno kliknięcie w forum by sprawdzić czy nie ma nowych wiadomości.
Mi przynajmniej nie za bardzo praktycznie wydaje się np. wchodzenie w google.pl, gmail. loguj, wiadomości, nowe i szukanie czy czasem nie ma czegoś z forum ts xD

Narcyz 28.12.2010 16:47

Ja mam cztery maile i wcale nie chce mi się wchodzić w każde po kolei więc zainstalowaną mam pocztę komputerową dokładnie IncrediMail i od razu przy starcie systemu dostaję wszystkie maile więc myślę, że byłoby łatwiej gdybym jednak dostawała taki mail.

Ale faktycznie nie mam skrzynki Spam więc możliwe, że tak jak mówi Starlight jest to błąd w tym.

stinkfist 22.01.2011 12:26

szypko szypko tak bardzo mje to boli
+ przy okazji mozna poprawic "W" >D

przeciętny 31.01.2011 20:25

Nie wiem czy takie pytanie już padło, ale czy dałoby się zamieszczać embedy? (odtwarzacze filmów, na przykład z YouTube'a)

Wielebny 31.01.2011 20:29

Wszystko się da.
Ale na chwilę obecną nie możemy zmienić nic, poza tym wątpię by komuś ta dodatkowa funkcja się spodobała.

przeciętny 31.01.2011 20:59

@Kowalino

możliwość oglądania filmików bezpośrednio z forum na pewno spodobałaby się, a wklejenie filmik do postu byłoby bardzo łatwe, ale jak nie da się to trudno :/

Kamis 31.01.2011 21:07

Nom, lepiej by się simowe seriale [i wygodniej] oglądało. No ale nie wiem czy nie będzie się zbyt długo ładować filmik co dla niektórych :\

przeciętny 31.01.2011 21:18

@Kamis

Ładowanie zależałoby tylko od szybkości neta, no chyba że ktoś wkleiłby filmik z odtwarzaczem o bardzo dużej rozdzielczości (jest do wyboru kilka rozmiarów odtwarzacza)

Vanitas 01.02.2011 17:17

Jeżeli chodzi o to co myślę to trzeba przekopiować link 'Umieść' z youtuba pomiędzy

[ youtube ][/ youtube ]

Oczywiście bez spacji :]

Wielebny 01.02.2011 17:54

Też, ale tu chyba bardziej chodzi o coś w rodzaju odtwarzacza filmów czy muzyku umieszczonego na stałe np. pod logiem forum.
Widuje się czasem takie bajery na forach.

Mixliarder 01.02.2011 18:27

Chciałbym reaktywacji czatu forumowego ale nie na polchacie a na IRCu w sieci Quakenet.IRC ma dużo zalet jest przejrzysty , łatwy w obsłudze umożliwia dodawania tematów , cytatów pojawiających się co jakiś czas oraz komend np (!help wyskakuje treść zaprogramowanej komendy) można wgrać na nim różne mody typu gra w familiade , koło fortuny i nie tylko! IRC dostępny jest pod tym linkiem http://webchat.quakenet.org/ .Jedynie co trzeba zrobić to sprowadzić Q (bot-a) na nasz kanał.

Pozdrawiam Mixliarder

lithium 01.02.2011 18:28

nie wiem czy jest sens i tak nikt na czata nie wchodzi;p

Mixliarder 01.02.2011 18:31

Zrobilibyśmy wtedy odpowiednia reklamę dla niego w gazetce itp

Chryzantem Złocisty 01.02.2011 18:32

w gazetce?a jesteś redaktorem? :D

Mixliarder 01.02.2011 18:34

....chodzi mi żeby właśnie redaktorzy zachęcali do wejścia na niego ^^

Chryzantem Złocisty 01.02.2011 18:44

możemy zachęcać,ale raczej to nie uratuje czata.kiedyś się coś na nim działo,teraz już nikt nie wchodzi.

Mixliarder 01.02.2011 18:52

Próbować zawsze można! o/

Chryzantem Złocisty 01.02.2011 18:53

no to próbuj.

Wielebny 01.02.2011 19:41

Ale wymuszałoby to od użytkowników instalowanie dodatkowego programu co dla niektórych jest nie lada wyzwaniem, biorąc pod uwagę znaczący w tym przypadku czynnik, czyli lenistwo. : P
Czat w żadnej formie raczej nie zyska popularności, dlatego iż nikomu ni chce się specjalnie wchodzić, logować i sprawdzać czy jest tam ktoś warty rozmowy.
Co innego SB. Jawne i zawsze pod ręką na forum :)

Jakiś czas temu chodził mi po głowie jeszcze pomysł utworzenie kanału rozmów głosowych (np. serwer Team Speek 3, bądź Ventrilo) dla tego forum. Jednak wątpię by cieszył się ten kanał zainteresowaniem wśród forumowiczów, gdyż z kolei znów wymagałby instalowanie dodatkowego programu.
Co o tym sądzicie w ogóle?

lay 02.02.2011 00:45

Do IRCa niepotrzebne jest instalowanie trudnego oprogramowania. Większość sensowniejszych klientów gadu ma wbudowanego irca, wystarczy podać dane i już jest się na czacie. Są także dodatki do liska, proste w obsłudze.

Dżiglipaff 02.02.2011 08:50

jednak irc jest o tyle wygodniejszy od zwykłego czata, ze mozna go meic na pasku i afczyc, tylko co jakis czas zagladac, w sumie latwiej tam przebywac, niz na tym czacie, co jest teraz
z dobra reklama na pewno jacys ludzie by sie znalezli <3

a co do rozmow głosowy to łaaaaał, aczkolwiek ja nie mam w domu sluchawek, wiec musialabym sobie kupic ;d
aaaale to nie taki problem, bo i tak planuje ten zakup juz od jakiegos czasu ^_^

Raven 02.02.2011 10:48

SB moim zdaniem to beznadziejny pomysł, może spowodować duży spadek aktywności userów na samym forum, bo wielu z nich i tak loguje się tutaj tylko z przyzwyczajenia, albo żeby napisać coś w offtopie (zupełnie jak ja, z tą różnicą, że siłą rzeczy muszę zaglądać też w inne działy i sprawdzić czy jest ok), a potem najprawdopodobniej będą wchodzić tylko na SB. Do tego znając tutejsze napady głupawek przewiduję, że w SB nie będą prowadzone dyskusje o jakiejś szczególnie wysokiej wartości intelektualnej. Po co nam drugi offtop?

przeciętny 02.02.2011 20:34

Cytat:

Napisał Gingers (Post 1355402)
Jeżeli chodzi o to co myślę to trzeba przekopiować link 'Umieść' z youtuba pomiędzy

[ youtube ][/ youtube ]

O to mi chodziło, niestety z tymi znacznikami (ani bez nich) embed nie działa :<

Kiedyś byłem na innym forum i wystarczyło skopiować i wkleić link do umieszczenia filmu w poście i wszystko działało.

kalafjor 07.02.2011 13:46

Nie wiem gdzie to dać. >D
Na stronie thesims.pl w zakładce "the sims 3" nie mam dodatku "Po Zmroku". : D

Liv 07.02.2011 14:22

Z takimi rzeczami następnym razem proszę bezpośrednio do Gingersa, bo temat tyczy się forum :)

Shiver 08.02.2011 16:43

Cytat:

Napisał Raven (Post 1355627)
Do tego znając tutejsze napady głupawek przewiduję, że w SB nie będą prowadzone dyskusje o jakiejś szczególnie wysokiej wartości intelektualnej. Po co nam drugi offtop?

No właśnie mi się zdaje, że SB będzie najodpowiedniejszym miejscem na takie rzeczy. Ma służyć (w moim przekonaniu) do pogaduszek, jakiegoś paplania itp. A w offtopicu, w konkretnych tematach będą prowadzone ''dyskusje o wysokiej wartości intelektualnej'', jak to Raven ładnie ujęła. Podsumowując: jestem za.

Kamis 08.02.2011 16:46

Noale, ja wiem jak to jest na innych forach z sb. Na początku też chciałam, ale jak teraz zobaczyłam jak mi, chociaż mam bardzo szybki internet, fora z sb długo się ładują, to olaboga. A wiem, że tutaj większość userów, ma naprawdę nie za hmm 'szybki' internet, to im strona główna będzie z godzinę się ładowała.

Shiver 08.02.2011 16:49

Wątpię czy SB, byłby aż tak dużym obciążeniem. Jestem zarejestrowany na dwóch forach z SB i nie sprawia to żadnego kłopotu. Ale trudno ukryć, że to forum jest o wiele większe. Btw. ja nie mam szybkiego neta (wręcz przeciwnie) i fora z SB ładują się normalnie ;P.

lithium 08.02.2011 16:59

ale jeny, jest temat offtop, sa sb u kazdego profilu, jest czat, nie przesadzajmy, naprawde.

Wielebny 08.02.2011 17:00

Już chyba od roku raz na jakiś czas wznawia się dyskusja na temat Sb i zawsze z negatywną odpowiedzią zarządu.
Osobiście byłby za wprowadzeniem na próbę. Choćby 2-3 dni.
Po co sprzeczać się tyle czasu, czy to sb będzie czymś pozytywnym, bądź negatywnym dla forum, skoro można to bezpiecznie i szybko sprawdzić?

lithium 08.02.2011 17:25

wyrazam swoja opinie - moim zdaniem to zbedne zasmiecanie forum i dodatkowa ilosc roboty. jest duzo miejsc, w ktorych mozna offtopowac i prowadzic konwersacje. ale jak chcecie.

Chryzantem Złocisty 08.02.2011 17:35

zgadzam się z centą.Chryzia w SB to już by było za dużo

MaSims. 01.03.2011 17:35

Jedyne co bym chciala tutaj zmienic to zeby byl czat na stronie glownej na koncu strony. reszta jest swietna. ;)

Liv 01.03.2011 17:47

Shoutboxa (bo to miałaś na myśli) nie będzie.

MaSims. 01.03.2011 17:50

dlaczego ?

Chryzantem Złocisty 01.03.2011 17:51

ja pitolę,poczytaj sobie wcześniejsze strony,to się dowiesz.

lithium 01.03.2011 17:52

dyskusja na ten temat toczyla sie kilka postow wyzej...

MaSims. 01.03.2011 17:56

jejciu. już pytać się nie można bo naskakują. -.-

o.O

0lka 01.03.2011 17:59

więcej konkursów :s

αγάπη 01.03.2011 18:08

0lka - pisałem o tym do centy, ponoć każdy miesiąc jest już zaplanowany, jeśli chcesz wkleję tu moją rozmowę z nią c:

0lka 01.03.2011 18:10

aha, okej :) nie trzeba

αγάπη 01.03.2011 18:15

Poza tym, chyba widać jak wielu ludzi jest zainteresowanych, w ostatnim PMSW udział wzięły 2 osoby.
Co do SB jestem na nie, po 1 mamy offtopa który wystarcza. Jakby był to SB to znudziłby się szybko i nikt by na nim nie pisał.

Chryzantem Złocisty 01.03.2011 18:17

ja chciałam wziąć udział,ale było tylko dla dwójki :(

αγάπη 01.03.2011 18:19

Ostatnia edycja PSMW do 3 była w 2009 !!!
A też chętnie bym wziął udział

lithium 01.03.2011 18:25

nie wiem czy wiecie, ale jest odpowiedni temat do tego: konkursy. i tak, jest jeden na miesiac i szczerze watpie aby sie to zmienilo.

αγάπη 01.03.2011 18:34

A może mi jeszcze raz ktoś wytłumaczyć dlaczego admini mają ograniczone możliwości, używają konta puszka . Nie skarżę się, po prostu jestem ciekawy

Scheiße 01.03.2011 18:44

Cytat:

Napisał MaSims. (Post 1368104)
jejciu. już pytać się nie można bo naskakują. -.-

Nie naskakują tylko piszą, że parę postów wstecz jest to omawiane. Masz coś z wzrokiem? :|

Wielebny 01.03.2011 18:47

Bo tu nie ma administratorów, tylko są sami tzw. Junior Admini z ograniczonymi uprawnieniami.
Konta administratorskie są dwa, jedno właściciela serwisu "shooters" i drugie "Pushek"

αγάπη 01.03.2011 18:50

a ten cały shooters rozumiem że już tu nie zagląda ?

Wielebny 01.03.2011 19:04

Być może, sporadycznie zajrzy, ale zapewne tylko po to by sprawdzić czy forum działa.
W końcu nie działające forum=brak zysków z reklam.
I to by było na tyle.

patryk916 20.03.2011 08:10

Ja bym zmienił to,że w Off-Topie nie liczą się posty.Czyli na stronie O Mnie liczą się posty z Off-Topu ale jako ostatnie.A w liczbie "wszystkich postów"(tak jak ktoś ma na przykład w profilu: Postów: (np.) 125).Czyli w skrócie:chcę aby(jak ktoś napisze post i pod jego avatarem jest kilka rubryczek:Zarejestrowany,Wiek,Skąd itd.)to żeby przy rubryczce "Postów" liczyły się te z Off-Topu.

Vanitas 20.03.2011 08:28

patryk916 - to bezsensowne bo wiesz jak w offtopie łatwo nabija się posty. Nie bez powodu posty tam są nienaliczane.

amber 20.03.2011 09:18

Moim zdaniem warto by było zmienić długość czekania na możliwość wysłania kolejnego posta. Skróciłabym to do 20, 30 sekund.

kalafjor 20.03.2011 09:55

Ale chyba było już mówione, że tego nie da się skrócić.:|

lay 20.03.2011 10:39

Da się! Jeśli oczywiście admini mają dostęp do panelu admina.
Cytat:

Minimum Time Between Posts
You may prevent your users from flooding your forum with posts by activating this feature.

By enabling floodcheck, you disallow users from making another post within a given time span of their last posting. In other words, if you set a floodcheck time span of 30 seconds, a user may not post again within 30 seconds of making his last post.

Administrators and moderators are exempt from floodcheck.

Recommended: 30 seconds. Type the number of seconds only. Enter 0 to disable this function.
Ustawienia => Opcje => Opcje pisania i edycji wiadomości (nie wiem jakie jest tutaj tłumaczenie, lecz raczej to samo ;p).

Vanitas 20.03.2011 11:58

To kolejna zapora anty spamowa ;)
Jeżeli ktoś pisze dłuższe, bardziej rozbudowane posty to nie przeszkadza, chyba, że w forumowych grach.

Wielebny 20.03.2011 12:13

To wyjątkowo prymitywna i nieskuteczna jak to określiłeś "zapora antyspamowa"
Opcja ta jedynie przeszkadza w dziale "off-topic"
Dobrze byłoby ją wyłączyć tylko w tym dziale, jednakże nie wiem czy jest takowa możliwość.

lithium 20.03.2011 12:20

z tego co widze w panelu to w tym systemie, ktoy podala slythia mozna zmienic tylko ogolne ustawienia, czyli nie da sie dla samego offtopu, ale poszukam jeszcze w innych miejscach
e: no nic nie widze takiego

lay 20.03.2011 12:38

W jednym dziale nie da się - to ustawienie globalne dla wszystkich grup. Jednak czas 30 sekund zwykle wystarcza, jako prymitywne zabezpieczenie się sprawdza.

Becia 26.03.2011 14:53

E, to terazzz ja - tylko nie krzyczcie na mnie. :<<<

Czy dałoby się skrócić forum? tj. porobić podfora, żeby nie przewijać forum w nieskończoność?

Bo to naprawdę wkurza.

Wielebny 26.03.2011 15:27

Po prawej stronie masz tą strzałkę na tym niebieskim tle, kliknij a dany segment się zwinie.
Przeglądarka powinna to zapamiętać na stałe.

Becia 26.03.2011 16:17

Ano faktycznie, dzięki. ;3

Alisha 01.04.2011 16:01

Właśnie sobie coś przypomniałam: grupy.
Dlaczego do diabła pisze przy nich "Grupy stworzone przez użytkownika"??
Nie wszystkiego grupy do który należę są stworzone przeze mnie...
Ktoś to zmieni?? :|

Ares960 16.04.2011 19:30

To teraz ja mam pytanko. ; ]
Czy jest możliwość zmiany nicku na forum, gdyż obecnym od ponad roku się nie posługuję. ; p

zelkam 16.04.2011 19:35

napisz do jakiegoś administratora z prośbą o zmienienie nicku i powinien Ci zmienić. no i za pół roku będziesz mógł znowu zmienić

lithium 16.04.2011 19:38

Cytat:

Napisał regulamin (Post 47662)
3. W celu zmiany swojego nicka należy wysłać prywatną wiadomość do jednego z Administratorów forum.
4. Użytkownik może zmienić nick raz na pól roku.

wystarczy czytac regulamin, oczy ci od tego nie odpadna, zapewniam.

Alisha 13.05.2011 15:58

Hmmm, ponawiam moją prośbę ponieważ wydaję mi się, że została zignorowana :|

Wielebny 13.05.2011 16:07

Tak jest przetłumaczony skrypt na którym opiera się forum, wątpię byśmy mogli to zmienić.

Björk 13.05.2011 22:54

A czemu ostatni? Wiesz, wyszłam z założenia, że i tak teraz wszystko się kręci wokół 3, więc tam będzie najwięcej newsów :)

Cam 07.06.2011 13:23

A te komunikaty to muszą być po angielsku?

Snerta 07.06.2011 18:05

Nie muszą, trzeba spolszczyć frazy.

Cam 08.06.2011 10:43

To może by tak to zrobić? W końcu to forum.thesims.pl ;)

Vanitas 08.06.2011 10:49

Ciekawi mnie kto z was potrafił by coś takiego zrobić ;)
Zresztą niewiele komunikatów jest w języku angielskim, ja nie widzę tutaj żadnego problemu.

Wielebny 08.06.2011 14:20

W każdym razie i tak nie mamy możliwości by zmienić na forum cokolwiek jeśli chodzi o stronę techniczną i prawdopodobnie ten stan rzeczy już się tak utrzyma.

Levkoni 09.06.2011 19:13

Teraz tak przejrzałem forum, w każdej sekcji dotyczącej gry TS są działy odnośnie dodatków, jednak przydałby się jakiś dział dotyczący ogólnie gry.

Vanitas 09.06.2011 19:20

Przecież do każdej części gry jest forum o podstawowej wersji czyli jak by nie patrzeć ogólnie

Levkoni 09.06.2011 21:13

No tak, ale tam raczej zakłada się tematy dotyczące podstawy z tego co widzę. Dział problemów z grą to już tam są różne, ale mi chodzi raczej o taki dział, w który by można wrzucić wszystkie tematy typu "rośliny do sadzenia w TS3", "kamienie do znalezienia", "ryby do złowienia", tak, żeby zamiast do każdego dodatku tworzyć oddzielny temat pasujący do wszystkich, tworzyć je w dziale ogólnym :D Takie tam moje spostrzeżenia to są tylko... :)

Wielebny 09.06.2011 21:27

No to ustaliło się tak, że o tego typu rzeczach gada się tu: http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223

Gejowniczek 17.07.2011 13:46

Co zmienić? Gramatyki się nauczyć ot co.

Patrząc na komentarze pod opowiadaniami, jest u Was sporo Grammar Nazis o zapędach polonistki z wiejskiej podstawówki. Tym bardziej dziwi mnie, że przy podglądzie użytkownika wisi babol szkaradny. Cytuję z niekłamanym obrzydzeniem:

"Ostatnio 10 użytkownik(ów) odwiedziło tą stronę"

TĄ?!!!!!!!! Tę!!!!!

tą stronę <- źle :(
tę stronę <- dobrze :redface:

tą cukinię <- źle :(
tę cukinię <- dobrze :redface:

Po więcej przykładów proszę pisać na PW. Załączam corpus delicti:

http://img841.imageshack.us/img841/1404/hanba.jpg

I wypowiedź prof. Bralczyka:
http://www.rdc.pl/index.php?/pol/art..._rdc/te_czy_ta

Vanitas 17.07.2011 13:50

Odp: Co zmienić? Gramatyki się nauczyć ot co.

To nie wina administracji. Tak jest w tłumaczeniu forum i nie mamy na to wpływu. Zażalenia proszę kierować do autora tłumaczenia.

Gejowniczek 18.07.2011 15:24

Przyjąłem do wiadomości. Hańba dla tłumacza swoją drogą.

Dżiglipaff 09.08.2011 16:22

Recę mi opadają, kiedy widzę w temacie o TS: Średniowiecze kolejne pytanie o jakiś quest.

Myślę, że możnaby temu zaradzić tworząc podforum "Misje" z dokładnymi opisami, póki co, części zadań. Sama mogę kilka napisać. Planuję również przynajmniej 2 poradniki do tej gry, bo już mi się odechciewa, gdy widzę kolejne powtarzające się pytanie.

Co o tym myślicie? Czy ktokolwiek pisałby się na pomoc w opisaniu misji?

Scheiße 10.08.2011 18:46

Ja tam mógłbym opisać z jedną. ;)

I chciałbym zmianę favikonki. Jeśli się da. Bo mam w zakładkach parę for i mi się mieszają. :|

Savigge 10.08.2011 18:48

Favicony w vb nie da się zmienić z poziomu J.A. trzeba poszukać w plikach forum albo pogrzebać w pliku index.php ale na jedno wychodzi :)

eyade 19.08.2011 09:21

Niezwykle irytującą rzeczą jest to, że jeśli zobaczę ikonkę nowych postów i zajrzę do danego tematu, a następnie napiszę nowego posta, to temat wciąż widnieje jako nieprzeczytany. Czy to może ja coś źle robię?

berata 24.08.2011 21:15

Cytat:

Napisał eyade (Post 1436036)
Niezwykle irytującą rzeczą jest to, że jeśli zobaczę ikonkę nowych postów i zajrzę do danego tematu, a następnie napiszę nowego posta, to temat wciąż widnieje jako nieprzeczytany. Czy to może ja coś źle robię?

Zawsze tak było - Twoja odpowiedź pokazuje się jako nowa nieprzeczytana. Przynajmniej można sprawdzić literówki;)

Miyoki 27.08.2011 21:52

Czy będzie zaktualizowany kalendarz czy wiecznie będzie zatrzymany na grudniu 2010?

Kenny McCormick 22.10.2011 21:18

można by w panelu użytkownika była napisana płeć...

Savigge 23.10.2011 07:09

w panelu ? hmm

http://img16.imageshack.us/img16/9112/beztytuu4qy.png

panel użytkownika > edytuj swój profil
druga tabela od góry

a jeśli ci chodzi o profil też jest w statystykach

Kenny McCormick 23.10.2011 17:23

Mi chodzi o to, aby tu była płeć:
http://img7.imageshack.us/img7/7036/68957346.jpg

Wielebny 23.10.2011 17:32

No byłoby to nawet praktycznie, aczkolwiek takiej możliwości chyba nie mamy.

Searle 24.10.2011 09:24

Znacznik płci bardzo by się przydał.

ginsei 02.11.2011 08:23

Jest możliwe, by stworzyć wyszukiwarkę nowych postów według kryteriów użytkownika?
Na przykład ja bym osobiście chciała móc ignorować niektóre tematy, przez co, po kliknięciu 'Nowe posty' chciałabym, żeby wyświetlało mi wyniki tylko tych tematów, które chcę (bez tych ignorowanych).
Chodzi mi o takie rozwiązanie jak jest przy forum phpbyPrzemo (czyli tak jak wyjaśniłam - ignorowane tematy nie są wyświetlane w wynikach wyszukiwania nowych postów).

Liv 02.11.2011 14:06

Musisz próbować przez subskrypcję tematów, innego wyjścia nie widzę.
Administracja nie ma możliwości dostosowania wyszukiwarki do indywidualnych potrzeb użytkowników podobnie jak zmienienia kilku innych bzdetów typu źle działający zegar na forum.

ginsei 02.11.2011 14:33

Tyle, że subskrypcja będzie mi zawalała maila, prawda? Czy jednak informacja o nowych postach zostanie zachowana na forum?

Zawsze możecie się pozbyć 'kilku innych bzdetów' ;) Nie będą oczu drażniły ;)

Liv 02.11.2011 15:31

Śmiecenia maila pewnie da się jakoś przystopować - na skrzynce powinna być opcja zablokowania nadawcy, a jeśli nie - panel użytkownika tutaj powinien oferować jakieś rozwiązania.
Informację o nowych postach będziesz miała w powiadomieniach zapewne. Z tego co wyczytałam, jeśli sama nie usuniesz tych powiadomień, nic im się nie stanie.

Pisząc to miałam raczej na myśli niemożliwość przeprowadzenia jakichkolwiek POWAŻNIEJSZYCH zmian w działaniu forum z powodu niewystarczających uprawnień tutejszej administracji.

lay 03.11.2011 22:27

Cytat:

Napisał ginsei (Post 1468890)
Tyle, że subskrypcja będzie mi zawalała maila, prawda? Czy jednak informacja o nowych postach zostanie zachowana na forum?

Zawsze możecie się pozbyć 'kilku innych bzdetów' ;) Nie będą oczu drażniły ;)

Samemu wybiera się formę subskrypcji. Jeśli wybierzesz w tym miejscu (a dokładniej 'Domyślny tryb powiadamiania o postach' opcję 'bez powiadomienia email' to wybrane tematy (w temacie wybierasz narzędzia - subskrybuj) albo tematy, w których odpisałaś, pojawią się*w ''panelu użytkownika'.

Zegar można naprawić wysyłając maila do firmy zajmującej się administracją (czy czymś tam) serwera :D.

Cloudy 04.11.2011 07:05

Ja chciałabym zwiększyć hmmm... limit? wielkości sygnatur.
Teraz jest 500x100 , ale może lepiej by było, żeby był np. 500x150 ?
Bo jak chce się wstawić jakiś obrazek, to ciężko jest znaleźć taki, aby pasował, był proporcjonalny, a jednocześnie widoczny.

Vanitas 04.11.2011 13:05

Myślę, że aktualny rozmiar jest dobry. Jeśli ktoś zechce jeszcze dodać tekst i obrazek o wysokości 150 sygnatura będzie zajmowała za dużo miejsca. A obrazek zawsze można przyciąć.

Narutoman 04.11.2011 13:43

Chciałbym żeby limit czasu pomiędzy postami był krótszy, albo najlepiej żeby w ogóle go nie było

Vanitas 04.11.2011 13:46

Limit jest taką prymitywną zaporą anty spamową. A jeśli limit przeszkadza to należy się dwa razy zastanowić przed wysłaniem posta ;)

Cloudy 04.11.2011 14:50

No tak, ale obrazek o wysokości 150pixeli nie zajmuje AŻ tak dużo miejsca, a taki o wysokości 100 ciężko zrobić, tak aby wszystko było widać.
Albo chociaż 130.
Ale to tylko moja taka propozycja, da się bez tego żyć :D

Mroczny Pan Skromności 04.11.2011 16:37

Co do sygnatury, po części zgadzam się z Cloudy, czasem przydałoby się chociaż te 120 wysokości.

Zaś co do propozycji limitu czasu - nie popieram tego pomysłu, chociażby ze względu na to, że jego autor udziela się głównie w dziale zdjęcia z gry, a jak wiemy, aby cokolwiek w nim ocenić, trzeba najpierw dokładnie to obejrzeć, a to zajmuje nieco czasu ;)

ddo bwayo 04.11.2011 16:48

^i w offtopie, zaspamował by na całkiem :P

Zawsze można ustalić, że +10 pixeli wysokości = -1 linijka tekstu.

Narutoman 05.11.2011 14:36

Cytat:

Napisał chrupek (Post 1469690)
[...]jego autor udziela się głównie w dziale zdjęcia z gry[...]

Wpadłem na ten pomysł z myślą o offtopie, a dokładniej o temacie ''liczymy do miliona,, mógłbym liczyć znacznie szybciej i nie czekać jeszcze te 17 sekund...

I nie udzielam się tylko w zdjęciach z gry, często przebywam też w dziale o The Sims 3, w forumowych grach i ostatnio zaciekawiła mnie nasza forumowa gazetka. :)

Mroczny Pan Skromności 05.11.2011 16:39

W sumie to całkiem logiczne, przecież to czekanie zabiera Ci cenne sekundy życia!
No nie przesadzaj, chyba nikt Ci nie każe pisać tam co drugiego posta.

Narutoman 05.11.2011 17:30

Ale te sekundy tak się ciągną! :/

Zmniejszyć limit!

Vanitas 05.11.2011 17:33

Naprawdę z tego co wiem nikt z moderacji nie ma tak słabego wzroku, żeby nie przeczytać zwykłego tekstu.

Zmniejszenia limitu NIE BĘDZIE. Kiedyś (zresztą w tym temacie) dyskutowaliśmy o tym i nic z tego nie wyszło.

Liv 05.11.2011 17:41

Wiesz co? Skoro tak Ci to przeszkadza, zostań modem :D Zapomnisz co to znaczy "tracić czas na czekaniu" xD

Mroczny Pan Skromności 05.11.2011 17:44

Oj, Liv, mnie się wydaje, że dopóki Ty będziesz modem, żaden "rewolucjonista" się nie dostanie :D

Narutoman 05.11.2011 17:47

Cytat:

Napisał Liv (Post 1470374)
Wiesz co? Skoro tak Ci to przeszkadza, zostań modem :D Zapomnisz co to znaczy "tracić czas na czekaniu" xD

A mody nie muszą czekać? :O

Mroczny Pan Skromności 05.11.2011 17:51

Nie ku**a, modzi mają tyle roboty z takimi spamerami, jak niektórzy, ze nie mają czasu liczyc do miliona o_O

Liv 05.11.2011 18:11

Cytat:

Napisał chrupcio
Oj, Liv, mnie się wydaje, że dopóki Ty będziesz modem, żaden "rewolucjonista" się nie dostanie :D

No way! :D
Ale "nic nie może przecież wiecznie trwać" xD

Modom wyłączono limity po to, żeby wtedy, kiedy ktoś rozkręca się w spamowaniu, można było mu w ciągu tej minuty napisać warna/dać bana (to drugie zajmuje parę sekund) i zatrzeć ślady :D
Ofc że nie, ale z drugiej strony... to ma sens i się sprawdza w praktyce =D
I przy szukaniu też nie mamy limitu czasowego ;]

@down: ale limit znaków nam zostawili i cierpimy tak samo jak Wy :<

ddo bwayo 05.11.2011 18:15

no przy szukaniu limit akurat jest wkurzający :P tak samo czasem przy shoutboxie na profilu jak chce się komuś odpisać chociaż "dziękuje" i trzeba półminuty czekać XD" ale mus to mus.

Mroczny Pan Skromności 05.11.2011 18:20

ja nie mam z tym problemu, net mi zamula jak cholera

@Liv: limit znaków akurat jest najmniej wkurzający ze wszystkich limitów :P

ddo bwayo 05.11.2011 18:23

limit znaków idzie całkiem łatwo obejść spacjami XD"

Narutoman 05.11.2011 19:07

Cytat:

Napisał Liv (Post 1470401)
[...]Modom wyłączono limity [...]

Też tak chcę!

Ps

Rozumiem limit między postami i te 10 znaków ale limit pomiędzy wyszukiwaniem? To jakaś przesada! xd

ginsei 05.11.2011 20:00

Państwo moderzy - zbaczacie z tematu i dajecie zły przykład 'szaraczkom' ;)

A poza tym - bez ironii też można odpowiadać użytkownikom ;)

Przechodząc do sedna - dziękuję Slythia za rozwianie wątpliwości :)

Narutoman 05.11.2011 22:16

Przed chwilą byłem w milionie i znowu aż trzy sekundy musiałem czekać xd

Moglibyście jeszcze zmienić te angielskie napisy na polskie.

ddo bwayo 05.11.2011 22:24

mam wrażenie, że na te angielskie napisy narzekają najbardziej Ci którzy umieją angielski :|

Narutoman 05.11.2011 23:01

To może dlatego że mamy go już dość D:

Liv 06.11.2011 07:05

To jest kolejna z licznych rzeczy, której administracja zmienić nie może.
Nawet nie wyobrażacie sobie ile bym dała, żeby "stała" część ostrzeżeń i komunikaty wyskakujące nieaktywowanym userom były po polsku - ostrzeżenia nareszcie byłyby czytane i ludzi nie zakładaliby tylu multikont, których się nie banuje...

Miyoki 06.11.2011 13:10

Cytat:

Napisał Narutoman (Post 1470364)
Ale te sekundy tak się ciągną! :/

Zmniejszyć limit!

Nie przesadzaj -.-
I tak już zmniejszyli limit o 30 sekund i moim zdaniem teraz limit jest akuratni.

Chyba powiesiłabym się z rozpaczy, gdyby zmniejszyli limit tylko dlatego, byś ty mógł pisać jeszcze częściej.
_________

Co do wysokości sygnatur, to muszę się zgodzić.

Rok 2011 mija, a kalendarza nie zaktualizowano. Płonne były me nadzieje.

Narutoman 06.11.2011 13:18

To wcześniej była aż minuta?! :O Nie wytrzymałbym!

Zgadzam się co do kalendarza, powinni zaktualizować.

lay 06.11.2011 14:45

Cytat:

Napisał Liv (Post 1470533)
To jest kolejna z licznych rzeczy, której administracja zmienić nie może.
Nawet nie wyobrażacie sobie ile bym dała, żeby "stała" część ostrzeżeń i komunikaty wyskakujące nieaktywowanym userom były po polsku - ostrzeżenia nareszcie byłyby czytane i ludzi nie zakładaliby tylu multikont, których się nie banuje...

Przecież prawie wszystkie komunikaty można przetłumaczyć mając dostęp do panelu administratora. Także ostrzeżenia, zwłaszcza, że one są ustawiane ręcznie, nie są stałym elementem forum.

Liv 06.11.2011 15:01

Tak, ostrzeżenia mamy zmienione i przetłumaczone (zamiast "inapropriate language" - "nieprzyzwoity język").
Hm, zawsze mi się wydawało, że te komunikaty należą do "stałych" części forum :| Aż dziwne, że nikt wcześniej nie wpadł na pomysł przetłumaczenia tego jeśli faktycznie jest taka możliwość...

lay 06.11.2011 17:32

Cytat:

Napisał Liv (Post 1470777)
Hm, zawsze mi się wydawało, że te komunikaty należą do "stałych" części forum :| Aż dziwne, że nikt wcześniej nie wpadł na pomysł przetłumaczenia tego jeśli faktycznie jest taka możliwość...

Z tego, co wiem, to nie idzie przetłumaczyć*jedynie nazw miesięcy i dni tygodnia. Resztę można bez problemu zmienić.

Savigge 06.11.2011 19:36

ale u nas jest Pon, Wt i te miesiące po polsku. Chyba

Björk 07.11.2011 05:35

Cytat:

Napisał ginsei (Post 1468711)
Jest możliwe, by stworzyć wyszukiwarkę nowych postów według kryteriów użytkownika?
Na przykład ja bym osobiście chciała móc ignorować niektóre tematy, przez co, po kliknięciu 'Nowe posty' chciałabym, żeby wyświetlało mi wyniki tylko tych tematów, które chcę (bez tych ignorowanych).
Chodzi mi o takie rozwiązanie jak jest przy forum phpbyPrzemo (czyli tak jak wyjaśniłam - ignorowane tematy nie są wyświetlane w wynikach wyszukiwania nowych postów).

Znalazłam być może ułatwienie dla Ciebie. Jeżeli chcesz szybko oznaczyć temat, który Cię nie interesuje jako "przeczytany" kliknij dwukrotnie w jego ikonkę.

ginsei 07.11.2011 06:05

Ok, popróbuję przy najbliższej okazji ;) Dzięki Björk.

Chewbacca 12.11.2011 10:29

ChatBox'a, ożywiłby forum^^... no chyba, że jest, a ja jak zwykle nie widzę? Może odblokowywać się po np 5 postach.

Meryam 12.11.2011 10:32

Cytat:

Napisał bijulicous (Post 1473230)
ChatBox'a, ożywiłby forum^^... no chyba, że jest, a ja jak zwykle nie widzę? Może odblokowywać się po np 5 postach.

Chat jest tu:
http://s1.polchat.pl/chat.php?_room=thesimspl
A poza tym, myślę że na tym forum chatbox nie jest potrzebny. Forum i tak jest żywe xD

Liv 12.11.2011 10:50

Cytat:

Forum i tak jest żywe xD
No, powiedzmy...

Shoutbox to wylęgarnia spamu i dodatkowa robota dla modów - to tak w ramach przypomnienia. Zresztą macie coś takiego na profilach :)
Taki pomysł już padł wcześniej i nie przeszedł.

Jakbyście raczyli przejrzeć wcześniejsze strony tego tematu zanim coś napiszecie ew. użyć wyszukiwarki, z pewnością znaleźlibyście odpowiedź na swoje propozycje.

@down: zwał jak zwał. Taka nazwa się przyjęła na forum ;)

Scheiße 12.11.2011 11:27

Cytat:

Napisał Liv
Zresztą macie coś takiego na profilach :)

Ehm, w Shoutboxie wiadomości wyświetlają się bez odświeżania strony, na profilach tak nie jest, więc nie można tego nazwać Shoutboxem...

Chewbacca 13.11.2011 13:54

Na innych forach potrafią to ogarnąć i się sprawdza... Więc myślę, że tu nie byłoby problemu.

Savigge 13.11.2011 14:17

świetnie, ale jak 100 czy 200 osób zacznie pisać, i 5 modów i kilka admów ma to ogarnąc to mój Boże.
A po drugie, forum teraz dobrze chodzi (szybko) a shoutbox zamulił by tylko.
więc...

Liv 13.11.2011 15:05

Cytat:

Na innych forach potrafią to ogarnąć i się sprawdza... Więc myślę, że tu nie byłoby problemu.
Ale zauważ, że na innych forach nie mają 3 aktywnych adminów i 5 moderatorów, spośród których jeszcze mało kto wpada często i na dłużej niż 5 minut.
Na brak roboty póki co nie narzekamy.

Poza tym, jak już ktoś wcześniej pisał, jest czat.
I obawiam się, że ustawienie takiej opcji w ogóle jest poza możliwościami naszych administratorek.

dżin. 13.11.2011 15:06

A tak się zapytam, jak tam praca z Sim00nem czy jakoś tak? ;D

Liv 13.11.2011 15:19

Szczerze powiedziawszy, sami chcielibyśmy wiedzieć :|
Ostatnio był na forum 1,5 miesiąca temu...

kalafjor 13.11.2011 16:11

Cytat:

Napisał Liv (Post 1473698)
Ale zauważ, że na innych forach nie mają 3 aktywnych adminów i 5 moderatorów, spośród których jeszcze mało kto wpada często i na dłużej niż 5 minut.

To może nabór?

dżin. 13.11.2011 16:15

Cytat:

Napisał Liv (Post 1473702)
Szczerze powiedziawszy, sami chcielibyśmy wiedzieć :|
Ostatnio był na forum 1,5 miesiąca temu...

Po zapowiedziach Kowalino, czekam na jakąś prawdziwą reformę czy cóś.

Raven 13.11.2011 16:47

nabór nic nie da. Ludzi od pilnowania spraw 'na miejscu' wg mnie mamy dość. Dopóki nie mamy możliwości rozwoju (cześć shooters), nie ma sensu tworzenia armii moderatorów tylko do pilnowania jakiegoś shoutboxa który nie jest nam do szczęścia potrzebny. Proponuję poczytać kilka stron wstecz gdzie się znajdują argumenty za i przeciw (Liv już o tym wspomniała).

A Sim0na nie widzę nawet na gg, więc sprawa może być poważniejsza.

Wielebny 13.11.2011 18:42

Sim00na nie ma gdyż jak mi oznajmił nie widział zaangażowania ze strony załogi, więc stwierdził, że nam widać obecna sytuacja odpowiada i sobie darował ;)
W sumie też dawno z nim nie gadałem, spróbuje go na skype złapać ;)

Z tego co pamiętam rozkimał jak obecny styl edytować i móc go zmieniać bez bezpośredniego dojścia do bazy danych :)

Chewbacca 13.11.2011 20:37

A patrzyłaś kiedykolwiek jak to dzieła na innych forach? 100 osób raczej tam nie pisze. A jeśli ludzie potrafią się zachować to i problemu nie ma.

lay 13.11.2011 20:50

Cytat:

Napisał Liv (Post 1473698)

Poza tym, jak już ktoś wcześniej pisał, jest czat.
I obawiam się, że ustawienie takiej opcji w ogóle jest poza możliwościami naszych administratorek.

Sam czatbox nie zajmuje wiele czasu moderatorom. To są jednak rozmowy, nie trzeba tego aż tak kontrolować, pilnować. W przypadku sporych naruszeń są raporty, podobnie jak na forum.

Jednak czatbox jest dodatkiem do forum, jego instalacja wymaga modyfikacji wielu plików forum, więc raczej nie będzie to możliwe. Nie jest to bardzo trudne, tylko trzeba mieć dostęp.

@Raven
Szansę na rozwój macie zawsze. Skoro jesteście częścią większej firmy (:D) to może po prostu warto z nimi porozmawiać? Nie gryzą, gwarantuję. Lecz czy rozwój strony zależy jedynie od nich? Inicjatywa zawsze musi wyjść od was.

Liv 14.11.2011 06:07

Cytat:

Szansę na rozwój macie zawsze. Skoro jesteście częścią większej firmy (:D) to może po prostu warto z nimi porozmawiać?
Myślisz, że nie próbowaliśmy? Gdyby właściciel poświęcił nam troszkę zainteresowania, nie musielibyśmy prosić Sim00na o pomoc. Najwyraźniej firma shooters nie chce z nami współpracować i kończy się to wszystko na kasie z reklam i zastoju technicznym forum :|
Obawiam się, że dopóki stronka nie będzie miała innego właściciela, większe zmiany są niemożliwe. CHYBA, że stanie się cud xD
Przyciśnięcie ich do muru też jest niewykonalne.
Cytat:

Lecz czy rozwój strony zależy jedynie od nich?
Zdaje się, że wszystko, co dziewczyny mogły naprawić w panelu, już jest naprawione.
Techniczny rozwój nie zależy od nas, aczkolwiek porządek i "zawartość" strony i forum - już tak.

Searle 14.11.2011 08:06

Cytat:

Napisał Watchman (Post 1473798)
Sim00na nie ma gdyż jak mi oznajmił nie widział zaangażowania ze strony załogi, więc stwierdził, że nam widać obecna sytuacja odpowiada i sobie darował ;)

A takie było poruszenie.
Już widzę jakby Was zostawił na lodzie z nowym forum...

Liv 14.11.2011 09:51

Ale w gruncie rzeczy dogadaliśmy się z nim i część przycisków działa ;]
Wydaje mi się, że próby ratowania czegoś, co upada, i tworzenie nowego forum od zera to dwie skrajnie inne rzeczy i co za tym idzie, skrajnie inne zaangażowanie.

Björk 14.11.2011 15:54

Aby zamknąć temat; w ciągu najbliższej przyszłości (pewnie kolejne 5 lat) na forum nie są planowane żadne zmiany techniczne ani od strony wizualnej (czytajcie: nowego loga też nie będzie).

Aczkolwiek, bardzo proszę o zwracanie uwagi mimo wszystko na różne rzeczy błędnie działające, bo czasami udaje mi się je naprawiać. Tak było z kalendarzem, wymagao to ode mnie poszperania w opcjach, ale w końcu się udało. Natomiast np. forumowego zegara nie mogę zmienić, bo to już leży po stronie serwera.

Kenny McCormick 18.12.2011 18:24

Ja wiem, można zrobić tak aby na stronie użytkownika było również ulubione akcesoria do the sims 2/ do the sims 3

Kenny McCormick 31.12.2011 22:19

Sory że post pod postem, ale chcę aby ten był zauważony...
Powinno być tak że wchodzę videostory --> the sims/ the sims 2/ the sims 3. I tak samo z fotostroy :D

Gio 31.12.2011 22:31

nie ma aż ich tyle, żeby to rozdzielać. to by było bez sensu.

Liv 31.12.2011 23:32

I z technicznego punktu widzenia to nie jest i nie będzie możliwe w najbliższym czasie ;]
Mi już co prawda nic do tego, ale ludzie, piszcie tu o rzeczach, które administracja jest w stanie zrobić typu nie wiem, więcej rang, dodatkowe działy, zmiany w regulaminie, amnestia dla zbanowanych, więcej bombaników, moderacja tematów...
A jeśli nie, to przejrzyjcie kilka stron wstecz i poczytajcie posty moje czy innych ludzi z załogi i dojdziecie do pewnego wniosku :)

A co do samego pomysłu - w sam raz forum jest tak rozdzielone, że to jest bez sensu ;)
O ile dobrze rozumiem, że ma to być coś takiego jak jest np. na MTS w działach z twórczością simową.

Tak ten, post będzie jeszcze ze sto tysięcy razy edytowany xD
@down: dałabym Ci za to warna - ciesz się, że nie mogę :]

Scheiße 01.01.2012 13:00

dałoby się zrobić wersję mobilną, na telefony?

lay 01.01.2012 13:10

Cytat:

Napisał Scheiße (Post 1486613)
dałoby się zrobić wersję mobilną, na telefony?

Przeczytaj raz jeszcze post Liv.

Scheiße 01.01.2012 13:48

Nie ma w nim nic o wersji mobilnej forum.

Liv 01.01.2012 14:03

Nie?
Pierwsze zdanie to odpowiedź.
Cytat:

Napisał ja
Z technicznego punktu widzenia to nie jest i nie będzie możliwe w najbliższym czasie.

Ona jest uniwersalna, można cytować.

@down: skoro było podane, że "post Liv jest odpowiedzią" to tak, jakbyś odpowiedzi nie przeczytał i pytał drugi raz o to samo, co jest równoznaczne ze spamowaniem.

Scheiße 01.01.2012 14:39

Ale to jest odpowiedź do innego pytania, nie do mojego, więc warn byłby niesprawiedliwy.

lay 01.01.2012 18:18

Cytat:

Napisał Scheiße (Post 1486651)
Ale to jest odpowiedź do innego pytania, nie do mojego, więc warn byłby niesprawiedliwy.

Nie?

Cytat:

(...) piszcie tu o rzeczach, które administracja jest w stanie zrobić typu nie wiem, więcej rang, dodatkowe działy, (...)...
Przed napisaniem, posta kultura wymaga, by przeczytać chociaż parę poprzednich. Jednak postanowiłeś*to olać i wyskoczyć ze swoim ślicznym, cudownym i całkowicie nierealnym pomysłem. Skoro wiem to ja, to także i ty powinieneś (nie jestem przecież tutaj adminem). Po co więc?

Kup lepszy telefon, na moim forum bardzo ładnie wygląda.

Ps. Najlepsze jest to, że w teorii dogranie nowego wyglądu jest możliwe nawet przy waszych uprawnieniach, w praktyce zaś*nie mam pojęcia, czy nie rozwali się tak forum ;].

Scheiße 01.01.2012 18:33

Dla Twojej wiadomości przeczytałem poprzednie posty :) Wszystkie ze strony 115 i 116 :)
Tak, dziękuje wiem że moje pomysły są cudowne. Pomysł nie jest nierealny, wszystko da się zrobić, potrzeba tylko odpowiednich umiejętności ;)

lay 01.01.2012 18:36

Cytat:

Napisał Scheiße (Post 1486791)
Tak, dziękuje wiem że moje pomysły są cudowne. Pomysł nie jest nierealny, wszystko da się zrobić, potrzeba tylko odpowiednich umiejętności ;)

Powiedz mi więc jak wgrasz grafiki do nowego wyglądu nie posiadając takich fizycznych możliwości (brak dostępa do ftpa) oraz nie mogąc tych możliwości uzyskać.

Scheiße 01.01.2012 18:36

Ja nie mówiłem o nowym wyglądzie, mówiłem o wersji mobilnej.

lay 01.01.2012 18:38

Cytat:

Napisał Scheiße (Post 1486795)
Ja nie mówiłem o nowym wyglądzie, mówiłem o wersji mobilnej.

A czym to się różni? Wersja mobilna forum to de facto odpowiedni layout z większymi przyciskami, wyczyszczony ze zbędnych obrazków. Ma mniejszą rozdzielczość przez to można go wygodnie oglądać na słabszych telefonach.

neville 01.01.2012 19:21

Na wszystkich telefonach dotykowych które posiadają system Android po wbiciu w przeglądarkę adresu forum wygląda ono tak samo jak na komputerze. Można sobie powiększyć, pomniejszyć i do woli przeglądać, pisać posty, oglądać obrazki itp.

lay 01.01.2012 19:30

Cytat:

Napisał Ruiku (Post 1486831)
Na wszystkich telefonach dotykowych które posiadają system Android po wbiciu w przeglądarkę adresu forum wygląda ono tak samo jak na komputerze. Można sobie powiększyć, pomniejszyć i do woli przeglądać, pisać posty, oglądać obrazki itp.

Na wszystkich telefonach, także niedotykowych, także bez androida i także tych starszych (oczywiście, bez przesady - na starej nokii 3310 tak fajnie już nie jest). Problem jest w rozdzielczości - wygodniej jest gdy nie trzeba co chwilę wszystkiego powiększać.

Kenny McCormick 11.01.2012 18:06

Przy rzeczach do pobrania od brojak jest błąd gramayczny/ortograficzny (nieznam się)

Liv 11.01.2012 18:16

Cytat:

Przy rzeczach do pobrania od brojak jest błąd gramayczny/ortograficzny (nieznam się)
Chłopie, jeśli szukasz błędów ort./gram, zajrzyj do swoich postów ;]
Bo są rażące.

Bjork zjadła literkę (dobra chociaż była? :D) - w sam raz "ó". Trochę razi jej brak, to fakt ;]

Co do wielkiego-małego bum... Myślałam, że ostateczny etap zostanie załatwiony za jednym razem, a tu jeszcze jest tyle do zrobienia!
No i na Waszym miejscu pomyślałabym nad reklamą na innych stronach/forach, jeśli "odrodzenie" Downloads odniesie sukces.

dżin. 11.01.2012 20:03

A tak się zapytam:
W lutym szykuje się jakieś MTU lub PMSW?
Przez 4Ż dawno nie było żadnego innego konkursu :P

Vanitas 11.01.2012 20:12

W lutym jest Forum Awards więc inne konkursy nie będą realizowane. Za to mogę powiedzieć, że w marcu będzie PMSW.

kalafjor 11.01.2012 21:23

Zróbcie do dwójki, błagam! ;D

dżin. 11.01.2012 21:42

Teraz w sumie powinna być do dwójki, bo lipcowa była do trójki :P

ginsei 12.01.2012 08:17

Może mi ktoś pokrótce opowiedzieć o czym wy mówicie? Mam stosunkowo nieduży staż, więc 'reklama dowloadu, jak odniesie sukces', skróty (akurat rozumiem, że 4Ż, to są te 4 Żywioły, w których nie wiem, o co chodzi ;) ) i pozostała część rozmowy mnie nie oświeca :)

Björk 12.01.2012 11:18

PMSW - Pokaż Mi Swoje Wnętrze - konkurs dla osób lubiących meblować :)
MTU - Make Them Up - konkurs dla osób lubiących zabawę wirtualnymi lalkami ;)
4Ż - 4 żywioły

A teraz propagujemy dawanie swoich dzieł do pobrania.
Jak ktoś się zdecyduje czekają na niego fajne sprawy :) WIęcej info w dziale.

Będzie konkurs.

ginsei 12.01.2012 12:24

Ok, dziękuję Björk :)

Meryam 12.01.2012 13:35

Popieram pomysł, aby zrobić PMSW do dwójki.
Chciałabym tylko wiedzieć, kiedy by rozpoczął się konkurs, bo z chęcią wzięłabym udział, a nie wiem czy znajdę czas, żeby cokolwiek zrobić.

Vanitas 12.01.2012 14:39

PMSW będzie marcu - nie wiem kiedy dokładnie, ale postaram się żeby było na początku miesiąca :) I będzie do ts2 ;)

Kenny McCormick 12.01.2012 15:30

Mam pytanie, czy możliwe jest aby w temacie marudnik (off top) nie było cenzur, za to ostrzeżenie przed wejściem że temat zawiera wulgarne treści?

Liv 12.01.2012 16:15

Nie, niemożliwe. Jak tak bardzo musisz przeklinać, to na głos, przed monitorem, żeby Cię wszyscy w domu słyszeli, a nie na forum.
Poza tym skoro używanie wulgaryzmów byłoby dozwolone, to dlaczego nie pozwolić na zdjęcia z gier ze zdjęcia cenzurą (takie odważniejsze scenki) czy w ogóle jakieś "artystyczne" ujęcia rzeczy podchodzące pod tematykę zabronioną przez obecny regulamin?
Jak już idziemy w złą stronę, to na całego! I nie ma różnicy czy to "Marudnik" czy "Problemy z grą".
Poza tym na biologii przy omawianiu układu nerwowego jest taka lekcja poświęcona stresowi i sposobom na jego rozładowanie, niekoniecznie za pomocą przekleństw.

A jak chcesz, to pisz bez gwiazdek - będziesz zwierzyną łowną dla modków :D (kiedyś za przeklinanie, nawet w formie ocenzurowanej, można było dostać bana!)

@down: mądrze prawisz, panie Kowalu :D

Wielebny 12.01.2012 16:18

No ale w czym problem?
Cenzura jest dobra ;p
Przecież jak napiszesz k****, Ja *******e to każdy wie o jakie słowo chodzi mimo gwiazdek.

Kenny McCormick 17.01.2012 20:09

A w fotki z gry dało by rade zrobić zakładki, typu jak w dałlałt?
N?ajwybitniejszych twórcy byliby wyyróżnieni, a wśrót nich: Aniołek, Liv, i kto tam jeszcze ;)
Bo to byłoby fajne xD

Liv 17.01.2012 20:42

Imo to bez sensu. Dobrze jest jak jest. A jak ktoś koniecznie ma być wyróżniony, to niech daje fajne dodatki do downloadu, a dostanie dział i będzie wyróżniony ;]

Meryam 22.01.2012 09:44

Dziwię się, że dopiero teraz wpadłam na ten pomysł.
Na poprzedniej stronie była dyskusja o konkursach. Myślę, że byłoby ciekawie gdyby każdy konkurs obejmował zarówno TS2 jak i TS3. Np. w PMSW parcela i budynek miałyby takie same rozmiary, od czego są kratki; w MTU można by przedstawić simów zarówno z TS2 jak i TS3, tylko odbywałyby się dwa oddzielne głosowania, żeby były równe szanse, itd.
Co wy na to?

Vanitas 22.01.2012 09:57

Następna edycja MTU będzie obejmowała TS2 i TS3 :)

lithium 22.01.2012 09:59

coz, teoretycznie jest taka mozliwosc i np. najblizsze MTU bedzie do obu wersji, jednak nie wiem czy bedzie tak na dluzsza mete. albowiem namnozyloby sie tych rang w cholere, a i tak jest ich duzo. a inna forma nagrody raczej nie wchodzi w gre. takze ogolem nie wiemy, zobaczymy.

neville 22.01.2012 09:59

popieram pomysł Meryam. byłoby trochę więcej zamieszania, ale sądzę, że więcej userów wzięło by udział :)

a na kiedy jest planowane jeśli mogę wiedzieć? :D

lithium 22.01.2012 10:01

na kwiecien. bo w lutym bedzie forum awards, a w marcu PMSW.

neville 22.01.2012 10:02

ok, dzięki

ew. formą nagrody mogłyby być sim points? tak jak w Listach do Julii

Vanitas 22.01.2012 10:05

@up: raczej by to nie przeszło bo za te simpointsy musielibyśmy płacić my - modzi i admini.

Aperlaxive 22.01.2012 10:24

Wracając do FA. Proponuję żeby dodać rangę ,,Pomocna dłoń" bo dużo jest osób, które pomagają i zasługują na taką range...

Liv 22.01.2012 10:59

@up: nieee, bo za dużo rang będzie bla bla bla ;)

Poza tym jest już taka ranga (złota rączka?), no ale fakt, szkoda, że jedna na całe forum, kiedy o wiele więcej ludzi zasługuje na wyróżnienie. Poza tym imo ten malutki podpisik pod nickiem jest też informacją dla tych, którzy pomocy szukają, a wiadomo, że nie ma jednej osoby, która ogarnia każdy dział na forum.

Btw, czy administracja przewiduje dodanie jakichś nowych rang do Forum Awards w ramach "nowości"? Forumowa gazetka miałaby co komentować przynajmniej :D

EDIT:
Aha, i chciałabym się dowiedzieć, czy robimy jutro oficjalny blackout na forum. Ostatecznie będzie to wyraz solidarności z innymi przeciwnikami ACTA, a z tego co wiem, zdecydowanej większości pomysł z ta ustawą się nie podoba.

Björk 22.01.2012 13:23

Cytat:

Napisał Ashelly (Post 1495287)
Wracając do FA. Proponuję żeby dodać rangę ,,Pomocna dłoń" bo dużo jest osób, które pomagają i zasługują na taką range...

Jedno tylko - "Złota rączka" :D

neville 22.01.2012 13:29

@Gingers - masz rację, nie pomyślałem o tym :)

@Ashelly - W pewnym sensie też masz rację, jest kilka takich osób, ale jak powiedziała Liv, że będzie za dużo rang i niektórzy userzy mogą twierdzić, że te osoby na to nie zasługują itp.

Co do FA sam mam pomysły na nowe rangi, jakby ktoś z administracji był ciekawy to proszę o kontakt ;D

i jeszcze co do "złota rączka" tzn. ilona to chyba to samo co "Tech. Support" nawet można dać dod. 3 osobom takie rangi i kolorowy nick, żeby się wyróżniali, bo rangi "tech. support" są tylko dwie, a mianowicie MarekS oraz Pingwin
Można by dać "nowym" Technikom takie rangi jak chłopakom i nick w kolorze rangi, ale to tylko moja sugestia :3

e; wybaczcie za chaotyczność mojej wypowiedzi

Aperlaxive 22.01.2012 13:46

Skoro pomocna dłoń nie, to może coś dla uzdolnionych grafików?
Tych co np. tworzą avatary i sygnatury?

neville 22.01.2012 14:16

fajne avatary i sygnatury robi dużo osób
ale po co to? no właśnie - po nic
ew. osoby które chciałyby dodawać własne avki między swoje mogłyby zakładać swoje własne działy, np. Bluszczu Tworzy - tu byłyby np. moje avatary, Avatary Zosi itp.

Meryam 22.01.2012 14:20

Jestem za utworzeniem takiego poddziału dla grafików w dziale grafika/rysunki. No chyba, że można by było zakładać swoje tematy z Twórczości Indywidualnej...

Liv 22.01.2012 15:33

Cytat:

ale jak powiedziała Liv, że będzie za dużo rang i niektórzy userzy mogą twierdzić, że te osoby na to nie zasługują itp.
W sam raz miałam co innego na myśli pisząc to ;]
Osobiście jestem jak najbardziej za rangami/kolorowymi nickami. Przynajmniej ożywimy naszą monotonną niebieską skórkę forum ; D

Cytat:

Co do FA sam mam pomysły na nowe rangi, jakby ktoś z administracji był ciekawy to proszę o kontakt ;D
Właśnie, może tym razem userzy powinni otrzymać głos co do rang? Ostatecznie to jest Forum Awards, a forum to my wszyscy :) Potem najlepsze pomysły można by poddać głosowaniu rzeźnikom.

Cytat:

Tych co np. tworzą avatary i sygnatury?
Takie rangi też są ("najlepszy avatar" i "najlepsza sygnatura")
Radziłbym looknąć do archiwum konkursów - stare FA też tam jest :)
Cytat:

No chyba, że można by było zakładać swoje tematy z Twórczości Indywidualnej...
Dopóki to nie łamie regulaminu (-ów?) i modzi nie mają obiekcji, to czemu nie? ;)

Meryam 22.01.2012 16:22

Cytat:

Napisał Liv (Post 1495492)
Takie rangi też są ("najlepszy avatar" i "najlepsza sygnatura")
Radziłbym looknąć do archiwum konkursów - stare FA też tam jest :)

Niee, chyba nie chodziło o to, kto POSIADA najlepszy avatar i sygnaturę, tylko kto TWORZY najlepsze avatary i sygnatury.

neville 22.01.2012 16:30

Cytat:

W sam raz miałam co innego na myśli pisząc to ;]
Osobiście jestem jak najbardziej za rangami/kolorowymi nickami. Przynajmniej ożywimy naszą monotonną niebieską skórkę forum ; D

Znaczy, to miało zabrzmieć tak, że TY napisałaś o zamieszaniu z ilością rang, a JA dodaję dalszą część o zazdrosnych userach. Źle sformułowałem :/

@Meryam - też tak sądzę, że chodzi o osobę która robi sygnatury, avatary itd. ale uważam, że to bez potrzebne.

lithium 22.01.2012 20:07

jest ranga za grafike w tworczosci indywidualnej - picasso.
poza tym, co za duzo rang to niezdrowo, wydaje mi sie, ze aktualnie jest ich odpowiednia ilosc.

neville 22.01.2012 20:19

ew. można by zamienić "niepotrzebne" według userów i administracji, na inne, nowe lub te co były w poprzednich edycjach FA

e; czy w MTU będzie można wziąć udział i w edycji ts2 i w ts3?

Kenny McCormick 23.01.2012 18:10

Nie wiem ruiku ;)

A może osobą budującym Lunar Corner dać rangę "budowniczy Lunar Corner"/"budowniczy LC"

Tylko żeby Lubie, stwierdził kto zasługuje, bo pewnie niektórzy nie pomagaję :)

Liv 23.01.2012 19:00

Cytat:

e; czy w MTU będzie można wziąć udział i w edycji ts2 i w ts3?
Zapewne wyszczególnią to w regulaminie.
Ale imo będzie to dozwolone. Chyba, że zwiększenie szans na wygraną obu kategorii przez jednego użytkownika stanie się główną barierą we wprowadzeniu czegoś takiego.

Jeśli w coś nie jest zamieszana administracja, nie liczcie na rangi. Nie widzę celu, dlaczego Wasz własny, prywatny i w sumie niezwiązany ściśle z forum projekt miałby być wyróżniony na łamach forum.
Poza tym przypominam, że w ogólnym założeniu DUŻO RANG = ZUO.

Kenny McCormick 23.01.2012 19:05

Liv-rangi są dobre, nowy użytkownik może rozpoznać w czym ktoś może mu pomuc ;)
A może akórat ktoś chciałby się wykazać :)

neville 23.01.2012 20:29

Cytat:

Napisał Kenny (Post 1496034)

A może osobą budującym Lunar Corner dać rangę "budowniczy Lunar Corner"/"budowniczy LC"

Żartujesz sobie, prawda? My przecież tylko tworzymy miasto, a i tak nie wiadomo co z tego wyjdzie. Sam też sądziłem, że rang jest za mało, a teraz mogę powiedzieć, że jest nawet za dużo. Poczekaj na FA, kto wie, może dostaniesz jakąś rangę? ;)

Cytat:

Napisał Livcia (Post 1496094)
Zapewne wyszczególnią to w regulaminie.
Ale imo będzie to dozwolone. Chyba, że zwiększenie szans na wygraną obu kategorii przez jednego użytkownika stanie się główną barierą we wprowadzeniu czegoś takiego.

Przyjąłem :)

@down - ok : P

lithium 24.01.2012 09:16

od razu mowie, ze w tym mtu nie bedzie mozna wziac udzialu w dwoch wersjach.

Kenny McCormick 24.01.2012 18:47

A można by edytować rangę "doenlander" na downlander TS2, lub TS3?
No bo zazwyczj pobiera się tylko do TS2, albo do TS3

neville 24.01.2012 19:53

ale to znów beznadziejny pomysł, bo po co :|

Downloader jest jeden i tak raczej pozostanie

Kenny McCormick 24.01.2012 21:01

Taa, tylko np. ja gram tylko w TS2, i nie mam pojęcia do dodatkach do TS3 :)
I tak samo szereg ludu którzy kochają TS2, i nie są na czasie z dod. do TS3...

neville 24.01.2012 21:13

no tak, rozumiem, ale powiem szczerze: dużej ilości ludzi to nie obchodzi
za dużo rang to nie zdrowo

i pewnie sam uważasz, że jeśli byłyby dwa osobne rangi "Downloader" to z pewnością był wygrał w kategorii ts2, a jakby było już po wszystkim to byłbyś obrażony na cały świat xd

kalafjor 24.01.2012 21:30

Dodając co do dużej ilości rang.
Można spojrzeć na chociażby Centrum Simów, gdzie ludzie rzygają rangami. Albo nie masz żadnej rangi lub maksymalnie jedną, albo jesteś bardzo znany (Tweety, Havenly i cała masa innych) i masz pod nickiem rzekę kolorowych nicków. To jest po prostu brzydkie i nikomu do szczęścia niepotrzebne.

Liv 24.01.2012 22:39

A oni tam nie mają "user titles" przypadkiem? ;o
Z tym też się może zrobić syf. U nas jest to na szczęście wyłączone (niby modzi i redaktorzy gazetki mają, ale przyjęło się, że nie korzystają z tego - i słusznie ;]) No, prócz jednej takiej kiedyśtam
Poza tym wątpię, żeby u nas było "przeludnienie" rang - mamy tylko po jednym konkursie na miesiąc i zazwyczaj nie ma zjawiskowo dużej liczby chętnych :P
A w FA nieraz jest tak, że jedna osoba zgarnia parę rang (np. zapomniana Chryzia albo ja).
I 4Z też swoje zrobiły ;]

I u nas rangi w sam raz wyglądają ładnie na niebieskim tle i się wyróżniają :> I tak jest dobrze!

rudzielec 26.01.2012 12:46

Jak dla mnie to nadmierna ilość rang zrobiłaby tylko zbędny chaos na forum.
Na rangę trzeba sobie zapracować, to nie powinno być coś, co dostajemy za jakieś pierdoły, poza tym jak człowiek sobie na rangę zapracuje, to bardziej potem się nią cieszy ;)

Mroczny Pan Skromności 26.01.2012 14:06

Tak mówisz, bo masz aż dwie, jędzo :D
Ale tak całkiem serio, też uważam, że rang powinno być niewiele, wtedy posiadanie choć jednej jest powodem do dumy :P
Poza tym zaproponowane rangi chyba były wymyślane nieco na siłę xD

Liv 26.01.2012 14:26

Wymyślenie nazwy rangi nie należy do najłatwiejszych rzeczy, wiec się nie dziw :P
Ranga za pierdoły? To w ogóle są takie? ;o Bo wygrana w konkursie do pierdół imo nie należy.
I człowiek się cieszy nie tyle z samego zdobycia rangi, co ze świadomości, że na nią zasłużył, bo wykonał kawał dobrej roboty i został doceniony.

@down: Aha, OK ;)

rudzielec 26.01.2012 17:16

Cytat:

Napisał Liv (Post 1497152)
Ranga za pierdoły? To w ogóle są takie? ;o Bo wygrana w konkursie do pierdół imo nie należy.

No na innych forach dostają je czasami za darmo, więc widocznie są.
No imho nie należy, ale ja tu nie miałam ma myśli naszego forum.
Dla mnie to czysta głupota, kiedy rozdaje się rangi za nic..

Kenny McCormick 26.01.2012 18:49

W regulamine jest że jeśli ktoś nie wchodził na konto przez pół roku, konto jest zamykane!
Popracujcie nad tym, okey?

cerastes 26.01.2012 18:56

Cytat:

Napisał Kenny McCormick
W regulamine jest że jeśli ktoś nie wchodził na konto przez pół roku, konto jest zamykane!

Dlaczego tak Ci przeszkadzają nieaktywne konta? I tak jest mało userów po co więc usuwać? Może niektórzy zechcą wrócić...?

Mroczny Pan Skromności 26.01.2012 19:03

Cytat:

Napisał Kenny McCormick (Post 1497290)

Ciągle tutaj piszesz, więc może zbierz wszystkie swoje "pomysły" do kupy i umieść je wszystkie razem, ale najpierw przeszukaj ten (i parę innych) wątek, żeby sprawdzić, czy przypadkiem temat nie był poruszany. Bo jak na razie piszesz, co Ci akurat wpadnie na myśl, a potem okazuje się, że dyskusja w tej sprawie już była.
Co do kont, pamiętam, że takowy temat również był i wynikało z niego tyle, ze admini nie ruszają kont userów, dopóki ich właściciele nie poproszą o usunięcie. Zresztą bardzo słusznie, ja sam miałem prawie półroczną przerwę na forum i przynajmniej nie musiałem się od nowa rejestrować ;)

Liv 26.01.2012 19:58

Kenny, po raz pierwszy chyba się z Tobą zgadzam w kwestii zmian! :D
Cytat:

Dlaczego tak Ci przeszkadzają nieaktywne konta?
Mnie one w innej kwestii też raczej nie interesują - skoro krzywdy mi nie robią, niech sobie istnieją ;)
Bardziej natomiast przeszkadzają mi one ze względu na to, że regulamin mówi jasno - pół roku, ale administratorki wiedzą swoje. A potem userzy po raz któryś zwracają na to uwagę i NIC to nie zmienia. To jest podejście do obowiązków. A chciałabym zaznaczyć, że userzy raczej bezwzględnie muszą przestrzegać regulamin. Co prawda nie ma takiej rzezi jak za czasów Liv-żylety, ale warny/bany dalej lecą.
I też mi to nie przeszkadza, tylko niechże będzie jakaś równość wobec "prawa" na forum, skoro nie ma jej w rzeczywistości (pozdrawiam ACTA i pana premiera)
Widziałam konta z data ostatniego logowania - któregoś listopada 2009.
Niby było coś kiedyś powiedziane, że niektóre konta zostawimy bo "może wrócą", ale, nie ukrywajmy, większość jest zostawiona bez powodu.
Cytat:

admini nie ruszają kont userów, dopóki ich właściciele nie poproszą o usunięcie.
Rzuć linka, bo pierwsze słyszę :O

A jeśli poprosi się administratora o nieusuwanie konta, to go nie usunie. Tak samo jak z prośba o usunięcie konta.

Cytat:

może zbierz wszystkie swoje "pomysły" do kupy i umieść je wszystkie razem
Jestem za :D

@down: hah, raczej nie przejdzie. Chociaż jestem jak najbardziej za wszelkimi dobrymi zmianami w regulaminie!

Kenny McCormick 26.01.2012 20:02

To może chociaż czas na usunięcie przedłużyć do roku, ale ludzie, skoro nie można dawać np. dodatków płatnych, stron pirackich, albo nie ma posta pod postem! A stare konta są!

Vanitas 26.01.2012 20:20

Proszę Cię, usuwanie kont zostaw administracji. Naprawdę umiemy sobie z tym poradzić.

neville 27.01.2012 10:52

W FA randze "Śmieszek" można zmienić nazwę na np.: "Zabawniś", "Stańczyk", "Błazen", "Klaun"

wiem, że to trochę głupie, ale byłoby to uatrakcyjnienie tejże rangi :D

hellraiser 27.01.2012 12:44

Nieee, 'Śmieszek' jest imho dobry i nie widzę konieczności zmiany nazwy tej rangi :D

Mroczny Pan Skromności 27.01.2012 15:17

W jednej z edycji zamiast Śmieszka był Cycek :D
Osobiście uważam, że ta ranga jest OK.

Kenny McCormick 27.01.2012 15:19

Cycek ;P
Mi się bardziej podoba śmieszek :)

lithium 27.01.2012 15:30

administracja usuwa co jakis czas nieaktywne konta. poza tymi ze statusem "wakacje".

Kenny McCormick 27.01.2012 15:31

To można zmienić że normalnie 1 rok, a "wakacje" 2,5 roku?

lithium 27.01.2012 15:32

chyba i tak usuwamy dopiero po roku.

neville 27.01.2012 15:42

ale tak wgl. co ci te nieaktywne konta przeszkadzają?
jakby administracja usunęła twoje po rocznej przerwie, to byłbyś wściekły i buchał ogniem gdzie popadnie :]

Kenny McCormick 27.01.2012 15:51

Może i po roku usuwacie (akurat...) ale powinno się po pół roku:
"Konta użytkowników nieaktywnych przez ponad 180 dni (pół roku) są usuwane z forum."
Regulamin--->Konta/Nicki--->punkt 9 ;) Więc panią admistratorkę odsyłam do regulaminu forum :)

edit:
Cytat:

Napisał Ruiku (Post 1497545)
jakby administracja usunęła twoje po rocznej przerwie, to byłbyś wściekły i buchał ogniem gdzie popadnie :]

Gdybym niw wchodził przez rok, albo nawet przez pół, to znaczyło by że pewnie nie wejdę. A użytkownicy będący ostatnio w 2008/2009 roku-uwierz raczej nie wejdą x)

neville 27.01.2012 16:02

@up - a skąd wiesz, wiara czyni cuda, więc nigdy nie wiadomo czy dany user by wszedł czy nie wszedł.
rok to dobry odstęp do usuwania kont

Kenny McCormick 27.01.2012 16:09

Na niektóre ludzie przez 4 lata nie wchodzili, a są aktywne!
To edytujcie regulamin!

Mroczny Pan Skromności 27.01.2012 16:21

Może od razu dajcie szanownego Kenny'emu władzę na forum na jakiś tydzień, żeby pokazał, na co go stać ;)

A odsyłanie administracji do regulaminu jest co najmniej śmieszne, bo administracja tenże regulamin tworzy. Gdyby "termin ważności" kont userów był rzeczywiście sprawą niecierpiącą zwłoki, administracja już dawno coś by z tym zrobiła. Tymczasem dyskusja toczy się o drobnostkę, rzecz, która nie ma istotnego wpływu na działanie forum.

Meryam 27.01.2012 16:46

Cytat:

Napisał Ruiku (Post 1497545)
to byłbyś wściekły i buchał ogniem gdzie popadnie :]

On już to robi, jeśli nie zauważyłeś...

Kenny, co ci tak zależy? Jeszcze bym zrozumiała, jakby to była jakaś poważna sprawa, ale taka pierdółka? I pomyśleć, że jesteśmy w tym samym wieku...

Konta aktywne, konta nieaktywne, nieważne. Robicie burzę w szklance wody. Usunięcie i tak nic nie zmieni.
Ode mnie tylko propozycja, żeby usunąć konta osób zbanowanych permanentnie. Osoby niezbanowane zawsze mogą wrócić, zbanowane już nie, bo po co, skoro nie mogą pisać?

Kenny McCormick 27.01.2012 17:22

Ja co do banów pernamentnych zgadzam się z Tobą ;)

Liv 27.01.2012 17:30

Cytat:

Ode mnie tylko propozycja, żeby usunąć konta osób zbanowanych permanentnie.
Nie, bo jeśli "wygnaniec" wróci, nie będzie można go ponownie zbanować dopóki znowu czegoś nie nabroi.
Nie po to się daje bany permanentne, żeby te konta potem usuwać. Poza tym, pomyślcie - nowy mod widząc w tabeli częstotliwość powtarzania się mojego nicka w rubryce "Nałożony przez" ma jeszcze jedne powód, żeby myśleć "Liv-żyleta" ;]

A tymczasem myślenie Kenny'ego powiedziane moimi słowami:
Cytat:

Bardziej natomiast przeszkadzają mi one [nieusunięte konta] ze względu na to, że regulamin mówi jasno - pół roku, ale administratorki wiedzą swoje. A potem userzy po raz któryś zwracają na to uwagę i NIC to nie zmienia. To jest podejście do obowiązków. A chciałabym zaznaczyć, że userzy raczej bezwzględnie muszą przestrzegać regulamin. Co prawda nie ma takiej rzezi jak za czasów Liv-żylety, ale warny/bany dalej lecą.
I też mi to nie przeszkadza, tylko niechże będzie jakaś równość wobec "prawa" na forum, skoro nie ma jej w rzeczywistości
Tego się już chyba możemy przyczepić, hm?

Co do wchodzenia/niewchodzenia - jeśli user przeczytał przy rejestracji regulamin i nie zapomniał paru ważnych rzeczy tam napisanych, to wie, że w razie jego półrocznej nieobecności jego konto może być usunięte. Został poinformowany, administracja ma prawo działać.

Cytat:

To edytujcie regulamin!
Ja też tak gadałam ale najwyraźniej to nie wystarczyło, bo dalej jest jak jest.

@down: Alisha :D

Scheiße 28.01.2012 09:32

Przypomniało mi się jak jakaś dziewczyna co ma żaby w avku i sygnie(z nickiem chyba na A, nie pamiętam xd) się kłóciła o to samo co Kenny : )
W sumie to usuwanie tych kont byłoby nawet dobre, jest parę fajnych nicków, które bym z z chęcią wykorzystał :D

edit; @up tak, Alisha :D

Kenny McCormick 28.01.2012 19:52

Ale Tu się nie o nicki rozchodzi, tylko o święte prawo naszego forum :)

Meryam 28.01.2012 19:54

Cytat:

Napisał Kenny McCormick (Post 1498016)
Ale Tu się nie o nicki rozchodzi, tylko o święte prawo naszego forum :)

Nie, tu się rozchodzi o twój "świety" kaprys.
Skończmy męczyć ten temat, proszę.

Kenny McCormick 28.01.2012 20:06

Proszę Cię bardzo ;)
"Kaprys" xD

Cytat:

Napisał Liv (Post 1497322)
Mnie one w innej kwestii też raczej nie interesują - skoro krzywdy mi nie robią, niech sobie istnieją ;)
Bardziej natomiast przeszkadzają mi one ze względu na to, że regulamin mówi jasno - pół roku, ale administratorki wiedzą swoje. A potem userzy po raz któryś zwracają na to uwagę i NIC to nie zmienia. To jest podejście do obowiązków. A chciałabym zaznaczyć, że userzy raczej bezwzględnie muszą przestrzegać regulamin. Co prawda nie ma takiej rzezi jak za czasów Liv-żylety, ale warny/bany dalej lecą.
I też mi to nie przeszkadza, tylko niechże będzie jakaś równość wobec "prawa" na forum, skoro nie ma jej w rzeczywistości

Nawet nasza EX SuperModerator się ze mną zgadza, a pozatym co Ci tak na tych kontach zależy?

Vanitas 28.01.2012 20:08

Świętym prawem jest także ten punkt:
Cytat:

2. Administratorzy/Moderatorzy mają prawo do ukarania użytkownika nawet, jeśli nie złamał żadnego z powyższych punktów, jednak jego zachowanie przeszkadza w jakiś sposób sprawnemu działaniu naszej społeczności.
Skoro tak bardzo pragniesz przestrzegania regulaminu ten punkt też będzie egzekwowany.

Temat usuwania kont uważam za skończony.

Liv 28.01.2012 20:17

Kenny, za bardzo się tym zachłysnąłeś :P
Poza tym zauważ, że nie jestem uważana za wyrocznię/autorytet tutaj, więc nie radzę się powoływać na moje opinie i stawiać mnie tam, gdzie nie moje miejsce.

Cytat:

Napisał Gin, a właściwie regulamin forum
2. Administratorzy/Moderatorzy mają prawo do ukarania użytkownika nawet, jeśli nie złamał żadnego z powyższych punktów, jednak jego zachowanie przeszkadza w jakiś sposób sprawnemu działaniu naszej społeczności.

Ha, znowu? xD
Pewnie wyjdzie jak zwykle, kiedy miało przyjść do użycia tego punktu :D Ty wiesz o czym mówię :)

W gruncie rzeczy nie wypowiedział się nikt z administracji (szkoda, bo myślę, że głos z góry uciszyłby spór i rozwiał wszelkie wątpliwości - no w końcu wątek nie dotyczy tylko niebieskich braci i sóstr) na temat kont, więc do zobaczenia przy następnym nierozwiązanym sporze o to samo! :)

Posta zaczęłam pisać zanim pojawił się post z zakończeniem - proszę to wziąć pod uwagę.
@Gingers: W takim razie tutaj jest zakończenie tej dyskusji :D
L. edit: aha, OK :D

marandile 29.01.2012 05:14

Ja mam małe pytanie: Kiedy będą Forum Awards 2011/2012?

Aperlaxive 29.01.2012 09:20

W lutym, tak gdzieś w 2 tygodniu.

neville 29.01.2012 10:31

co do FA:

można by usunąć rangę "Videostoryletter", gdyż jedynym czynnym vs jest "Ostatnia Podróż" autorstwa Dona Sheogorath'a, więc nie fair by było nominować tylko jego.

w zamian za tą rangę można by dać jakąś inną ; )

Björk 29.01.2012 13:21

Cytat:

Napisał Ruiku (Post 1498154)
co do FA:

można by usunąć rangę "Videostoryletter", gdyż jedynym czynnym vs jest "Ostatnia Podróż" autorstwa Dona Sheogorath'a, więc nie fair by było nominować tylko jego.

w zamian za tą rangę można by dać jakąś inną ; )

FA zacznie się 10 lutego.

A co do tej rangi... cóż może kogoś zachęci do pokazywania swoich filmików.

kalafjor 12.03.2012 21:18

Myślę, że można już zdjąć reklamę FA z góry strony głównej. :)

Kenny McCormick 13.03.2012 22:03

Możnaby, dodać podforum SimCity? :D Pytam się z czystej ciekawości :rolleyes:

motyka 13.03.2012 22:10

Dla mnie to nie ma większego sensu, bo trochę mało użytkowników udzielało się w samym temacie o SimCity...

Wielebny 14.03.2012 09:58

Jeśli nowe SimCity osiągnie sukces to wtedy o tym pomyślimy.

Meryam 21.05.2012 17:45

No więc jakiś czas temu wpadłam na pomysł, aby powstał temat, w którym admini napisaliby spis nicków po zmianie oraz kiedy można ponownie zmienić nick. Jestem pewna, ze to ułatwiłoby użytkownikom orientację "kto jest kim" ;)
A dodatkowo są tacy idioci jak ja, którzy nie pamiętają kiedy była ich ostatnia zmiana, więc przydałoby się także napisanie, kiedy można ponownie zmienić nick (albo kiedy była ostatnia zmiana, chyba każdy potrafi dodać 6 miesięcy).

Co o tym sądzicie?

Mroczny Pan Skromności 21.05.2012 17:48

Właściwie to już coś takiego istnieje: w FTS Newsletter. A o ostatnią zmianę zawsze można zapytać admina.

Meryam 21.05.2012 17:57

No tak, ale w FTS nie ma dokładnej daty. I wydaje mi się, że nie ma wszystkich nicków.

Liv 21.05.2012 18:21

Admin/mod jest w stanie powiedzieć Ci dokładnie, w którym miesiącu zmieniłaś nick - dzień nie ma tu większego znaczenia (aczkolwiek pisząc z prośbą o zmianę na SB masz przy wiadomości datę, więc szybko się można połapać), bo zauważyłam, że liczy się tylko 6 kolejnych miesięcy od tego, w którym została dokonana zmiana.
Poza tym, dział z rankingiem nicków jest chyba jednym z najchętniej czytanych w gazetce ;)

Jeśli bardzo Cię intryguje czyjaś tożsamość, zawsze możesz zapytać tą osobę/innego usera o stary nick ;)

modesté 21.05.2012 19:09

Świetny pomysł Savage,bo jestem tu aktywny od lutego 2010 roku
i nie pamiętam kto jaki miał kiedyś nick
a chcialbym wiedzieć :)

Charionette 22.05.2012 20:33

Cytat:

Napisał savage
No tak, ale w FTS nie ma dokładnej daty. I wydaje mi się, że nie ma wszystkich nicków.

Spis nicków otrzymujemy od adminów, więc nawet jeśli miałby powstać osobny dział liczba nicków będzie identyczna :)
Możemy dodawać miesiące do rankingów, tylko po co? Jeśli ktoś nie pamięta kiedy zmienił pisze do wybranego admina i już

Pink Panther 25.05.2012 14:37

Od razu uprzedzam, że nie czytałem całego tematu, więc jak było to przepraszam.

Myślę, że można by dodać SB (pisałem już kiedyś o tym w temacie offtop) ;)

neville 25.05.2012 14:47

temat SB już był wiele razy przerabiany
a zresztą jest przecież czat

hellraiser 25.05.2012 17:12

Cytat:

Napisał Bluszczyk (Post 1533203)
a zresztą jest przecież czat

Na który nikt nie wchodzi.
Chyba, że mówisz o tych mini-sb na profilach.

Klusek, kwestia wielokrotnie omawiana i już oklepana, poczytaj sobie ten temat od 90 strony wzwyż. Zresztą, wyszukiwarka nie gryzie ;)

Filleable 25.05.2012 17:25

Cytat:

Na który nikt nie wchodzi.
Ale sam fakt, że jest. A to najlepszy dowód na to, że nie potrzebny nam SB.

Savigge 19.06.2012 20:04

Dorzucę i tu swoje trzy grosze. Czyli wszystko...

Zacznijmy od starych tematów w "Gdzie mogę to znaleźć?"
Otóż na początek powiem o Gdzie mogę to znaleźć - TS1 I TS2.

Są tam stare tematy (2003-2006) w których proszono o to i tamto. Podawano strony z dodatkami. Oszem, te strony były przydatne i działały. Ale w tamtych czasach. Około 45 % tych linków to strony nieaktualne/zawieszone/niedziałające/pornograficzne. Proponuję przejrzeć te tematy, usunąć rzeczy niepotrzebne oraz jeśli byłaby taka możliwość, stworzyć dział gdzie przenoszono by nieaktualne rzeczy.

Kolejną sprawą, a może raczej podsumowaniem jest to, o czym ok. 8-10 miesięcy było głośno. Mianowicie: Masowa emigracja.
Wiem, iż to zależy od ekipy, ale jednak dorzucę tu trochu zdania.

Wszystko zapowiadało się cacy i w ogóle. Mieliśmy pomoc i poparcie innych użytkowników. Ale jednak było to za mało, aby wprowadzić coś więcej. Następnie naprawiono przyciski, hip hip hurra. Wszyscy myśleliśmy, że to początek nowych możliwości. No cóż, tak się niestety nie potoczyło. Naprawienie przycisków BBCode to nie powrócenie do dawnej sprawności forum.
Wiem, iż było to poruszane kilka razy, ale ja pragnę to przypomnieć.
Dlaczego niby nie możemy stworzyć czegoś lepszego, sprawniejszego? Łatwego do naprawy w razie awarii? Tu trzymają innych wspomnienia i "że kiedyś było lepiej". No dobrze, ale skoro wyemigrowalibyśmy na inne forum to też zaczęlibyśmy tworzyć historię, no nie? Każdy mógłby w to nowe forum włożyć coś od siebie. Kreatorzy mogliby przenieść swoje twórczości, poradniki i tematy. Moglibyśmy zrobić coś, aby pomóc innym graczom. A co najważniejsze - nie mielibyśmy problemów z naprawą forum.

Wiem, iż to brzmi dziwnie, ale tak jest ;)

Pink Panther 19.06.2012 20:27

Momento, chcesz robić od nowa całe forum, które ma mnóstwo postów, tematów, użytkowników i długaśną historię, dosłownie kilkuletnią? Czy tylko ja jestem przeciw? Tak się nie robi. Lepiej naprawić ten skrypt niż się przenosić, za dużo można by stracić. Chyba, że kopie itd., ale dużo roboty. Zresztą kopia zapasowa z vBulletin będzie działać też tylko na vBulletin, więc byłby to tak jakby reset forum, ale potem wgranie całej kopii. Chore, bo nic by się nie zmieniło, a innego scenariusza nie widzę.

Savigge 19.06.2012 20:29

Jakbyś nie zauważył, to nie tylko ja byłem za tym. Podejrzewam, że większość ekipy była również za tym pomysłem. W końcu to oni wprowadzili taki pomysł, który niestety upadł :P
Inie mówię, że ja bym to zrobił xDD Ja nie mam takich predyspozycji.
Ja tylko proponuję, aby go ponownie rozpocząć. Większośc aktywnych userów nie chce tutaj gnić...

Pink Panther 19.06.2012 20:33

Ale Ty i ekipa musicie zaczaić, że stracimy ponad 75% postów o Simsach, a w niektórych mogą być np. ważne porady, ciekawostki, czy po prostu ciekawe historie lub opinie. To jest forum o serii TS czy ogólnotematyczne? Bo odkąd się zarejestrowałem, głównie wszyscy piszą w Off Topic. Lepszy byłby np. SB na dole strony lub reaktywacja portalu, który upadł, sam nie wiem czemu ;)

Savigge 19.06.2012 20:37

Popatrz sobie na SimsWeb - też ono stąd się zrodziło. Dlaczego? Bo użytkownicy nie chcieli tutaj zostać. Mieli podobną sytuację jak my teraz (oj przepraszam. mieli działające przyciski i my teraz też mamy). Ale SW miało później największy Download w Polsce (ok 1,500 tematów z dodatkami)
Historie też można przenieść, porady również >.>

Pink Panther 19.06.2012 20:39

Okej, rozumiem, że Ty przejrzysz 779,856 postów i wybierzesz te wartościowe, które warto przenieś, tak? Ja np. lubię czytać takie kilkuletnie posty, a naprawdę nie każde forum wytrzymuje taki okres czasu. To dobrze, że mamy tak długą historię i tyle wątków, a Ty bierzesz to za coś złego i niedobrego (chociaż nie kumam dlaczego).

Savigge 19.06.2012 20:43

Okej, zacznijmy od tego, iż ja historii forum nie uważam za nic złego.
Jizas, to nie ja przejrzę posty, ale użytkownicy gdyby to [nowe] forum powstało mogliby przenieść swoją (!) twórczość et cetera.
Z resztą, ty jesteś tu krótko, ja też. Ale wiem jak sprawa wyglądała dawniej...

Pink Panther 19.06.2012 20:46

Użytkownicy przeniosą swoją twórczość... A jeśli ktoś już nie wchodzi tu od lat? Pod nickiem ma rangę "gość", jak w niektórych najstarszych postać, ale ten ktoś napisał coś świetnego, ciekawego, wartego uwagi? Przepadnie to, ponieważ jest użytkownikiem nieaktywnym? Te posty ktoś będzie musiał przejrzeć, a wątpię, żeby komukolwiek się chciało. Wtedy przepadnie mnóstwo rzeczy.

Zacząłeś temat, który - według mnie - powinien mieć osobny temat, bo będą sprzeczki, i to spore. No i nie tylko jeśli chodzi o mnie, tak myślę :P

Savigge 19.06.2012 20:49

No załóżmy, że zostanie ok. 2000 tematów i kilka tysięcy postów. To forum nie zostanie usunięte, dopóki baza danych dalej działa. A ekipa nie ma do niej dostępu, więc nie możemy przenieśc bazy na inny serwer.

Pink Panther 19.06.2012 20:51

Ale ktoś musi mieć...

Savigge 19.06.2012 20:52

ALEŻ OCZYWIŚCIE! :D
Ma ją shooters, który od wykupienia strony nie zagląda na forum xDD
Z resztą, Strony głównej TSP nie ma

Pink Panther 19.06.2012 20:54

Lol? Były Admin, który nie zagląda na forum, teoretycznie właściciel, to jedyna osoba z dostępem do bazy, a nikt inny nawet się nie ubiega o taki dostęp? WTF? :D

Savigge 19.06.2012 20:56

Były ubiegania, petycje ale nic to nie dało. A przynajmniej tak ja wnioskuje.
Były dwie opcje - emigracja, lub gnicie tutaj.
Ja wybieram opcję 1, podobnie jak większość.

Liv 19.06.2012 20:58

Cytat:

Dlaczego niby nie możemy stworzyć czegoś lepszego, sprawniejszego?
Bo ktoś musi mieć czas, by to zrobić, pomysł i kasę ;)
Poza tym obecnie fora o simsach tracą na popularności (ilu z Was przyznało, że jednak trójka jest do bani?)
Cytat:

Lepiej naprawić ten skrypt niż się przenosić
Niemożliwe :]
Cytat:

nikt inny nawet się nie ubiega o taki dostęp? WTF?
I tu jesteś w błędzie - administracja próbowała, ale jak się okazuje, "przepisanie" s.adma na kogoś innego nie jest wcale takie proste.
Nie czuję się upoważniona do wyjaśnienia dalej.

Ja wybieram gnicie - zresztą kolejnych pięciu lat tu na pewno nie spędzę.

Savigge 19.06.2012 21:00

Cytat:

Napisał Liv (Post 1541912)
(ilu z Ws przyznało, że jednak trójka jest do bani?)

JA, JA! xDDD
*
Dokładnie - zegar, style, błędy w tłumaczeniu to nie wszystko co jest na tym chwiejącym się forum.
Nowe forum mogło by być, jeśliby wybrano osoby które mają pomysł jak by wyglądało to nowe forum.
A, no właśnie - kasa. To największy problem.

Pink Panther 19.06.2012 21:02

Nawet nie wiedziałem, że jesteśmy w tak trudnej sytuacji.

Liv dobrze to ujęła: "Poza tym obecnie fora o simsach tracą na popularności [...]".

Liv 19.06.2012 21:04

Ta sytuacja nie jest trudna, tylko beznadziejna.
Chęci by się znalazły, gorzej z środkami.
I tak to cud, że część przycisków działa, czas chodzi dobrze i nie mamy codziennie błędów serwera.

No i że moderatorom i administratorom chce się jeszcze coś robić na tym forum.

Vanitas 19.06.2012 21:10

Cytat:

Napisał Savigge (Post 1541915)
Nowe forum mogło by być, jeśliby wybrano osoby które mają pomysł jak by wyglądało to nowe forum.

Np. Ciebie? ;)

Póki co nie planujemy żadnego zakładania nowego forum, przynajmniej ja. A to forum chętnie byśmy naprawili, gdybyśmy mogli, a że nie możemy trzeba sobie jakoś radzić. I tak jak wspomniano mała aktywność na forum jest raczej spowodowana niechęcią do ts3, niż stanem forum (który jest taki sam od 5 lat).

Pink Panther 19.06.2012 21:18

Na koniec wtrącę jeszcze swoje 3 groszy. Mianowicie uważam, że to forum i tak jest świetne takie, jakie jest i cały jego urok prysnąłby jak pryszcz (lub bańka mydlana :] ) po emigracji. Zresztą dużo też zależy od użytkowników i ekipy. Skrypt i problemy techniczne nie są ważne, jeśli my jesteśmy ze sobą zżyci.

Enjoy ;)

Savigge 20.06.2012 07:20

Cytat:

Napisał Irreplaceable (Post 1541920)
Np. Ciebie? ;)

Nie? Są na pewno inne osoby mające więcej pomysłów niż ja >.>
Ja nawet nie wiem, czy pod koniec wakacji tu będę.
Niemożność naprawienia tych i więcej rzeczy powoduje mega zastój.
Przyciski są, no ok ale czy Sim00n mówił tylko o przyciskach? Jakoś mi się nie zdaje...

Dobra, wyraziłem to co chciałem powiedzieć. Tyle

Liv 20.06.2012 12:47

Cytat:

Skrypt i problemy techniczne nie są ważne, jeśli my jesteśmy ze sobą zżyci.
Tak, ale zauważ, że coraz mniej jest "zżytych" - spośród tych nielicznych rejestracji, jakie obserwuje się ostatnimi czasy zaledwie parę osób decyduje się zostać na dłużej.
Im mniej ludzi się rejestruje, tym mniej potem zostaje i prawdopodobnie "zżywa się".
Poza tym, nie można opierać się tylko na tych, którzy mają przynajmniej dwuletni staż na forum.
Cytat:

Każdy zakłada, że jeśli zaczynasz jakąś dyskusję, to sam wyjdziesz z jakimś pomysłem, a nie będziesz czekać na innych twierdząc, że "oni mają lepsze". A co, jeśli nie mają?
Cytat:

Przyciski są, no ok ale czy Sim00n mówił tylko o przyciskach? Jakoś mi się nie zdaje...
Zapomnij o nim - naprawił przyciski, ale nasza [chyba mogę tak napisać?] współpraca się z nim nie układała i to niekoniecznie z naszej winy.

Kolejna bezowocna dyskusja ;]
Ciekawe ile jeszcze ten temat będzie razy powtarzany - pierwsze koty za płoty!

Savigge 20.06.2012 13:49

Cytat:

Napisał Liv (Post 1541950)
Każdy zakłada, że jeśli zaczynasz jakąś dyskusję, to sam wyjdziesz z jakimś pomysłem, a nie będziesz czekać na innych twierdząc, że "oni mają lepsze". A co, jeśli nie mają?

Tzn. mam pomysły, ale podejrzewam, że nic z tego nie wyjdzie ;x
Jakby powstało (pewnie nie) to nowe forum przypominałoby schematem działów to, do updates przydzielono by osoby które by się tym zajmowały. Wg. mnie można byłoby stworzyć Archiwum gdzie byłyby przenoszone nieaktualne tematy, choć dałoby się je czytać. Nowy styl by się przydał, choć niebieski jest niczego sobie. Można by było zachęcić nowych użytkowników do tworzenia dodatków poprzez poradniki jak co zrobić. Pomocne byłoby ogólne FAQ z problemami z grą. Po prostu zebrano by najczęstsze problemy z grą i umieszczano by pomocne odpowiedzi.
Można byłoby rozwinąć konkursy które np. raz na jakiś czas (np. raz na 4-5 miesięcy) byłyby organizowane i odbiegałyby tematem od The Sims, np. graficzne.
Jeśliby do forum zostałby dołączony portal/strona z newsami wybrano by kilka redaktorów (wg. mnie do 3) którzy by systematycznie dodawali newsy i nie mieliby słomianego zapału.

Jeśli mógłbym coś dodać. Myślę, iż lepiej by było żeby ktoś oprócz Irreplaceable, Liv i Kluska (chyba tak się odmienia :P) się wypowiedział. Przynajmniej dowiedzielibyśmy się co kto sądzi i łatwiej by było wywnioskować.

Pink Panther 20.06.2012 13:56

Wiesz, według mnie to wszystko, co wymieniłeś jest do zrobienia na tym forum, bez emigracji, reinstalacji itd.

Savigge 20.06.2012 14:04

Cóż, do odzyskania strony głównej nikłe mamy szanse ;)
Stylu nowego nie doda się, cd. pomysłu z FAQ - rozwiązaniami problemów, ten pomysł stworzyłem w myśli dla nowego forum. Tematów z problemami (jeśliby nowe forum powstało) nie ma sensu przenosić, gdyż wiele użytkowników którzy założyli te tematy nie wchodzą na forum, bądź są usunięci.

Coś w tym wyczyszczonym temacie o emigracji było to, że chyba nie mozemy przenosić bazy (bo i tak nie da się dla obecnej administracji) bo to własność shottersa czy jak mu tam. Mimo że nie wchodzi, ale opłaca i przez to forum jest jego.

Rainbow 20.06.2012 14:07

znowu [za przeproszeniem ;p] sądzicie gówno na śmierć. "dawnej świetności" forum już nic nie wróci, bo simsami się już niewiele osób podnieca. kiedyś jak wchodziłam na forum to nie nadążałam z czytaniem tematów. teraz jest tu coraz mniej osób, które się gdzieś udzielają. tak to w życiu bywa, nic nie trwa wiecznie, nawet forum o simsach ;P

Cytat:

Napisał Savigge (Post 1541891)
Jizas, to nie ja przejrzę posty, ale użytkownicy gdyby to [nowe] forum powstało mogliby przenieść swoją (!) twórczość et cetera.

aha, a co jeśli ktoś np. nie zyje? pojechał do dżungli w Afryce i juz nie wrócił, bo sie zgubił?

Cytat:

Napisał Savigge (Post 1541941)

eheh wskaż mi te osoby, bo ja jakoś nie widzę żeby ktoś tutaj miał głowę pełną pomysłów w sprawie ratowania/naprawy/przenoszenia forum. a nawet jeśli to i tak niewiele zdziała.

Cytat:

Napisał Savigge (Post 1541958)
Wg. mnie można byłoby stworzyć Archiwum gdzie byłyby przenoszone nieaktualne tematy, choć dałoby się je czytać.

aha i w tym jednym archiwum będą znajdowały się WSZYSTKIE tematy? czyli ktoś kto chce poszukać cos na temat problemu o forum będzie przekopywał sie przez 1000 postów z problemami o simsach? mądre.

Cytat:

Napisał Savigge (Post 1541958)
Nowy styl by się przydał

no tak, styl to akurat najważniejsza rzecz jest!

z resztą w niektórych sprawach robicie z igły widły. mnie jakoś nie przeszkadzają w siedzeniu na forum jakieś pierdołowate drobnostki. a jak ciebie tak bardzo denerwują to sobie załóż własne forum o simsach i sobie tam siedź wśród tych wypasionych, działających bajerów.

jezu, gdyby admini mogli, to już dawno by coś pewnie zrobili, nawet jeśli [nie mówię ze tak jest!] połowa z nich byłaby leniami i zbijałaby bąki, to na pewno ktoś by tu zrobił renowację. ale nikt nic niestety nie zrobi, bo shooters jest we władaniu strony i wypiął na nas obsrane dupsko, tak samo z resztą jak sim00n [czy bog wie jak mu tam], który narobił tylko większości nadziei, ze się weźmie za naprawę. i tak właśnie myślałam, zę on nas tylko zbajeruje. nie wiem, moze jednak gdzieś coś robi 'po cichu', w każdym razie ja nie widze, zeby cos robił.
chcesz naprawić forum? to zabierz super admina shootersowi i daj komuś, kto wie jak odnowić forum [albo nawet samemu sobie!]. wtedy wszyscy będą szczęśliwi, a ja ci będę mówić "dzień dobry".
[chociaż tak sobie pomyślałam, czy nie dałoby się jakoś odkupić strony, czy coś?]

Savigge 20.06.2012 14:12

Cytat:

Napisał Apocalypsa (Post 1541965)
[chociaż tak sobie pomyślałam, czy nie dałoby się jakoś odkupić strony, czy coś?]

dałoby się odkupić stronę, oczywiście. płać 3 940 PLN za domenę thesims.pl ;)

shooters miał dać super adma bjork, ale jak jest - nikt nie wie ...
*
up: w tym nieaktualne miałem na myśli tematy przestarzałe, z resztą, jest cos takiego jak wyszukiwarka.

Pink Panther 22.07.2012 11:43

Odkopię troszkę temat.
Zastanawiam się, czy dałoby radę może zwiększyć dopuszczlną ilość wiadomości w skrzynce? 50 to troszkę mało... Chyba, że forum nie wytrzyma, to lepiej tego nie robić tym kosztem.
I jeszcze jedno - zamierza ktoś kiedyś uaktywnić na nowo portal? Kiedyś był, a teraz zostało samotne forum...

Liv 22.07.2012 12:13

1. Teoretycznie można (no chyba, że tak jest z góry ustalone w skrypcie), praktycznie - nie wiem. Tylko pytanie - po co? Jeśli ktoś z kim prowadzi żywiołowe konwersacje, to się albo często czyści skrzynkę, albo przenosi na gg.
2. Trzeba być właścicielem strony, żeby przywrócić portal.

Pink Panther 22.07.2012 12:34

Czyli pushek go usunął?

Liv 22.07.2012 13:21

Pushek od kilku lat nie jest właścicielem strony...
Ale tak, usunął go właściciel.

kalafjor 22.07.2012 14:07

Pomyślałem teraz, że możnaby kilka "praktycznych" poradników przenieść jakoś do góry strony, żeby były lepiej widoczne...
Np. o inSIMenatorze, korzystania ze stypendiów po studiach, wynajmowaniu umeblowanych mieszkań, stawaniu się simoroślą, wszystkich kodach, graniu w okienku...
Są one moim zdaniem o wiele bardziej pomocne niż większość, a giną w czeluściach strony.
Niby taki mały zabieg, a może ułatwić niektórym szukanie oraz jeśli jakiś nowicjusz wejdzie do poradników napotka na samym początku ciekawostki, które może ułatwią mu grę. :)

Caesum 22.07.2012 17:25

Cytat:

Napisał Liv (Post 1554433)
Pushek od kilku lat nie jest właścicielem strony...
Ale tak, usunął go właściciel.

Właściwie kto teraz jest właścicielem strony, shooters? I co się stało w takim razie z uno?

Vanitas 22.07.2012 18:11

Pushek sprzedał forum i stronę Unowi w 2007 roku a Uno sprzedał wszystko shooterswoi bodajże w 2009. Od tamtej pory shooters wszystkim zarządza i z nieznanego mi powodu strona została usunięta (2011). Bez zgody właściciela nie jesteśmy w stanie jej reaktywować. Postaramy się skontaktować z właścicielem, jednak nic nie obiecujemy.

Pink Panther 26.07.2012 09:31

Prośba do Administracji - usuniecie kropkę na końcu nazwy kategorii "Zdjęcia z gry"? Bo tylko ona ma, reszta jest bezkropkowa.
Tak, jestem drobiazgowy :D

e: Jezu, jak mnie to denerwuje... Nie dałoby radę usunąć tego limitu podczas pisania postów? :/

Psychosis 27.07.2012 12:22

Może w dziale fotostory, założyć by "poddział" - zakończone produkcje, czy coś w tym stylu, aby zebrać fs które nie będą kontynuowane? myślę że przyjemniej byłoby czytać takie fs gdyby było wiadomo że nic sie nie pojawi i już np. skonczyliśmy fs.. ; )

Mroczny Pan Skromności 27.07.2012 13:17

W takim wypadku trzeba by się było jeszcze zorientować, które FS są faktycznie zakończone, a które po prostu przerwane. To trochę dużo roboty, ale pomysł sam w sobie nie jest głupi :D

Liv 27.07.2012 13:28

Nie mogliście wpaść na ten pomysł jakiś rok wcześniej? Chętnie bym się tym zajęła ;<

No cóż, pomysł sam w sobie jest dobry - mam nadzieję, że osoby z uprawnieniami znajdą czas, żeby się tym zająć ;)
Od razu mówię, że wszystkie moje FS (A neverending dream, Powrót do przeszłości, Szansa, Marzenie jutra) są skończone :)

kalafjor 27.07.2012 13:34

Wystarczy zwyczajnie zagadać do autora. :>

Liv 27.07.2012 13:35

Nie każdy jest nadal aktywny na forum.
Zresztą przejrzenie jednego tematu może zająć góra 5 minut. Po takim czasie trudno o to, żeby się nie zorientować, czy FS jest skończone, czy nie.

Malin 27.07.2012 16:02

A może po prostu wystarczy dodać tagi przy tytułach, tak jak na forach literackich? Np. [Zakończone], [Niezakonczone]? Od razu byłoby wiadomo, o co chodzi, bez przenoszenia.

Psychosis 27.07.2012 16:58

Proponuję dodać do The sims Historie - The sims:Free play.

Pink Panther 31.07.2012 16:03

Hmm... Co Administracja powie na posegregowanie tematów z ban(an)ami? Chodzi mi głównie o bany permamentne, bo jest chaos. Np.:
Multikonta
wypisać
Spamboty
wypisać

itd. ;)

Liv 31.07.2012 16:27

A ja (chyba najczęściej w przeciągu ostatnich paru lat edytowałam tą listę) się pytam - po co?
Poza tym są takie bany, kiedy nie ma jednego powodu - może to być np. plagiat+multikonto - podporządkujesz to pod plagiat czy pod multikoto?

No i, moim zdaniem, są ważniejsze rzeczy do zrobienia na forum.

kalafjor 02.08.2012 13:46

Cytat:

Napisał kalafjor (Post 1554477)
Pomyślałem teraz, że możnaby kilka "praktycznych" poradników przenieść jakoś do góry strony, żeby były lepiej widoczne...
Np. o inSIMenatorze, korzystania ze stypendiów po studiach, wynajmowaniu umeblowanych mieszkań, stawaniu się simoroślą, wszystkich kodach, graniu w okienku...
Są one moim zdaniem o wiele bardziej pomocne niż większość, a giną w czeluściach strony.
Niby taki mały zabieg, a może ułatwić niektórym szukanie oraz jeśli jakiś nowicjusz wejdzie do poradników napotka na samym początku ciekawostki, które może ułatwią mu grę. :)

Ponawiam, bo nikt nie zwrócił uwagi. :)

ultraviolence 02.08.2012 15:01

Cytat:

Napisał kalafjor (Post 1559966)
Ponawiam, bo nikt nie zwrócił uwagi. :)

Na samej górze przyklejono alfabetyczny spis poradników wraz z odnośnikami, więc jeśli ktoś szuka konkretnej informacji np. o korzystaniu z InSIMenatora, z pewnością łatwo i szybko to odnajdzie :)

Lubie 02.08.2012 20:36

http://i.imgur.com/MXHqB.png

Haha. !! Jak to może być mój ulubiony dodatek, skoro go nie ma nigdzie na półkach sklepowych i nikt w to nie grał. <3

Nie wiem, błąd, czy specjalnie ??
Przydało by się zmienić. :O

@down, nie chcę być wredny, czy coś, ale na takiej samej zasadzie możecie dodać The Sims 3 Seasons. :|

Vanitas 02.08.2012 20:37

Oh God why?!
Nie ma, ale będzie i wtedy się przyda.

Pink Panther 06.08.2012 10:04

No więc tak, kolejna propozycja :D
Na niektórych forach się to sprawdza, może warto spróbować tutaj? Jeśli było, to przepraszam. :) Mianowicie, chodzi mi o forumowe monety. Każdy chyba wie, co to jest, więc opisywać nie będę. Dodam tylko, że użytkownicy mogą robić przelewy, prezenty itd., płacić za wykonanie czegoś (np. sygnatury), mogą być one nagrodami w konkursach, no a przede wszystkim dzięki nim można coś kupować (np. zdjęcie ostrzeżenia, możliwość posiadania nie 3, a 4 rang pod nickiem itd.) za różną cenę.

Co Wy na to? :)

@Bluszczyk na następnej stronie Nie wiem o co Wam chodzi z tą "władzą" :| Przecież tylko coś zaproponowałem, chciałem dobrze... Ale mogę już nic więcej nie proponować, jeśli tak to odbieracie :|

neville 06.08.2012 10:45

to jest bez sensu, a te "nagrody" które wymieniłeś są denne
widzę, że strasznie chcesz być przy władzy, zluzuj

modesté 06.08.2012 11:11

Cytat:

Napisał Bluszczyk (Post 1562203)
to jest bez sensu, a te "nagrody" które wymieniłeś są denne
widzę, że strasznie chcesz być przy władzy, zluzuj

<żółwik> co my robimy naszą klasę z forum ?
jak nie eurogąbki to monety :/

Liv 06.08.2012 13:56

@up: świetnie to ująłeś z tą naszą-klasą! :O

Klusku, myślę, że po prostu Bluszczyk i parę innych osób ma już dosyć dyskutowania na temat ulepszenia forum, szczególnie jeśli propozycje im nie podchodzą i jeśli zawsze wyskakuje z nimi ta sama osoba.

Nie da się tego technicznie wprowadzić, poza tym za dużo roboty i prawdopodobnie skończyło by to tak jak reputacja.

Btw,
Cytat:

zdjęcie ostrzeżenia
http://i1068.photobucket.com/albums/...7/b99cc08a.jpg
?!

@down: psst, nie cytujemy z obrazkami! (pozdrawiam motykę przeglądającego temat ;))

Zdjęcie=fotografia=screenshot
(w zasadzie nie powinnam dawać znaku równości, dlatego wybaczcie)
Zacytowany obrazek przedstawia zdjęcie warna (albo ostrzeżenia), a raczej jego części (bo całego nie mogę wstawić), czyli to, o czym mówiłeś. Ah, i masz je za darmo! ;]
Screen jest mój, aczkolwiek niech domniemani hejterzy sobie nie myślą, że każdemu mojemu warnowi/ulubionym robiłam zdjęcie, bo tak nie było.

sucharek :d

Pink Panther 06.08.2012 13:59

Cytat:

Napisał Liv (Post 1562478)
Klusku, myślę, że po prostu Bluszczyk i parę innych osób ma już dosyć dyskutowania na temat ulepszenia forum, szczególnie jeśli propozycje im nie podchodzą i jeśli zawsze wyskakuje z nimi ta sama osoba.

Spoko, rozumiem. Skoro tak to odbieracie, to nie będę już nic proponował, przecież nic na siłę ;) Chciałem dobrze, wyszło na odwrót - no cóż, bywa.

Cytat:

Napisał Liv (Post 1562478)

Nie rozumiem...

Malin 06.08.2012 18:07

Cytat:

Napisał Pink Panther (Post 1562482)
Nie rozumiem...

Zdjęcie ostrzeżenia ;) W dodatku nie musisz za nie płacić monetami, Liv wrzuciła Ci je za free ;)

Pink Panther 06.08.2012 18:11

Dobra, kumam, dzięki za wyjaśnienie ;)

Mroczny Pan Skromności 06.08.2012 18:26

Pomijając fakt, że pomysł, jak wiele innych, byłby niewykonalny, jakoś mi się nie podoba. Już lepszy byłby przycisk w stylu Like :)

Btw, Livko, jakby taki przycisk był, to polubiłbym Twojego posta xDD

Liv 06.08.2012 18:32

Ej, ja bym też chciała takie "lajki" przy postach :< Czasami nie mogę przeboleć, że nie ma czegoś takiego wtedy, kiedy sytuacja tego wymaga :<

@up: http://i1068.photobucket.com/albums/...7/ccebacd6.jpg
@down: http://i1068.photobucket.com/albums/...7/ccebacd6.jpg
@Najtfol: http://i1068.photobucket.com/albums/...7/ccebacd6.jpg

:D

Ktoś jeszcze chce "lajka"?

Kenny McCormick 06.08.2012 18:42

A, może ocena posta? Bo jest ocena tematu, tylko... albo polecane posty, czy coś :>

PS: http://forum.thesims.pl/showpost.php...postcount=1313 *w* <333 Post roku; LUBIĘ TO!

hellraiser 06.08.2012 18:43

Jak nie naszą klasę, to Facebooka ;d
Ale w sumie takie coś nie byłoby złe :D Szkoda jedynie, że niemożliwe, by taki bajer wprowadzić, chyba.

A co mi tam: Też http://i1068.photobucket.com/albums/...7/ccebacd6.jpg :D

Malin 06.08.2012 18:49

Podziękowanie za post, o, to by mi się podobało. Czasem ktoś pomaga (a i nierzadko nieświadomie) swoją odpowiedzią i ja wolałabym wcisnąć taki przycisk "podziękuj za post" niż za każdym razem pisać "dzięki", "edit: dzięki", "@down: dzięki" :P

Pink Panther 21.08.2012 17:49

Odkopię temat (miałem się powstrzymać od propozycji, ale dobra :>).

Dałoby radę wprowadzić coś takiego u nas? Byłoby wygodniej stosować spoilery, bo tekst o fabule filmu, książki, gry itp. byłby zakryty, a póki co możemy jedynie pisać ostrzeżenia typu "Uwaga spoiler!" ;) Co prawda to nie jest PhpBB, a vBulletin, ale chyba są jakieś skonwertowane spoilery, które można dodać bez konieczności grzebania w FTP.

No i jak będzie z tym przyciskiem "Lubię to!"? :)

motyka 21.08.2012 17:59

co do tego ukrytego tekstu się nie wypowiem, choć sprawa fajna.

a co do przycisku "lubię to" - po co takie coś?

Liv 21.08.2012 18:26

Wiem, że za czasu krótkiej administratury Sim00na spoilery działały (albo mnie się coś pokićkało). Szkoda, że teraz nie ma tej funkcji :( Skoro jednak była, a on nie miał s.admina, to da się to ustawić w panelu.

"Lubię to" mogłoby być przydatne np. przy mądrych, śmiesznych czy po prostu pomocnych postach :) Tak w ramach doceniania userów :D

Pink Panther 21.08.2012 18:28

Albo system reputacji, ale podobno był i się nie sprawdził ;)

Livko, gdzieś czytałem, że kiedyś forum stało na PhpBB3 - jeśli wtedy Administratorem był Sim00n, to mógł dodać spoilery korzystając tylko z PA ;)

Liv 21.08.2012 18:32

Nie wiem jak działała reputacja (kiedy ja się rejestrowałam już jej nie było), ale skoro już kiedyś była problemem, to chyba nie warto do niej wracać.

Od 6 czy 7 lat forum stoi na vBulletinie. A Sim00n był adminem rok temu.

Pink Panther 21.08.2012 18:41

No to zapewne można wprowadzić spoilery (chyba, że jest to związane z takim samym błędem, co problem w działaniu ikonek podczas pisania wiadomości).

A reputacja działa tak, że każdy user innemu użytkownikowi może dawać punkty (plusowe lub ujemne), które później się sumują i wyświetlają ilość pod nickiem. Wiąże się to także z tym, że użytkownik z największą ilością punktów (czyli z najlepszą reputacją) może dostać jakąś range czy cóś ;)

Przykład:

Ja dałem Ci, Livko, za zdjęcie warna (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi :D) punkt reputacji, tak samo 2 innych userów, więc masz +3 punkty. Niestety, oceniłaś kogoś dom negatywnie, więc dał Ci punkt minusowy. Masz +2 punkty, bo 3+(-1)=2. Jeszcze 3 innych użytkowników dało Ci punkt ujemny. Masz już -1 punktów :(

hellraiser 21.08.2012 18:53

Cytat:

Napisał Pink Panther (Post 1569659)
Ja dałem Ci, Livko, za zdjęcie warna (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi :D) punkt reputacji, tak samo 2 innych userów, więc masz +3 punkty. Niestety, oceniłaś kogoś dom negatywnie, więc dał Ci punkt minusowy. Masz +2 punkty, bo 3+(-1)=2. Jeszcze 3 innych użytkowników dało Ci punkt ujemny. Masz już -1 punktów :(

Ktoś dał komuś ujemny punkt reputacji, bo mu źle ocenił domek lub z innego, bliżej niesprecyzowanego powodu, zapewne były jęki i płacze, dlatego to się nie sprawdziło i nie sprawdzi się w ogóle.
Aczkolwiek jeśli byłaby możliwość wprowadzenia tego 'podziękowania za post', to jestem za. Żadnych punktów, żadnych statystyk, po prostu taki 'lajk' ;p

Pink Panther 24.08.2012 19:43

I znów temat o spoilerach i lajkach zamarł - a szkoda, bo to chyba by się przydało :P

Ale mniejsza z tym - czy Administracja poprawia w postach rarzonce buendy ortograficzne, czy zostawia takie rzeczy bez zmian? :D Bo jak tak sobie przeglądam forum to niektóre naprawdę wołają o pomstę do nieba (nie, żebym sam błędów nie robił, ale "wogule" itd. wygląda dziwnie). Na wielu forach sprawdzało się to, że Moderatorzy i Administratorzy nie tylko poprawiali błędy, ale też wlepiali warny za notoryczne ich popełnianie - może wprowadzić coś takiego u nas? A jeśli Ekipa już poprawia błędy, to proponuję zaznaczać je na np. czerwono i podkreślać, czyli "krulik" zostałoby poprawione na "królik" - może to ograniczyłoby błędy i zachęciło dyslektyków (i nie tylko) do korzystania z przeglądarek z wbudowanym słownikiem ;)

No i jak będzie z tym przyciskiem "Lubię to"? :>

edit:

Cytat:

Napisał Irreplaceable w poście poniżej
Jeśli jesteś na tyle genialny by włamać się na serwer i wrzucić potrzebne pliki to lajki będą ;)

To trzeba było tak od razu, że dostęp do FTP jest potrzebny :P Daruję sobie włamanie, bo to nielegalne. Spytajcie Anonimowych, oni mają wprawę ^^

I dzięki za wyjaśnienie z tymi błędami ;)

Vanitas 24.08.2012 20:10

Jeśli jesteś na tyle genialny by włamać się na serwer i wrzucić potrzebne pliki to lajki będą ;)

A z błędami to bywa różnie - zależy od moderatora. Sam czasami poprawiam a czasami zostawiam. To powinno być raczej w interesie użytkownika by jego posty były poprawne na tyle na ile to możliwe.

Liv 24.08.2012 20:19

PP - administrator nie ponosi odpowiedzialności za to, co pisze user na forum, o ile jest to zgodne z regulaminem. Jeśli nie - warny, bombaniki i inne fajne rzeczy :>
Poza tym, to, co i jak pisze, świadczy o nim. Administracja ma lepsze zajęcia niż szukanie ortów w postach :P A userów poprawianie błędów w większości wkurza, a wkurzony user to wieczny hejter ;]

U nas na tej wersji skryptu w ogóle da się zrobić lajki? ; o Bo mi się coś nie wydaje.

@down: ah, no tak, zapomniałam o naszym wiecznie nieosiągalnym FTP.

Pink Panther 24.08.2012 20:27

Ja znalazłem takie coś, nie wczytywałem się zbytnio w treść, ale chyba trzeba mieć dostęp do FTP :/

ultraviolence 08.09.2012 14:12

http://i.imgur.com/aQzzI.png

Drobna literówka się wkradła ;)

Meryam 11.10.2013 15:08

Echem, nie wiem czy ten temat wciąż jest aktualny, ale mam nadzieję, że tak, więc odświeżam.
Patrząc na ilość osób chętnych do udziału w FM do głowy wbiła mi się pewna myśl. Widać tą potrzebę gry, rozrywki, jakiegoś RPGa. Wiem, ze dawniej na forum funkcjonował taki RPG, ale teraz wieść o nim zaginęła. Więc, może po zakończeniu FM, stworzylibyśmy nowego, forumowego RPGa? Z konkretną fabułą, może nie ustawioną, tylko początkowy zarys jest znany, a resztę rozwijają userzy. Co o tym sądzicie?

Pink Panther 11.10.2013 15:11

Nie przejdzie. Proponowałem już kiedyś coś takiego:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63793

Caesum 11.10.2013 15:33

Kiedyś było Eldalie Lindarlen, ale było ono całkiem prywatnie tworzone przez Cyanide i Iceyy. FTS jedynie je reklamowało.

Osobiście zagrałbym, ale tylko gdyby była to kontynuacja Eldalie Lindarlen, albo gdyby było w bardzo podobnych klimatach. Nowoczesne, steampunki, Zmierzchowe wampiry etc. mnie nie kręcą, za to coś typu Śródziemie, czemu nie.

Diana 11.10.2013 15:40

W sumie to dobry pomysł, ale pomyślcie: czy jakbyśmy mieli cały czas grę typu FM to czy granie w takie rzeczy dawałoby tyle radochy? Jak takie rzeczy są raz na jakiś czas to stają się bardziej wyczekiwane i wgl. Poza tym po kilku tygodniach to mogłoby się znudzić. A i trzeba osoby, która codziennie by tego pilnowała... Chyba, że byłoby bez głosowań, ale tego sobie nie wyobrażam :|

sophisticated 11.10.2013 15:52

Cytat:

Napisał Pink Panther (Post 1765745)
Nie przejdzie. Proponowałem już kiedyś coś takiego:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63793

Iiiii, pamiętam! Moje wiadomości nadal tam są.
Podejrzewam, że jeśli wtedy nie przeszło, to tym razem też będzie ciężko. (:

Björk 11.10.2013 17:21

Cytat:

Napisał Meryam (Post 1765741)
Echem, nie wiem czy ten temat wciąż jest aktualny, ale mam nadzieję, że tak, więc odświeżam.
Patrząc na ilość osób chętnych do udziału w FM do głowy wbiła mi się pewna myśl. Widać tą potrzebę gry, rozrywki, jakiegoś RPGa. Wiem, ze dawniej na forum funkcjonował taki RPG, ale teraz wieść o nim zaginęła. Więc, może po zakończeniu FM, stworzylibyśmy nowego, forumowego RPGa? Z konkretną fabułą, może nie ustawioną, tylko początkowy zarys jest znany, a resztę rozwijają userzy. Co o tym sądzicie?

To nie jest zly pomysł, ale lepiej by się sprawdził na innym forum - można takie założyć za darmo w internecie. Tak, jak pisał Caseum - to forum tylko reklamowało jakąś grę w tym stylu. Zresztą wiele z osób tutaj siedzących takie gry prowadzi już :)

La Tortura 11.10.2013 17:40

Jeśli tak bardzo chcecie RPG to napiszcie na pw, podam wam linka. :P Rudzielec ma swojego, utrzymany we włoskich klimatach. ;p Najwyżej wytłumaczymy wam na pw o co chodzi dokładniej. ;)

Ja sobie rpg na forum tutaj nie wyobrażam i podzęikuje. :D Co innego gdyby ktoś zrobił zupełnie nie związane z FTS(inny serwer itp), wtedy chyba bardziej by mi się to podobało. I najlepiej jeśli byłoby w klimatach wiedźmina, średniowiecza, władcy pierścieni. :3

EDIT: jeśli ktoś się weźmie za coś takiego to chętnie pomogę. ;)

Pink Panther 07.12.2013 12:49

Post z 13.X.13r., żeby nie robić double-posta:

Jeśli chodzi o to forumowe-nieforumowe RPG (ktokolwiek się za to zabrał?), polecam jeszcze poczytać o mikronacjach, czyli wirtualnych państwach. To też może być całkiem niezła zabawa ;) Odsyłam do Google, na Wikipedię lub np. tutaj.

Można spróbować połączyć takie wirtualne państwo z PBFem, to już w ogóle mielibyśmy co robić.

Post z dzisiaj:

Istnieje na vBulletin modyfikacja dodająca wirtualne pieniądze? Widziałem coś takiego na jakimś forum w PhpBB3 i pomyślałem, że można też u nas takie coś wprowadzić.
Polega to na tym, że każdy użytkownik ma swoje wirtualne pieniądze, za które może coś kupować (załóżmy większa skrzynka PW na miesiąc - 1000 Forumowych Dolarów czy jak to nazwać, zwiększenie limitu wielkości avatara na 2 miesiące - 2500 FD itd.). Pieniądze można by wygrywać w konkursach, Administracja mogłaby dawać premie świąteczne i różne takie, no i co miesiąc każdy dostawałby, dajmy na to, 100 $. Nie byłoby wcale tak prosto na coś zarobić.
Poza tym userzy mogliby sobie kasę pożyczać, dawać w prezencie itd.
Takie urozmaicenie.
Można to zainstalować u nas?
Bez dostępu do FTP...

Björk 07.12.2013 13:35

Szczerze - nie widzę w tym sensu. Wszelakie zwiększanie wielkości skrzynek, wysokości sygnatur, rozmiarów zdjęć, awatarów itp. itd. może prowadzić do spowolnienia wyświetlania na co wolniejszych "internetach" forum.
Jedyne, gdzie w tej chwili widzę możliwość wykorzystania, to dawanie premii za wygraną w konkursie. Ale - co to da? Co sobie obdarowany za takie "forumowegąbki" kupi? Przyjaciół? Dodatek do The Sims? chyba, że będziesz sponsorował. Widziałam, że można "eurogąbki" - OMG, co za nazwa - kupić w pakietach na allegro. Więc tak - wprowadźmy to, niechaj "głupie" dzieci podkradają kaskę rodzicom i wysyłają smsy, co by gromadzić więcej eurogąbek. A potem nimi handlować na allegro :D

Edit: Choć Apocalypsa - dała fajny pomysł. Można by "sprzedawać" np. awatary, tapety na pulpit, teksty sygnatur. To już ma trochę więcej sensu i być może twórcy takich rzeczy byliby w jakiś sposób docenieni. Tylko pytanie - co oni dalej robiliby z tymi "eurogąbkami"? Kupowali sami od siebie awatary?

No i nie zgodzę się na zbijanie kasy na "dzieciakach" - sorka za określenie, ale niestety prawdopodobnie skończy się pokątnym handlem za jakieś wysokopłatne sms-y, doładowywanie kont na różnych portalach itp. itd.
A z doświadczenia wiem, że "dzieciaki" (naprawdę sorka za to słowo), mogą wysłać takich smsów płatnych mnóstwo powodując wiele szkód.

Ale może masz jakieś fajniejsze pomysły na wykorzystanie "eurogąbek"?

Pink Panther 09.12.2013 17:40

Wybacz, że tak późno odpowiadam, ale nie zauważyłem edycji posta.
Szczerze powiedziawszy spotkałem się jedynie z handlem większą skrzynką, avatarem, rangami, kolorami nicków, nawet zdjęciem ostrzeżeń (według mnie to jest bez sensu, bo niby w rzeczywistości też jest kaucja na wyjście z paki, ale kara musi być). Handlowanie avatarami miałoby też minus - wszystkie zamówienia w "Zrób coś dla mnie" byłyby płatne :/

A skoro już tutaj jestem poruszę jeszcze jedną sprawę.
Mianowicie po dzisiejszej akcji z Perplexem jeszcze bardziej się przekonałem, że w Księdze panuje straszny chaos i każdy pisze co chce. Wiem, że sam pisałem różne rzeczy nie na temat za bardzo...
I tak sobie pomyślałem, że trzeba z tym zrobić porządek. Na pewnym forum widziałem takie rozwiązanie i myślę, że było dobre.
Jest osobny dział (nie temat), załóżmy o nazwie właśnie "Księga Skarg i Zażaleń". Każdy użytkownik może założyć tam temat według dokładnie podanego wzoru (potrzebne linki, opis sytuacji itd). W każdym temacie mogą wypowiadać się wyłącznie członkowie Administracji i ten użytkownik (posty innych osób są usuwane, a autor nagradzany). Oczywiście jeśli sprawa bezpośrednio dotyczy jakiegoś usera (np. jakieś groźby i zastraszanie na PW, wymyślone na szybko) to on też może. Sprawa rozwiązana = temat zamknięty. W wyjątkowych sytuacjach Administracja mogłaby pozwolić wypowiedzieć się komuś spoza grona user - administratorzy i moderatorzy, jeśli coś serio sensownego wniesie.

edit: Mam nadzieję, że znosicie jakoś moje ciągłe propozycje :c Ale jak już na coś wpadnę, to piszę, bo potem miałbym wyrzuty, że mogłem coś zmienić na lepsze, a nie zrobiłem nic w tym kierunku.

Vanitas 09.12.2013 17:52

Sam pomysł wydaje mi się dobry - wszystko byłoby uporządkowane a w przypadku kilku zażaleń jednocześnie byłoby czytelniej. Ale z drugiej strony zakaz wypowiadania się osób niezaangażowanych nie podoba mi się - często ktoś bezstronny potrafi wiele wnieść do sprawy swoją opinią.

Björk 09.12.2013 17:54

Nie, no dobrze PP, ale trzeba czasami widzieć sens.
To nie jest tak, że cokolwiek napiszesz, jest bez sensu. Ale akurat w tej sprawie pytałam kilku ludziów i oni myślą podobnie jak ja.
A co do księgi - to właśnie fajnie, że wypowiadają się wszyscy. Czasami nasze własne emocje skutecznie zniekształcają nam obraz rzeczywistości i trudno wtedy podjąć racjonalną decyzję, dlatego warto by wypowiedział się jeszcze ktoś bardziej obiektywny.
Aczkolwiek podoba mi się pomysł "wzoru odwołania". To by ukróciło posty w stylu: "Nie rozumiem dlaczego mam bana, bo nazwałem kogoś idiotą". Spróbuję coś takie skonstruować i wrzucę "wzór" do pierwszego posta w Księdze. Ale może to chwilkę zająć, bom naprawdę teraz zajęta czymś innym. THX za pomysł.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:26.