![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi
Cytat:
+ oboje to flirciarze wiec co, mam jeszcze raz zrobic romantyczny wieczorek? -_- |
Gdzie są turnieje szachowe??
|
turnieje szachowe
pojawiają sie czasem ale i tak zamin dojade tam, zagram i wygram 2 razy to pojawia sie ze nie udalo sie wykonac zadania bo turniej sie zakonczył. turnieje sa najczesciej w parkach tam gdzie sa stoły szachowe |
pytania o odmlodzenie sima lub postarzenie (sprawdzilam w grze na wlasnych simach)
Zjedzenie ambrozji - zycie mam ustawione na epickie (najdluzsze) powoduje cofniecie grupy wiekowej o 182 dni: http://img25.imageshack.us/img25/3778/84913083.jpg http://img25.imageshack.us/img25/5733/82367385.jpg http://img200.imageshack.us/img200/3112/34579730.jpg Aby przejsc szybciej do nastepnej grupy wiekowej wystarczy kupic tort i kazac simowi zdmuchnac swieczki :D |
jak sie robi pasemka na glowie?? i na jednym ze zdjec widzialam ze ktos zrobil simce wlosy w kolorze platyny - bardzo jasny blad ktory tez nie wiem gdzie jest:) z gory dzieki za odp
|
Cytat:
Mojej simce został jeszcze dzień do stania się staruszką. Jak w ciągu paru dni zdobyć ambrozję? Moi simowie nie zajmują się ogrodnictwem :/ |
Czy ktoś wie o co w tym chodzi i czemu mi się to pokazało?
To było po zmianie fryzury (tzn. miałam zmienić, ale tego nie zrobiłam): http://img199.imageshack.us/img199/7360/blahe.jpg I po pięciu minutach mi się gra wyłączyła. Czy to ma jakiś związek ;/ ? (nie zapisałam :(:() |
Ludki powiedzcie mi jak działa pomocnik kolekcjonera ? Zakupiłam go i klikam na nim np. nasiona i nic..... wchodzę w podgląd mamy i też się nic nie pokazuje, czy ktoś może to wyjaśnić ?
|
Miyoki: Eee... Co to jest? xD
Agnieszka: Klikasz na ten pomocnik, wybierasz np. nasiona i wchodzisz w podgląd mapy. Tam masz zaznaczone wszystkie lokacje z nasionami. Chyba, że już w tym mieście nic nie ma... |
Cytat:
To było dziwne. I jednak gra się nie zapisała :( Całe cztery (4) godziny grania na marne :( I znowu nie są parą, ani nawet nie są zaręczeni! |
Właśnie jak wchodzę w podgląd mapy to podświetla się wszystko, czy to tak powinno być ?
Ktoś pisał, że można mieć byłego męża/żonę, nie mogę teraz tego znaleźć, a chciałabym wiedzieć jak można się rozwieść w simsach :P |
Cytat:
|
Cytat:
'Mu - ambrozji nie zdobędziesz, musisz mieć 10 poziom gotowania, nauczyć się przepisu za 13000 ( :D ), zdobyć dwa trudne do zdobycia składniki - owoc życia i jak się nie mylę rybę zombie (gdzieś czytałem, że można ją złapać na kwiat śmierci, ale nie potwierdzam, bo nie sprawdzałem.) Czyli zrobienie ambrozji jest dość skomplikowane, bo do złowienia ryby też potrzeba umiejętności łowienia, do zdobycia owocu życia trzeba jak mniemam (też nie wiem jeszcze dokładnie) znaleźć nasionko i wyhodować roślinę, czyli pewnie trzeba mieć wysoki poziom ogrodnictwa. Czyli niezły mix :D Sam jeszcze nie przyrządziłem ambrozji, przepis już znam, ale składników brak :) gosiaczee - przy tworzeniu sima, bądź edycji go w lustrze przy wybieraniu fryzur jest tam na dole po lewej stronie taki znaczek palety. Klikasz go i masz kreator stylu - włosy podzielone są na 4 części - odrosty, podstawa, pasemka i końcówki. Po prostu klikasz daną część i manewrujesz dowolnie kolorami. Możesz wybrać dowolny kolor włosów - masz ogromną paletę kolorów gotowych, dodatkowo masz takie koło kolorów ( :| ) jak w photoshopie i możesz robić dowolny kolor włosów jaki Ci się podoba, rozjaśniać je i ściemniać. :P |
rybe śmierci łowisz na ustniczka
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51063 |
Ja mam pytanie bardziej techniczne do ludzi którzy mają 1 Gb RAMu:
Jak wam chodzi gra, zacina się i czy można normalnie grać? |
ja mam tyle i nie ma problemu z grafika a gra chodzi normalnie ale nie mam ustawionych najwyzszych w opcjach gry
|
Ooo dobrze wiedzieć, to tym lepiej bo jak grałem inną rodzinką to idiota pozbył się kwiatka śmierci :O
|
O, nawet nie wiedziałem że istnieją pasemka... I pare pytanek :P
+ Ktos może mi podać pełny przepis na ambrozję? + Czy to tylko ryba śmierci i Kwiat życia? + Gdzie występuje Kwiat Życia? + Czy Krzak Kwiatów Śmierci rodzi owoc tylko raz? + Czemu gdy ściągnąłem i zainstalowałem wypasione tekstury to ich nie ma nigdzie? + Czemu pewna książka nazywa się "Morderstwo w Miłowie", skoro Miłowa jescze nie ma? (chyba, patrz następne pytanie :P) + Czy dobrze zrozumiałem, iż Sunset Valley to pierwotne Miłowo? |
Aaaa!
A więc odpowiem na klika pytań (ależ ty ciekawski !! :D ) 1. Ryba śmierci i owoc życia. 2. TAK! :D 3. Trzeba znaleźć nasiono i wyhodować, aczkolwiek nie jestem pewien w 100%... 4. Nie wiem. 5. Bo były zbyt wypasione, a może i rozpasione... :) 6. Ester Egg twórców... 7. ... a poza tym w historii SV pisze, że SV zostało założone przez Ćwirów, a rozbudowane przez Landgraabów jeszcze przed Miłowem ;) |
4.na cmentarzu tylko raz (przynajmniej u mnie) w twoim ogrodku wiele razy
|
Cytat:
|
Ma Ktos Może Kompa 1 GB i procka 1,8 jak wam chodzi gra ?
|
Czy jest to normalnością że simy trzaskają głową o klawiaturę laptopa ??
http://img233.imageshack.us/img233/3281/screenshot6.jpg |
+ Przegrał grę
+ Coś w pracy sie stało + Ktos sie na niego gniewa + Coś poszło nie tak Podaj jaką akcję robił, jak możesz... |
Cytat:
A propos - da się jakoś odzyskać kwiat śmierci? Moja simka która miała go w plecaku zniknęła i teraz w całym Sunset Valley nie ma żywego krzewu śmierci. |
Ładny oksymoron... Żywy krzew śmierci :P
kubuss, ten wazon to był w podstawie czy ściągnięty? jakos go nie widziałem... |
Keramzyt - to było do mnie :D Jeśli tak to już odpowiadam. Po prostu moja simka surfowała sobie po internecie. Może miała słabego neta ?? :D
Wazon jest w podstawie. |
Oksymoron ale jaki piękny :P a wazon jest w podstawie.
|
No nieeee... Taki drogi laptop, a na neta dobrego nie stać :D A czy ktos wie gdzie DOKŁADNIE znajduje się nasiono Kwiatu Życia?
|
Zgadzam się z Bindi moja simka Ella ma 10 poziom w Ogrodnictwie (to nie ma nic do rzeczy:P) i zerwała Kwiat Śmierci krzew obumarł zasadziła go w ogrodzie następnie zerwała i był tylko jeden więc zasadziła go ponownie itd. Dlaczego ja nie mogę znaleźć tych innych roślin typu Krzew Kwiatów Życia, Drzewko pieniężne i omniroślina w nasionach skoro zbieram każde i od razu sadze? Moja simka ma ok. 50 sadzonek w ogrodzie i już nie wyrabia non stop nawozi, pieli, podlewa, zbiera etc. No więc czemu tego nie mogę znaleźć co zasadzę nieznane nasiono to albo czosnek, albo cebula, albo papryka. :/ Chcę żeby spełniła cel zasadzić wszystkie rośliny dotępne w grze, a nie mogę niech ktoś mi pomoże jakieś rozwiązanie czy cuś. :)
EditŁ Co do Kwiatu zcia pryecyztaem, ye ynajduje si on w Mauyoleum, ale chodyc tam 7 rayu nie natrafiem na nie. |
znalazłam na cmentarzu w katakumbach he,he
a rosline trzeba nawozic rybami :D takie cos mi rosnie, nawoze rybami oprocz pirani bo po pirani roslina padla http://img44.imageshack.us/img44/387...jnaroslina.jpg |
Cytat:
Mimo wszystko dzięki za odpowiedź. |
Pytanie podstawowe...
Jak się robi zdjęcia (Nie Prt.Scr., tylko "C"), to co zrobić, żeby można było je np. w PhotoScape przerobić ? Bo w 2-ce się zapisywało w jakimś folderze na dysku.A teraz na tej "stronie startowej". I nie wiem jak z tej strony startowej wyciągnąć zdjęcia, żeby były na pulpicie ;d |
ja robie FRAPS-em
|
Mam kolejną prośbę (OKRuszku), ponieważ znając Twoją rodzinę wiedzą wszystko to pewnie Omniroślinę posiadasz jak ją nabyłeś? Mówią, że jak się ją nakarmi czym kolwiek to to na niej urośnie tzn. jak nakarmię ją piranią, pirania na niej urośnie? albo nakarmiłem ją ziemniakiem, później śledziem, a następnie winigronem co na niej urośnie?
|
Cytat:
|
A właśnie... Podobno jest cos takiego jak drzewko pieniężne (normalnie jak w dwójce noo... :D). Gdzie to to jest? :P O! I gdzie jest Omniroślina? (Już nie chce mi się przeszukiwać tematu... xD)
|
omniroślina to jest jedyne paskudztwo, którego nie zdobyłam (jeszcze) a czym ja nakarmisz to to wyrosnie. Ja juz karmic przestalam bo nasion z niej niet .Licze ,ze moze instytut mi podaruje nasionko za jakas wykonana okazje :D
|
Wydaje mi się że jest to drzewko z nasionka.
Ruszaj w świat.. szukaj ;) |
Ktos mi powiedzial, ze kiedy wypelni sie okazje zaniesienia warzyw do spozywczego to bedzie mozna zasadzic serorosline i jajkorosline jak to jest?
|
Dziurawiec zgadza sie. Z sera seroślina a z jajka bakłażan wyrosnie
Keramzyt specjalnie dla Ciebie (rosnie kolo instytutu) http://img35.imageshack.us/img35/3595/54784282.jpg |
Dziurawiec z tego co kojarzę, to co do jajek to będzie bakłażan ;d i na bakłażanie będzie jajko xd.A z serem też coś było ale nie pamiętam...
|
Sero- i Jajkoroślina? Dziwne... Ale spróbuj... Może się uda... Ale niby z któregoś bakłażan będzie? ^^
Okruszku, zaszcycony jestem :P Fajne to to. Muszę zdobyć. (Tylko jak? :S) |
Mieliście problemy ze skompletowaniem wszystkich skał?
Mimo że zwiedziłam całą mapkę kilkukrotnie, to wciąż brakuje mi jednej. Pomocnik kolekcjonera nie pokazuje wszystkich? Brak mi pomysłów gdzie można by ją odszukać. |
A masz wszystkie zbadane? B)
|
mu moglabys wymienic ktore masz? moze ktos bedzie mial te co ci brakuje i powie gdzie zebrał.
|
Keramzyt :D chcecie to wierzcie ale rosnie
http://img26.imageshack.us/img26/1705/seroslina.jpg http://img26.imageshack.us/img26/1451/baklazan.jpg |
'Mu a w katakumbach próbowałaś? Znalazłam tam bardzo ciekawy okaz - kamień tęczowy. No i też nowe skały losowo pokazują sie na miejscu tych zebranych, więc chyba jedyne rozwiazanie to zbierać, zbierać, zbierać...
|
Ok, Okruszku czy Ty znalazłeś nasiona tego czy kupiłeś w sklepie ser i jajka i zasadziłeś?
|
O zonk xD Muszę mieć do kolekcji... Co gdzie dać? lub Gdzie to to znaleźć? ;)
|
Ser i jajka mozna sadzic dopiero po wypełnieniu okazji (brzmiala ona chyba tak: zanies sprzedawcy warzywa a dostaniesz mozliwosc wychodowania nowych roslin)
|
Mam pytanie. Moja simka dostała zadanie żeby przynieść urnę z duchem i go ożywić a ja nie wiem skąd wziąść tą urnę. o____O
|
Okej. Udało mi się odszukać:
Kwarc Dymny, Niebieski Topaz, Żółty Szafir, Tanzanit, Szmaragd, Diament, Rubin, Klejnot Przewspaniały, Różowy Diament,.. 90% zebrane. Czekam cierpliwie aż odnajdę wszystkie. Może spotka mnie wtedy jakaś niespodzianka ^_^ Może pojawi się więcej opcji szlifowania? :] Cytat:
Będziemy musiały się przemóc. XD |
czy jest może jakiś kod typu 'maxmotives'?
|
MoniŚ. idz na cmentarz, wejdz do mauzoleum, jesli sim umarl to bedzie opcja "opiekuj sie zmarlymi". Zabierz urne i idz - pewnie do instytutu
|
Cytat:
Klikasz LPM na to takie gdzie jest np. głód (ten pasek) i przeciągasz ;] Jeżeli masz PAUZE to jak będziesz przeciągać to się nie ruszy, ale jak wznowisz to już będzie na MAXA ;) |
Katakumby to bardzo ciekawe miejsce...znalazłam tam pluton radioaktywny :)
|
Mu znalazłaś taki kamień co go zwią Paladem?
|
To ja ponowię :|
Cytat:
|
No i znowu to coś pokazujesz... xD Pytanko do ciebie: Czy to jest wersja DEMO? :P
|
Cytat:
Poszukam Kamienia Tęczowego. Pamiętasz w jakich okolicznościach go odnalazłaś Bindi? |
Cytat:
(mam nadzieję o.o) Ale ma 5,5GB i wszystko jest. |
A więc tak:
+ Jak mniemam to oryginał :P Czy po ponownym włączeniu znowu tak masz? + Czy żaden sterownik ci nie siadł? + Czy karta graficzna - z nią wszystko wporzo? + Czy w grze masz jakieś dodatki które mogą się "kłócić" z grą? + Czy nie masz żadnych uszkodzonych folderów? (ojoj, ofk. w folderach TS3) To chyba wszystko co mi może przyjść do głowy :P |
Cytat:
|
Cytat:
|
Musisz wyciągnąć laptopa z ekwipunku sima i przestawić go do ekwipunku rodziny. W trybie kupowania masz na dole takie pudło, to ekwipunek rodziny. To tam zawsze trafiają skradzione przedmioty.
|
Cytat:
w sklepie kupujesz płyn do kapieli. Pojawi się w wyposażeniu Sima. W domu stawiasz płyn na wannie. I pojawi się opcja "kąpiel z bąbelkami". :))) |
Cytat:
Ja z kolei usilnie poszukuję diamentu różowego, tylko jego brakuje do kolekcji, najwięcej znajduję nieoszlifowanych topazów, normalnie już na nie patrzeć nie mogę. |
Cytat:
2. Nie 3. Tak 4. Nie mam żadnych dodatków 5. Nie jestem pewna, ale wiem, że na tym kompie coś nie mogę włączyć gry przez launchera, tylko muszę wejść w ten folder The Sims 3-> Game -> Bin -> TS3 (a nie Sims3Launcher) i przez ikonkę na pulpicie także wejść nie mogę. |
To może przez to...
|
A czemu nie możesz uruchomić przez Launchera ;]? Masz w końcu oryginał, czy pirata ;>?
|
Pewnie Ma Okrojoną Wersje i z tego Cały Kłopot.....
|
Mojej simce brakuje trzech kamieni do ukończenia tego zadania, bo mam już takie: Niebieski Topaz, Szmaragd, Żółty szafir, Szafir, Rubin, Klejnot Przewspaniały, Tanzanit, brakuje mi Kamienia Tęczowego, Różowego diamentu i diamentu chyba. :/
Na pewno kamień tęczowy znajduje się w Mauzoleum, wiem bo moja simka go znalazła tyle że jest w innym zapisie miasta. :P |
Gdzie mogę znalesc gitare??
I gdzie jest terrarium i akwarium?? Wielu rzeczy znalesc nie moge :( Za dużo ich :P |
Gitara - rozrywka, umiejętności.
Akwarium już nie pamiętam, ale na pewno jest w trybie kupowania ;) |
Cytat:
|
Nawet nie wiecie jak mnie ucieszyło to forum!
Uzbierałam już pieniądze na Sims3, tylko mam jeden problem. Musiałabym zainstalować je na lapotopie z systemem Vista, a według tego, co przeczytałam o wymaganiach sprzętowych potrzebne jest min. 2.0 GB. Posiadam dokładnie tyle pamięci. Nie wiem, czy to wystarczy, bo sporo nowych rzeczy będę zapisywać i nie wiem, czy nie zwolni to tempa gry. Gdyby ktoś rozwiązał mój problem, byłabym dozgonnie wdzięczna. |
jezeli to pirat to masz pecha i jakas wadliwa wersje masz ;/ jak pech to pech, ale mowiwsz ze ma 5.5 giga co sie zgadza z poprawna wersja chyba ze mam ripy i okrojonego sciaglas , ale one duzo pozniej wyszly... nie zostaje Ci nic innego niz ponownie browsingowac ;)
|
Akwarium jest w ozdoby>rożne :)
Na początku znalazłam różowy diament ale go sprzedałam bo sądziłam że będzie tak łatwy do znalezienia jak inne minerały, zresztą moja simka nie miała czasu na hobby, robiła karierę, teraz jak ma już czas to nie może znaleźć. |
Jeśli znalazłaś jeden raz to nawet nie posiadając kamyczka masz wliczone w procentowe odnalezienie skał. U mnie różowy diament najłatwiej odszukać w okolicach plaży/morza.
Cytat:
Przy drodze pojawiają się tam dwa/trzy kamienie i jeden duży meteoryt. |
Eh to w takim razie innym simem znalazłam kiedyś tam różowy diament, bo mam w kolekcji wszystkie dotychczas wymienione oprócz właśnie tego i nadal jest to 90% ...
|
A czy istnieje już coś takiego jak InSim do TS3....??
|
czy u was czas też się koszmarnie wlecze, mimo maksymalnego przyspieszenia? Jajko można znieść kiedy sim śpi 6 simowych godzin.
|
Tak.To wkurzające,więc ustawiłam sobie,że jak jeden śpi,drugi nie. :)
Czy gdy jeden z simów kupi sobie gitarę/laptop/itp. drugi może z tego skorzystać? Nie mogę tego rozszyfrować.Mi to znika od razu do ekwipunku. |
Może skorzystac... przeciagnij laptop lub gitare rączką z ekwipunku na podłoge lub na drugiego sima
|
To nie pytanie,ale
Powiedzcie mi wszystko na temat kariery złodzieja :) |
Złodziej kradnie, tyle.
Pograj złodziejem i się wszystkiego dowiesz, co ty chyba nie takie trudne? |
Cytat:
Masz do wyboru dwie ścieżki: 'dobrą' i złą (zwykły złodziej albo Cesarz Zła) ale to dopiero bodajże na 7szczeblu kariery, najważniejszą umiejętnoscią jaką sim musi rozwinąć jest sport. Przy wyższych szczeblach sim może przynosić łupy z akcji. Po osiągnięciu szczytu z Cesarza Zła mogą bić czerwone promienie: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=38013&page=233 |
Cytat:
|
Mój Sim ma marzenie życiowe aby złowić ileś tam ryb i wsadzić do jednego akwarium :O a ktoś pisał, że tak się nie da.... więc o co chodzi z tym marzeniem ?
|
13 ryb w akwariach - trzeba bodajże zakupić 13 akwariów i wsadzić w nie ryby :)
|
O matko, a to musi być jednocześnie ? :O To będę musiała poustawiać je w ogrodzie. :D
|
Haha, no chyba, że się da tak, że najpierw jedną, potem zdechnie to następna itd, ale nie wiem :P
|
Mój problem w sumie składa się z paru problemów. A mianowicie, zakupiłam sobie the sims3. Dodam, że posiadam także the sims, oraz the sims2 i z nimi takich problemów nie było.
Zainstalowałam, wszystko było w porząsiu. I w tym momencie zaczyna się problem. Gdy uruchamiam simsy, wszystko okej, filmik mija i zaczyna się ładowanie. Po chwili simsy się całkowicie wyłączają. I tak aż do czwartego razu, za czwartym razem się dopiero włączają. Gdy już się włączą (po tych jakże męczących 4 razach ;)) wszystko leci nawet sprawie, ale po około 15-20 minutach pojawia bluescreen i komputer się resetuje. Wszystko w połączeniu jest bardzo uciążliwe, dwójka mi śmigała, że aż miło. Ktoś już miał podobny problem i poradzono mu przeczyścić komputer. Mój laptop niedawno wrócił z serwisu i działał jak należy. Wymagania systemowe też są spełnione i już nie wiem co mam robić. :o Pomocy? |
Czy ktoś mógłby mi podać na jakich parametrach The Sims 3 idą idealnie płynnie i w perfekt grafice?
Ile RAM-u (wystarczy 2 GB, czy więcej?), i jaki procesor, ile Ghz (czy na 2.0 już jest OK, czy lepiej więcej)? Bo muszę podokupywać coś do mojego komputera, bo inaczej nie da się grać u mnie w 3... |
no wlasnie wybralam taka aspiracje dla mojej simki. kupilam 15 akwariow [a niech ma!] i w kazdym miala doskonala rybe innego gatunku. i nic. aspiracja dalej nie wypelniona. o co kaman?
|
Mi się udało wypełnić pragnienie życiowe z 13 doskonałymi rybami :D
Wszystkie muszą być rzecz jasna żywe jednocześnie :p mabda - na pewno każda ryba jest doskonałej jakości? |
Jak brać ślub? Już kilka dni główkuje xd Po prostu nie wiem :( niby jest to serduszko lubią się na maxa a nie wiem jak ślub brac. HELP
|
Klikasz
1. Romantyczne 2. Zproponuj małóżeństwo {czy jakoś tam} 3. Weź ślub prywatny / albo urządź przyjecie weselne :P |
Cytat:
|
szynszyl - na pewno. kazda z 14 aktualnie plywajacych. tylko teraz sie zastanawiam, czy to nie powinny byc te najwieksze ["xx wlasnie zlowil najwieksza rybe gatunku zz..."]
nawet rybe smierci mam w akwarium i dupa :/ |
Mam taki problem. Stworzyłam rodzinę (rodzice + 2 małych dzieci), wprowadziłam ją do domu, pograłam trochę, a później chciałam pograć inną rodziną więc tak też zrobiłam. Potem znów wchodzę w tą pierwszą, a tam simka w ciąży i jakiś niemowlak. Jak to możliwe jak ja nie kazałam im robić dzieciaków, wolną wolę mam wyłączoną, postęp historii też (czy jakoś tak)?
Nie chcę żeby sobie z własnej woli połodzili dzieci. |
widocznie wolnej woli czy postępu historii nie da się w pełni wyłączyć ;p
cudów nie ma...! ja na szczęście gram jedną rodzinką,ale współczuję tym,którym znikają rodziny,albo robią coś "spoza planu" ;p z jednej strony może to być pewnym utrudnieniem,ale widzę że jednak jest wkurzające bardziej. |
z tego co tu slysze nawet jak sie wylaczy 'postep historii' to i tak robia co chca ;d
chyba jedynym wyjsciem jest miec kazda rodzine na innym save'ie. |
Taaa... u mnie simka nie dość że urodziła drugiego dzieciaka bez mojej zgody to potem umarła bez mojej zgody... ;) Ale wiecie co ja zauważyłem i to jest sprawdzona - że w zależności od tego, na czym pozostawimy zapisaną grę w danej rodzinie to w tym kierunku simy się rozwijają. Tzn jak pójdzie nasz sim do pracy, a my zapiszemy w tym momencie grę a potem pogramy inną rodzinką trochę to ten sim będzie już na wysokim stanowisku, może nawet na ostatnim szczeblu. To samo z umiejętnościami - jak zostawimy sima uczącego się np. logiki to następnym razem jak wejdziemy będzie on mógł mieć już zapełniony cały pasek danej umiejętności. Sprawdziłem to już kilka razy i zgadza się, więc jakiś sposób chyba jest :)
|
Cytat:
Zauważyłam, że te czerwone promienie pojawiają się gdy sim jest w pobliżu sima, który jest dobry. |
mam pytanie,
mój sim jest mistrzem przestępców, 10 poziom przestępstwa, i podczas pracy wyświetla się informacja, że dzięki tam udanej pracy do twojego wyposażenia trafia kilka błyskotek z akcji. Hm tylko gdy jak klikam na plecak nic tam nie ma :( macie może tak samo ? |
Cytat:
|
Hej, a da się może wyłączyć starzenie u tylko jednego sima?
|
Jak zapisać dwie rodziny (lub więcej) w jednym savie? ;p Mam dwie rodziny. U kobiety w jednej rodzinie znane osoby z tamtej drugiej nadal są dziećmi w kontaktach, choć w rzeczywistej rodzinie już nastolatkami. :<
|
Zapewne jak nie jedna osoba na forum mam problem z samoczynnym restartem kompa podczas gry. Staram się zapisywać grę co 10 minut ale już 2 razy mi się zdążyło, że komp zrestartował się w trakcie zapisywania i już 2 rodziny mam w plecy bo nie można już tego uruchomić.
Oto parametry mojego kompa: Windows XP sp3 AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ NVIDIA GeForce 6150SE Ram 2GB Sprawdzałam z wymaganiami i w sumie wydaje mi się że parametry mojego kompa są ok. Za bardzo nie znam się na tym więc jeśli ktoś mógł by mi powiedzieć czy wina wyłanczania się kompa podczas gry lezy po stronie wysokich wymagan The Sims 3 to była bym wdzięczna. |
ZAPISYWANIE 2/WIĘCEJ RODZIN NA JEDNYM SAVIE
Należy w jednej rodzinie wejść do Edycji miasta, i dać na Przełącz aktywną rodzinę. Wtedy wybieramy tę drugą, i mamy je na jednej 'planszy'. Inaczej się nie da. |
Zrobilam dwie rodziny. W jednej byl nastolatek ktory zblizal sie do doroslosci, nazwijmy go X. Zapisalam tak gre i weszlam do drugiej rodziny. Gralam pare dni (simowych), wchodze do tej pierwszej rodziny a tam nie ma sima X! Ok, dorosl pewnie ale po jaka choinke wyprowadzal sie z domu?
Nie wiecie przypadkiem czy go moge odzyskac? W skrzyni rodzin go nie ma:/ |
Gdzie można złowić rybę śmierci? Sprawdziłam wodę w każdym miejscu, w którym pływają ryby, ale nigdzie nie było napisane, że w danym miejscu można ją wyłowić.
|
na cmentarzu?
|
Tak, na cmentarzu.
|
na cmentarzu o polnocy :D
|
Hm o północy nie próbowałam :D thx
|
Witam. Mam takie dość istotne pytanie jeżeli chodzi o tryb budowania.
Czy jest taka opcja, żeby zapisać swój własny wzór (chodzi o to, że jeżeli zmienie kolory w danym wzorze to chciałabym mieć te same na innym meblu, bo zabawa z kolorami na palecie jest żmudna i nigdy nie trafię idealnie w tą samą barwę). Może ktoś zrozumie o co kaman, nie znalazłam jeszcze tego problemu, z góry dzięki za pomoc i przepraszam jeśli pytanie już było ^^' |
pod tym okienkiem ze wzorami masz 3 ikonki - usun, publikuj, zapisz. usunac mozesz tylko te stworzone przez ciebie. publikuj nie uzywalam. a zapisac mozesz te wzory, gdzie wlasnie zmieniasz kolorki gotowych. i potem na nastepnym meblu przy projektowaniu wchodzisz w odpowiednia kategorie i juz masz twoj wlasny projekt i mozesz go nadac dowolnej rzeczy
|
Albo otworzyć obiekt już gotowy w trybie projektowania i przeciągnąć właściwą teksturę na inne obiekty w pokoju. Dopiero to odkryłam.
|
Dobra. Mam pytanie na szybko, bo zatrzymałam grę, bo nie wiem o co chodzi.
Nadszedł dzień ślubu, przyszłam na miejsce przyjęcia ze swoimi simami, niektórzy goście już przyszli i wszystko jest ok. Tylko... Jest tam Wacław Kawaler, który jest tylko znajomym mojej Simki i zobaczyłam, że on do niej idzie i jest napisane u niej "daje mi całusa". Zatrzymałam, bo nie wiem czy to taki niewinny całus - gratulacyjny na przykład - czy może taki, który zrujnuje cały ślub, bo sprawi, że w tym ważnym dla nich dniu jakiś facet go zepsuje całując narzeczoną mojego sima. A więc pytanie: Czy ktoś tak miał i wie, czy to jest niewinne czy zepsuje mi cały ślub? :| Uff.. jest ok :D Na wszelki wypadek zapisałam i pozwoliłam rozwinąć się akcji: Nie dała się pocałować ^^ To dobrze, bo już się martwiłam. Zresztą co za typ przychodzi na wesele, żeby podrywać pannę młodą? :(( |
Jared Frio chciał dać mojemu simowi (...) całusa też na przyjęciu, ale zwykłym i to pomimo, że byli tylko przyjaciółmi, ale nie pozwoliłem na to, bo za dużo kochanek tam było mojego sima. Niestety nie powiem Ci, czy będzie jakaś afera z tego, ale podejrzewam, że tak bo nie ma opcji nigdzie w rozmowie delikatnych całusów, więc myślę, że to normalny całus.
|
A czy ktoś miał tak jak ja: ?
Mój sim pracuje jako przestępca. Pojawiło mu się jakieś wydarzenie. Wychodzi z pracy, a tu ulica przed i obok Magazynu "Wybitny Obywatel" jest zastawiona przez... POLICAJNTÓW!!! Ps. Z tym wyłączaniem się gry przed wczytaniem rodziny, ja tez tak mam, jeżeli nie zminimalizuję internetu... |
a gdzie mogę złapać rybę śmierci w Riverview? bo na cmentarzu nie ma oczka wodnego..
|
Cytat:
|
w trybie kupowania,są po lewej 3 zakładki (pomieszczenia,ogólne,i właśnie wyposażenie rodziny)na dole jest taka "paczka".
|
Wyposażenie rodziny jest w trybie kupowania, tam gdzie kupujesz mebelki. Są tam po lewej stronie 3 ikonki ustawione w pionie. Wyposażenie rodziny to ikonka otwartego pudła na dole. :)
Zostałem uprzedzony :rolleyes: |
super, dzięki :) idę sprawdzić jakie się tam niespodzianki kryją ;)
|
Wiecie gdzie można znaleźć ostatni metal. Bo mam takie: złoto, żelazo, palad, srebro. Przeszukałam już całą okolicę i nie mogę znaleźć tego metalu.
|
Cytat:
|
Eee... Ja też chce by mnie aresztowali :D Jak to zrobiłaś? ^^
|
Haha xD A ja poznawałam znajomych w więznieniu ;d ja nic nie robiłam mój sim poszedł do pracy a jak wracał to pojawił się komunikat ze został aresztowany :D i tam cały dzien spędził
|
^ no wlasnie, pracowalam jako przestepca i policjant wszedl do kryjowki i zaprowadzil do samochodu i sru do wiezienia ;p
|
a ja chciałabym wiedzieć po ilu dniach sim umiera śmiercią naturalną :)
|
I tam wokoł tego budynku stał konwój policjantów, tak? Raz tak miałem xD Ale mniennie aresztowli... :(
|
moją simkę(złodziejkę) raz aresztowali,jak szła na siłownię o_O
weszła do budynku,już podchodziła do maszyny do ćwiczeń,gdy nagle pokazało jej się "idź do więzienia".No i poszła,mimo iż wokół nie było żadnej policji. Bardzo mnie to zdziwiło,ponieważ była już po pracy,kazałam jej iść trochę poćwiczyć,a tu nagle ni z gruchy ni z pietruchy poszła do więzienia. |
Cytat:
|
ja mialam tylko jeden samochod policyjny i jednego policjanta
|
czy to normalne,że nagle w trakcie gry usłyszałam takie "pyk" jak przy wyłączaniu głośników i nagle nie ma dźwięku?
głośniki działają,bo mogę słuchać muzyki na foobarze i z internetu. co mam zrobić? xD |
|
Cytat:
|
moze to juz bylo, ale nie mam zdrowia szukac - jak mozna grac w ts3 w oknie?
|
Opcje >> Grafika >> Wł. tryb pełnego ekranu (odznaczyć)
|
a ja mam taki problem, otoz postanowilam zagrac z kodami. zrobilam rodzinke, wprowadzilam na pusta parcele, wpisalam kilkanascie razy kod motherlode, mieli juz b duzo kasy. wyszlam do edycji miasta, wywalilam ich do tej "biblioteki rodzin" i dalam "przelacz rodzine". wybralam ich i chcialam wprowadzic do jakiejs willi, ale okazalo sie, ze... wciaz maja na koncie te 20000, w ktore zaopatrzyla ich gra =/
jak mam rozwiazac ten problem? tzn. zeby mieli ta kase z kodu bardzo mi na tym zalezy, a na pewno sie da :| |
a zapisałaś grę,kiedy dodałaś te pieniądze kodem? :D
|
Jak grać duchem?? Co trzeba zanieść i gdzie??
|
szczatki do instytutu naukowego
@chryzantem: |
Szczątki tzn. urne??
|
Cytat:
jak bierzesz "edytuj miasto" to nie wyskakuje ;p |
kiedy powstana pierwsze dodatki do sims 3 (wiem ze sa fryzury i gotowe domy ale ja chcialbym meble xD )
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ale 2 razy robilam, chyba az taka glupia nie jestem ;p
sprobuje jeszcze raz i przeprowadze ich przez telefon, moze to cos zmieni |
W bibliotece rodzin zostaje ta wersja rodziny, którą zrobiłaś na początku. Ta "wyeksmitowana" pojawia się w schowku, czyli w górnym lewym rogu ekranu, w postaci trochę przezroczystego obrazka ;) Przynajmniej u mnie tak było.
|
Jak oddać te szczątki??
|
Najpierw Twój Sim musi miec je w wyposażeniu (nagrobek).
Potem szukasz na mapie tego Instytutu i dajesz tą opcje z wykrzyknikiem (nie pamiętam, jak się nazywała) |
ALe ja nie mam tam takiej opcji
|
juz sie udalo ; ))
|
Cytat:
Jak nie zadziała, to może wina uruchomionych filmów w przeglądarce (np. You Tube) albo Skype'a. |
Cytat:
|
Mam
......... |
Pytanko:
Jak zrobić świetne czy tam wspaniałe przyjęcie? W dwójce nie miałam problemów. Wystarczała zmiana grupy wiekowej jubilata, tort, taniec, trochę rozmowy i już. Tu robię to samo i po jakimś czasie goście mi uciekają do domu mówiąc, że "było miło" i przyjęcie jest przeciętne. A więc cóż czynić? |
czy to normlane ze jak sim wsiada do samochodu nie widac tego ?
Pyt2. Czy to wina mojego kompa ze ubrania po chwili sie na simie pokazują? |
Elektra :
1.Tak 2.Nie zrozumiałam ;d Rajaaa92 Musisz zajmować się gośćmi.Gadać, tańczyć ;d |
Jak klikne na ubranie to sie nie pokazuje odrazu tylko po chwili...
|
No to raczej komputera ;]
|
Ej ludzie, kurde no z tymi nagrobkami to pic na wodę! Ktoś tu napisał, że trzeba na krypcie kliknąć "zaopiekuj się zmarłymi" żeby móc wziąć nagrobki simów zmarłych w okolicy. Ale to działa tylko wtedy, kiedy umrze nasz przyjaciel, reszta simów umiera i groby przepadają jak kamfora !!!!!!! Kurde jakie to wkurzające, nawet gościu nagrobka swojego ojca nie może odzyskać bo zmarł biedaczyna jak grałem właśnie jego synem... Ludzieeee czy u was też tak jest? WYKOŃCZĄ MNIE TE SIMSY! :|
|
Czy można ożywić ducha ? w sensie, żeby nie był duchem tylko na nowo człowiekiem ? ;)
|
a ja mam pytanie: jak sie pisze raporty policyjne?
|
Theground,ja to pisałam :D
Syn powinien mieć grób ojca w wyposażeniu...o ile dobrze Cię zrozumiałam :P A co do innych Simów-może wtedy poszukaj jakiejś rodziny,która była z nimi zaprzyjaźniona? Może te groby na nich "przeszły"...? |
wlasnie co sie dzieje dokladnie z simami, ktorzy umieraja podczas tego jak jestesmy w innej rodzinie? nagrobka ani urny nigdzie nie ma.. ani w wyposazeniu nie znalazlam ani na cmentarzu..
|
Ja miałam tak, że jak Mortimer umarł to musiałam szukać jego nagrobku w całym mieście ;d
|
czesc
mam pytanko. Bawie sie ostatnio the sims 1 znalazlam stronke z roznymi dodatkami jak tapety szafki podłogi itp sciągnelam sobie zasłonki na okna i dywany. kupilam oczywiscie do domku lecz kiedy przechodze z trybu kupowania na tryb gry to wszystko znika i zasłonki i dywany,ale kasa nie wraca. i nie wiem dlaczego tak się dzieje. jesli ktos mial podobny przypadek prosze o pomoc. pozdrawiam :) |
Cześć!
Jak to jest z tymi The Sims 3 w kwestii budowania domów? Tzn, czy budować można tak jak w dwójce - gdzie się chce, czy teraz trzeba kupować postawione już parcele z domem? Czy są też puste parcele? |
Cytat:
|
A jak się organizuje spotkania? Bo grałam rodzinką Ćwirów i ojciec Mortimera je hmm..żę tak powiem, zawala.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tincia - mówisz, że szukałaś nagrobka po całym mieście i co znalazłaś? A tak w ogóle, to śmiertelność simów jest zbyt duża... cały czas ktoś w jakiś rodzinach ginie tragicznie, a to jako młody, nawet nastolatkowie giną w tajemniczych okolicznościach... |
Już mi działa to z ubraniami tylko szkoda ze nie ma tej animacji do samochodów... są już jakieś skiny?
|
To co z tym duchem?? Trzeba mieć okazję??
|
Czy u was też po jakimś czasie znikają pewne osoby z rodzin? o.O Weszłam do Bunchów, a tam nie ma Lisy, i tego jej brata (nie Ethana, tylko tego drugiego). W drzewie sprawdziłam i ma jeszcze syna O _ O Gdzie mogę ich znaleźć? :D
|
Mi się tak nie dzieje. Może się wyprowadzili, jeśli masz włączony postęp historii?
|
moze umarli, gra podobno czasem zabija niewinnych simow :<
|
No ale gdzie się wyprowadzili, nie ma ich w kontaktach rodziny. :<
Mam włączony postęp historii, ale w drzewie genealogicznym są na kolorowo, co oznacza, że żyją. |
Mój sim chce coś zwinąć, jak to zrobić? Czy w księgarni kupuje się ksiązki do nauki na wszystkie poziomy umiejętności? Jak mam zajrzeć do przepisu?
|
To jak zanieść tą urnę do labolatorium.
|
Magda - może trochę poczekaj, ja otrzymałam taką propozycję przez telefon. :D No i wiesz, zapisz grę przed tym, bo ja mam ducha dzięki temu. ==
|
mam pytanie czy ts3 maja 2 wersjw z dodatkiem i bez? i jaka jest roznica?
|
a ja mam kolejne pytanie moze mi ktos wyjasnic jak zaczac swoja przygode z ogrodnictwem?
|
Luthiee jak tego ducha nie chcesz, to w wyposażeniu ma on swój nagrobek. Klikasz "odeślij w zaświaty" i go nie ma ;]
A simowie nie mają żadnego wspomnienia z tym (tych takich co nastroje dają xd) |
Cytat:
Tincia nie odpowiedziałaś na moje pytanie buuu, bo napisałaś, że musiałaś nagrobka szukać po całym mieście, a ja się zapytałem czy znalazłaś :P |
Cytat:
|
Podobno, aby duch z powrotem stał się simem musi zjeść ambrozję, przynajmniej ktoś tak na forum napisał...
|
a mam pytanie. Gdy gram jedna rodzinką to reszta rodzin się starzejej sama? i czy NPC także sie same starzeją i gdy umrą to przychodzą nowi NPC?
|
A może mi ktoś powiedzieć jak pomasować simkę w ciąży? Bo szukam i szukam tej opcji, jest w pragnieniach i nie mogę nic zrobić. Acha i jak zadbać o higienę dziecka? Nie można go wykąpać w wannie więc co??
|
Cytat:
A o higienie dba sie tylko zmieniajac pieluszke |
Cytat:
|
Pytanie mam czy w nowej akualizacji do The Sims 3 bedzie ta animacja wsiadania do Aut?
|
Z pewnością nie, bo to nie jest błąd gry, tylko po prostu takie "rozwiązanie"...
Trzeba liczyć na to, że poprawią faktyczne bugi w grze i oby zrobili to w miarę szybko. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam misje przeczytaj jakas tam ksiazke i nigdzie jej nie moge znalesc :/ gdzie znalesc ksiazke "Nauka od teori do wybuchu" szukalem w kazdej ksiegarni w SV
|
Masz ją w ekwipunku sima, zawsze jak jest taka misja z przeczytaniem książki to dostajesz już ją od zleceniodawców tak jakby. :)
|
ale wlasnie jej nie mam :/ szukalem wszedzie i w plecaku i w wyposazeniu rodziny ktory jest w trybie tam gdzie sie kupuje
ale jeszcze 12 raz sprawdze |
To może już ją przeczytał sim? Albo wsadził do półki na książki.
|
nie ma sprawdzalem w kazdej ksiegarni u siebie w domu na polkach na ksiazki i wszedzie... i w plecaku tez nie ma
|
A może ją nieświadomie skasowałeś?Lub zrezygnowałeś z misji?
|
w ktorym miejscu publicznym mozna sie zalapac na kurs z majsterkowania?
szukam i szukam i nie moge znalezc {tysieczny post! *podnieta*} |
Cytat:
|
Wiem, że to pytanie juz bylo. szukam i szukam i nie moge znalezc na ktorej stronie.
oswieci mnie ktos co do malzenstwa? maja kontakty na maks, spali ze soba i zadnej opcji ze slubem nie ma ;// albo zeby chociaz mieszkali razem bez slubu, jak to zrobic? ;D |
zaczynam budowac własny domek.. gdzie mogę znalezc balustrady do tarasu? bo te balustardy przy schodach nie chcą mi na tarasie się postawic.. a te w ogrodzeniach to płoty;/;/
|
Cytat:
|
Slythia, dzieki :*
|
Cytat:
[IMG]http://i43.************/21bp5ck.png[/IMG] Czerwonym krzyżykiem zaznaczyłam simów, których nie mam. Niemowlaka nawet nie poznałam, urodził się po zniknięciu tamtych simów (no chyba, że brat Lisy go zaadoptował). Podczas, gdy niemowlaki z innych rodzin rosną, ten nie. Nie starzeje się. Z kolei Lisa (jak widać) jest dorosła. A jak wiadomo, dorośli mają pięć cech. Ona ma cztery. o.O Cytat:
|
Pytanie odnośnie ogrodnictwa
już od dłuższego czasu mam poziom 10 z ogrodnictwa posadziłam już owoce i warzywa które można kupić w sklepie a także burgeroroślinę stekoroślinę jajko i ser, kwiat śmierci i płonący owoc czy jakoś tak nie wiem skąd mam wsiąść omniroślinę i kwiat życia wie ktoś to może ?? i jeszcze jedno w karierze kucharza mój sim zdobył dwie nagrody mikser jakiś tam i lodówkę po ich zdobyciu napisała mi gra że znajdują się teraz w wyposażeniu rodziny akurat nic tam nie ma |
Cytat:
|
Cytat:
1. idz simem do miejsca publicznego (np. silownia) albo do sasiada,a gdy sim bedzie sam to kliknij na niego i bedzie opcja "zwin cos". to pojawi sie potem w tym schowku rodziny czy jakos tak... 2. nie rozumiem pytania :| jesli chodzi o to, czy jak masz poziom 1 to kupujesz tom 1, poziom 2 to tom 2, to nie 3. kupujesz go w sklepie i dajesz "przeczytaj" (bedzie w tym "plecaku") |
Cytat:
Moja mała simka pomieszała ubrania. Śpi w sportowym, ćwiczy w kostiumie kąpielowym, chodzi w wizytowym. Co popsułam? @down Pff... |
Cytat:
@edit. a nie! wlasnie to napisalam, ze 1 ksiazka nie starcza na 1 punkt przeczytaj jeszcze raz ;p @edit2. nie wiem za bardzo o co chodzilo z tym "pff" no ale nvm ;pp |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie wiem czy to było ale dobra :
Czy różni się The sims 3 od The sims 3 wersja rozszerzona ? Bo jutro jadę kupić no i nie wiem którą kupić..... |
rozszerzona to tylko pendrive o pojemności bodajże 2 giga,jakaś tam książeczka z poradami i to chyba wszystko.
|
Aha dzięki.
Ale ten pendrive to on służy do ściągania dodatków ? Czy można bez niego ? |
nie jest Ci potrzebny do niczego,no poza zapisywaniem na nich danych,czyli to co na każdym pendrive możesz zrobić ;p poza tym ma kształt zielonego kryształka,takiego jak jest nad głowami simów,ale to (jak dla mnie) żadna atrakcja.
|
Lol, pednrive w kształcie kryształka, to jest taki sam pendrive jak taki w kształcie krokodylka, hipopotamka, myszy czy zwykły ^_^'
I w edycji kolekcjonerskiej masz jeszcze darmowe jakieś samochody do gry w The Sims 3. |
The Sims 3 Edycja kolekcjonerska to wyjątkowy zestaw, który zawiera:
* grę The Sims 3 * pendrive 2 GB w kształcie simowego kryształka z dołączonym karabińczykiem * europejskie samochody sportowe do pobrania * nowy muzyczny motyw przewodni The Sims 3 * przewodnik z poradami i sztuczkami * SimPoints o wartości 10 dolarów do wydania w The Sims 3 Store (empik.com) |
Aha no to dzięki :D
|
hmm najgorsze, ze mam wlasnie ta edycje kolekcjonerska, ale! wpisuje ten kod do samochodu a strona go nie przyjmuje, generalnie to olalam, ale moze komus tez sie to przydarzylo?
oprocz tego najpierw wpisalam kod do samochodu ktory sie otrzymuje jesli sie kupi w przedsprzedazy, czy cos.. i on zadzialal! ale ten drugi juz nie :/ |
Cytat:
Luthiee To widocznie na prawdę zniknęli, nic z tym nie zrobisz już niestety taka gra :( U mnie Bunchowie się wynieśli z miasta. Tak pisało w gazecie, że im sąsiedztwo nie odpowiadało czy coś. A te bachory w twoim drzewku to adoptowane bo matek nie ma ich... kochane TS3... masowe adopcje. Można dostać szału, już mnie ta gra zaczyna wkurzać, mimo, że jest fajna to takie nielogiczne i nieprzemyślane przez twórców błędy czy zwykłe bugi czasem sprawiają, że się grać odechciewa! |
Moje simy juz cały czas plotkują i koniecznie codziennie czytają gazetę, bo tak to bym nie wiedziała kto sie wyprowadził a kto umarł. Gram tylko Ćwirami, bo mi szkoda stracić ekwipunku Mortimera, bo ma tam już z 1000 przedmiotów...Bez sensu z tym jest.
Podobno jest jakis hack na ten ekwipunek, jakby ktos znalazł, to byłabym wdzięczna za podanie źródła... |
Co daje przeczytanie książek o dzieciach?
|
wieksze prawdopodobienstwo, ze dostaniesz do wyboru cechy, a nie gra je przydzieli
|
Mam pytanie..
Wiem że gdześ to było ale nie mogę tego znaleźć... żeby mieć dzewqczynkę to trzeba zjeść 3 arbuzy czy 3 jabłka ?? |
dziewczyna to arbuzy, a chlopczyk to jablka
wlasnie, a co z blizniakami? |
Trzeba sobie wziąć nagrodę za punkty szczęścia, zwiększoną płodność. Wtedy prawdopodobnie dostanie się bliźnięta.
|
ja nic nie robiłam a urodziły mi sie bliżniczaki ,,, xD wtf?!
|
no bo nie wiem czy wiesz, ale moga sie urodzic po prostu przypadkiem... a tak zwany TRICK stosujemy wtedy gdy chcemy zeby byly blizniaki :}
rozumiesz? |
Ja mam pytanie
Czy ślub może wziąć para, gdzie przynajmniej jeden z simów NIE jest romantykiem? Mam już małżeństwo, które było ze sobą już od dłuższego czasu, urodziło im się dziecko i wciąż byli tylko zauroczeni sobą. Dopiero kiedy zmieniłam simowi jedną z cech na romantyka opcja związku, narzeczeństwa i ślubu się pojawiła. |
Cytat:
Ale nie trzeba mieć romantyka...Dużo osób ma właśnie problem z narzeczeństwem. |
na 100% nie trzeba, tworcy nie byliby az tak glupi ; )
|
A ja mam pytanie czy można zbudować pokuj na Poddaszu no wiecie z lampami zwisajacymi i wgl i skad moge sciagnac za DARMO dodatki
|
Ja osobscie nie mam klopotow z zabieraniem slubu miedzy simami, wystarczy ciagle robic interakcje w kwesti"romantycznej" i samo sie pojawia! troche cierpliwosci ludzie i wyrozumialosci! nie ze wszystkim trzeba leciec na forum!
|
Też nie mam z tym żadnych problemów, zawsze opcja zaręczyn, ślubu czy wyznania zauroczenia się pojawia. I moi simowie wcale nie są ani romantykami, ani flirciarzami, jeden nawet miał cechę "unika zobowiązań" i też się ożenił więc... co tu dużo gadać.
|
a u mnie tez czesto jest z tym problem.. bara-bara jak leza na lozku okej, ale calowanie? przytulanie? narzeczenstwo? wogole sie nie pokazalo ani razu :/
|
Czy simka może się wprowadzić do sima jeśli nie są małżeństwem? Stosuję te różne miłosne interakcje, ale pojawiła mi się tylko opcja małżeństwa, nie ma nic na temat wprowadzenia się.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli idzie o opcję wprowadzania, to ona pojawia się w interakcjach (nie specjalnych) przyjacielskich i pojawia się dość nagle, także czatuj! ;) |
Ja myślę, że wy po prostu nie sprawdzacie, czy wasz sim-wybranek jest wolny i próbujecie się hajtnąć z simem w związku, nie mam innego wytłumaczenia, skoro u większości wszystko jest ok, a u niektórych nie ma tych opcji w ogóle to to nie jest błąd gry, bo grę mają wszyscy taką samą, tą samą kopię stworzonej przez autorów, a żadne patche jeszcze nie wyszły, więc nie ma takiej możliwości, że ktoś ma grę załataną.
|
jaki jest maxymalny poziom zawodu? i ile zarabiają na najwyższych szczeblach ludki?
Jestem na 10 w biznesie - z kilkoma podwyżkami mam 440/h praca 3x3h w tygodniu;/ ale za 1,5h prowadzenie spotkania dostaję 750h więc codziennie te 3 spotkania sobie dorobię Napiszcie ile zarabiają w waszych karierach |
Ale jeśli jakiś sim jest w związku to przy dużych kontaktach pojawia się możliwość "poproś o zerwanie z..." :P
|
no on nikogo nie ma na 100%!! nawet wprowadzilam sie do niego!! mam z nim dziecko!! i nic nawet opcji pocałuj nie ma, a co dopiero bycia narzeczeństwem.. zobacze, jakie maja cechy.. moze razem to po prostu nie daje mozliwosci slubu :/
|
Mam dość dziwne pytanie, ale robie wyzwanie elekrtyka. Trzeba naprawić 10 obiektów elektrycznych i jak najszybciej zepsuć te obiekty??
|
Na pewno zauważyłaś, że podczas interakcji z innymi Simami pojawiają się dodatkowe informacje, np. "Sim A myśli, że Sim B jest zabawny", "Sim A myśli, że Sim B jest uroczy", itp. U mnie propozycja stałego związku pojawiła się po kombinowaniu z interakcjami romantycznymi. Zazwyczaj wygląda to tak: każe im flirtować, pochwalać wygląd, osobowość, później pojawiają się dodatkowe interakcje, np. masaż, obściskuj się. I w którymś momencie się w końcu propozycja stałego związku. Trzeba kombinować :)
|
Cytat:
|
juz do znudzenia robie te wszystkie kombinacje.. maja znajomosc na maksa juz rozwinieta.. nie wiem co mam jeszcze niby kombinowac? nie jestem poczatkujacym graczem.. ;]
chyba trzeba przyznac, ze nie wszystkie simy moga byc razem i tyle. |
Cytat:
Radzę czytać uważnie, kiedy zmieniłam u sima jedną z cech na romantyka opcja się pojawiła i są małżeństwem i było tak tylko z tą jedną parą. Po prostu chciałam się dowiedzieć czy pewne opcje nie są zarezerwowane tylko dla pewnych cech charakteru. Sephora może spróbuj zmienić cechy charakteru jak się uda niech się chajtną, a potem możesz wrócić do poprzedniego układu. |
u mnie też nie mogli się pobrać pomimo tego, że bardzo się lubili. powodem było to, że nie byli sobą zauroczeni/zakochani.
|
Cytat:
|
chcialam pzeczytac cechy tych simow.. ale coz, jak to bywa w trojce.. rodzina zniknela.. moze wejde w jakis stary zapis i cos znajde..ah no nic.. nie istnieli wtedy jeszcze.. no trudno, w takim razie problem z glowy ;]
|
Cytat:
|
Mojej simce właśnie urodziło się dziecko (a może nawet bliźnięta?)...
No właśnie, kiedy odwiedziła szpital aby tam urodzić, pokazało się okienko że jest to dziewczynka i dostaje jedną cechę na start, a drugą mogłem wybrać. Po chwili simka pojawiła się znowu przed szpitalem i ponownie do niego weszła, znów pojawiło się identyczne okienko, więc myślałem że to po prostu bliźniaczki :P Ale jak się okazało, świeżo upieczona matka wróciła do domu z jednym dzieckiem na rękach, a drugie to tylko puste okienko w panelu rodziny :| Nie pojawiła się nawet miniaturka drugiego dziecka, o co chodzi? Czyżby to kolejny bug w grze? http://img146.imageshack.us/img146/4951/babybug.png |
Szynszyl, zobacz w tym takim okienku koło potrzeb, czy jest smoczek i "2" koło tego.Albo czy pisze że bliźniaki ;d
|
Jeśli chodzi o nastrójnik to jest tylko sam smoczek "To dziewczynka" :P
update: Spróbowałem zapisać grę i wczytać od nowa... Nie ma teraz żadnych simów na panelu rodziny, nie mogę zrobić absolutnie NIC, żadne przyciski nie reagują, nie da się nawet poruszyć kamery, a na panelu pokazała się zupełnie obca simka wyglądająca jak z TS2 :O http://img23.imageshack.us/img23/4668/wtffkh.png |
Mały offtop, chciałam tylko powiedzieć - jak miło zobaczyć znajome, ładne twarze z TS2 w TS3 :D
|
;o
Dziwne... Wyjdź całkiem z gry i wejdź jeszcze raz |
Cytat:
|
Ta może akurat piękna nie była, ale umalować ją, zmienić fryzurę (oczywiście na którąś z TS2) i mnie od razu grałoby się przyjemniej.
|
Widzę, że wielu się bardziej podobają simy z TS2, ale ja tego pojąć ni w kij nie mogę :D Takie te twarze były bez wyrazu, wszystkie jeszcze bardziej identyczne niż w TS3 (miastowi). A tutaj w TS3 takie milusie są B) hehe
|
Cytat:
|
Cytat:
Simka jaką gram w TS2: http://img34.imageshack.us/img34/8044/fairnatsuki.jpg Cytat:
No ale dobrze ;) Wracając do tematu. W jaki sposób przekazać datek na szkodę akcji charytatywnej w wysokości 5000$ ? Mimo że moja rodzina dysponuje 50 000$ to w skrzynce pocztowej można wpłacać nie więcej jak 1000$ |
Może chodzi o sumę... 5 razy po 1000 simoleonów :) Bo wydaje mi się, że większych datków nie można dawać.
|
Cytat:
Cytat:
2. Te usta... Są KOSZMARNE. 3. Generalnie jestem zadowolona z trybu tworzenia sima, nie podobają mi się tylko dwie rzeczy - mała ilość fryzur (podobają mi się może ze cztery) oraz wybieranie koloru szminki w taki sam sposób jak wybieranie koloru czegokolwiek innego. Tutaj po prostu mnie to wkurza, bo strasznie ciężko wybrać normalny kolor, który i tak po wyjściu z trybu tworzenia sima wygląda zupełnie inaczej. Zresztą na tych beznadziejnych ustach nie ma opcji, żeby to ładnie wyglądało. 4. Przyznaję, korzystałam w TS2 ze skinów z internetu, ale zaczęłam z nich korzystać może z pół roku temu, przez tyle lat grałam z normalnymi skinami. I zawsze mi się one podobały. Jak to w końcu jest z tą gazetą? Piszecie, że czytacie gazetę, aby dowiedzieć się, kto wziął ślub, kto wyprowadził się z miasta etc., tymczasem u mnie najczęściej mogę przeczytać tylko jedną wiadomość i sim od razu chowa gazetę do wyposażenia (ponowne przeczytanie nic nie daje, nadal jedna i ta sama wiadomość) i bardzo rzadko zdarza mi się, żeby sim przeczytał więcej wiadomości, a jak już, to są to jakieś głupoty, typu jakaś drużyna wygrała mecz 8:0. Nie ma nic na temat ślubów czy wyprowadzek. |
Beep u mnie tez sa najcześciej takie informacje, ale pojawiają się i inne. Częściej zaczęły sie pojawiać przy "zmianie pokoleniowej". W końcu simy nie umieraja często.
|
Cytat:
A tak w ogóle gratuluję, że udało ci się związać simów, na twoim przykładzie można wszystkim powiedzieć, że zamiast cierpliwie czekać aż się opcja pojawi to włażą na forum i wmawiają, że się nie da i nie da. :) 'Mu no właśnie z dodatkami z neta to wyglądały o wiele prawdziwiej, ale ja nie znoszę dodatków innych niż maxisowe, nie lubię zaśmiecać gry i nigdy nie grałem z nimi :) Założę się, że w TS3 też będą tego typu skiny itd więc znowu będzie w necie fala takich naszprycowanych simów :D |
Witam. Mam pytanie: Jak to jest z dziećmi?
Mam małżeństwo, biore 6 raz pod rząd 'postaraj sie o dzieko' i nic. w the sims 2 jak juz sie 'udalo' opcja 'postaraj...' znikala. jak to jest w trójce? |
PODOBNO te twarze to też wina rozdzielczości panoramicznej. Nie wiem na ile to prawda, bo nie ma to dla mnie specjalnego znaczenia, bo i tak gram tylko maxisowymi.
|
Tez nie lubie tych dodatków internetowych
|
Cytat:
|
Cytat:
O charakterystycznym dźwięku napisała już moja poprzedniczka. |
poza tym zauwazylam zaleznosc w ilosci pokoi w domu. na jedno dziecko musi byc jeden wolny pokoj. wiec jak nie masz wybudowanego pokoju, to simka nie zajdzie w ciaze.
|
Cytat:
|
Mam 2 pytania (pewnie już były gdzieś zadane, ale nie mam czasu szukać 130 stron) :
- jak zasadzić roślinkę (w TS 2 trzeba było kupić specjalną ziemię i tam zasadzić, tutaj nie widze takiej opcji)? - czy istnieje cheat na szybszą naukę? |
Cytat:
2) Jest nagroda ułatwiająca uczenie się (szczęście życiowe), poza tym nie wiem. Nie lepiej grać uczciwie? |
Ja mam parę pytań:
1. Jak budować na pustej parceli bez wprowadzania na nią sim'a? 2. Jak przenieść więcej rzeczy na raz do lodówki (wkurzające jest to przenoszenie po jednym przedmiocie) 3. Jeśli kupuje się dom umeblowany to dostaje się takie meble jakie zostawił w tym domu poprzedni sim czy tylko podstawowe sprzęty? |
Cytat:
http://img25.imageshack.us/img25/4990/beztytuuati.jpg |
Jak sprawdzić jak jest ulubiona potrawa sima? Mam za zadanie zrobić ją znajomemu.
|
Cytat:
|
Cytat:
Czy jakoś tak było ^^ Mój Sim jest pracoholikiem i dośc często takowe prowadzi :P Cytat:
|
Cytat:
|
Tako to mi chodziło. Dzięki.
A zna ktoś odpowiedzi na resztę moich pytań? 1. Jak budować na pustej parceli bez wprowadzania na nią sim'a? 3. Jeśli kupuje się dom umeblowany to dostaje się takie meble jakie zostawił w tym domu poprzedni sim czy tylko podstawowe sprzęty? |
Upadła Dusza,uratowałaś mnie! :D
bo już myślałam,że oszaleję z tym przenoszeniem pojedynczo owoców i warzyw. kondzio: 1- wybierz "edycja miasta" w opcjach gry,wtedy możesz budować na pustych parcelach :) i nie zapomnij po wybudowaniu domu zapisać gry! 2 - jeżeli ktoś tam mieszkał wcześniej,to dostajesz jego meble.jeśli nie,to dostajesz tylko podstawowe wyposażenie. |
Ja mam parę pytań:
1. Jak kupuje się Wzmożoną płodność pisze że gdy się to kupi istnieje większa szansa na urodzenie się bliźniąt lub trojaczków. Chodzi mi o to czy komuś urodziły się trojaczki?? 2. Jak zdobywać składniki np. na ambrozję?? Chodzi mi o te płonące owoce itd. |
Przecież już Ci odpisałam na to :|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
2). Trzeba szukać nasion, sadzić je w swoim ogródku i o nie dbać. Innego wyjścia nie znam. Mając owoce można je wykorzystać jako nasiona. Nasionko rośliny życia (czy jakoś tak) znalazłam jedynie w katakumbach. Ah, i rozwinięte ogrodnictwo obowiązkowe. |
CZesc. Mam problem z tempem gry;/ jak wciskam 1,2,3 to ono sie w ogole nie zmienia... a zanim sie wyspi to te 15 minut musze siedizec i czekac
|
Cytat:
|
Czy jeśli sim umrze i wróci jako duch, to można nim sterować ?
|
Katherina - tak ;d
|
Kupione ;)
Hm, nie moge ruszać obrazu myszką, musze używac szczałek jak to moge zmienić? |
Cytat:
W ustawieniach zaznacz 'przewijanie po krawędziach' ;) |
Mam tak samo, ale tak już chyba musi być.
Tak samo było w The Sims Historie ze Świata Zwierząt ;) Edit: Lida dzięki ;d Nie wiedziałam |
da sie zamowc magika na przyjecie?
bo gdzies o tym slyszalam, ale opcji nie ma |
ja czytałam w jakiejś recenzji,że można kupować jedzenie do domu za pomocą lodówki.
ktoś wie,o co chodzi?czy to jakiś kit? :P |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak wynająć lokaja? Moja simka ma takie pragnienie, a wzywanie pokojówki nic nie daje.
|
Dzięki za pomoc
|
Jeśli simka pójdzie do pracy powiedzmy do....teatru, to widać jak pracuje ?
A i jeśli jet młody dorosły to znaczy że są akademiki ?? :D Edit : Ile się dostaje Simpoints do wydania w The sims 3 store ? Bo na niektórych stronach piszę 10 na innych 11... |
Cytat:
2) Nie. Młody dorosły niczym się nie różni (no prawie) od dorosłego. Normalnie pracuje, może mieć dzieci i mieszkać samemu. 3) 1000? Nie wiem. |
Aha dzięki, ale chodziło oto ile w € ale dobra.
Szkoda że akatemikuff nie zrobili :( |
na czym polega bycie wspólnikiem?
|
Cytat:
Katherina, a ja się cieszę, że ich nie ma, jak ja nienawidziłem dodatku na studiach nuuuuuuuuuuda, to siedzenie w akademiku było jak dla mnie do bani, nic tylko nauka, nauka i nauka, a jeszcze te akademiki przez twórców zrobione, to było dno sztuki architektonicznej :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
moze patch to zmieni :rolleyes:
|
No niech szybciej wyjdzie patch bo ja mogę godzinami wymieniać idiotyczne bugi tej gry, łącznie ze sprawą nagrobków i znikających rodzin na czele mimo, że sama gra bardzo fajna.
|
Spróbuję koljny raz ;], jak organizuje się spotkania biznesowe ?
|
Co może dziać się z grą kiedy mam mniejszy RAM niż wymagany minimalny? ^^
|
Cytat:
|
Jak wygląda kariera polityczna? Czy można być "prezydentem" i organizować coś? Jakie są funkcje w tej karierze?
|
nie doszlam do kariery politycznej do konca, ale musisz miec full charyzmy, chodzic po przyjaciolach i prosic o datki na Twoja partie, czy cos takiego (co jakis czas masz okazje nie do końca uczciwego zgarnięcia sobie tej kasy ;p).
a ja mam pilna prosbe, czy pytanie, w jaki sposob moge odmlodzic sima? kodem, hackiem, modem, czymkolwiek ;p strasznie mi zalezy, bo moja simka jest gdzies w polowie mlodego doroslego, a on niedlugo bedzie emerytem eheh : x |
Cytat:
|
łoooooooł, nie ma mniej uczciwych sposobów :< ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jest jakiś sposób żeby urodziły się bliźniaki lub trojaczki?
|
Ja mam pytanie :
Czy jeśli gram jedną rodzinką powiedzmy...Ćwir to w innych rodzinach losy toczą się same ? (kiedy gram) A i czy są apartamentowce ? |
Cytat:
2) Nie |
A czy ambrozją da się odmłodzić sima na tyle, żeby cofnąć się o przedział wiekowy? :> Np. żeby z emeryta zrobić dorosłego?
|
Tak, przynajmniej tak słyszałam...
Dziś kupuje przez int. The sims 3 Edycja Kolekcjonerska :D :D :D :D :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Gra chodzi mi idealnie tylko nie wiem dalczego po kilku minutach gry, albo gra sie zamyka albo komputer sie wyłącza
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Slytfia- a jeśli mam 512 MB RAM? ;D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A jeśli gram np. Ćwirami czy moge wyłączyć taką opcje (jeśli istnieje ) aby w innych domach simy nie opekowały się same ?
|
Cytat:
|
Aha, no to dobrze :p
thx |
Cytat:
|
albo postep hisotrii wylaczyc, jesli o to chodzi
|
Cytat:
|
Naomi, ja usunęłam 3 póki nie będę miała nowego kompa, ale jak miałam zainstalowane to chodziło, bez zacinania.
|
Cytat:
A i jeszcze jedno pytanko (do mojej kolekcji pytań :D) czym się różni kwiat śmierci od kwiatu życia ? A i czy ktoś mógłby dać fotkę katakumb ? |
no jak to wylaczysz to simowie z sasiedztwa nie zyja swoim zyciem
a jak masz zalaczana to sie starzeja, zakochuja, zachodza w ciaze, adoptuja dzieci, wyprowadzaja sie, przeprowadzaja itd |
Ja pobrałam domki z internetu, potem otworzyłam program Game Launcher chciałam instalować dodatki. Ale nie został instalowany, ponieważ jest błąd krytyczny błąd systemu. Co się dzieje?
|
a ja mam takie pytanko
Czy nasi simowie mogą się gdzieś opalać? próbowałam i nic :( |
ewelka, opalać się chyba nie da, ale można edytować rodzinę i tam zmienić kolor skóry jeśli się nie mylę ;)
|
bo nie mozna
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Kwiat życia (raczej owoc życia) służy do przyrządzenia ambrozji, dzięki której powrócimy na początek naszego przedziału wiekowego. Katakumby to jedyny budynek na cmentarzu, nie da się go nie poznać. O postępie historii nie wiedziałam, przepraszam za wprowadzenie kogoś w błąd. Pytanie Dlaczego miejsce łączenia dwóch dachów z różnych pięter ma tyle dziur? Da się coś z tym zrobić? |
Cytat:
|
dzięki Slythia.
Rozumiem że katakumb/katakumby to ten biały budyneczek na cmentarzu... A i czy w trójce jest opcja zjedz kolacje ? Bo w 2 było tylko śniadanie, 2 śniadanie i obiad... |
Cytat:
Cytat:
W trójce jest śniadanie, lunch i obiad. Oczywiście, deser także. Kolacji nie zauważyłam. Katakumby: http://img195.imageshack.us/img195/4...reenshot3n.jpg Pytanie ;] Czy tylko mi ta gra blokuje schowek? Nawet print screen nie działa. |
No właśnie, mi to też nieraz popsuło domek tak, że musiałem plany zmieniać buuu...
|
A czy są pory roku w 3 ?
|
Cytat:
|
:D :D :D :D :D :D :D dzięki :D :D :D :D :D :D :D
|
Kod:
Ja pobrałam domki z internetu, potem otworzyłam program Game Launcher chciałam instalować dodatki. Ale nie został instalowany, ponieważ jest błąd krytyczny błąd systemu. Co się dzieje? |
jest UFO w trójce simsów?
|
Cytat:
Ja wyczytałem tylko tyle, że przed zainstalowaniem jakiegokolwiek dodatku należy wyjść z gry i dopiero wtedy je zainstalować. Tutaj masz pełną odpowiedź: "Pobrane przedmioty z Giełdy Wymiany lub The Sims 3 Store nie będą automtycznie dodawane do Twojej gry. Za każdym razem, gdy zechcesz dodać nowy przedmiot do swojej gry musisz użyć Programu startu gry The Sims 3. UWAGA: Nie możesz instalować rzeczy z The Sims 3 Store lub Giełdy Wymiany podczas gdy Twoja gra jest uruchomiona. Wyjdź z gry przed instalacją nowych rzeczy. 1. Po zakupie pozycji w The Sims 3 Store, ukaże się ona w Programie startu gru The Sims 3. Kliknij na Pobrane aby zobaczyć zakupione lub/oraz ściągnięte rzeczy. 2. Wybierz pozycje, które chcesz zainstalować w swojej grze. 3. Naciśnij Instaluj. Powinien pokazać się pasek postępu instalacji. Kiedy instalacja dobiegnie końca pojawi się komunikat „Gotowe!”, w oknie instalacji. " |
Mam problem :/ "Zrobiłem" sobie moim simem dziecko z kobitką która była w nim zauroczona. Wszystko fajnie, dziecko się urodziło, nie poszedłem na poród, a kobitce powiedziałem że chce byśmy byli przyjaciółmi. Za jakiś czas chce mieć dziecko z inną simką, ale pisze mi że mam za dużo simów w rodzinie. A mam tylko zmartwychwstałego ojca i ów młodziaszka (dorosły). Dziecka znaleźć nie mogę, bo nie mieszka z matką, ani oczywiście ze mną... Wiecie może czy jest jakieś inne rozwiązanie prócz adopcji :D?
P.S. Co daje krzaczek płonących owóców? |
Szukałam odpowiedzi na to, ale jakoś nie mogę znaleźć :/.
Moja simka chce się przeprowadzić do chłopaka (hacjenda ogromna, sama bym chciała tam mieszkać). Nie chcę robić tego połączenia przed edycję miasta, bo wtedy się usuwają pragnienia itd. Pojawia się tylko opcja, żeby on się wprowadził do niej (malutka szopa z przyklejonym wc i miniaturową kuchenką - ...). Jak zrobić, żeby ona się wprowadziła do niego? |
Właśnie, simy często mają pragnienie wprowadzić się do kogoś. Czy żeby to zrobić, trzeba przenieść się do rodziny u której mamy zamieszkać? Nie ma innych sposobów?
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Z tego wniosek, że musisz zagrać nim, żeby ona się wprowadziła do niego a on do niej.
Ja mam pytanie odnośnie nasion w katakumbach. Czy trzeba mieć jakoś ogrodnictwo rozwinięte i jak długo trzeba tam przebywać. Moja simka weszła, po jakimś czasie pojawiła się wiadomość, że z krypty wyszedł niedźwiedź-zombie i to pozostawi ślad w jej psychice i ogólnie wyglądała jak po spaleniu... |
Cytat:
Szukając nasionka wysyłałam całą moją 7-osobową rodzinę do katakumb. Po paru dniach udało mi się znaleźć nasionko. |
Co do wprowadzania sie to jedynym wyjsciej jest tego sima oslubic i w tedy masz obcja wyboru gdzie będzie szczesliwa para mieszkać. To niegrzeczne wpraszac sie do kogos nie?? nie mozna tak, mozesz tylko jego zaprosic. A co do edytowania miasta to co za problem poczec troche, wypełnic te 4 pragnienia żeczy wsadzić do wyposażenia rodziny ( nie do wyp. sima) i połaczyć rodziny. Główne pragnienie ci nie zniknie ani sie nie zmieni
|
Wiem, że ktoś już zadał to pytanie, ale nie mogę tego znaleźć na forum niestety.
Moja simka osiągnęła 10 poziom umiejętności gry na gitarze. Przeczytała wszystkie 4 książki z piosenkami. W pragnieniach jednak pojawiło jej się, że chce nauczyć się nowej kompozycji. Ominęłam coś, a jeśli tak to gdzie popełniłam błąd? |
Co może robić duch naszym simom ?
Straszyć i co jeszcze ? |
Cytat:
@down I to chyba wszystko. |
Cytat:
A kto może dawać autografy ? Gwiazda muzyki, gwiazda sportu i... |
Cytat:
|
A ja mam takie pytanko...Czym różni się młody dorosły od dorosłego ?
Bo tak patrzę w Tworzeniu Sima klikam raz tego, raz tego i żadnej różnicy niema... |
tym, ze jest mlodszy, bo wszystkie opcje i wyglad sa takie same
|
Czy w grze jest jakaś ważna osoba ?
Bo w jednym trailerze był Obama... :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a ja mam taki problem: jak zapewne wielu z was zaproponowano mi zreperować stereo jakiejś dziewczynki, a raczej ulepszyc, simka ma maksymalnie rozwinieta "technike" no i ma 3 mozliwosci ulepszen... wyprobowalam wszystkie, ide do dziewczynki z wieżą a tam pisze ze nie spelnilam wszystkich wymagan tej "okazji" i nie moge oddac... wkurza mnie juz to :/
|
Co zrobić, by samochód odwożący do pracy nie przyjeżdżał? Moi simowie mają 2 samochody, każdy jest właścicielem jednego, a mimo to samochód po nich przyjeżdża.
|
Cytat:
|
Cytat:
Dzięki :) |
Nie wiem czy ktoś o tym pisał, bo nie mogę znaleźć, ale mam taki problem. Kolejny raz dostaje zadanie żeby przygotować jakieś jedzenie i zawieść go pewniej babce. Przygotowuje to jedzenie ale jak klikam to nie mam tam żadnej dodatkowej opcji, żeby zawieźć to jedzenie. Czy ktoś też miał taki problem ??
|
Czy w jednym akwarium może pływać tylko jedna ryba?
|
Cytat:
|
jest to idiotyczne jak sim jest na mieście,a za godzinę ma jechać do pracy.
auto i tak stoi pod jego domem i trąbi,mimo iż sim już dawno poszedł do budynku pracy. tak samo gdy zaraz po pracy każemy iść simowi np.do kina albo na zakupy. Auto odwożące sima do domu stoi pod budynkiem i stoi i trąbi i to wygląda też głupio. |
Czy można tak jak w TS2 stawiać puste parcele prawie gdzie się chce, czy trzeba budować na istniejących już parcelach z domami/czy są puste parcele?
Jak to jest w TS3? Pozdrawiam :) |
Mam pytanie : Czy jak ustawi się że sim stanie się dorosły powiedzmy za 900 dni (czy ile tam było) to dotyczy to też niemowlaków ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Ustawia się długość życia a nie ilość dni do zmiany grupy wiekowej. |
A jak nauczać innych simów? W logice pod jedną gwiazdką jest żeby nauczać 20h innych simsów i nie mam pojęcia jak to zrobić.
|
Z jakiej strony można pobrać to drugie miasto ??
|
Cytat:
|
(do pyt. kubuss`ia)
A z jakiejś jeszcze? |
Cytat:
mozesz nauczac dzieciaki i nastolatki ;] |
Cytat:
Do Eva: nie możesz zanieść potrawy, ponieważ najpierw trzeba ją umieścić w wyposażeniu sima, a potem kliknąć na sima, dla którego miałaś potrawę zrobić... Do And3st: Tak, w akwarium może być tylko jedna rybka. Do Jose: Nie można stawiać własnych parcel gdzie się chce. Jest to spowodowane zapewne tym, że ulice nie są proste jak w TS2 tylko kręte (bardziej realistyczne), a to by niosło pewne trudności w ustawianiu parcel. Ale są parcele zarówno puste, jak i z domami i jest ich na prawdę dużo, na pewno nigdy nie zrobisz tyle rodzin, żeby je wszystkie zapełnić :rolleyes: Niektóre są naprawdę fajnie położone np. jest wzgórze, gdzie są najdroższe 3 parcele, mieszkają tam dwie bogate rodziny i jest jedna pusta, albo są parcele nad morzem lub na "klifach". Sory za takie dziwne odpowiadanie, ale coś z opcją multicytowania jest u mnie nie tak :(( |
Cytat:
Cytat:
|
A była jeszcze taka strona jak Store czy jakoś.
|
Cytat:
http://pl.store.thesims3.com/riverview.html |
Jak pobrać aktualizację ze strony the sims 3 ???
|
Cytat:
Trzeba się zalogować. |
jak przeprowadzic rodzine z sunset do riverview??
|
mam straszny problem :/
gralam keatonami i ten marty jest juz legenda sportu - fajnie. zorientowalam sie, ze moze kupic nagrode, no i kupilam "rzezbiarz ciala". dalam "ustaw sile - wysoka", bo myslalam, ze to chodzi o sile sima, a teraz sie skaplam, ze podwyzszylam sile tego zmieniacza... no ale nieswiadoma konsekwencji zrobilam tak: marty chcial nabrac muskulatury, wiec dalam na tym rzezbiarzu opcje "zmien sylwetke - silniejszy" no i jak chlop wyszedl ze zmieniacza, okazalo sie, ze jest... wstretny. jakies piec razy grubszy, i wyglada to wrecz oblesnie wyszlam szybko, nie zapisalam gry, ale po ponownym wejsciu okazalo sie, ze marty wciaz jest taki... DUZY. moglabym to olac, ale lubie nimi grac, wiec chce go przywrocic do normalnej postaci. wiecie, co moge zrobic, zeby marty znowu byl "normalny"? |
Czy u Was też tak jest, że nie da się postawić ściany przy bokach schodów, tak że usuwam barierki i wstawiam ścianę (w TS2 się dało - http://img149.imageshack.us/img149/9072/parter6la.jpg), a w The Sims 3 jak tak robię, to ściana dopasowuje się tylko do schodów, a ponad schodkami już jej nie ma ?
|
Może znowu rzeźbiarzem ciała? Tylko nie nastawiać już na taką moc... :D
|
niestety,nie znam żadnego sposobu na pozbycie się muskulatury sima i podejrzewam,że takowego w ogóle nie ma.
można jedynie utyć.albo zeszczupleć uprawiając jogging,ale to mięśni nie zmniejszy. |
A muskulatura nie zmniejsza się, gdy Sim przez dłuższy czas nie wykonuje ćwiczeń siłowych? Jeśli nie, to śmiesznie trochę ;P
Do Jose: ta ściana dopasowująca się do wysokości schodów pojawia się automatycznie. Żeby wstawić ścianę o pełnej wysokości, musisz usunąć tą ścianę trójkątną pod schodami (ctrlem) i wtedy dopiero budować. |
czy kod na kasę do dwójki działa też do trójki???? A ile kasy mamy na początku???
|
Mam problem. Mój sims miał w ekwipunku kwiat śmierci, ale kiedy przyszedł po niego kosiarz, kwiat przeszedł do ekwipunku mojego drugiego sima, a tamtego zabrała śmierc ;/
Co mam zrobić jeśli kiedy chce mieć dziecko z simką która nie jest moją dziewczyną pisze mi że mam za dużo simów w rodzinie, a mam tylko jednego? ;/ A z kolei adoptować już mogę ;/ |
Hej! moze mi ktos powiedziec, czy mozna zmienic ubranie i wloski malemu dziecku? nie moge znalezc tej opcji:/
|
kwiat smierci mozna zdobyc:
-cmentarz -zlowic(udalo mi sie zlowic w 1 miescie w parku) -znalezc nasiono specjalne(rzadkosc:wyjątkowA, nie wyjątkowE) moje pytanie: jak zdobyc ognisty kwiat? tez z nasionami? mam 80 % metali(zelazo, srebro i zloto, jakis tam) brakuje mi chyba plutonu gdzie go znalezc? info odnosnie slubu(bo wiem ze duzo soob ma z tym problemy 1 etap to poznanie sima, flirtowanie z nim i pierwszy pocalunek, pozniej nalezy wyznac zauroczenie simowi,znowu flirtowac przytulac bara bara itp..., pozniej bedzie opcja "zaproponuj staly zwiazek" i dopiero pozniej mozna sie pobrac z ta opcja stlaego zwiazku to zalezy od nastroju drugiego sima, rzadko sie pojawia, pomaga pogawedka i przytulanie to chyba wsyztsko, pozdro |
wlasnie juz nie ma zadnej opcji na tym rzezbiarzu. sprobuje jutro =/
|
kwiat smierci mozna zdobyc:1.wylowic(mi sie udalow parku) 2.cmentarz 3. nasionko specjalne(rzadkosc wyjatkowA, nie wyjatkowE
ak sie pobrac poznajemy sima,flirtujemy,wyzjaemy zauroczenie,flirtujemy,proponujemy staly zwiazek,flirutjemy,pobieramy sie flirtuj-bara-bara, caluj, pogawedka, przytulaj mam 80% metali(zloto zelazo srebro cos tam) brakuje mi sie chyba plutonu skad go wziac? skad wiziac kwiat ognisty(nie kwiat zycia), tez przez nieznnane nasionko? pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
@przestan sie niecierpliwic, najwyrazniej nikt na razie nie wie |
Cytat:
|
halo...pomoze ktos??
|
Natka7502 - kod na kasę z dwójki działa w TS3. Na początku mamy kasę w zależności od ilości członków rodziny - im więcej ich jest tym więcej dostaniemy kasy na start.
edytka88 - po prostu klikasz małym dzieckiem na szafie lub lustrze, tak jak normalnym simem. Nie możesz znaleźć, a to przecież prosty sposób, w pierwszej kolejności jak chciałem zmienić fryzurę dziecku i ubranie to kliknąłem właśnie na szafie i lustrze... |
qwerty12345 - pluton ja znalazłem daleko za miastem jest takie miejsce gdzie widać starą kopalnię i takie oczy tam są, to tam są różne kamienie porozwalane i ja tam pluton znalazłem ^^
|
theground dziekuje! musialam miec jakis blad, ale zainstalowalam jeszcze raz gre i juz poszlo..przez te dodatki z netu,mam chyba za slaby komputer na nie:/
dzieki za pomoc:* |
aha dzieki unnami
chodze tam i nie moge tego znalezc powiedzcie mi dlaczego jak zostalem pelnym/prawnym wlascicielem ksiegarni to moge tylko 2tys. tygodniowo sciagac, mozna jakos zrobic zeby pwoiekszyc ta sume? nie interesuja mnie kody ktorych uzywaja dzieci do lat 12 :P(takie moje zdanie) |
Cytat:
|
hej hej ;)
mam pytanie, jak zasiać omnioroślinę i co to w ogóle jest, bo mam 10 poziom ogrodnictwa i wyświetlił mi się komunikat że mogę zasiać już "omnioroślinę" 2 pytanie to jak zrobić wesele bo nie mam pojęcia 3 pytanie to skąd wziąć składniki do ambrozji z góry dzieki za odp ;) |
witam ;)
mam 3 pytania: po1 jak znaleźć nasiono omniorośliny i co to za roślina? (mam 10 poziom ogrodnictwa) po 2 jak zrobić wesele po 3 gdzie znaleźć składniki na ambrozję z góry dzięki ;) |
jak wskrzesic simow ?
|
zaniesc szczatki do instytutu naukowego, tfu, bylo juz 1000000 razy ;p
|
nie da sie :c
|
Pati, bo musisz dostać taka propozycje od instytutu.
|
a kiedy mi to zaproponuja ? : D
gram zadecka ;d |
witam mam 3 pytania
jak zasadzić omniorośline i co to jest (mam 10 poziom ogrodnictwa) jak zrobić wesele i skąd wziąć składniki na ambrozję z góry dzięki ;) |
mam nadzieje ze aktualizacja dziala :D zwlaszcza jesli chodzi o postep historii, lece grac :D:D:D
|
Cytat:
pare dni po śmierci sima |
Pati, kiedy im się zachce :P.
|
ale to pilnee xD
|
Ktoś gdzieś pisał, że jeśli z kodem testingcheatsenabled true klikniesz na budynek publiczny to można wywołać właśnie misję, nie próbowałem, ale spróbuj kliknąć na instytucie, może się uda.
|
1.Jak zbudować restauracje,Sklep?
2.Jak zbudać dom dla simów bez wporowadzania rodziny? |
1. Nie można budować restauracji i sklepów. Co najwyżej możesz zrobić park, cmentarz, albo jakąś nową siłownię.
2. Wychodzisz do edycji miasta, klikasz na pustą parcelę lub dom i potem klikasz "buduj/kupuj". Finito :) A propos budowania, wiecie co ja ostatnio zrobiłem. Skoro simy tak często i gęsto giną tragicznie, no przynajmniej u mnie, to z tego powodu usunąłem jeden basen publiczny żeby zmniejszyć liczbę utopień w mieście hahaha :D Tego dużego w centrum szkoda mi, więc go nie zlikwiduję, ale może chociaż ten jeden zmniejszy umieralność w mieście :D |
A ja mam pytanie - po mieście są porozstawiane puste parcele na których mogę budować/wstawiać domy. Jest jakakolwiek opcja aby takie parcele wstawiać na mapę miasta? marzy mi się domek w jednym miejscu ale, pechowo, nie ma tam gotowej parceli ;)
Cheaty tez mile widziane, jeżeli gra nie działa w ten sposób! |
Nie da się, ktoś mówił o tym kilka stron wczesniej.
Edit: Theground napisał: Do Jose: Nie można stawiać własnych parcel gdzie się chce. Jest to spowodowane zapewne tym, że ulice nie są proste jak w TS2 tylko kręte (bardziej realistyczne), a to by niosło pewne trudności w ustawianiu parcel. Ale są parcele zarówno puste, jak i z domami i jest ich na prawdę dużo, na pewno nigdy nie zrobisz tyle rodzin, żeby je wszystkie zapełnić Niektóre są naprawdę fajnie położone np. jest wzgórze, gdzie są najdroższe 3 parcele, mieszkają tam dwie bogate rodziny i jest jedna pusta, albo są parcele nad morzem lub na "klifach". |
Cytat:
2 - jak zwykłe przyjęcie, po prostu dwóch simów musi byc po oświadczynych wtedy w telefonie masz przyjecie weselne i wsio, nie ma łuku, w czasie wesela klikasz simami na siebie i tam jest weź slub i oni biorą, reszta przychodzi i bije brawa 3 - składniki to: owoc życia i ryba śmierci * rybe smierci zlowisz na cmentarzu jak masz 10 wędkarstwa, łowi się ją na ustniczka, musi to byc po północy (00 - 4.00 około) * owoc życia musisz znaleźć, w sensie nasiono gdzieś musi być, szukaj przy cmentarzu i przy ośrodku naukowym, tam tego dużo |
A ja mam takie małe pytanko:
Czy w the sims 3 będzie coś takiego że jeżeli mam sukienkę zieloną w niebieskie kropki mogę zrobic aby była czarna w białe paski??? |
Cytat:
A Owocu Życia najlepiej szukać w katakumbach. |
Zbudowałem dom (ściany itp na razie) i na pierwszym piętrze na małym balkonie postawiłem dwie kolumny (balkon ogrodzony barierkami, podłoga jest) i chciałem zrobić zadaszenie na tym balkonie, ale za chiny się nie da, nie wiem czemu, w poprzednich simsach nie miałem tego problemu, cały czas lata jakaś zielona strzałka i nie wiem ocb. A więc ocb?
PS. Dach automatyczny też jest włączony. |
Rainbow, korekta druga: wystarczy 6 pkt wędkarstwa :P.
|
Ogonowa - korekta: mój sim ją złowił jak miał 5 punkt O.o
|
O kurczę ;D Mam nadzieję,że wyjdzie,że wystarczy 1 pkt.,byłabym przeszczęśliwa ;D
A ja mam pytanie właściwie retoryczne^^-nie da się przeprowadzić rodziny z Sunset do River? Czy jest na to jakiś magiczny sposób? :P |
Oczywiście, że się da. Nawet z domkiem. Trzeba tylko skopiować rodzinę do archiwum, czy co to tam jest i wyjść z Sunset. Powinnaś móc ich umieszczać w drugim mieście.
|
Czy jest mod dodający do spożywczaka roślinę śmierci i owoc życia
|
|
@Emiko1806: Ale w taki sposób umieścisz tylko "kopię" tej rodziny, a nie właściwą rodzinę. Będzie zero punktów wszystkiego, zero przeżyć i tak dalej, żeby przenieść już twoją rodzinę którą trochę grałaś trzeba raczej grzebać w plikach w Windowsie.
@Jose: Zabuduj cały balkon (ścianą np. tak że zrobi się pokój) potem zrób u góry zadaszenie a potem wywal te ściany które nie są potrzebne i po wszystim ;d |
Cytat:
|
Ja mam pytanie. Jak mam rodzinę A i zapisuję grę, a chcę mieć rodzinę B, to nie mogę odwiedzać rodziny A, bo mi się to osobno zapisuje. Da się to jakąś zrobić, aby byli razem?
|
Cytat:
|
Czy grubi simowie moga schudnac? :|
|
Cytat:
|
jezeli wykupimy jakas parcele(np. ksiegarnia) jaka nie wspolnik tylko caly majatek to pozniej mamy opcje "zwolnij sima" na czym to polega? ne chce tego uzywac jezeli nie wiem o co w tym chodzi
|
Muszę przeinstalować grę. W jaki sposób mogę(jeśli można) "wyjąć" sima z gry i zapisać go gdzieś sobie na kompie?
Czy mieliście tak, że wasz sim prawie nie ćwiczył przez większość życia a mimo to trzymał świetną linię?:P |
Aguncja, a ty nieustannie tyjesz, jedząc normalne posiłki (czytać: wystarczające dla ciebie; bez nadmiernej ilości kalorii), bez ćwiczeń? No chyba nie.. tak samo mają Simy. Jedzą normalnie, to nie tyją. Logika..
|
Cytat:
Musisz tylko znalesc odpowiedni wzór (pattern)... |
Cytat:
|
W karierze politycznej jest taka misja od szefa "zniszczenie dokumentów". Czy zdarzyło Wam się? Jak to zrobić? Ja nie mogłam nic z nimi zrobić, więc wrzuciłam własnorecznie do kosza na śmieci a w pracy dostałam wiadomość, że misja nie wykonana "nawet dokumentów nie potrafisz zniszczyć" czy coś w tym stylu. Nie dostałam z nimi nic co mogłoby pomóc, a takie banalne się to wydaje.
|
Cytat:
|
Ja mam 5 punktów charyzmy i jest okazja w której muszę wywinąć się od czegoś żeby naprawić popełniony nietakt. Jak to zrobić? Nigdzie nie ma takiej opcji!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Kurczę :/ Na taką opcję muszę najwyraźniej poczekać do TS4 ;D
|
Nie ukrywam, że dla mnie ludki z The Sims 3 są paskudne i dla tego mam pytanie czy są już jakieś skintony czy szminki do trójeczki? I czy ktoś w ogóle obeznaje się jak będzie można je wczytać, bo nie wiem czy mi się opłaca sięgać po pudełko z szafy - koszmarek.
|
Mój sim ostatnio doczekał sie duzej gotówki i wykupiłem nim udziały w teatrze za 18000 i mam pytanie co zyskam wykupując cały majątek za 40000(oprócz większej kasy)?
|
Cytat:
skiny i włosy znajdziesz na peggy-zastępuje skin i włosy z gry ,instalacje poszukaj w poradnikach |
Witam, mam simsy 3 od dzisiaj i trochę wkurza mnie ta kamera, bo wszystko widzę z daleka... Niby przybliżam, ale nie da się tego porównać do the sims 2. Czy da się to jakoś naprawić?
|
Nie da się. Możesz włączyć przewijanie na krawędziach (w opcjach gry) trochę ci ułatwi sterowanie kamerą.
|
Co daje wybranie simowi ulubionego koloru??
|
Czy są takie miejsca, w których można pośpiewać karaoke?
|
Nie ma takich miejsc. Możesz za to dawać koncerty w karierze muzycznej.
Hmmm, mam pytanie... czy ktoś wie może, skąd można wytrzasnąć utwory muzyczne z TS1 ? Jejku, jak ja przed chwilą usłyszałem dwa utwory na stronie sims3 przy jakiejś historyjce obrazkowej, to aż się łezka w oku zakręciła :) TS1 to jedna z pierwszych gier, jakie zainstalowałem na kompie, a raczej zainstalował mi ją kumpel, to był 2001 rok, miałem 11 lat ehh... :) I miała najbardziej klimatyczną muzyczkę ze wszystkich części. TS3 ma fajną muzykę, jednak to nie to, co w TS1, szczerze mówiąc myślałem, że wrócą do starego stylu muzycznego :) Ale całe szczęście, że przynajmniej nie wzięli tego z TS2... tak okropna muzyka jak w dwójce mało kiedy się zdarza hehe, takie idiotyczne, sztuczne dźwięki. |
Jeszcze jedno pytanie: Czy jest jakiś kod na pieniądze?
|
kody na pieniądze:
Kaching (1000 simoleonów) Motherlode (50000 simoleonów) |
kaching na 1000
motherlode na 50 000 EDIT: wyprzedziłaś mnie :P |
Nie działa mi Ctrl + Shift + C kiedy chcę wywołać okienko kodów.
Jakie są przyciski? (Mam Vistę) W jakim folderze znajdują się zdjęcia z gry? |
Ja mam xp i też nie działa mi shift+control+c
|
może spróbujcie wcisnąć shift+ctrl+b ?
niektórym działa ;p |
Nie działa. :<
|
Cytat:
A jeśli chodzi o konsole kodów, to nie zależy od tego czy ma się Viste czy XP. Może masz jakiś program który używa tego skrótu? |
konsolę można jeszcze chyba wywołać wciskając ~ czy tab, nie pamiętam dokładnie, w the sims 2 przynajmniej działało, nie sprawdzałem w 3
|
Ok, mam takie pytanie - co trzeba robić żeby odchudzić sima? Ja moim zdobyłam już 7 punktów kondycji i nadal nic.
|
Padzi-u mnie działają ćwiczenia wytrzymałościowe,ale fakt jest faktem,że mój Sim,od dziecka pulchny,ciągle z powrotem na wadze przybiera...jak w życiu :D
|
Myślę że powinnaś regularnie ćwiczyć przed telwizorem czy na jakiś urządzeniach , ale nie jestem do końca pewna.
A teraz ja mam dwa pytania: 1:Jest jedno miasto SW. Wiem ze jest tylko jedno ale czy innych nie można już tworzyć? 2:Kiedy chce się przesunąć obraz np: w prawo trzeba to u mnie robić strzałkami.Czy można też myszką jak w the sims 2 ? Jeśli były podobne pytaniato sory. |
Jak ktoś bedzie odpowiadać prosze zacytować.
1.Ile ma ta łatka (KB,MB,GB?) 2.Czy jest jakaś animacja która daje efekt "wsiadania do samochodu?" 3.Czy jak pobiore sikiny do The Sims 3 bede je wybrieać tam gdzie kolor skóry? |
Cytat:
2.Prawdopodobnie można ustawić sobie to w opcjach ("przewijanie na krawędziach"). |
Cytat:
1.ok 20mb 2.nie 3.zastepuja te z gry,wiec nie jest tak jak w 2 |
Mam spory ogródek, co oznacza dużo warzyw i owoców. Ktoś wie jak włozyc cała ilośc do lodówki. Bo te klikanie pojedyncze mnie ...... Rozumiecie.
|
Próbowałam tymi sposobami, co mi podaliście, włączyć okno kodów. Nadal nic.
Upadła dusza - nie mam żadnego programu, który używa skrótu Shift + ctrl + c. |
spróbuj jeszcze tych sposobów
ctrl+shift+Windows+c-u mnie tak się okno otwiera albo ctrl+shift+alt+c |
Cytat:
|
Czy da się jakoś ustawić, żeby kiedy w opcjach lodówki wybiorę "zjedz obiad/kolacja/lunch - homar z wody/hamburger itp." to po zrobieniu tej potrawy sim od razu będzie ją jadł? Czy musi być bardzo głodny żeby ją zjeść bez polecenia?
Czy nastoleni simowie mogą ze sobą chodzić? :D |
a ja mam pytanie dotyczące awansów. gdzie jest napisane, co trzeba zrobić aby uzyskać awans ? :)
|
jak dostajesz awans to ci pisza nad czym trzeba popracowac, na czym sie skupic. poza tym masz w zakladce praca po prawej stronie takie mordki z opisem wymagania. mordka mowi ci na ile wypelniasz potrzeby do pracy. i tyle
|
tak, mam Shift+Ctrl+C.
|
hej, czy u was też można normalnie zajrzeć do domu sąsiadów bez zmiany aktywnej rodziny?
Bo normalnie wcześniej gdy zajrzało się przez okno to jedynie widziało się pustkę i simów stojących jak słupy :p a teraz mogę bez odwiedzania ich podglądać ich domy wewnątrz i patrzeć na ich normalne życie xD ba! nawet mogę im na złość wyłączać telewizory, zmieniać stacje w radiu xD szkoda tylko że mogę oglądać połowę domów X.x reszta nadal jest tak jak było wcześniej to jakiś błąd czy co? bo jeżeli wprowadzili to w łatce to powinno widać wnętrza wszystkich |
Cytat:
|
Tak,nastolatkowie mogą ze sobą chodzić,przez opcję "Zaproponuj stały związek" ;)
|
Właśnie!!
Ja ma problem o.O Jak zaprosiłam znajomych na ślub, to jak się wszyscy zebrali na tej wysepce (bo miejscem był ten taki stawik między bogatymi rodzinami) i nie mogłam z nimi gadac. Potem zobaczyłam, że w ogóle sie nie ruszają :O:O Pomyślałam, że jak ich zostawię, to potem jakoś się ruszą. Albo jak wyłączę i włączę. Ale nic. Stoją tam nadal. Gwidona Cwir zapraszalam do domu (bo on był jednym z tych, którzy tam utknęli), ale albo potem mówił "jednak nie przyjdę, bo coś mi wypadło" albo w ogóle bez odzewu nie przychodził. Nie mam pojęcia co z tym zrobic :O |
Cytat:
|
Jak zrobić swoje własne skiny np. sofy?
|
theground - ok, jak będę grała, to spróbuję ;)
Bo to rzeczywiście może zadziałac :) |
Mam taki problem: moja simka jest zauroczona albo zakochana w simie. Jak mam ich ożenić? Nie są ożenieni, dałam opcję postaraj się o dziecko i nie udało się. Zrobiłam to dwukrotnie i dalej nic. Co mam zrobić, by ukochany sim wprowadził się do mnie?
|
Cytat:
|
Cytat:
Żeby stworzyć związek trzeba w rozmowach używać przez jakiś czas różnych interakcji z gałęzi Romantyczne (czy jak ona się tam nazywa)... Później w kolejności pojawiają się opcje Stały związek -> Oświadczyny -> Ślub... Po drodze jest też gdzieś opcja Wprowadź się. |
Wolałabym nie użwać kodów.
|
Cytat:
Moje simy nie miały takiej opcji mimo że mieli już 2 dzieci. Opcja stałego związku pojawiła się dopiero jak zmieniłam simce cechę charakteru na romantyczną... :| |
Cytat:
Ja u siebie nie miałem, żadnych problemów z połączeniem Simów, a żaden nie jest romantykiem, ani nic z podobnych. Potrzeba jedynie odrobiny cierpliwości i nie można się spodziewać, że to się stanie w jeden dzień. Niech się najpierw zaprzyjaźnią, itd... |
U mojej simki za to nie ma opcji zaręczyn,tylko od razu ślub.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
nie wiem co jest grane i przez co to.. zainstalowałam nową aktualizację, bo pokazała się jak grę włączałam i jak wczytuje grę to mnie z niej wywala ;/ i dupa..
|
Cytat:
|
Cytat:
dobra, nie o tym temat. |
A ja mam pytanie, czy te punkty ze store kiedyś wygasną (stracą ważność) ?
Bo swoją grę mam już od tygodnia, ale jeszcze jej nie zarejestrowałam, jednakże chciałabym wiedzieć, czy jakbym, na przykład, zarejestrowała się w następnym tygodniu, to miałabym te punkty? |
Dziękuję za odpowiedź.
Owady można oddać do instytutu a kamienie? Czy można je sprzedać tylko w trybie kupowania? Czy u was w grze butelka dla dzieci ma przezroczystą końcówkę(przy smoczku)?:P |
bouffe - Chyba dopiero jak usuniesz konto...
To ja mam pytanie Sciągne skin z owłosieniem tez zastąpi maxisowski? |
Tak, zastąpi.
|
a jezeli wykupi sie majatek (np. ksiegarnie) to co sie stanie po uzyciu polecenia "zwolnij sima"?
|
Gdzie mieszka Kasi Lengendarek (czy jak jej tam szło)??
|
Cytat:
EDIT: A ja mam pytanie... Co z tym podrzuconym dzieckiem u Zadeckiej i rodziną Zavarez? |
A ja mam takie pytanie:
Czy simowie których nie kontroluję ( sąsiedzi ), sami sobie kupują jakieś obiekty itd do swojego domu? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Mam juz dosc tej 3-ki.Gra jest zrobiona na "odwal sie" .Stracilam cala pierwsza rodzine, nigdzie jej nie ma a im wiecej rodzin, ktorymi sie gra tym wiecej problemow. Teraz znikl mi niemowlak. Łózeczko stoi ,niemowlaka nie ma a tylko na dwa dni (simowe) przelaczylam sie na rodzine "Samotne Matki".Dzieje mi sie tak po zainstalowaniu patcha ,ktory powinien pomoc a chyba juz calkiem cos poplatali.
Ręce juz mi opadaja :( Jest jakis sposob na granie kilkoma rodzinami czy dośmiertnie muszę grac jedną?? |
Cytat:
Cytat:
|
Ja grałam kiedyś tylko jedną rodzina i ona tez mi zniknęła.
Teraz zawsze po grze przenoszę folder The Sims 3 z Moich Dokumentów w bezpieczne miejsce, by w razie czego go potem podmienić. |
przeciez automatycznie robia ci sie kopie zapasowe to po jakiego grzyba przenosic folder ?
|
Czy jest jakiś inny sposób na wysłanie komuś sima, niż tylko przez zapakowanie do giełdy wymiany? Mogę ściągać, ale nie wysyłać. >.< Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Nie jestem pewna, czy to, co wpakowałam na chomika zadziała. http://chomikuj.pl/Emi1806/Sims3/simy
|
Z tego co wiem, wystarczy skopiowanie odpowiedniego pliku ze spakowanym simem z folderu:
Dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3\SavedSims :P Na drugim komputerze plik trzeba umieścić w tym samym miejscu. |
przeciez mozesz tutaj na forum wrzucic do pobrania
nasze dziela znaduja sie w katalogu export |
Hej! Czy komuś się zdarzyło, że gra się nagle wyłączyła? Cały zapis poszedł w pizduuu! Gracie sobie i pyk... i macie przed sobą pulpit. Wkurza mnie ta gra
|
Mi też się tak raz zdarzyło... strasznie to jest wkurzające... :(
|
Zdaje się że moja wersja jest nie kompletna... bo u Was nastolatki mogą nosić zegarki albo w piżamach jest do wyboru zwykła podkoszulka z krótkim rękawkiem?
|
Nie wiem czy to było już pisane czy nie, ale zastanawia mnie czy ciąża może nie przebiec dobrze?:| Zawsze po porodzie mam 'ciąża przebiegła dobrze.. bla bla bla'?
|
Hm, u mnie nie pojawił żaden komunikat xD Ale to była właściwie inna historia, bo wystąpił dziwny błąd :/
|
Cytat:
|
A gdzie mogę wpakować pliki z modthesims 3 "package"? Bo pobrałam np. NozZz
|
C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\Mods\Packages
tylko może być inny dysk, zależy gdzie masz zainstalowane simsy :) |
No i tam w jednym problem. ;/ Zaniosłam pliki packages to co ty napisałaś. Włączyłam grę, i od razu wyłącza. Co się dzieje?
|
hm, nie mam pojęcia.
ja ściągnęłam te mody (miedzy innymi ten, który likwiduje 'zzz') i działa. a może aktualizowałaś grę tą łatką, która niedawno się pojawiła? |
tak, niestety. Mam oryginalną. O.o
|
podobno po zainstalowaniu tej łatki dodatki nieoficjalne nie działają ;)
|
Cytat:
Może to wina komputera, lub jakiegoś programu który zakłuca działanie gry? |
Cytat:
system XP |
Dzięki za informacje :) Może rzeczywiście to wina jakiegoś programu. Sama nie wiem.
Mam jeszcze pytanie: czy macie wśród ozdób dla nastolatek zegarek i czy w piżamach, też u nastolatek - koszulkę z krótkim rękawkiem? U mnie tego nie ma a zdaje się że jak najbardziej być powinno. Może to z powodu dodatków ??? |
Cześć, zna ktoś w was stronkę gdzie można ściągnąć mod, który odblokowuje dodatkowe cechy charakteru? Szukałam na Internecie, ale nigdzie nie znalazłam takiego modu. Z góry dzięki.
|
z innej beczki ,nie doszlem jeszcze czy soudtracki z custom music odtwarzane sa w grze , wie ktos ?
|
Jeżeli dobrze zrozumiałem twoje pytanie vezi, to własnej muzyki można słuchać dzięki wieży stereofonicznej,wystarczy ją włączyć i wybrać gdzieś tam Własna Muzyka czy coś takiego. ;)
|
Czy wiecie ile może żyć Sim po ustawieniu długości życia "Długie"? Bo dziadek w mojej rodzince ma 220 dni i zastanawiam się kiedy wreszcie zwolni wnukowi pokój hehe.
|
Ok, to będzie wręcz śmieszne... Ale gdzie można znaleźć opcje "przejdź na emeryturę"?
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Kiedy klikam na cmenatrzu zajmuj się zmarłymi, pojawia się prostakącik z takim jakby grobowcem i pisze rodzina widmo. I co mam dalej z tym zrobić??
|
Nie wiedziałam że zadaje aż tak trudne pytania...
|
Cytat:
|
A ja mam pytanko...Jak można zrobic strajk przed ratuszem ? ;d
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A ja mam pytanie...jak zorganizować ślub? Bo już parę razy moje simy się ożeniły/wyszły za mąż, ale był to taki "cichy" ślub. To znaczy, była opcja (nie pamiętam dokładnie) "weź cichy ślub". A da się zrobić ślub z gośćmi, biała suknią?
Dzięki za odp :) |
Cytat:
|
Kiedyś jak moja simka była w ciąży była opcja "zapytaj o płeć dziecka" czy jakoś tak i nigdy więcej ta opcja się nie powtórzyła. Co trzeba zrobić żeby znowu ona była??
|
Czy można w takim domowym stawie mieć ryby?
Kupiłam dom, na swojej parceli mam staw i zero ryb. Chce mieć oczko wodne ma ktoś pomysł??? |
na poczatku masz ryby(ja mialem) a jak duzo masz ryb w ekwipunku to mozesz wpuscic ryby do swojego stawu
|
MOżna raczej?? A wyłowiłaś jakieś ryby zey spróbować je tam wsadzić??
|
Cytat:
|
czy the sims 3 będzie działać na procesorze AMD Athlon 64 X2 2.7 GHz
2.56 GB RAM Grafika Radeon X550 512 MB SM - 2.0 DX - 10.0 |
Cytat:
|
mam problem złowiłam 10 złotych rybek i byłam akurat na cmentarzu i chciałam wędkować. Ale pojawiła sie nowa opcja oczywiście Madzia nie wiedziała do czego służy więc zupełnie niechcąco zarybiła staw na cmentarzu złotymi rybami. I teraz mam problem jak simem sprawdzse wode to są napisane tylko złote rybki nic innego żadnej nieznanj ryby . Czy moge odzyskac jakos rybe śmierci ?
|
Mimo wszystko nie pojawia się ona po północy w wodzie? Można to poznać po charakterystycznym "dymku" :P
|
u mnie często sim łowi ryby nie "znalezione" w stawie :) A kiedy złowił Rybę Śmierci,to się wciągnął i wyłowił około 4-5 na raz coraz lepszej jakości ;]
PYTANIE WAMPI: A ja mam takie ciekawe pytanie - czy jest opcja doboru stylu do całego pokoju od razu ? Czy trzeba sobie jakieś odcienie zapisywać i potem po kolei każdy mebelek klikać i zmieniać ramę/tkaniny itp? W filmiku było widać i pewnie za stara jestem, żeby się nabierać na to, że tak się da.... Ale może się da? :D |
Cytat:
|
Wampi - niestety,musisz wszystko osobno ustawiać.Jedyne do czego można od razu ustawić styl,to podłoga i ściany ;p
|
Cytat:
|
Zaraz, zaraz...
Skad mozna sciagnac anty-cenzure? :D :| |
mam takie pytanie..
czy gwiazdy sportu mogą rozdawać autografy? mój sim jest supergwiazdorem i nigdzie takiej opcji nie ma.;/ |
moga klikasz na jakis budynek i masz wstrzymaj sesje rozdawania autografow
|
Cytat:
proszę: http://www.modthesims.info/download.php?t=343951 |
Cytat:
Jak miałam gwiazdę rocka to klikając na teatr była możliwość rozdawania autografów. A teraz...;/ |
ja mam 10 poziom w karierze sportowej i z kazdej sesji autografow zarabiam 6-7 tysiecy (ogolnie zararabiam 1200/1h - dzieki podwyzkom)
mam pytanie bo od jakiegos czasu nie mam muzyki w trybie budowania i kupowania (muzyke w radiu, w otoczeniu wsyztsko mam) ale tylko w tych 2 trybach nie mam chociaz kiedys mialem |
Jak robi się zdjęcie z komórki, okienko do "wyłapania" zdjęcia jest strasznie małe. Jak zrobić, aby było większe?
|
Nie da się :P Możesz spróbować oddalić kamerę (X), a uda się trochę więcej objąć.
|
A propos rozdawania autografów - pierwsza sesja poszła mi dobrze, za to na drugiej nie mogłam rozdać żadnego autografu, nie było w ogóle opcji 'daj autograf' mimo, że ludzie ciągle się zjeżdżali. Pod koniec sesji ta opcja pojawiła się u jednego sima, ale zanim simka do niego doszła skończył się czas. Błąd?
|
zna ktos odpowiedz? wie ktos jak roziwazac ten problem
mam pytanie bo od jakiegos czasu nie mam muzyki w trybie budowania i kupowania (muzyke w radiu, w otoczeniu wsyztsko mam) ale tylko w tych 2 trybach nie mam chociaz kiedys mialem |
Cytat:
|
Jak zasadzić drzewo pieniężne? :)
|
Musisz znaleźć jadno z nasion "Nieznane Nasiono" [rzadkość: wyjątkowa]
Ciężko powiedzieć gdzie je znaleźć, ja je znalazłam przez przypadek niedaleko plaży, ale one pojawiają się i znikają losowo. Najwięcej ich leży obok cmentarza, ale znajdziesz je i na całej mapce porozrzucane. |
dzięki ;)
|
Cytat:
|
W jakich godzinach i w jakich dniach są mecze i koncerty na stadionie?
Nigdy nie mogę na nie trafić. |
http://s5.zapodaj.net/images/48699859.jpg - Mam w planach kupno nowego kompa dzisaj akutar czy cos takiego bedzie mozna tam zrobic chodzi o grafike. PS. jaką najlepiej karte graficzną?
Do Visty.? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czy w książkach podnoszących umiejętności (np gotowania) zdarzają się przepisy ? Warto je czytać?
|
są książki z przepisami i książki podnoszące umiejętność
|
Może nie każdy wie - można dostać przepis od osób, którzy mają cechę 'urodzony kucharz'. Dostać, tzn. nie będziesz miał/a w wyposażeniu tylko od razu będziesz umiał/a przygotować jakąś nową potrawę.
|
elektra zrezygnuj z visty ;]
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak wyciągać kilka rzeczy na raz z plecaka np 100 pomidorów. czy można tylko pojedynczo?
|
O, tego nie wiedziałam, dzięki :)
|
mógłby mi ktoś powiedzieć jak poprawić relacje z członkami zespołu w karierze muzycznej, bo nie wiem gdzie mam szukać takiej opcji?
|
Chyba powinno być w lewym górnym rogu, jak jesteś w pracy, to tam jest panel opcji co masz robić w rpacy, klikasz i wybierasz "rozmawiaj ze współpracownikami czy członkami zespołu" coś w tym stylu.
|
Cytat:
Wystarczyło poszukać i prosze: http://forum.thesims.pl/showpost.php...postcount=1292 |
mam takie pytanie. moja simka urodzila i oczywiscie dali jej urlop macierzynski. z tym ze ja chce by wrocila do pracy, a tam jest napisane ze do pracy ma wrocic za 6 dni ;/ nudzi mnie gra jak ona siedzi w domu ;p
co mam zrobic? czy w ogole cos da sie zrobic? |
Niestety nie da się.Moja simka też tak miała i musiała poczekać parę dni i dopiero wtedy ją puścili ;).
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
no mądre to to nie jest.
tym bardziej ze chyab nikt nie czeka 6 dni az male dziecko mu dorosnie, ja kupuje tort wczesniej ;) i mam juz dziecko chodzace do szkoly a mamuska na macierzynskim ;/ |
Cytat:
|
Zainstalowałem mod na szybsze zdobywania umiejetnosci i in nie dziala co mam zrobić?http://linna.modthesims.info/download.php?t=344221 jest tu kilka wersji ktora dziala??
|
A ja mam takie pytanie skąd wziąć słoiczki, żeby można było złapane motyle postawić gdzieś w domu?:P bo widziałam gdzieś na zdjęciach
|
Cytat:
|
wystarczy przeciagnac motyla do domu, klosze same sie pojawia
ja mam pytanie, do jakiego folderu mialabym rozpakowac sciagniete domki? bo ladne sa na forum, a ja sciagalam dodatki tylko do the sims1 i nie wiem, co zrobic ;p |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Czy to napewno te przepisy, które poznajemy kupując książki (swoją drogą bardzo drogie) ? :) |
Wie ktoś czy w trójce simy mogą chorować?
Jak tak to na jakie choroby? |
Mam takie pytanie czy widok sufitów ustawia się gdzieś w ustawieniach ? Ja u siebie sufitów nie widzę.
|
nie widziałam takiej opcji, ale ja widzę sufity jeżeli nisko ustawię kamerę.
|
Cytat:
|
Z tymi przepisami dobrze wiedzieć, bo książki drogie. Wypróbuję to. :)
Co do sufitów, zobaczę, może faktycznie źle spojrzałam. :) Później napiszę. :) |
Ja mam pytanie jak można robić simów duchów? Bo na stronie oficjalnej sims 3 można takie pobrać.
|
Mam porblem, gra początkowo działała dobrze tylko przy opcji zapisz i wyjdź resetował się komputer, kiedy najpierw zapisywałem, a potem wychodziłem było ok.
Potem gra zaczęła resetować komputer w trakcie grania, a od wczoraj kiedy chcę wczytać grę lub stworzyć nową komputer cały czas się resetuję. Miał ktoś podobny problem? |
Ja tez nie widzę sufitów i też nawet jeżeli ustawie nisko kamerę ;/
|
Hmmm, może trzeba je ustawić tak jak w TS2... Sprawdzę to, ale później, bo teraz nie mam możliwości wejścia do gry, jakby ktoś mógł pomoc to proszę piszcie. :)
|
Do czego służy dzwonek medyczny\lekarski??
|
Ło jezu, żeby był sufit, musi być podłoga piętro wyżej ;)
|
Cytat:
|
Do czego są owoce życia??
I czemu drzewko pieniędzy wygląda jak drzweo owinięte kwałkami mięcha xD |
Cytat:
Taka grafika. U każdego tak jest, nie mamy na to wpływu. |
cóż, ja na początku myślałam że to błąd tekstury. ale widzę że u każdego wygląda równie nieciekawie ;]
|
Cytat:
|
Jak zainstalować włosy z pegi sims ?
Wypakowałam je do mods tak jak było napisane, gdy weszłam w plik z włosami, nie ma ich w grze. Potem spróbowałam do downloads i nadal nic.... Co robić ? |
Wskrzeszanie
Jak moge wskrzesic moich simow bo mi zmarli :(
|
Jak uruchamiasz gre masz najpierw akie małę okienko i tam masz opcje pobrane klikasz i tam zaznaczasz plik i klikasz instaluj :P Oczywiście fryz musi być w Download
|
Myślałam, że to dotyczy tylko plików ze store...
|
bo dotyczy,sprawdź pod irokezem,nowy plik miał to zmienić,ale nie zmienił.
|
Nie dotyczy bo ja sobei poinstalowałem rzeczy nie ze store w ten sposób :p
|
Pliki sims3pack się instaluje przez launchera, zwykłe package wrzuca do folderu i już :P
|
Wtf? W jednym mieście jest rodzina ćwirów gdzie mortimer jest dzieckiem, a w drugim jest Don Lotario i jest dorosły? Pomieszały się czasy czy jak ?:|
|
jak uprawiać jogging?
|
Cytat:
|
Nie znalazłam go w żadnym domu? xd
|
Opisu? Ależ jest, w domu Dona Lotario - tj. stodole ;]
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No właśnie, w programie startowym nie ma nic do zainstalowania. Włosów (zresztą tych co Ilona ma na avatorku w grze nie mam). Szukałam w włosach i nawet w włosach z ozdobami, może Ilona napisałabyś gdzie je wypakowałaś i gdzie je dokładnie masz to raz jeszcze spróbuję.
|
Cytat:
|
Cytat:
idź za raczka,grę mam na dysku C i do tego mam pomocna małpkę [IMG]http://i32.************/2v0n2j7.jpg[/IMG] [IMG]http://i31.************/21dj2jb.jpg[/IMG] [IMG]http://i31.************/200ts7q.jpg[/IMG] [IMG]http://i29.************/24vpttk.jpg[/IMG] [IMG]http://i28.************/2ng4imo.jpg[/IMG] [IMG]http://i27.************/e8mo8h.jpg[/IMG] [IMG]http://i27.************/ebelux.jpg[/IMG] mam nadzieje,ze teraz nie będzie problemów,można również samemu utworzyć te katalogi |
Mam pytanie - czy u was też komputer generuje taki sam głos dla każdego sima (chodzi oczywiście od etapu nastolatka). Jeśli tak, to jak to zmienić?
|
Ilona, dziękuję Ci. Też to tak wypakowałam, tylko nie do folderu skins, gdyż skorzystałam z instrukcji zamieszczonej w ściągniętym pliku, a tam było napisane, że do mods-->pacges i tak to zostawiłam. Utworzyłam folder skins i wgrałam tam włosy, zaraz sprawdzę czy mam je w grze.
Edit: Ni niestety dalej nic włosów nie ma. :( Nie wiem, być może to przez tą łatkę, dziwne trochę... |
trzeba było obrazu,ze masz łatkę,idź do działu download i tam powstał wczoraj temat o łatce
|
Pisałam już o tym, że mam łatkę, ale ktoś odpisał mi, że ma również i jemu wszystkie dodatki chodzą bez problemu. Da się ją usunąć, czy tylko reinstalka gry ?
|
usuniesz ja tylko przez reinstalke gry
|
wspomnieliście o Donie Lotario. gdzie go mogę spotkać? gdzie on mieszka?
|
Reinstalka też niestety nie pomogła, nie wiem dlaczego ja nie mam w grze tych włosów. :(
Hack na umiejętności i na punkty szczęścia życiowego działa bez problemu, chyba będę musiała poczekać na kręcone włosy, aż EA zrobi je w nowym dodatku.. ehhhh |
Cytat:
|
A ja mam takie pytanie. Bo mój Sim chodził na różne kursy, np. na kurs gitary. I później już z takiego kursu nie mógł skorzystać. Czy te kursy są "jednorazowego użytku"?
|
Cytat:
Mam go już jakiś czas, bo był także potrzebny do hacków... Chyba są tylko jednorazowego użytku, mój Sim miał tak samo, mógł zrobić tylko po jednym kursie z każdej dziedziny. W sumie to fajne, bo jak zrobiłam kurs z ogrodnictwa, to dostałam trochę nasion. :D |
Mój Sim spłodził dziecko i mieszka ono ze swoją mamą, więc może wie ktoś czy można je wziąć do siebie? Gdy trzymam je na rękach i klikam na miejsce przed moim domem i wybieram opcję by pójść tam razem z nim to pojawia się komunikat, że 'niektóre dzieci nie nadążają, bo jest za mało dorosłych by je nieść" :| Zależy mi na tym, bo matka mojego dziecka w swoim domu nie ma pokoiku dla dziecka, robi ono pod siebie i śpi na podłodze :F
|
a ja mam pytanie z innej beczki(moze malo wazne ale jednak) - pytanie do ludi grajacych bez kodow:
1. ile macie rachunku? - ja mam 2000 2. ile zarabiacie na godzine - ja 1300/1h |
Cytat:
Cytat:
Padzi - w TS3 nastolatkowie, dorośli i starzy mają takie same głosy... Chyba, że chodzi Ci o to, że wszystkie głosy są identyczne. Ja tak miałem na początku i nie wiedziałem o co chodzi, niby regulacja grubości głosu była, ale i tak były takie same. W końcu się kapnąłem, że trzeba było ustawić jakość dźwięku wyższą :D |
Mam takie pytanie bo narazie nie doszedlem do tego szczebla "gwiazda rocka" i jeszcze daleko, ale to jest najlepiej platna praca??? Slyszalem ze daje sie koncerty ale ile mozna zarobic? I codzinnie sie zarabia czy zaleznie od koncertow?
|
Mam malutki problem. Znalazłam w sieci pliczek Shaders_Win32.precomp sprawiający że mozaika przy takich czynnościach jak np. prysznic całkowicie znika. Choć z początku miło było nie widzieć 'upierdliwych kwadracików', tak teraz ich brak staje się kłopotliwy. Chciałabym przywrócić oryginalny wygląd gry nie ryzykując utraty dotychczasowych osiągnięć.
Możesz podesłać mi plik Shaders_Win32.precomp z katalogu bin utworzony przy instalacji Sims3? Ważne aby pasował do zwykłej edycji. |
przecież masz go na płycie z gra?otwórz płytę i skopiuj plik
|
:O Rzeczywiście ( _ _ )
Dzięki (≧∀≦) |
Cytat:
Koncerty mozna dawac osobno, w np wolne dni, mozna wystepowac w czasie pracy (opcja "wystepuj") oraz zarabiac na ulicy. Nie pamietam, czy mi cos za koncerty placa (jestem na przedostatnim szczeblu :[). btw, moje pytanie; czy istnieje tu cos w rodzaju eliksiru zycia jak w ts2? |
Kwiat życia wydłuża. A jak będziesz miała kwiat śmierci w wyposażeniu to Cię kostucha nie zabierze;)
|
Ambrozja cofa do początku grupy wiekowej,coś jak eliksir życia z ts2
|
Witam :)
Jestem tu nowa i mam kilka pytań , pewnie już ktoś je zadawał, ale muszę i ja ;D 1. Jak można zrobić videostory w TS2 ? 2. Po ściągnięciu hack'ów (np. ubrań) jak się je wgrywa ? Z Góry dzięks za odp ;)) |
Chciałbym się dowiedzieć, które rodziny to Nowak, Biedak, Marzyciel i Langerak, bo denerwują mnie pomieszane nazwiska polskie i angielskie...
|
Kasia Langerak to Klementyna(?) Lada. Pozostałych raczej nie ma.
|
Mój Sim spłodził dziecko i mieszka ono ze swoją mamą, więc może wie ktoś czy można je wziąć do siebie? Gdy trzymam je na rękach i klikam na miejsce przed moim domem i wybieram opcję by pójść tam razem z nim to pojawia się komunikat, że 'niektóre dzieci nie nadążają, bo jest za mało dorosłych by je nieść" Zależy mi na tym, bo matka mojego dziecka w swoim domu nie ma pokoiku dla dziecka, robi ono pod siebie i śpi na podłodze :F
|
A ja mam pytanie o ile owoc życia zwiększ długość życia sima pytam sę bo mam z 5 krzewów owoców rzycia samych owoców mam całkeim dużo
|
Cytat:
ale jak chcesz szybko sie uczyc umiejetnosci to polecam haki modthesims |
Cytat:
|
ocho no to muszę zasadzić ich cały ogród zeby moje smiy albo jeden sim z 50 dni więcej przeżył albo bede ich dużo dłuzej podtrzymywał xD Dzięki
|
A moje pytanie brzmi czy testingcheatsenabled true w jakiś sposób może zakłócić bądź popsuć grę?
|
Cytat:
Cytat:
|
zaraz mnie strzeli cholera. :-) Na obrzeżach Sunset Valley są puste parcele mieszkalne. Jakie magiczne sztuczki mam uczynić, żeby wprowadzić na nie simów?
|
Za pomocą telefonu.Wchodzisz w komórkę/telefon i wybierasz opcje ''Przeprowadzka'' (czy coś w ten deseń) i wybierasz parcelę.
Lub jesli chcesz wprowadzić nieaktywnych simów (czyli takich,którymi nie żyjesz) to w edycji miasta,klikasz w zakladke rodziny (czy coś w ten deseń,),wybierasz rodzine i klikasz ''Umieść''...wybierasz parcelę. |
Theground, dziękuje bardzo =)
Jednak pojawił się następny problem otóż przeczytałam parę interesujących wypowiedzi o riverview (nie wiem czy dobrze napisałam) Wczoraj chcąc ściągnąć sobie nowe miasto weszłam do store do zakładki miasta naciskam dodaj do gry i nic! Mam więc pytanie czy po kliknięciu miasto mam już w grze? Gdy włączam grę w zakładce POBRANE nie mam tego miasta. |
Cytat:
|
Nie o to mi chodziło, bo ja w ogóle nie mogę pobrać tego miasta, ale pobrałam z mod the sims 3 więc jak na razie chodzi =D
|
Cytat:
|
jezeli wykupimy jakas parcele(np. ksiegarnia) jaka nie wspolnik tylko caly majatek to pozniej mamy opcje "zwolnij sima" na czym to polega? ne chce tego uzywac jezeli nie wiem o co w tym chodzi
|
Możesz wejść w opcje i wyłączyć starzenie sie wtedy twoja simka już sie nie zestarzeje ani o 1 dzień
|
Cytat:
I tak przy okazji: jak zrobić kąpiel z bąbelkami?! Jeden mądrala miał takie pragnienie. Ok, kupiłam ten zielonkawy płyn w sklepie (specjalnie jechał w środku nocy :/ ) i nic :( Próbowałam klikać w wyposażeniu, potem wyjęłam z wyposażenia i klikałam, działanie na wannie też nic nie dało :( Więc jak to zrobić?! |
Cytat:
Kaczuszka, postawiona na wannie, dodaje + do nastroju? po kąpieli. |
Witam wszystkich ja mam takie pytanie. Mam 10 w Gotowaniu, wykupiłem wszystkie przepisy, a mimo to nie mogę przyrzadzic niektorych potraw takich jak ciasto cytrynowe czy indyk faszerowany. Ktos ma odpowiedz na to?
|
Mam pytanko odnośnie nagród za punkty szczęścia życiowego. Czy można jakoś pozbyć się tych nagród, np. pomocnika kolekcjonera, czy stalowego pęcherza ?
Po drugie, moja Simka zdobyła ileś tam przyjaciół i pojawił się komunikat, że zdobyła coś tam osobowości nie pamiętam dokładnie i, że mam zobaczyć jaka jest nagroda w dzienniku umiejętności. Spojrzałam do charyzmy, ale nic tam nie widzę... tylko wyuczone cechy 2 nie wiem o co w tym chodzi, więc proszę o wyjaśnienie. Pozdrawiam. :) Jeszcze pytanko odnośnie poznawania cech przyjaciół, otóż udało mi się poznać tylko jedną cechę, klikam na przemian na różne kategorie interakcji i nic nowego się nie pojawia.... Co powinnam robić ? |
co gra rozumie przez "trudne dziecinstwo"? ;o
mam rodzinke w ktorej byla dwojka malych dzieci. mieli dobre kontakty z rodzicami, duzo zabawek, umieli chodzic i mowic... matka czytala z nimi te ksiazki dla dzieci itd a mimo to gra uznala, ze mieli trudne dziecinstwo i przydzielila im negatywne cechy chce wiedziec na przyszlosc co trzeba robic, zeby przy zamianie malego dziecka w dziecko mozna bylo wybrac ceche? |
Cytat:
|
agnieszka130187 - o ile wiem, nie da się pozbyć nagród. Ta nagroda za wyzwanie osobowości jest opisana w kategorii charyzma w umiejętnościach. Klikasz na opis umiejętności i tam na dole powinny być takie jakby wyzwania, za które zdobywasz rangi. Te rangi są opisane i w ich opisach jest też napisane, jaka jest nagroda za zdobycie danej rangi. To nie są nagrody rzeczowe, a jedynie nagrody "niematerialne" takie jak szysze zdobywanie przyjaciół, czy gotowanie lepszych posiłków w umiejętności gotowanie. A cechy przyjaciół poznajesz poprzez opcję "poznaj" ale to może trochę potrwać. Można jednak też poznawać cechy poprzez poruszanie tematów charakterystycznych dla danej cechy, np. jeśli zaczniesz rozmawiać o książkach z molem książkowym to Ci wyskoczy, komunikat, że ten sim to mol książkowy. Ale cechy można poznawać również poprzez negatywne interakcje np. poprzez kłótnie z kimś, możesz się dowiedzieć, że ten ktoś to gorąca głowa itp.
Ellie - podejrzewam, że może zbyt często miały zły nastrój? Ale nie wiem, bo u mnie zawsze jest dzieciństwo dobre :P I sorry Was, że bez cytowania, ale coś to mi nie chce działać jak trzeba... |
wlasnie dbalam o nie, matka ciagle siedziala z nimi w domu itd
|
Hmmm, a gdzie jest ta opcja poznaj, mi właśnie nic takiego się nie pojawia....
|
Potrzebuje pomocy.... a wiec tak kiedy wchodze do zakladki z posiadanymi przedmiotami ( nie w trybie budowanie) normalnie widze rozne przedmioty, natmiast kiedy pojade do ksiegarni po nowa ksiazke czy przepis pojawia mi sie "licznik" i jak kupie nowa to zwieksza sie on. Niewiem jak to wytlumaczyc ale wkazdym badz razie nie jestem w stanie odzyskac tych ksiazek bo poprostu niema zadnej interakcji z tym licznikiem. Postaram zamiescic screena jezeli nie zrozumiecie ;)
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Ja też tak miałam. Moje dzieci wszystko umiały oprócz tego załatwiania się :/. I też miały trudne dziecistwo. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam pytanko.
Czy, a jak tak to jak można zrobić, aby opiekunka do dzieci przychodziła regularnie np. w czasie pracy. Bo dzwonienie do niej codziennie przed pracą jest niewygodne. |
Cytat:
|
Cytat:
Bo u mnie np jeden dzieciak nauczył się chodzić i nic więcej, drugi dzieciak nauczył się chodzić i mówić, trzeci nie nauczył się niczego, jedyne co robił to bawił sie zabawkami. Wszystkie dzieci miały średnie kontakty z rodzicami i każde z nich miało dobre dzieciństwo. ------ Da się jakoś ustawić w grze, żeby robione zdjęcia były mniejsze? w dwójce była taka opcja, a tu widze tylko do filmów :/ |
@Upadla Dusza - chyba nie, gra robi po prostu screen ekranu...
Cytat:
juz sama nie wiem co do bolpropa to staralam sie grac bez kodow ; )) no nic, jakos przezyje |
Witajcie.
Widzę, że jesteście świetnymi specjalistami w grze, więc mam do Was Kochani trzy pytania. Przepraszam, jeśli jakieś było, być może nie odnalazłam odpowiedzi. Tak samo z góry bardzo dziękuje za ewentualne odpowiedzi :) 1. Czy jest możliwość zmiany nazwiska Sima? Kiedyś gdzieś wyczytałam, że można klikając na Ratusz? Niestety klikałam na budynek, ale nie miałam takiej opcji :( 2. Będąc w edycji miasta w jaki sposób mogę eksmitować rodzinkę z domu, by dom na nowo stał się pusty, a rodzina znalazła się w skrzyni rodzin? Nie za bardzo wiem jak :( 3. Wczoraj grając chciałam żeby mój Sim przeprowadził się do innego domu. Kliknęłam na laptopa, wybrałam sima, który miał się przeprowadzić, wybrałam pusty dom i co? I nic. Nic nie mogłam zrobić...znaczek do akceptacji (na dole po prawej stronie), że zgadzam się na przeprowadzkę nie podświetlał się. W końcu wkurzyłam się i dom wybrano losowo- efekt był taki, że Sim przeprowadził się do domu z trzema sypialniami, co też nie bardzo mi się podoba. I tu znowu wracam do punktu drugiego, bo nie wiem jak go "wyrzucić" z tego domu, by znalazł się w skrzyni rodzin. Zrobiłabym screena, ale nie mam możliwości, bo gra jest zainstalowana na innym komputerze. Jeszcze raz dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam :) |
Cytat:
|
Cytat:
nie można zmieniać imion dzieciom etcc. |
Cytat:
klikasz rodzicem i dajesz "zmien imie/nazwisko sima..." pojawia sie tableka i wybierasz dzieciaka |
Mozna natomiast czasami ta opcja sie nie pojawia, musisz sprawdzac co jakis czas i napewno ci sie pojawi, natomiast ja prosilbym o pomoc napisalem post i jak narazie nikt nieodpisal :( (strona 173 na samej gorze thx :) )
|
Cytat:
3. Zapewne chciałaś wyprowadzić sima od kilku innych domowników? Prawdopodobnie, bo wtedy jest takiego coś głupiego, że sim ma zero kasy na koncie, dla tego nie można kupić żadnej parceli ani domu. A jak bierzesz "wyrzuć" czyli program wybiera sam dom, to wtedy nawet bez kasy może się wprowadzić do dużego domu. Powalone, ale tak jest :p |
Ja mam jeszcze jedno głupie pytanie xD.
Czy ktoś wie jak zrobić tak, aby po śmierci sim dostał ten najwyższy grób :D. Na sto procent jest to powiązane z życiowymi pragnieniami. Tylko, że w trójce są te trzy rodzaje grobów co mne zmyliło. :P |
'okruszek' z tą ambrozją to ciekawe bardzo... tylko gdzie ją znaleźć? :)
|
A nie da sie ich zmienić?
A w jedynce też dawali losowo różne nagrobki.. |
Chciałabym sprzedać skały kosmiczne, które znalazł mój Sim, gdyż tyle nie jest mi potrzebnych. Również nie mogę się pozbyć dyplomów z wyposażenia...jeden powiesiłam, ale tam jest ich z 10...
Klikam wyciągam to, ale nie ma opcji sprzedaj, również w trybie kupowania nie mogę tego sprzedać. Moja Simka zanalizowała skałę, okazało się, że jest warta ok. 200 simoleonów i chcę ją sprzedać... Mam jeszcze inne pytanie, otóż zbieram nasiona i z nieznanych mam tylko 3 rodzaje, chciałam się dowiedzieć ile jest rodzajów nieznanych nasion, bo ja chodzę i zbieram, a mam tylko 3 rodzaje.... Czy kwiat śmierci znaleźć można tylko w katakumbach ? Na cmentarzu nasion nie było, tylko w około, a jedyne co na cmentarzu znalazłam to książkę o zombie, diament i jakąś inną skałę... Nie wiem od czego zależy, że w jednym miejscu jest mało ryb, w innym dużo. Mam na myśli swoją parcelę, zrobiłam oczko, a w nim ani jednej ryby nie widać, zresztą pokazuje się nawet komunikat, że ryb jest mało. Chciałabym, aby było widać te ryby, da się jakoś ? |
jest jakas kariera w ktorej trtzeba umiejetnosci malowania?
|
niee.
nie spotkalam sie z czyms takiim. |
Cytat:
2. Nie wiem ile rodzajów ale Kwiat Śmierci to rośnie roślina na cmentarzu i z niej trzeba zebrać kwiat który później można zasadzić. 3. Można niektóre ryby wpuszczać do oczka, ale nie wiem czy będzie przez to pisać, że jest więcej. |
Cytat:
|
Nie wiedziałam, że do oczka ryby można wsadzać... a jakie można ? Bo np. w niektórych stawach widać jak ryby pływają, u mnie nie widać kompletnie nic...
Dzięki za informacje o kwiatku śmierci. Co do tego kwadraciku, można poprosić jakiegoś screena ? Z góry wielkie dzięki. :) Mam takie pytano odnośnie pragnienia życiowego, moja Simka chciała poznać wszystkie przepisy i poznała, czy pojawi się jakieś nowe pragnienie no i drugie skoro nie można kasować tych nagród to jak ma się już wszystkie, to po co nam te punkty szczęścia ? :O |
masz juz wszystkie nagrody? ^,^
mysle, ze to nieosiagalne, taki joke xD [przynajmniej w moim przypadku] |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
witam. mam pewien problem. dziś idę kupić the sims 3 i mam takie pytanie - czy pójdą mi simsy bez service packa 2 na win XP? da się to jakoś obejść? bo z pewnych przyczyn nie mogę zainstalować sp 2
|
Czy jest jakaś możliwość, aby zaplanować małemu dziecku (okres po niemowlęciu) strój codzienny oraz uczesanie? Bo moje maluchy mają paskudne ciuchy i fryzury. -.-
|
Cytat:
|
Raczej nie da się.Dopiero małym dzieciom można.
A zna ktoś poprawny link do Resource.cfg?Link w poradnikach nie działa,a w wyszukiwarce nie znalazłam :(. |
Cytat:
|
tak. musisz malcem wcisnąć na szafę i zaprojektuj strój, tak samo z fryzem - na lustro.
dawno nie grałam, ale wydaje mi się, że właśnie tak to robiłam. |
Tak, wszystko działa. ;] Dzięki wam.
|
Witam. Czy można coś zrobić aby sztaluga była przenośna?
|
Słuchajcie, zrobiłam mojej simce blond pasemka na ciemnych włosach. W tym czasie zaszła w ciążę i urodziła dwie dziewczynki, które "odziedziczyły" po niej te blond pasemka...Trochę to bez sensu. To jakiś bug, czy tak ma być?
|
To jest normalne po prostu odziedziczyły wygląd mamusi.
|
Ja raczej mam prośbę.
Czy może mi ktoś wymieńić wszystkie rodzaje śmierci w trójce? Czy są one tylko takie podstawowe.?(spalenie,glodówka,utopienie i zwykła) |
Cytat:
A screena mogę zrobić jak wejdę do simsów, lecz nie wiem kiedy to nastąpi :c |
Swoją drogą ciekawi mnie jedno, w Riverviev nie ma oceanu, czy jest więc możliwość, aby złowić wszystkie gatunki ryb ? Czy nie są podzielone na słodko i słonowodne ?
|
A w morzu? Przecież tam też można łowić ryby. Poza tym, nie radziłabym tak do końca sugerować się rodzajem wód, bo raz zdarzyło mi się, że... simka złowiła REKINA w swoim przydomowym basenie. Nie wiem, czy to błąd czy nie, w każdym bądź razie wyglądało to śmiesznie :).
|
czy to prawda że jak sim ma urodziny to można wezwać na nie klauna czy coś takiego ?
|
mam pytanie, chce odinstalowac i zainstalowac gre ponownie, bo chyba z powodu sciagnietych rzeczy gra mi sie wylacza, czy jak to zrobie rzeczy ze store przepadna?
|
Cytat:
|
Ponawiam pytanie : czy to prawda że jak sim ma urodziny to można wezwać na nie klauna czy coś takiego ?
|
Cytat:
przenieś katalog download na pulpit i inne,których nie chcesz stracić |
Cytat:
Nie wiedziałam, że w Riverviev jest morze. :) Weszłam do tego otoczenia raz i powiem szczerze, że nie widziałam morza. :) Mówisz o normalnym basenie, takim w którym można pływać ? :O To w basenach można łowić ryby ? :D |
Tak można łowić ryby w basensie.
czy to prawda że jak sim ma urodziny to można wezwać na nie klauna czy coś takiego ? |
Czytałam gdzieś, że można, poszukaj w wyszukiwarce, bo była wzmianka na ten temat.
|
Cytat:
Niedługo moi Simowie będą mieć urodziny, to spróbuję. |
Cytat:
nie da sie, ja probowalam i nie bylo takiej opcji ;o |
U mnie nie ma opcji łowienia ryb w basenie. :)
Mam pytanie odnośnie nasion, udało mi się znaleźć tylko trzy rodzaje: nieznane rzadkie nasiono, nieznane specjalne nasiono i nieznane wyjątkowe nasiono, ktoś znalazł inne jak tak to gdzie szukać. Nie chodzi mi o kwiat śmierci, bo ten już mam. :) Napiszcie mi też na jaką przynętę łapać rybę śmierci, mam jedną, ale nie pokazało mi się na jaką przynętę ją złapałam. Mimo, iż mam już 100% złapanych ryb, mam pokazane tylko, że złotą rybkę łowi się na sałatę. :) Dziękuję |
Rybę śmierci łowi się na Ustniczka.
|
Cytat:
Cytat:
|
nie wiem czy było już takie pytanie
mój sim osiągnął szczyt kariery przestępcy i jest cesarzem zła i nie wiem dlaczego ale wydziela czerwoną poświatę, mam na myśli, że bije od niego czerwone światło i mnie to powoli zaczyna wkurzać. wydaje mi się, że chyba przez tą karierę tak ma, bo co innego mogłoby być tego przyczyną ? i jeszcze jedno ciągle w nastrójniku wyświetla się zniesmaczenie jedzeniem nie chce się wykasowaćććććććććććć może macie jakiś sposób, żeby o zlikwidować? bo to ciąglę się wyświetla, mimo że czas tego już dawno minął :/ |
Cytat:
|
To co z tymi roślinkami ? Nikt nie zbiera nasion i nie hoduje roślin ? Mój Sim chce drzewko pieniężne wyhodować.. ale znajduje tylko te trzy nasiona, jedno to chyba czosnek... drugie płonąca roślina...
|
ja drzewko na simolnasy (jak to sie pisze xd nie wiem dokladnie) znalazłem na cmentarzu w sunset valley tam jest tez bardzo duzo kamieni na cmentarzu tam prawie co 2-3 noc znajduje przynajmniej 3 te no...... takie niebieskie...... plutony chyba nie pamietam :/ a drzewka pienieznego szukaj od strony ulicy po lewej stronie jak jest: wejscie to po lewej stronie pod krzaczkiem jest taki niby-kamien takie male cacko i to wlasnie powinno byc to nasionko.... przynajmniej moj sims tak znalazl :P
edycja: a zapomnialem napisac ze co 2-3 SIMSOWA noc xd |
Cytat:
|
Cytat:
|
No chyba tak powinno być, pasemka mogą być naturalne i nienaturalne w końcu a twórcy zrobili chyba naturalne które można dziedziczyć.
|
Cytat:
a moze w wyposażeniu sima jest zepsute jedzenie? |
Potrzebuje pomocy.... a wiec tak kiedy wchodze do zakladki z posiadanymi przedmiotami ( nie w trybie budowanie) normalnie widze rozne przedmioty, natmiast kiedy pojade do ksiegarni po nowa ksiazke czy przepis pojawia mi sie "licznik" i jak kupie nowa to zwieksza sie on. Niewiem jak to wytlumaczyc ale wkazdym badz razie nie jestem w stanie odzyskac tych ksiazek bo poprostu niema zadnej interakcji z tym licznikiem. Postaram zamiescic screena jezeli nie zrozumiecie :)
|
No dobra,ściągnęłam ten program Monkey Install Helper i wypakowałam go na pulpicie.Wszystkie pliki package zamieniły mi się w małpki.To klikam na jeden z nich na Install to Sims3 i pokazuje się komunikat: Could not find a valid directory to install to!I nie wypakowuje się :(.
|
A ja mam pytanie czy to prawda, że w Riverview jest Don Lotario ?
Jeśli tak, to w jakiej rodzince ? |
Cytat:
|
Ponawiam moje pytanie.
|
Cytat:
A spróbowałaś zmienić końcówkę na 'package' ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
http://www.peggyzone.com/Sims3Object...00_00&member=2
Sa tu bardzo ciekawe skiny do Sims 3, ale mam problem z instalacja, bo to sa pliki package czyli wrzucam je do folderu Mods (mam resocurfe.cfg) i nie wiem jak je wlaczyc aby dzialaly bo zawsze jest ten sam skin sima. inne mody mi dzialaja np ten na zmiane figury CAS. Jak to wlaczyc zeby miec taki efekt? Wie ktos? dziekuje za wszelka pomoc |
Może ktoś podać mi linka do posta w którym było napisane jak zdjąć cenzurę ?
Szukałam w wyszukiwarce i nie mogę znaleźć. Edit: Już znalazłam, a odnośnie tych skinów z peggy, wgrałam ten pierwszy i mi działa normalnie, nie mam już maxisowego skina tylko właśnie te. Stworzyłam jednak nowego Sima i był właśnie nowy skin, może po prostu sprawdzasz skin na stworzonych już simach i wtedy raczej tego nowego nie będzie, choć pewności nie mam. Moja Simka ma nastrójnik pozytywny w związku z płonącym owocem, co będzie jak go zje ? Czy oprócz zjedzenia go tak po prostu jakieś danie z niego można zrobić ? |
Czy da się zbudować piwnicę?? W 2 należało obniżyć teren dwunastoma kliknięciami. Postawić ściany, a zaraz obok fundamenty, potem na tym kładziemy podłogę i kolejne piętro. Czy w 3 tez da się tak zrobić?? Czy ktoś już tego próbował? A może jest jakiś kod który to ułatwi? Jeśli tak to jaki??
|
W screenach zamieszczanych przez użytkowników widziałam, jak simowie chodzą po górach. Jak to zrobić?
|
Cytat:
Sim może chodzić po nich jak po każdym innym terenie. Niestety nie da się pójść wszędzie, więc trzeba szukać i sprawdzać. Tam gdzie się nie da, przy kursorze będzie czerwony znak zakazu. |
Mam jedno pytanie, stworzyłam simkę która się wydawała być ładna.. osiągnęłam nią bardzo dużo umiejętności na max oprócz charyzmy (7 poziom). Ma również dużo wykonanych zadań dodatkowych i dużo znalezionych skał, motyli i tych innych. Lecz po pewnym czasie zaczęła mi się nie podobać a dokładnie skóra ( stworzyłam ją za bardzo bladą) czy są jakieś kody czy coś innego i mogłabym zmienić jej kolor skóry?
|
Niestety tego już nie możesz zmienić :(.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak w Podróżach było można.I szkoda,że nie da się kąpać w morzu tylko ryby łowić :(.
|
Wielka szkoda, tym bardziej, że woda wygląda tak realnie... jednak napewno dojdzie to w dodatku. :) Swoją drogą w Riverviev jest tylko rzeka....
Napisze mi ktoś odnośnie tego płonącego owocu, czy jak się go zje to coś daje i czy można jakąś potrawę z niego zrobić ? |
Mam takie pytanie. Mam małżeństwo. Simka ma brązowe włosy, sim czarne. Dwójka dzieci też czarne. Teraz urodziło się trzecie dziecko i jest blondynem :O. Jakiś podrzutek, czy co...? Jak to możliwe? Simka była wierna mężowi :P. Eh... jakiś błąd...
|
Niekoniecznie. Może simy przyjmują też geny babć i dziadków?
Chociaż wątpię w to, ale inaczej nie potrafię wytłumaczyć :) |
Mój podopieczny nie chce uczyć się charyzmy przed lustrem. Pomyślałam, że po prostu trzeba zwiększyć liczbę przyjaciół. Mógłby ktoś potwierdzić lub zaprzeczyć?:)
Dzięki za odpowiedź |
Potwierdzam.
|
Cytat:
|
No jasne bo poco dawac teraz jak pozniej mozna skosic wiecej kasy od graczy proste i logiczne :P
Ja ponawiam moje pytanie bo pisalem setki razy i nikt nie odpisal Mam problem z kupieniem ksiazek jak je kupie niemoge wogule z nich skorzystac mial juz ktos z tym problem? |
Kondzio - czasem zeby skorzystac z ksiazki trzeba miec umiejetnosc na danym poziomie,moze o to chodzi? ;p
Jesli sa to 'normalne' ksiazki,nie do umiejatnosci,to nie mam pojecie co to moze byc. Moze jakis bledny dodatek z neta? |
Tak chodzi o normalne bo jak kupuje te ksiazki to zamiast pokazywac sie jako odzielne to sa pod jedna postacia w takim bialym kwadraciku nazwanym licznik, tak jak np. mamy kilka kielbasek to tez tak pisze tylko ze niemam zadnej interakcji z tym licznikiem i czytac niemoge niewiem czemu sie tak zrobilo a i jeszcze jedno mam tylko tak u jednej postaci cos pewnie sie zabugowalo
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wie moze ktos jak dawac wystepy w karierze muzycznej:????? Poprostu stanac na ulicy i wybrac gitare na daj wystep?? Czy jakos inaczej?
|
Musisz wybrać ścieżkę kariery Rock Elektryczny i trzeba mieć któryś tam poziom kariery i wtedy klikasz na stadion i Daj występ
|
Cytat:
|
ok mam dwa pytanka
1. gdzie moge zlowic (sunset valley) suma wasatego? bo potrzebny mi jest do zlowienia tej ryby smierci (ktora tez nie wiem gdzie zlowic...), a probowalam juz WSZEDZIE, naprawde, jakos nie moge jej znalezc... 2. w jakim momencie mozna wybrac cechy dziecka? na pewno 2 mozna wybrac jak sie rodzi, a pozostale 3? bo mam zycie epickie wiec nie doszlam nawet poza niemowlaka... aha, czy jak wywolam zmiane wieku kodem to czy bedzie mozliwosc wyboru tych cech? |
@C-C
tak bezdie mozna ale pamietaj! twoj maly sims musi miec zaczepisty nastroj wszystkie nastrojniki dobre nie moze byc glodny,niewyspany,zly,smutny,samotny wszystko musi meic prawie na maxa i bedziesz mogla wybrac i na przyszlosc wez se ustaw dlugie zycie a nie epickie XD |
Cytat:
Żeby wybrać cechy niemowlaka musisz dbać o simkę w ciąży.Cechy możesz zmienić kodem testingCheatsEnbled trueklikasz z Shiftem na sima i pojawi się opcja. |
2. Pozostałe trzy;
- 1 jak staje się dzieckiem (można wybrać, jeśli czytałaś dziecku dużo książek) - kolejne jak staje się nastolatkiem (musi się dobrze uczyć) - i klejne jak staje się młodym dorosłym (też musi się dobrze uczyć). Kiedy wywołujesz zmianę wieku kodem, będzie tak samo, tylko musi być spełniony dany warunek (jak dorasta w dziecko - książki, jak w nastolatka - nauka itp.). @Kurczaczek - nieprawda. :) Podwyższam nastrój moich simów boolpropem i wcale tak nie jest. |
Kiedyś widziałam, jak w screenie z gry ktos dał manifest przed szpitalem. Nie zdarzyło mi się nic podobnego. Dlaczego?
|
Krzykacz - ten manifest zwykle sam się robi, tj. grasz rodzinką x, a z rodziny y ktoś robi taki 'strajk'. ;) Na pewno jeszcze Ci się przytrafi, przeważnie jest to chyba przed ratuszem. Ja miałam to tylko raz. :)
|
Mam takie pytanie codo kariery: Gwiazda rocka
1. Czy jest roznica miedzy "daj koncert" w hali sportowej, a "daj wystep" wybierajac utwor na ulicy???? 2. Czy zarobki na koncertach sa tak smiesznie niskie (300, 500 simelionow od koncertu w teatrze) czy to bug??? Liczylem na cos w granicach 3, 5 tysiecy na koncert. |
Ja jak gralem na kod aby zobaczyc jak wyglada wlasnie kariera GR to za koncert dostalem jakos 2k a za autografy ponad 1k
|
@ centaurea_cyanus
Żeby można było wybrać cechę dziecku przy zmianie małe dziecko -> dziecko, to u mnie za każdym razem dzieciak musiał umieć wszystko: chodzić, mówić, korzystać z toalety (jak nie umiał jednej z tych trzech, to nie mogłam wybrać cechy). Chyba tylko jednemu raz przeczytałam książeczkę, praktycznie zawsze dziecko jest zostawiane samo sobie (poza nauką umiejętności) i bawi się klockami lub ksylofonem. Fakt, że korzystam z kodu i ciągle tylko klikam na skrzynce w "Wszyscy szczęśliwi" ;) I też mam ustawione życie epickie, bo lubię długo grać daną rodzinką (lub jej częścią, gdy dzieci założą swoje). Żeby trochę 'ruszyć' dynamikę, to robię urodziny wcześniej i jakoś to idzie (dlatego uwielbiam pomysł, by za pomocą tortu sterować urodzinami w dowolnym momencie). @ Krzykacz_Pospolity Mnie na manifest udało się trafić tylko raz (przed ratuszem). Wydaje mi się, że było to w niedzielę, jakoś po południu, ale nie jestem pewna... |
Cytat:
1. Tak. Występując grasz po prostu wybrany kawałek. Dając koncert pracujesz. 2. Hmm, grasz w teatrze? Jeśli tak, to normalne. Bardziej opłaca się na stadionie. Około 1500, i grasz 4 godziny, w teatrze krócej, ale właśnie koło 500. Jak wykonasz zadanie gitary pewnie więcej. |
czesc, to znowu ja!
mam jeszcze pytanka: 1. w jaki sposob/gdzie moge zlowic piranie? bo jej tez za bardzo nie widzialam nigdzie 2. w jakim etapie zycia mozna wybrac dziecku pragnienie zyciowe? |
@up
1. mi sie zawsze na cmentarzu w SV udawało co chwile ^^ 2. młody dorosły albo nastolatek nie pamiętam :P |
Piranie o ile pamiętam można złowić w jednym z jeziorek w górach. Kliknij w miejscach gdzie pływają ryby, bo tam są trzy takie miejsca na wodzie i w jednym z nich pokaże Ci się, że można tam piranie złowić.
|
Cytat:
|
tak ale te pragnienia co mieli jako dzieci mnie nie interesuja, dlatego chcialam wiedziec kiedy pojawi sie opcja z pragnieniami do wyboru. dzieki~!
|
5 pragnień do wyboru masz kiedy nastolatek staje się młodym dorosłym (wydaje mi się, że chyba są uzależnione są od cech sima).
|
A czy coś mogą zrobić te piranie??
|
jeszcze jedno pytanie XD
czytalam w tematach ze mozna podobno zrobic skore sima zielona/niebieska/czerwona, gdzie to mozna ustawic w takim razie? |
W tworzeniu sima (punkt 1) jest "wybierz odcień skóry". Klikasz i masz tam zwykły, niebieski, czerwony i inne.
|
Cytat:
|
Z tego co piszecie wynika, że nie mam na to wpływu, no cóż dzięki:).
|
aha już wiem dzięki:)
|
Cześć,
Czy jest kod na zmianę grupy wiekowej? W schowku rodziny mam ryby, warzywa i owoce, których nie mogę przenieść do lodówki ani do wyposażenia. znalazły się tam w wyniku przeprowadzki. Miał ktoś taki problem? Znacie strony, gdzie można znaleźć zupełnie nowe kroje ubrań?(oprócz liany i MTS) |
Kod to zmiany grupy wiekowej to
set age [LICZBA] - Wpisz liczbę by zmienić wiek zaznaczonego Sima info .z strony http://playa.pl/dodatki-zobacz/conte...-the-sims-3-pc |
Jest jeszcze TSR,ale tam są niestety płatne :(.
www.all-about-style.com Właściwie nie wszystkie są,ale te najlepsze. |
dzięki! świetne!i za kody;)
|
Mam pytanie,gdzie są sklepy z ubraniami dla simsów,szukałam i nigdzie ich nie ma?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a ja mam problem :/ kiedy dostane ta okazje na serorosline ? i ta bekonorosline :/
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czy można jakoś dodać dodatkowe pola na które stawia się domy? Bo jest ich bardzo mało wolnych;p
|
Cytat:
|
Cytat:
A okazje sie pojawiaja, poprostu zawsze odbieraj telefon, przyjmuj kazda okazje dotyczaca ogrodnictwa. Nie zapominaj takze, ze musisz miec wysokie umiejetnosci w ogrodnictwie, ucz sie z ksiazek lub TV, dbaj o ogrod, a napewno sie pojawi. Sadz jak najwiecej warzyw (wyjatkowych), np czosnek itd. Beda potrzebne do wypelnienia okazji. |
Mam simkę Juliettę. Często jak wychodzi na miasto, albo jak rozdaje autografy spotykam jeszcze jedną Juliettę, która ma takie samo nazwisko jak moja główna simka, jest w tym samym wieku, tylko fryzurę i ciuchy ma inne. Czyżby błąd gry?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jest jakiś kod żeby usunąć nastrójnik żałoba bo przed chwilą spaliłem sima.
|
Moje pytanie dotyczy szlifowania kamieni
No więc zbieram kamienie. Klikam na nie, wybieram "szlifuj", decyduję, jaki szlif ma być. Sim podchodzi do skrzynki pocztowej z paczuszką, którą do niej wkłada. z konta znika mała suma, przeznaczona na szlifowanie. I nic. Co mam zrobić, żeby mieć oszlifowane kamienie? muszę pojechać gdzieś? zadzwonić? a może to błąd gry? Plus jeszcze jedno pytanie - mój sim ma karierę muzyczną i właśnie stanął przed możliwością wyboru - rock czy muzyka klasyczna. kliknąłem na klasyczną. czy jest możliwość zmiany na "rock"? Gra jest zapisana. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli chodzi o karierę, to jest pewien nielegalny sposób. Proszę, by mnie ktoś poprawił, gdy napiszę nie-do-końca prawdę, ponieważ od kilkunastu dni jestem bez Simów. Otóż w konsolę kodów wpisujesz "testingcheatsenabled true", następnie klikasz myszką z wciśniętym klawiszem Shift na skrzynkę pocztową i z menu wybierasz opcję dotyczącą kariery "Wybór kariery" (czy jakoś tak). Pojawiają się wszystkie możliwe ścieżki kariery (łącznie z pracami dorywczymi). Wybierasz karierę "Muzyka" i pojawiają się dostępne etapy. Jeśli dobrze pamiętam, to po któryś z tych etapów jest właśnie rozdzielenie na karierę muzyka rockowego i twórcę muzyki filmowej (?) i możesz albo wybrać od razu pierwszy etap kariery muzyka rockowego lub wybrać "etap-przed" i gdy awansujesz, to znów będziesz mogła wybrać ścieżkę. Albo, albo, albo - po prostu - zacząć karierę od nowa. Obędzie się bez kodów, choć będzie to trwało wieki :P Uf :) |
Czy EA w końcu udostępniło meshe? Bo widzę nowe fryzury, ubrania itp. na różnych stronach.
A poza tym - czy rzeczy z wyposażenia nie zginą przy zmianie rodziny, jeśli włożę je do wyposażenia rodziny? Czy jedzenie z lodówki też ginie przy zmianie rodziny? Proszę o odpowiedź tych, którzy są tego pewni. |
Z wyposażenia rodziny nic mi nigdy nie zginęło, natomiast przy zmianie rodziny ginęło wyposażenie lodówki.
|
A ten tort Anielski coś robi?Bo jest do niego potrzebny Płonący owoc.
|
ściągnęłam domy z modthesims i skopiowałam do folderu Mods,
w Sims 2 można było dodawać dodatkowe pola z pustymi parcelami i ustawiać nowe domy a w 3? gdzie są pobrane domy i jak się je ustawia? do instalowania dodatków używam też TS3 Install Helper Monkey |
W Edytuj miasto gdzieś są.Jest taki symbol domku.
A ten Install Helper Monkey ci normalnie działa? |
Cytat:
Więc podłączam się pod prośbę. |
Cytat:
Mogę wypróbować ten tort, jeśli się boicie :P No chyba, że już ktoś inny go robił. Jeszcze jedno pytanie - czy mogę dodatki, które trzeba instalować przez program startu, wrzucać jakoś za jednym razem wszystkie? Irytuje mnie wrzucanie kilkudziesięciu dodatków pojedynczo, czekanie, aż każdy się zainstaluje etc. |
w the sims 2 był kod ( tylko nie pamiętam jak leciał ) ale powodował, że w szafie były dostępne wszystkie stroje pracowników: pokojówka, strażak itp...
chciałam się zapytać czy istnieje taki podobny kod w 3, bo potrzebuje stroju pokojówki ;) |
testingCheatsenabled true/false
Edit http://www.thesimsresource.com/downl...oon/id/896254/ To można w końcu pływać w tym jeziorze? |
Cytat:
Nie wiem czy o to chodzi: unlockOutfits [on/off] należy wpisać przed wejściem do CASa, odblokowuje ubrania specjalne np. pracowników Ten kod jest podany podajże w poradniku a temacie kody i sztuczki, ale nie wiem jak działa i czy działa. |
mam problem,pomożecie?błagam.
o ile dobrze pamiętam to chyba w dwójce trzeba było mieć kilka poprzednich części żeby zainstalować jakiś dodatek czy coś. ja chcę kupić trójkę i nie wiem czy muszę mieć zainstalowane poprzednie części żeby móc grać w 3 część? jeśli tak to nie mogę sobie kupić tej gry bo nie mam żadnych innych części.proszę pomóżcie błagam :] |
Vanillea działa trochę dziwnie
przy pierwszym włączeniu nie instaluje dodatków |
Vanillea tort anielski mozesz jesc do woli, tylko ambrozja powoduje cofniecie wieku.Płonacy owoc sam tez mozna jesc do woli - poprawia nastroj
|
Cytat:
|
ej, moze gdzies to bylo, ale jak np. sim ma pragnienie zdobyc skladniki do przyjmijmy.. zapiekanki (:|), to skad mam wiedziec co to jest, i jesli normalnie kupie to w sklepie, to spelni sie to pragnienie?
zielono mi :/ |
Cytat:
|
ok mam pytania znow
1. stworzylam parke w grze, doczekali sie dzieci, teraz gram ich synem. jednak w miedzyczasie jego ojciec sie zestarzal, czyli jak moge przypuszczac, niedlugo umrze. no i pytanie brzmi: czy jego syn dostanie telefon o jego smierci tak jak to bylo z jego przyjaciolmi? i czy bedzie w zwiazku z tym jakis nagrobek kolo domu/na cmentarzu czy sim po prostu rozplynie sie w powietrzu? no i czy jest tak jak w dwojce opcja dziedziczenia spadku? 2. czy na miejsce zmarlych simow przyjda nowi? bo generalnie mam wrazenie ze moje miasto to miasto staruszkow ;p 3. czy to normalne, ze po 'przedawnieniu' przyjazni pojawia sie 'dawny wrog'? =o 4. czy jest sposob na odzyskanie rodziny ktora zniknela? :} |
Cytat:
co do 3, to mi sie pojawia "dawny znajomy" i pragnienie, ze chce sie zaprzyjaznic znow z tym simem bouffe, dzieki, pozniej sprawdze : ) a czy 1'kreska' gotowania starczy?xd |
Co do 4 masz wyjaśnione tu
|
vanillea, jezeli to bylo do mnie to nie o to mi chodzilo ;p
|
Może wie ktoś czemu brakuje minerałów do kolekcjonowania, zbieram cały czas i nie mogę jednego znaleźć , w dzienniku umiejętności pisze że jest 90%, proszę pomóżcie!
|
Gdzie w Riverviev można złowić rybę śmierci ?
Na cmentarzu nie ma żadnego stawu. :) |
Przed chwilą chciałem sprawdzić porażenie prądem poraziło mojego sima 2 razy i umarł :( mozna go jakoś odrodzic?
|
Cytat:
2. Przyjdą nowi, u mnie było tak samo - sami starzy, ciągle umierali, ale ostatnio zauważyłam, że już pojawia się młodzież. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wielkie dzięki. :) |
Mam takie pytanie. A dokładnie dwa.
1. Czy ktoś wie jak sprawić by Stekoroslina była wyjątkowej jakości? Na razie mam bardzo dobrą, a potrzebne mi jest to do okazji na Omniroślinę, na której bardzo mi zależy. 2. Czytałam w tym temacie (a przeczytałam cały), ze troszkę piszecie o Pani Zadeckiej. Gdzie ona mieszka? Z góry dziękuje za odpowiedzi. |
Na jakimś screenie widziałam, jak simka chodzi po górach. Jak to zrobić?
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
ale dzieki bardzo :> |
Cytat:
|
Gdy grałem rodzinom Ćwir to zobaczyłem że kilka nagrobków jest innych (są trochę większe) . Jak zrobić żeby sim miał taki duży grób ???
|
Cytat:
itepede. |
Cytat:
A, to dobrze. Chyba już Twoi simowie są na 'poziomie' zapiekanki. :D |
Cytat:
|
Cytat:
kolejne pytanie: czy przy przeprowadzce da radę przesadzić rośliny z "byłej" parceli na "przyszłą" ? Jeśli tak, umieszcza się je jakoś w wyposażeniu domowym czy jak? |
Od czego zależy jaką rybę można wrzucić do oczka wodnego ?
Mam złowione 90% gatunków ryb i mam opcję wrzucenia do mojego stawku tylko rekina, w poprzedniej rodzince mogłam wrzucić z cztery rodzaje ryb.... |
Cytat:
co do roślin, to nie próbowalam, ale może da się za pomocem kodu moveobjects on umieścić je w wyposazeniu rodziny? |
Cytat:
A czy nasiono życia można znaleźć tylko w katakumbach, czy normalnie w innych miejscach tez ? |
Cytat:
|
Cytat:
ale mam rozbudowana rodzine xd rodzice, blizniaki i starsza corka, nie wyrabiam xd boolprop mi nie chodzi, a chyba chodził :| |
Cytat:
Raczej nie da się "przesadzić" rośliny. Próbowałam przenieść do wyposażenia rodziny, ale nic z tego nie wyszło :/ |
Ja mam młodych dorosłych w jednym domu i jeden z nich poznał dziewczynę i się zaręczył. Jak go przeprowadzić, do tej dziewczyny?
|
Mój sim zaręczył się z dziewczyną z na przeciwka. Jak go przeprowadzić do niej??
|
Mam 2 pytania :)
1. Cytat:
2. Po co właściwie są ulubione rzeczy każdego sima, takie jak muzyka, danie i kolor? Do czego to potrzebne? |
chyba będę tu stałym bywalcem o.O
czy istnieje jakikolwiek sposób na to, by sim z dorosłego stał się młodym dorosłym? jakimś cudem mój się postarzał... zapewne przez granie w tym samym mieście przez siostrę... i nie miałem na to wpływu. Dodatkowo, za kilka dni ma się stać emerytem. a chciałem nim pograć dłużej w jednej postaci... I szkoda mi trochę grać nim "od nowa" (wprowadzić do miasta jego "młodą" wersję, która jest w bibliotece) bo ten starszy ma już dużo punktów umiejętności. ehhh, wielka szkoda z tymi roślinami ;/ |
Cytat:
musisz przełączyć aktywną rodzinę na tą dziewczynę, a potem wziąć z nim ślub : ) Cytat:
ale nie wiem xdd October - podobno ambrozja powoduje cofnięcie wieku, jak to napisał ktoś, bodaj okruszek, ale nie wiem ^^ nażryj się ambrozji i zobacz xd |
Jeżeli chodzi o przeprowadzkę, to moja Simka poznała Sima zauroczyli się i w pewnym momencie wyskoczyło pytania czy ona chce się do niego przeprowadzić. :) W szoku byłam. :D
Co do ambrozji ktoś pisał szybciej, że cofa, ale do tej samej grupy wiekowej, ja osobiście nie wiem, bo nie wyhodowałam jeszcze rośliny życia. :) |
A ja zupełnie ni z gruchy, ni z pietruchy: do czego potrzebna jest ryba śmierci? Mało grałam w trójkę i chciałabym wiedzieć, do czego można ją wykorzystać :P.
|
Cytat:
|
Swoją drogą apropos ryb, to niektóre z nich już pomijając nazwy, ale wyglądają okropnie. Pirania jest obrzydliwa, aż mnie odrzuciło jak ją pierwszy raz zobaczyłam. Myślałam, że właśnie ta ryba śmierci będzie brzydka, ale nie jest taka zła. Robo ryba ma śmieszne czerwone oczy, a tragiczny błazenek wygląda jak sama nazwa wskazuje. :D
|
Moja Simka wprowadziła się do Riverview i zauważyłem że są tylko 2 nasiona i nie ma kamieni(mam pomocnik kolekcjonera)dlaczego tak jest?
|
musisz zaczekać,po tygodniu czasu w grze powinny pojawić się już wszędzie kamienie i nasiona :P
|
Dzięki myślałem że błąd gry.
|
czy jak policjant nie zlapie zlodzieja, to jest wieksza szansa, ze on np. wroci za kilka dni albo cos takiego?
(mam tu na mysli cos takiego, ze policjant pobije sie ze zlodziejem, ale przegra i zlodziej ucieknie) |
Cytat:
|
moja simka ma już dużą umiejętność gotowania. zanim nauczy się na max chciałabym trochę poszukać składników ambrozji. do tego jest ponoć potrzebna ryba śmierci i ten, no, owoc zycia. rybę złowię na cmentarzu jak nauczę się wędkarstwa, ale skąd mam wziąć owoc zycia?? czy są nasiona tej omnirośliny ?
|
Potrzebuje pomocy. Otóż: rodzice obiecali mi w końcu kupić kompa(laptopa), ale dopiero w jesieni ewentualnie w zimie. Teraz muszę wybrać taki który uciągnie simsy3, grę już mam ale na starym kompie co chwile się tnie i nie pomogło nawet dokupienie ramu. Ale mniejsza o to. Więc jeśli znacie jakieś kompy co uciągną simsy3 to proszę powiedzcie. Z góry dzięki.
PS: chodzi o to żeby gra się nie zacinała(tzn. szła płynnie) i żeby komp był w dość przystępnej cenie. POMÓŻCIE PLISSS!!!!! PS2: Z GÓRY DZIĘKI! |
Cytat:
EDIT: Naomi, wyszukiwarka się kłania: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50948 |
Przepraszam, zaraz, jakie nazwy są na długości życia simów np. epickie, długie.
Podajcie wszystkie, bo ich potrzebuję... :D |
Cytat:
|
i jeszcze maja dlugosc chyba krotkie 30 normalne 90 dlugie 120 a epickie 900 ale nie jestem pewien xd
|
Ja nie rozumiem o co chodzi z tymi dlugościami życia simów czy mozna je gdzieś wybrać ?
Ps: Z góry dziękuję;) |
Cytat:
Nie ma nasion omnirośliny. |
Czyli pogram sobie matką simki, ona ma dużo ogrodnictwa, ma całą parcelę w roslinkach ze specjalnych nasion... Większość z nich to ziemniaki ._. ale trafiła się roslina smierci i płonący owoc^^ no trudno. Dzięki za pomoc :)
|
Nasiona omnirośliny są tylko trzeba wypełnić różne zadania z ogrodnictwa.
Może ktoś wyjaśnić o co chodzi z długościami życia simów i czy możne je gdzieś wybierać ? |
Mojemu simowi zostały dwa wyzwania.
1. Gwiazda gitary - już tyle sama nie wiem. Dawał już dużo koncertów w teatrze, ciągle wyskakiwało, że suma występów wzrosła o 1 i wydaje mi się, że więcej już jest niż 10 a dalej to pragnienie nie jest spełnione. Czy może coś robię nie tak? 2. Arcymistrz - czy to wystarczy wygrywać ten turniej co jest we wtorki? |
Cytat:
A co daje to nasiono, co można z niego zrobić ? :) |
Cytat:
|
Cytat:
epickie ma bodajże 90, a krótkie 20 ileś. |
Cytat:
ŚREDNIA długość życia Epickie 960 dni Długie 190 dni Normalne 90 dni Średnie 50 dni Krótkie 25 dni |
oj no juz.
wiem ze wiesz lepiej :rolleyes: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jest kod żeby wywołać okazje specjalną albo związaną z umiejętnościami?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Hejka ! Mam pytanie,czy boolpropem da się podwyższyć poziom umiejętności ? Bo próbowałam i jakoś nie mogłam...
|
zasadzić wiadomo, ale jak już omniroślina wyrośnie to będziesz mógł karmić ja różnymi rzeczami , np można karmic: książkami, gitarami(owocami i warzywami również), po nakarmieniu omniroślina zamieni sie np: w książkorośline albo gitarorośline, po zbiorze jej mozesz uzywac tych przedmiotów albo sprzedawać
Nie wiem czemu moje komentarze pokazują się dopiero ok. po 60 min;/ |
Cytat:
|
Mam ustawione DŁUGOŚĆ ŻYCIA SIMÓW: 190 dni. No więc jeden z moich simów, emeryt i zasłużony wojskowy stuknął 190, potem 191, 192, i tak doszedł do 193 dni... gram w simsy od dość niedawna i chciałam zobaczyć, jak mroczny przeprowadza egzekucję i nie mogę, bo chyba mu się nie spieszy zabrać tego dziadka :( Nie wiem, mam temu simowi marzenie spełnić, żeby umarł ? Czy jak. Marzenie ma głupie - coś z akwarium , więc jakoś nie mam chęci go spełniać. Ktoś już tak miał ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Chciałam łowić ryby na takie przynęty jak limonka, czosnek czy cebula, mam te rośliny w wyposażeniu, bo specjalnie je kupiłam, w opcjach wybierz przynętę te przynęty mi się nie ukazują, dlaczego ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Mam też drugi problem mój Sim dostał okazję do spełnienia, ma wziąć udział w eksperymencie i odwiedzić ośrodek badawczy, a opcja przeprowadzenia badań jak już tam dojadę jest nieaktywna... mam czas do niedzieli, a tu nic... poniżej podaję linka do fotki.. http://img229.imageshack.us/img229/8250/beztytuujtt.png |
Czy w sims 3 są choroby? U mnie tylko kichają.
|
Cytat:
albo ja mam takie szczescie i mi nie choruja ;p |
[QUOTE=agnieszka130187;1088877]Poziom wędkowania mam na 10... myślałam, że nie muszę czytać książek, aby używać przynęt... ehh
Mam też drugi problem mój Sim dostał okazję do spełnienia, ma wziąć udział w eksperymencie i odwiedzić ośrodek badawczy, a opcja przeprowadzenia badań jak już tam dojadę jest nieaktywna... mam czas do niedzieli, a tu nic... kliknj na ośrodek badawczy tak aby Ci sie pokazala okazja i przesuń na nia kursor, powinno być napisane czemu nie możesz wypełnic okazji(np. nie masz odpowiedniej rzeczy, nie przyszlas w odpowiednich godzinach. |
czy da się ostawić, żeby opiekunka do dzieci automatycznie przychodziła wtedy kiedy mój sim idzie do pracy? czy muszę za każdym razem do niej dzwonić?
|
Cytat:
|
Pojechałam trzy razy do ośrodka i udało się w końcu , natomiast dalej nie mogę łowić na czosnek. :/ Przeczytałam książkę jak łowić rybę wampirzą (czosnek), mam w dzienniku umiejętności pokazaną tą przynętę, a w wyborze przynęt jak nie ma tak nie ma... coś się zawiesiło, błąd ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Co do tej przynęty, czy próbowałaś łowić rybę wampirzą na czosnek we wszystkich bajorkach? Bo jeśli nie, to być może tam gdzie akurat próbujesz łowić ta ryba po prostu nie występuje. Myślę, że nie ma znaczenia, czy czosnek jest z własnej hodowli czy ze sklepu. |
Cytat:
A w sprawie szachów: by zyskać następny stopień wtajemniczenia, nie trzeba grać w te turnieje na mieście. Bynajmniej! Simem, który ma się dostać na wyższy poziom, klikasz na telefon i wybierasz opcję "zaproś kolejnego przeciwnika szachowego" (coś w tym stylu jest tam napisane ;) ). Pokazuje Ci się okienko z zapytaniem, czy na pewno chcesz zaprosić XX YY (w miejscu XX YY pojawia się imię i nazwisko konkretnej osoby). Klikasz TAK (czy OK, nie pamiętam), w każdym razie - zatwierdzasz, że chcesz zaprosić. Po kilku chwilach pod Twój dom podjeżdża lub podchodzi jakiś Sim. Witasz go i zapraszasz do domu odpowiednią opcją "Zaproś do domu" (chyba, że masz szachy ogrodowe, to wtedy nie musisz zapraszać do środka). Kiedy tamten Sim (Twój przeciwnik) wejdzie, to klikasz na swój stolik szachowy i tam widzisz opcję "Wyzwij XX YY na pojedynek" (czy coś w tym stylu ;) ) i zaczynasz z nim grać. Po jakimś czasie w górze pokaże Ci się informacja, że Twój Sim: a) wygrał mecz, b) przegrał grę. Jeśli przegrał, to najlepiej wyzwać tego samego przeciwnika od razu do kolejnej gry i grać z nim tak długo, aż wygrasz. Jeśli wygrał, to możesz dzwonić po kolejnego przeciwnika. Kolejny poziom w grze (z Pionka wyżej) osiągasz po wygraniu dwóch meczy z przeciwnikami z danego poziomu. Inaczej mówiąc: co dwa wygrane mecze zyskujesz kolejny poziom. Zostanie arcymistrzem nie jest takie trudne, nawet w przypadku dziecka :) |
No właśnie tam gdzie chciałam łowić tą rybę była właśnie, bo specjalnie sprawdzałam jakie tam są ryby, chyba jakiś bug, bo w innej rodzinie tego problemu nie mam... ehhh
|
Cytat:
Agnieszka nauczyć sie na co bierze ryba wampirza, sprawdz wode w ktorych miejcach bierze ona. Jak juz wyruszysz lowic rybe te wez czosnek do swojego bagażu( muszisz miec czosnek w torbie zanim chcesz lowic rybe wampirza) |
brzósanna puka z następującym problemem:
ściągnęłam sobie z jakichśtam stron [lianasims, peggysims] dodatki, wypakowałam do downloads w.. no, wiecie zresztą. i tak: były to różne pierdoły typu skiny, włosy i ubrania, ale [aż dziw bierze] nie ściągnęłąm tego tak megasuperhiper dużo. i jeden dom. w okienku powitalnym widać było, że do zainstalowania może iść tylko dom. no to zainstalowałam i mówię "ha, pewnie włosów etepede nie trza instalować." wchodzę sobie do gry, tworzę nową rodzinę, kobitkę. po kolei: skin: nie ma. włosy: nie ma. ubrania: zgadnijcie. nie ma. no to zrobiłam se jakąś tam Trace czy jakośtam Boom [ha, urodzona kucharka, wygadana, zdolny ogrodnik + sprawna fizycznie i wirtuoz =d nuda] szukam domu. nigdzie nie maaaaaaaaa. domu to szczerze mówiąc, nie wiem gdzie szukać. ale wydaje mi się, że albo ja jestem dzikun i nie umiem zainstalować, albo to bynajmniej nie działa. heelp, proszę. |
a ja mam pytanie nie dotyczące internetu ^^
postanowilam ,że usunę wszystkich z riverwiev, wprowadze swoje rodzinki. jednak! gdy powiedzmy moimi rodzinkami bede robic karierę, to kto będzie ich szefem? ktos robil kiedys cos podobnego? wyrzuci mnie z gry? =s |
Cytat:
|
Cytat:
|
hm, no to trochę kiszka. nie usunęłam wszystkich, zostawiłam lotario i może kilku pojedynczych simsow. jak dobrze rozumiem, i tak przyjdą nowi. no ale , dzieki za odp :)
|
Cytat:
tirurirukiszekpięc. |
Cytat:
|
nie, nie widzę B)
mam słabą orientację na terenie forum, nvm =d danke ;pp |
W jaki sposób można mieć w domu dwa dachy o różnym kącie nachylenia? Bo ten pasek zmienia cały dach, a ja potrzebuje kilka części o innych wysokościach ;/
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam! Mam pewien problem, nie wiem czy to było już poruszone na tym forum, a jeśli tak to przepraszam, ale nie znalazłam tego.
1.Mam The Sims 3 gram cały czas w Sunsetvalley nie wiem czy tak to się pisze, ale każdy wie o co chodzi.Gdy gram jestem tam w rodzince w tym mieście i gdy wychodzę wykonuje czynność ZAPISZ I WYJDŹ. Gdy na nowo włączam grę po wszystkich loadingach wychodzi mi ta rodzinka co poprzednio nią grałam zawsze w nią wchodzę nawet jeśli nie chce nią grać bo jak kiedyś coś kliknęłam na początku mojej przygody z The Sims 3 usunęło mi się wszystko co miałam zapisane.A moje pytanie jest następujące jak wejść do miasta Rivievr mam je pobrane i zainstalowane, ale jak włączam gre zawsze pojawia mi się rodzinka z Sunsetvalley. 2. Drugie pytanie mam problemy co do zainstalowania dodatków z peggyzone zrobiłam wszystko dobrze i nie mam ich stworzylam folder MODS a w nim program packages czy jakoś tak i nic na początku miałam te fryzurki i jakiś plik tam nie pamietam jak się nazywał i z nim nie miałam ich w grze i jak go usunęłam też nie miałam ( wszystko jest dobrze rozpakowane ). |
Cytat:
O znalazłam http://www.modthesims.info/showthread.php?t=344816 |
Trochę długi, ale zrozumiały i skuteczny. Wielkie dzięki! :)
|
A czemu ten sportowy samochód ( inny niż ten europejski ) nie dochodzi w podstawówce ani nie ma go nigdzie na thesims3.com?
Czy to oficjalny dodatek czy stworzony przez graczy?? Edit: Jednak mam zdjęcie [IMG]http://i32.************/o0t2ti.jpg[/IMG] Wygląda jakby EA go zrobiło, ale nie wiem.. |
Cytat:
tutaj jest poradnik po polsku http://forum.sims2design.pl/forum/showthread.php?t=7218 |
Cytat:
|
Dlaczego kiedy wybieram cechę przy przejściu do grupy wiekowej dziecko, za każdym razem nie wyświetla się ona pośród pozostałych? Moje simy notorycznie mają po 4 cechy i finito. Miał ktoś tak?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam dalej problem z tą przynętą, na liście przynęt nadal nie mam czosnku. :( Mam czosnek w wyposażeniu, przeczytaną książkę i w dziennik umiejętności pokazana jest ta przynęta. Jestem na cmentarzu w SV, gdzie można złowić rybę wampirzą, ale kurcze nie mogę jej złowić, bo nie mam tej przynęty na liście. Jestem już w drugiej mojej rodzinie i nie ma, cebulki też. :( Co mogę zrobić ?
Dodam, że w maxisowych rodzinkach z tą przynęta nie ma problemu, Sim miał tylko 2 punkty umiejętności wędkowania i ta przynęta jest. :( |
Cytat:
|
Ja rybe wampirzą złowiłem w SV tam jak jest labolatorium to za tym ośrodkiem badawczym są takie schodki a potem taki szary mostek to tam obok tego mostku jest taka woda mala to tam trzeba isc w nocy o 2. Ja tam poszedłem o 2 i pierwszą rybką jaką złowiłem była ryba wampirza :P. dodam że łowiłem na jabłko i miałem 6 poziom wędkowania O_o
|
Cytat:
|
Jest ryba wampirza, dokładnie tak jak pisze Mamełe. Nie wiem tylko dlaczego ja nie mogę używać przynęt, a mam je w wyposażeniu (cebula, czosnek), w maxisowych rodzinach, gdzie kolwiek mogę użyć tej przynęty. Może to przez nasiona w wyposażeniu, może niektóre z nich to czosnek, cebula ? Bo jakoś mnie to dziwi....
|
mam problem
sciagnelam sobie ubrania i fryzury , ale nie ma ich w grze ._. pomozciee . |
Samaro, podejrzewam, że nie posiadasz pliku Resource.cfg. Bez niego nie pojawiają się dodatki typu package. Jeśli mam rację, to tu jest dostępny ten plik.
|
Cytat:
|
Cytat:
a gdzie to zainstalować i jak to działa ? :D |
Cytat:
|
Wrzucasz ten plik do C\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\ .
Dzięki niemu będą się pojawiać dodatki ;) Pliki packages oczywiście umieszczasz w Mods-Packages (C\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\Mods\Packages) |
bardzo wam dziękuje. :)
edit ; a jednak dalej nie działa . nie wiem co źle zrobiłam . =/ |
Cytat:
Sprawdzę to później, bo niestety przez aktualizację musiałam odinstalować grę i jak narazie "bawię się" w instalowanie ponowne, szlak mnie już trafia. Swoją drogą nie powinno odczytywać nasionek... bo to bez sensu... |
Cytat:
to+resource.cfg, wrzucasz w Mods/Packages i będziesz miała kilka folderów - wrzuć wszystko do Skins, ot tak. potem ctrl+a, ppm i "install to sims3'' |
okok, mam zalowe pytanie
czy jesli zmarl mi sim i pochowie go na cmentarzu, to jego duch bedzie odwiedzal dom? czy tylko jesli zrobie grob w ogrodku? |
Cytat:
|
Właśnie niekoniecznie. Raz mi się przydarzyło, że jeden Sim, który był pochowany na cmentarzu przechadzał się po ulicach miasta. Nie wiem, dokąd zmierzał, bo nie chciało mi się go śledzić, ale to ciekawe :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
moja nastolatka ma pragnienie przeprowadzki do swojego chłopaka. jak to zrobić?
|
kliknac na telefonie i wybrac przeprowadzke, ale nastolatki nie moga sie wyprowadzac same.
moja simka miała pęłną lodówkę wszyskiego, co mozna kupić. weszłam na tym samym savie na pusta parcele inna rodzinka i zaczelam budowac dom, prawie w ogole nie bylo trybu zycia, potem wrocilam do tej simki co lodowke miala pelna, a tam wszystko cofnelo sie do podstawowego wyposazenia (w lodowce). jest jakis sposob, zeby simy tak szybko nie zżerały jedzenia?? |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:47. |