TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=441)
-   -   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65547)

Malfurion 04.08.2013 10:52

Odp: Forumowa Mafia

Don z trudem otwieram ociezale powieki. Gdy to uczynil zorientowal sie, ze spal na podlodze. Zauwazyl rowniez, ze spodnie ma na do polowy sciagniete. Mimowolnie usmiechnal sie, poniewaz przypomniala mu sie wesola rozmowa z Johnem.
Chlopak zdal sobie sprawe, ze to byla najlepsza noc jaka udalo mi sie spedzic na Atlantydzie. Wiecznie zamartwiony, wreszcie mogl swoje smutki odstawic na bok i troche sie zrelaksowac. Tego bylo mu trzeba.
Don wstal i wzial szybki prysznic. Chcial sie spotkac z Diana, by dowiedziec sie czy ona czasami nie ma jakis nowych informacji.

"Czesc Diana. Tutaj Don. Jestem caly i zdrowy. Spotkajmy sie na stolowce. Musimy kontynuowac sledztwo."

Chlopak wyslal wiadomosc do dziewczyny i udal sie na stolowke.

redmoon 04.08.2013 12:02

Muszę pogadać z MPS'em o Qwer'cie. Wyślę mu wiadomość przez komunkator.

..............
"Chciałbym porozmawiać o Qwerty'm. Przyjdź do labolatorium jeśli chcesz się ze mną skontaktować
Nos"

Mroczny Pan Skromności 04.08.2013 12:22

Odebrałem wiadomość od człowieka, podpisującego się jako Nos. Zgodziłem się na spotkanie. W końcu nie mam powodów, aby podejrzewać każdego. Ciekaw jestem, kto według niego stoi za śmiercią Qwerta.
- Chciałeś pogadać - zacząłem rozmowę, gdy tylko znalazłem się w laboratorium. Może to było nierozważne, aby iść w miejsce, które podyktował mi nieznajomy, w tej chwili myślałem już tylko o zemście... - Chętnie powiem ci wszystko, co wiem, jeśli ma to pomóc w odnalezieniu sprawcy.

redmoon 04.08.2013 12:24

-Tak, chciałem. Roxumiem, że ty jesteś chrupenjusz ?

Mroczny Pan Skromności 04.08.2013 12:28

- Tak - odparłem. - Qwert był jedną z niewielu osób, którą darzyłem jakimkolwiek zaufaniem. Dlatego chcę za wszelką cenę dorwać wszystkich odpowiedzialnych za jego śmierć. Wczoraj wysłałem mu wiadomość z moimi podejrzanymi. Myslę, że to może mieć związek z jego zamordowaniem... Na mojej liście byli Motyka, John Kubussini, Luflee, Ladrón i Don.

redmoon 04.08.2013 12:33

-Niezdążyłem zapoznać jeszc jakiegoś współucstnika wyprawy. To przez ciągłą pracę w labolatorium. Wracając do Qwerta : sądzę, że za jego odejściem stoi Diana, Jhon Kubussini lub Apocalyplsa. Szczerze powiedziawszy podejrzewałaem nawet ciebie, ale uznałem, że to bez sensu, bo nie miałem dowodów.

kubuss 04.08.2013 12:40

John wstał tak jak zwykle, za późno. Nie robiło to jednak na nim już wrażenia, przyzwyczaił się że przesypia połowę dnia. Usiadł się na łóżko i powiedział sam do siebie.
- Ale dobrze mi się spało. - przypomniawszy sobie wczorajszą noc - Trzeba to jeszcze kiedyś powtórzyć.
John cieszył się na samą myśl o Donie, zrozumiał że pośród wszystkich tu obecnych, jemu może zaufać. Cieszył się również z czasu spędzonego z nim.
- Wczorajszej nocy nie dorównywała reszta dni tu spędzonych razem wziętych.
Uśmiechnąwszy się do siebie, wstał i poszedł pod prysznic. Po skończonym prysznicu nie udał się do stołówki jak zwykle, nie chciało mu się jeść, chciał gdzieś posiedzieć i pomyśleć.
Udał się w to samo miejsce gdzie wczoraj spotkał się z Donem, nie był to pierwszy raz kiedy tu przychodził. Z tego miejsca było widać całą Atlantydę, całą jej wyniosłość. Położył się na podłożu, ale ile razy się kładł tyle razy żałował że nie jest to trawa, miękka i przyjemna ziemska trawa. Zawiesił nogi nad oceanem i leżąc wpatrywał się w niebo....

Mroczny Pan Skromności 04.08.2013 12:46

- A zatem oboje podejrzewamy Kubussiniego - zauważyłem. - Diana wcześniej wydawała mi się podejrzana, ale nie wydaje mi się, żeby była aż tak dobrą aktorką. Oczywiście, mogę się mylić, dlatego miejmy ją na oku. Masz jakiś plan działania? - spytałem w nadziei, że Nos lepiej będzie wiedział, co robić. Ja miałem w głowie całkowity mętlik. Ufałem tylko Cherrie, która podobnie jak ja, nie wiedziała, co mamy robić. W nowym znajomym widziałem nadzieję na pokonanie wroga.

redmoon 04.08.2013 12:52

-Powinniśmy zacząć wypytywać mieszkańców, kogo podejrzewają. Może uda się znaleź więcej sojuszników, ale to już pewnie wiesz. Pomyślę jeszczę nad tym. Gdybyś miał do mnie pytania (wręcza kartkę), tu masz mój adres. Muszę już wracać do badań, jeszczę szef się przyczepi.
-Dobrze, nie przeszkadzam już. Cześć !
-Cześć.

...........
W chrupencjuszu widziałem przyjaciela i sojusznika. Jeśli połączymy siły na pewno uda nam się wyeliminować mafię.

PÓŁ GODZINY PÓŹNIEJ

Postanowiłem skomtaktować się z Cherrie. Chrupek jej ufa, a jako, że najprawdopodobniej będziemy współpracować, warto też zapoznać się z nią.

"Cześć, rozmawiałem ostatnio z chrupencjuszem. Zamierzamy zacząć współpracować i wyeliminować Kubussini'ego. Z tego powodu warto byłoby zapoznać się z tobą. Przyjdź proszę jak najszybciej na plac główny.
Nos"

Mroczny Pan Skromności 04.08.2013 15:17

Wróciłem do kwatery, gdzie zastałem Charionette. Powiedziałem jej o spotkaniu z "Nosem" i o naszych planach. Zaproponowałem także, aby sama się z nim skontaktowała.
Nowy znajomy wzbudził moją sympatię. Myślę, że razm możemy wiele zdziałać. Boję się jednak, iż nie zdążę, że Wraith mnie dopadną. Jestem dla nich zagrożeniem, na pewno planują mnie zabić. Nawet jeśli to zrobią, moim sprzymierzeńcom uda się ich powstrzymać...

motyka 04.08.2013 17:01

Nadal nie zmieniłem swojego zdania, MPS to dla mnie świetny aktor i najpoważniejszy kandydat na członka mafii. Ciężko w końcu typować tak wielu ludzi mając tak mało danych...

Lubie 04.08.2013 17:28

Usiadłem na stołówce przy stoliku niedaleko okna. Siedzialem i czekałem na spotkanie... Ale z kim? Z kimkolwiek godnym zaufania.

Malfurion 04.08.2013 17:42

Don chcial spotkac sie z Diana jednak jej nie bylo wiec postanowil polazic po Atlantydzie. Dzieki temu udalo mu sie uzbierac wiele cennych informacji.

- niejaki chrupencjusz mnie podejrzewa? Dlatego ze bylem widziany z ruda i qwertym? z tego co mi sie udalo ustalic, to on tez byl widziany z ruda. a w dodatku z qwertym mial staly kontakt! niedosc ze manipuluje faktami to moze byc zabojca! moze chce zrzucic wine na kogos innego? musze porozmawiac z diana!

Morgana 04.08.2013 17:54

-chrupek? - zapytalam, po czesci niedowierzajac. po chwili przypomnialam sobie, ze gdy ostatnio gdy go widzialam byl bardzo zdesperowany...
czulam ze ledwo wyrabiam. podejrzanych bylo juz coraz wiecej, a poszlak naprawde malo. nie przypuszczalam ze bede kogos oskarzala bez jednoznacznych dowodow, ale kazdy boi sie o swoje zycie i nikt nie moze tu nikomu tak naprawde zaufac.

Mroczny Pan Skromności 04.08.2013 18:59

Zaciskają mi pętlę wokół szyi... Teraz nie mam wątpliwości, że Motyka i Don chcą mnie oczernić, bo sami maczali w tym palce. Tylko jak zdemaskować tę podłą propagandę? Jedyna nadzieja w moich sojusznikach. Jeśli oni się ode mnie odwrócą, będę skończony.
- Niektórzy twierdzą, że widzieli cię w Dżoaną w dniu jej śmierci - poinformowała mnie Cherrie.
- Oczywiście, że widzieli - odparłem. - Byłem wtedy z tobą! Razem ostrzegaliśmy ją prze Maqryllem. Zamieniliśmy dwa zdania, po czym każdy ruszył w swoją stronę. To było jedyne nasze spotkanie.
- Jesteś pewien? - naciskała.
- Tak - rzekłem bez zastanowienia. Oni wiedzą, że ich przejrzałem, dlatego chcą mnie pozbawić wiarygodności, a zapewne także życia. Rozpowiadają to wszystko, aby reszta mieszkańców wydała na mnie wyrok, a oni zachowali "czyste ręce".

redmoon 04.08.2013 19:07

Idę na apel. Mam nadzieję, że zginie ktoś z moich głównych podejrzanych. Mam dość życia w niepewności ! Jeśli nie mogę się dowiedzieć o ich powiązaniach z mafią za ich życia, to zrobię to eliminując ich. Nie ma innej możliwości......

Libby 04.08.2013 19:19

Mimo kiepskiej sytuacji w mieście nie zaprzestano wypraw przez Wrota. Jednym z ludów poznanych pośród planet był Genii. Ludzie podający się początkowo za niegroźnych rolników, okazali się całkiem nieźle rozwinięci technicznie. W wyniku nieporozumienia stali się jednak wrogami mieszkańców Atlantydy i chcieli przejąć ich miasto. Podczas jednej z wizyt naszej ekspedycji Genii porwali kubussa. Chcieli z niego wyciągnąć położenie Atlantydy oraz jego kod dostępu do Wrót znajdujących się w bazie, aby mogli się tam dostać. Kubuss nie zamierzał niczego im zdradzić i narażać życia swoich towarzyszy. Komandor Acastus Kolya postanowił sięgnąć po drastyczniejsze środki. Zaczął powoli karmić chłopakiem Wraith, którego trzymali w jednej z cel swojego podziemnego więzienia. Byli pewni, że pęknie. Kubuss jednak się nie ugiął. Nie wydał swoich współtowarzyszy, co przypłacił życiem.

Dziś z rąk miasta ginie kubuss. John Kubussini rzuciłby teraz pewnie tekstem w stylu: "Zabiliście nie tego co trzeba, matoły!", ale nie może, bo go kropnęliście. Kubuss był czysty!

Wyniki głosowania:

1. Morgana – Mroczny Pan Skromności
2. Ladron - kubuss
3. Roia – Kenny McKormick
4. Muffshelbyna - Muffshelbyna
5. Mroczny Pan Skromności - kubuss
6. Don – Mroczny Pan Skromności
7. Nostradamus - kubuss
8. Charionette – Kenny McKormick

9. Fallen -
Kubuss - Restless
10. Kenny McKormick - Lubie

11. kędziorek - Morgana
12. motyka – Mroczny Pan Skromności
13. Apocalypsa - kubuss
14. Diana – Mroczny Pan Skromności
15. Luflee – Don
16. Cynthia - Cynthia
17. Lubie -
18. Marzeniao - Marzeniao
19. marciuMEGA - marciuMEGA
20. Restless - Ladron
21. Everlasting. – kubuss

motyka 04.08.2013 19:23

hmmmm... wynik głosowania i fakt, iż kubuss nie był w mafii wiele wyjaśnia... i przemawia na niekorzyść MPS w moich oczach - bo kto uparcie bronił tezy, iż kubuss jest wyznawcą Wraith? sytuacja staje się jaśniejsza

Malfurion 04.08.2013 19:25

- nie! Nie moge w to uwierzyc! Jeden z nielicznych moich sojusznikow nie zyje! Ewidentnie ktos chce mi zaszkodzic! Pomszcze cie John!

Morgana 04.08.2013 19:25

podejrzewalam kubussia... powiem szczerze ze troche sie jednak zdziwilam, ze to nie on. jak widac oskarzylismy nieslusznie. moze to rzeczywiscie kenny, lub mps? diana tez ostatnio coraz mniej sie odzywa. mam nadzieje ze jutro w glosowaniu miasta juz poleci ktos z mafiosow.

redmoon 04.08.2013 19:26

Czyli Jhon był czysty. Ale nie szkoda mi go. Nie przepadałem za nim. Trzeba zacząć weszyć.........
@chrupencjusz - spoko, musimy tylko trochę powęszyć i znajdziemy prawdziwego mafiosa (Diana siedzi cicho jak mysz pod miotłą, Apocalypsa podobnie, Ladrón i Roia też ostatnio zamilkły........ Dziwne.......)

Mroczny Pan Skromności 04.08.2013 19:27

Słowa, które wypowiedziałem, a raczej wykrzyczałem po tym, jak poznałem prawdę o Kubussinim, są zbyt niecenzuralne, by je przytaczać. Cholera jasna, mój główny podejrzany był niewinny! Czułem okropne poczucie wina, a jednocześnie ogromny strach przed tym, że stracę teraz zaufanie reszty i zginę... Teraz, choćbym zaklinał się na wszystkie świętości, nikt mi nie uwierzy. Po tylu błędnych oskarżeniach wszyscy podejrzewają mnie. A gdy umrę z rąk Wraith, nikomu nie przyjdzie na myśl, że miałem rację co do Dona i Motyki. Jeśli o nich chodzi, nadal jestem przekonany, że są winni. I będę o tym przekonywał innych, nawet jeśli kosztowało mnie to będzie życie.

Aperlaxive 04.08.2013 19:30

- Kubuss jednak nie był w mafii... Sama nie wiem jak to dalej się potoczy. Póki co, żyje jeszcze pięciu wyznawców Wraith... Muszę koniecznie porozmawiac z kimś zaufanym!

Laselight 04.08.2013 19:31

kubuss był podejrzany. nawet ja zaczęłam podejrzewać, że należy do Wraith. jednak to nie on.

Rainbow 04.08.2013 19:34

a to feler, dałabym sobie cellulit usunąć że kubuss był w mafii. może więc Mroczny Pan jest w mafii... tak bardzo się tłumaczy, że jest niewinny...

Lubie 04.08.2013 19:35

"Restless, musimy porozmawiac, to bardzo powazne"
Napisalem po tym, jak dowiedzialem sie, ze jeden z podejrzanych nie zyje.

Malfurion 04.08.2013 19:36

- coraz bardziej sklaniam sie ku tezy, ze winny jest chrupek! Caaly czas obwinial johna. Aczkolwiek jego znajoma charionette tez jest podejrzana. Niezdziwilbym sie gdyny ona nim manipulowala! Trzeba ostrzec jak najwieksza liczbe osob przed ta dwojka!

Aperlaxive 04.08.2013 19:36

"O tak. Lubie, wpadnij na stołowkę"

Napisałam i pośpiesznie się tam udałam.

Lubie 04.08.2013 19:39

Gdy zobaczylem wiadomosc od Restless pobieglem na stolowke ile sil w nogach.

Wpadlem na miejsce, stala przy barze. Podbieglem do niej i mocno przytulilem... Nie wiem dlaczego.
-Na szczescie zyjesz- powiedzialem- musimy pogadac. Powaznie.

Mroczny Pan Skromności 04.08.2013 19:40

Teraz nie mam już pojęcia, co robić. Kolejna pomyłka całkowicie mnie pogrążyła. Tylko Nos i Cherrie jeszcze mi wierzą.
"Odchodzę. Nie zbliżajcie się do mnie, bo Wraith nie muszą uderzać bezpośrednio we mnie. Mogą zaatakować tych, którym ufam, a wtedy... Wtedy zginiemy wszyscy. Udawajcie, że też mnie podejrzewacie. Ja zginę, ale wy ocalejecie."
Po skończeniu pisania, odłożyłem długopis na miejsce, a list położyłem na stole, aby Cherrie go znalazła. Ucieknę, jak tchórz. Będą mnie wyśmiewać, a gdy znajdą moje zwłoki, nawet nie uronią łezki... Dałem się im we znaki, to prawda, ale przecież wszystko to robiłem w szlachetnym celu. Pragnąłem zapewnić Atlantydzie bezpieczeństwo. Teraz muszę odejść. Wiem, że i tak mnie dopadną, ale może wówczas oszczędzą moich przyjaciół...

Aperlaxive 04.08.2013 19:41

- Ohh, jak dobrze, że nie zginąłeś. Martwi mnie ta sytuacja... Niesłusznie oskarżałam kubussa... - zamilkłam - Co chciałeś mi powiedziec?

Diana 04.08.2013 19:44

Cały dzień spałam. Wszystko przez to, że przez ostatnie dni myślałam całymi dniami i nocami, kto może być zabójcą. Nie zmrużyłam oka do dziś.
Restless zostawiła mi karteczkę w drzwiach. Napisałam na jej krótkofalówkę wiadomość:
"Witaj! Tak się cieszę, że się odezwałaś! Wybaczam Ci, cieszę się, że odzyskałam twoje zaufanie. Napisz do mnie, Diana"
Później odpisałam też Donowi:
"Co za ulga, żyjesz! Już myślałam, że kubussini cię załatwił! Słyszałeś pewnie, że został załatwiony? To straszne! Wiedziałam, ze jest niewinny...
Wybacz, że piszę dopiero teraz, ale spałam cały dzień, byłam wykończona. Diana"
Właśnie, kubuss nie żyje. Ktoś próbuje zwrócic uwagę na mnie i Dona.

Lubie 04.08.2013 19:45

-Usiacmy- pokazalem na najblizczy stolik- Czy kiedykolwiek pomyslalas, ze to ja jestem winny smierci tych wszystkich osob. Czy chocby przez chwile ?

Aperlaxive 04.08.2013 19:48

- Zastanawiałam się nad każdą z możliwości. Lecz nie, Ty nie byłbyś zdolny... - popatrzyłam mu prosto w oczy - Ufasz mi? - zapytałam po chwili.

Morgana 04.08.2013 19:50

przez reakcje mps, coraz mocniej zaczynam wierzyc tym, co go podejrzewaja. owszem, nie mam na to dowodow, nikt tak naprawde nie ma, ale gina osoby z jego otoczenia, a on caly czas powtarza jak bardzo ufa charionette. moze oni razem sa w mafii? poki co, odpuszczam raczej podejrzewanie diany - jakos nie chce mi sie jednak wierzyc, ze moglaby byc tak zaklamana.
aczkolwiek, kubussiniego tez podejrzewalismy, a okazalo sie ze pudlo.

Lubie 04.08.2013 19:51

-Ufam. - stwierdzilem - Kogo podejrzewasz, ze jest sprawca tych wszystkich smierci?

Malfurion 04.08.2013 19:51

Dona z rozmyslen wytracila wiadomosc od diany - spotkajmy sie na stolowce - odpisal i szybko ryszyl w droge

Aperlaxive 04.08.2013 19:54

- Sama się już w tym pogubiłam. Byłam pewna, że to kubuss. Spudłowałam... - spuściłam wzrok. Trzęsły mi się ręce... - Wydaje mi się, że to nie Diana... - dodałam - Myślę, że to może byc Ladron lub Apocalypsa. A ty? Kogo podejrzewasz?

Diana 04.08.2013 19:54

Przeczytałam wiadomość od Dona. Natychmiast wyszłam na stołówkę, nie ma czasu do stracenia. Gdy doszłam do celu, Don już był na miejscu. Przywitałam się z nim i dosiadłam się do jego stolika.

redmoon 04.08.2013 19:55

Idę korytarzem, czytam wpisy uczestników wyprawy. Może uda mi się coś z tego wywnioskować, zaczynam być nieufny wobec Chrupka i Cherrie....

Cytryśnia 04.08.2013 19:55

wiedziałam, ze to nie kubuss! moimi podejrzanymi są inni, ale nie mam się komu zwierzyc. Moze ktoś się w koncu do mnie dosiądzie? Przesiedziałam na stołówce cały dzień. Nie chcę wracać do domu. Do tego pustego domu....

Lubie 04.08.2013 19:57

-Zauwaz, ze Mroczny Pan za wszelka cene probuje wszystko zwinic na Dona i Diane. Wydaje mi sie, te to on... oni. Juz sam sie pogubilem. Na poczatek trzeba wyeliminowac Chrupka.

Zauwazylem dziewczyne w koncie. Siedziala sama od poczatku.
-Przysiadzmy sie do niej, moze ma cos ciekawego do powiedzenia.

...
-Witaj , jestem Lubie a to Restless- wskazal na swoja ... towarzyszke- A ty ? Mozemy sie przysiasc ?

Aperlaxive 04.08.2013 20:00

- Taak, on zachowuje się podejrzanie. W kółko gada o Donie, Dianie i motyce. A mnie się wydaje, że to żadne z nich. - zamyśliłam się. spojrzałam w kierunko stolika, przy którym siedział Don i Diana. Nie wyglądali jakby robili coś złego. - Trzeba jednak wymyślic na niego sposób i upewnic się....

Usiedliśmy razem z roią. Spojrzałam jej prosto w oczy:

- Ty też wierzysz w winę Chrupka?

Malfurion 04.08.2013 20:01

- slyszalas, john nie zyje! Ktos chce nam zaszkodzic!

Diana 04.08.2013 20:03

- Ktoś chce nam bardzo zaszkodzić. Giną osoby z naszego otoczenia, to nie przypadek! Coraz bardziej sądzę, że to chrupek! Jak myślisz?

Cytryśnia 04.08.2013 20:09

-Jasne siadajcie.

jupi! po dziesięciogodzinnym czekaniu wreszcie ktoś się mną zainteresował!

- Chrupek? Sama nie wiem co o nim sądzić. Qwert mu zaufał. Chciał, abym ja też to zrobiła. Jak widać jemu to dobrze nie wyszło (jeśli to oczywiście Chrupencjusz jest zabójcą). Ja bym go na razie nie podejrzewała. Słuchajcie, postawmy na razie na pewniejszy grunt. To Kenny McKormic jest zabójcą. Jestem tego prawie pewna!

redmoon 04.08.2013 20:11

Chrupencjusz rzeczywiście jest trochę..... dziwny. Czytając wpisy zauważyłem, że próbuje zrzucić winę na Dianę i Dona. A jego sojuszniczka, Cherrie, jakoś dziwnie się nie udziela, albo oboje są w mafii, albo jedno z nich. Choć może udziela mi się paranoja. Nie wiem, mamy bardzo podobne podejrzenia. Udam się do stołówki. Może tam będzie ktoś, kto pomoże.

Malfurion 04.08.2013 20:12

- wiele osob podejrzewa niejakiego chrupka. jego znajoma charionette moze byc jego wspolniczka. ta dwojka moze zabijac!

redmoon 04.08.2013 20:14

Podszedłem do stolika przy którym siedziała niejaka roia i dwójka innych ludzi.
-Mogę się dosiąść ? - spytałem z lekką nieśmiałością

Lubie 04.08.2013 20:14

-Ja bym sie skupil na Chrupencjuszu. Qwerty mu zaufal, umarl. Nie mozemy pozwolic, by to spotkalo ktoregos z nas. Musimy z tym skonczyc. A Kenny, slyszalem o nim wiele razy, nic przyjemnego. Mozemy sie go pozbyc pozniej, ale moja propozycja, to Chrupek. - westchnolem - Zrobmy to dla Qwertego.

-Jasne, siadaj. Zbieramy informacje na temat mafii. Co sadzisz o Chrupku ? Czy moze do nich nalezec ?

Aperlaxive 04.08.2013 20:15

- Kenny chce zwalic wszystko na Ciebie... - spojrzałam w stronę Lubiego.
Musze się także przyzanc, że przez jakiś czas podejrzewałam Ciebie Roiu -spuściłam wzrok - Przepraszam... Nie wierzę abyś zabiła Qwerty'ego.

Na moment zamilkłam

- Mamy kilka podejrzeń, lecz żadnych konkretów. Macie jakiś pomysł, jak się przekonac o winie któregokolwiek z nich?

Cytryśnia 04.08.2013 20:16

"Zrobmy to dla Qwertego."

po tych słowach poczułam, ze muszę to zrobić. Co jednak, jeśli chrup też będzie niecelnych trafem? Z ciężkim sumieniem odparłam: no dobrze...

- Mnie? Wiesz Restles.. jeszcze wczoraj podejrzewałam ciebie

Diana 04.08.2013 20:16

- Też się ich obawiam. Zwłaszcza chrupka. Na początku nie zwracałam na niego uwagi... Aha, trzeba też obserwować Kenny'ego! - powiedziałam.

Mroczny Pan Skromności 04.08.2013 20:16

Dotarłem w to zimne, odosobnione miejsce, gdzie oczekiwać będę na śmierć. A ta jest coraz bliżej. Już czuję jej oddech na sobie. Spójrzmy na to z lepszej strony. Nie będę musiał płacić alimentów po powrocie na Ziemię. Niedoszły teść nie zniszczy mi kariery, a rodzina zapamięta mnie jako młodego i przystojnego. Szczerze mówiąc, wcale nie jest mi lepiej, gdy tak myślę.
Proszę tylko o jedno, Boże. Niech odczytają tę cholerną wiadomość i chronią siebie. Niech nie dopuszczą, aby Wraith wymordowali całą załogę. Niech moja ofiara nie okaże się bezowocna.

redmoon 04.08.2013 20:19

Trójka najwyraźniej nie usłyszała mnie. Z rozmowy usłyszałem, że oprócz roi jest tu również Restles
- Czy mogę się dosiąść ? - zapytałem GŁOŚNO I WYRAŹNIE

Lubie 04.08.2013 20:21

- Kazda smierc prowadzi do Chrukpa.- wylicza - Pierwsza byla Ruda, zignorowala ich ostrzerzenie, po czym umarla. Tak samo jak anazali, przed smiercia byla z Makrylem, Chrupek mogl ja zabic, by zwalic mine na Makrylla. Makryll sprzeciwial sie Chrupkowi i byl przeciwko im, umarl. Kubbus tak samo. [ciach] ... Qwerty tez nie do konca im wierzyl, umarl... Chrupek, Chrupek, Chrupek. Nie sadzicie, ze to podejrzane ? Czas z nim skonczyc.

@poprawilem , chrupku. Sorki, ale wydawalo mi sie, ze to byles ty.. :c

Aperlaxive 04.08.2013 20:22

Spojrzałam ze zdziwiwniem na Nostradamusa.
- Proszę - odrzekłam cicho... - przepraszam nie zauważyłam Ciebie. Lubie masz rację. KAżda śmierc pochodzi od niego. Zaczynam się martwic, kto będzie następny...

Mroczny Pan Skromności 04.08.2013 20:23

Sorry, miałem się nie wtrącać jeszcze, ale do Lubiego - nie podejrzewałem Meony ani przez chwilę ;) Tzn. moja postać :D

Cytryśnia 04.08.2013 20:23

- A ta jego znajoma? Charionette? Jak myslicie? To tylko jego pinoek, czy moze ona tez....

Malfurion 04.08.2013 20:24

- tak kennego podejrzewalem po zabojstwie rudej. moze siedzi cicho i zabija z ukrycia?

Lubie 04.08.2013 20:25

-Charionette, nie przyjzalem sie jej dokladnie. Ale moze ze soba wspolpracuja. Musimy znalezc tez innych. Jeszcze jakies podejrzenia ?

Aperlaxive 04.08.2013 20:26

- Charionette? Wydaje mi się, że ona jest czysta. On nie zamordował jej bo, wie że jest jedną z niewielu osób, które mu ufają. MPS jest sprytny. Jeżeli naprawdę jest Wright - będzie chciał ciągnąc tę maskaradę jak najdłużej...
JA myślę, że jego sprzymierzeńcami mogą by Ladrón i Apocalypsa. Niby takie ciche, lecz jak wiadomo spokojna woda brzegi rwie...

Diana 04.08.2013 20:27

- Właśnie. Tylko kilka razy go widziałam. W moim rankingu podejrzanych jest zaraz po chrupku. Nie mozemy też zapominać o Charionette, znajomej chrupencjusza. Może razem są w mafii?

Morgana 04.08.2013 20:28

z charionette nie wiem co myslec... ale raczej jej nie podejrzewam. na razie sie skupiam na tym chrupku, no i kennym. ten drugi sie nie odzywa. dona tez w dalszym ciagu podejrzewam, choc moze blednie...

redmoon 04.08.2013 20:29

(Dosiada się)
- Cześć, jestem Nostradamus, ale wszyscy mówią mi Nos. A wy to roia, Restless i Lubie ?

Cytryśnia 04.08.2013 20:29

Ladrón nie zachowuje się jak na mafię. Chociaż kto wie... Ale nie sądzę. Apocalypsa.... Również mozliwe, ale i tak na mojej liście podejrzanych numerem jeden jest Kenny. ZObaczcie. W ogóle się nie odzywa, a głosuje!

- Eee... A ty niby skąd nas znasz??

dziwny facet, zna nasze imiona...

Lubie 04.08.2013 20:30

-Na razie musimy przekonac wiekszosc osob, ze Chrupek jest winny. Wydaje mi sie, ze to nie bedzie problem.

Aperlaxive 04.08.2013 20:30

- Tak, tak jestem Restless. Kenny? Też tak podejrzewam, jest jednak jedno ale. Dlaczego zabił Rudą?

redmoon 04.08.2013 20:32

- Jeśli chodzi o moje podejrzenia to na pierwszym miejscu mam Chrupka i Cherrrie. Jednak Apocalypsa i Ladrón też mogą nie być bez winy

Cytryśnia 04.08.2013 20:32

- Dlaczego? Może żebysmy nie mysleli, ze to on. Poza tym członków mafii jest 5. No i ostatnio coś się chyba pokłócili

Morgana 04.08.2013 20:33

wlasnie tez przy kennym nie zgadzlo by mi sie to ,ze tak latwo zabilby ruda...

redmoon 04.08.2013 20:33

- Czemu tak uważaz ?

Cytryśnia 04.08.2013 20:34

Mówię wam. Zrobił to żeby zdjąć z siebie podejrzenia, albo inni go przegłosowali.

Lubie 04.08.2013 20:34

-Musimy poinformowac o naszych zamiarach reszte. Dona i Diane w pierwszej kolejnosci.

-Tak, sadze to samo co Roia. I na dodatek nie chcial przeprowadzic sekcji zwlok rudej. A dlaczego ? Bo wiedzial, co sie z nia stalo.

redmoon 04.08.2013 20:35

- Acha, a ja pogłówkuję nad chrupem i Cherrie.

Cytryśnia 04.08.2013 20:36

Don i Diana... A oni nie są w kręgu podejrzanych?

//
Cytat:

Napisał nos
Acha

Agatka! :D///

Diana 04.08.2013 20:37

Zrobiło się późno. Pożegnałam się z Donem i poszłam do domu, o tej porze lepiej nie przesiadywać na zewnątrz.
Jak ktoś będzie coś chciał to napisze.

Aperlaxive 04.08.2013 20:37

-Trzeba jak najszybciej im powiedziec. Jeśli to naprawdę oni musimy działac szybko. - powiedziałam i zaczęłam porądkowac sobie to w myślach. Czyli byłoby tak: Chrupek, Kenny, Ladrón, Apocalypsa... i kto? Charionette? Jakoś ciężko mi byłoby w to uwierzyc. Dona i Diany także nie podejrzewałam.

Lubie 04.08.2013 20:38

- Moim zdaniem sa, ale warto im powiedziec o naszych planach. Czym wiecej osob przeciwko Chrupku, tym lepiej. Bedziemy mieli przynajmniej pewnosc, ze zostanie wyeliminowany.

-Ma ktosnumer do Diany ? Trzeba ich poinformowac natychmiast. Ja moge napisac do Dona- po czym wyciagnalem komuniktor i napisalem

"Wraz z paroma osobami podejrzewamy Chrupka. Mozemy liczyc na twoja pomoc ? Razem uda nam sie do wyeliminowac"

Mroczny Pan Skromności 04.08.2013 20:44

Gdy tak czekałem, aż Wraith przyjdą się mną pożywić, nagle wszystko stało się dla mnie jasne.
Wziąłem ze sobą notes i pióro, jakbym przeczuwał, że będzie mi to potrzebne. Kiedy znajdą moje ciało, może odnajdą również tę wiadomość.
"Lubie, Don, Diana - 85%
Motyka - 60%
Ladrón, Luflee - 55%
Niewinni: roia, Morgana, Nostradamus, Charionette"
Wiedziałem, że moje ciało będzie rozszarpane, gdy je odnajdą, dlatego kratkę przywiesiłem na drzewie, a w kieszeni zostawiłem drugą. Ktoś musi to znaleźć.

Cytryśnia 04.08.2013 20:47

Res, ty chyba kontaktujesz się z Dianą, napisz do niej! I do Fallen.

@down: ale po co tyś to napisał : |

redmoon 04.08.2013 20:48

@up - poprawiam
Jako, że w tej sytuacji nie mogłem się przydać, napisałem kilka wiadomości...

Do Chrupencjusza :
"Znam całą prawdę. Odchodzę, by nie zostać sprzątniętym.

Nos"

Do Cherrie :
"Zam całą prawdę. Nie wiem tylo, czy jesteś jego pionkiem, czy sojuszniczką.

Nos"

Wysłałem obydwie wiadomości czując, że to działanie zmniejszyło me szanse na przeżycie

Aperlaxive 04.08.2013 20:50

Taak, wyślę im po mailu.

Z torby wyciągnęłam nietykanego od dawna tableta i zaczęłam pisac:

"Witaj! Razem z kilkoma innymi osobami podejrzewamy chrupka. Możemy liczyc na Twoją pomoc? ~Anne"

Lubie 04.08.2013 20:53

Chwycilem Restless za dlon i powiedzialem
- Wrazie, gdybysmy widzieli sie ostatni raz, nie pozwol, by Chrupek przezyl - wydusilem.

Aperlaxive 04.08.2013 20:56

- Dobrze. Zrobię wszystko by on zniknął. - popatrzyłam mu prosto w oczy - Obiecaj mi, że jeśli umrę, zrobisz to samo...

Lubie 04.08.2013 20:57

- Dla ciebie wszystko. - powiedzialem

Malfurion 04.08.2013 20:58

Don przedyskutowal rewelacje z diana po czym pozegnali sie. w drodze powrotnej, don otrzymal wiadomosc od lubie.

- tez go podejrzewam! mozesz na mnie liczyc

Cytryśnia 04.08.2013 20:58

patrzyłam na lubiego i restless z boku. Czułam się dziwnie. Znów ten cios w serce, że nie zdążyłam wtedy porozmawiać z Qwertem.

redmoon 04.08.2013 20:59

- Muszę lecieć, kochasie (o Lubie i Restless). Jak tylko odpiszą dajcie mi znać.

Aperlaxive 04.08.2013 21:00

- Dziękuję... - wyszeptałam.

~*~

Szłam ciemną alejką modląc się bym jak najszybciej dotarła do domu. Oby dzisiejszej nocy nikt nie zginął...

Mroczny Pan Skromności 04.08.2013 21:00

Cholera jasna! Nos dał im się omamić! Oby w porę się opamięta, bowiem ja wciąż wierzę w jego niewinność. Wiem, że kiedyś będzie żałował wysłania tej wiadomości. Tknięty dziwnym uczuciem, wyciągnąłem obie kartki i na dole dopisałem: "Wiem, że Tobą manipulowali. Przeprosimy przyjęte." Pisząc ostatnie zdanie uśmiechnąłem się pod nosem, gdyż wyobraziłem sobie jak odczytuje tę wiadomość. Musi to zrobić, inaczej cały mój wysiłek pójdzie na marne.
Oby nie zwrócili się przeciwko Charionette. Boję się, że będę ją mieć na sumieniu. A to jest już poważnie nagryzione prze biednego Maqrylla i kubussa, który, choć nawet go nie znałem, zginął poniekąd przeze mnie i moje błędy.

Libby 04.08.2013 21:01

Po wieści o męczeńskiej śmierci kubussa mieszkańcy Atlantydy postanowili go pomścić. Tym razem wyruszyli skoczkiem na planetę, którą zamieszkiwali Genii. Nie mogli się jednak spodziewać, że po drodze będzie na nich czekał statek-rój (duży statek Wraith). Zdążyli przejść na tryb niewidoczny, ale jeszcze nie byli mistrzami w pilotowaniu maszyny. Ze statku – roju wyleciały darty. Wszystkie statki zaczęły strzelać na oślep. Skoczek oberwał. Jego pasażerowie nie mieli szans. Na pokładzie znajdowali się: Muffshelbyna, Don, Cynthia, Marzeniao oraz MarciuMEGA.

Dziś z rąk mafii ginie Don. Uśmierciłam także nieaktywnych przy okazji.

Pozostali przy życiu ( w tym nadal 5 wyznawców Wraith):

1. Morgana -
2. Ladron -
3. Roia -
4. Mroczny Pan Skromności -
5. Nostradamus -
6. Charionette -
7. Fallen -
8. Kenny McKormick -
9. kędziorek -
10. motyka -
11. Apocalypsa -
12. Diana -
13. Luflee –
14. Lubie -
15. Restless -
16. Everlasting. -

Lubie 04.08.2013 21:01

-Don juz odpisal, jest z nami. - po uslyszeniu komunikatu zamarlem, po czym odpowiedzialem - a raczej byl - lza zakrecila mu sie w oku. Przeciez sekunde temu napisal mi wiadomosc.
"tez go podejrzewam! mozesz na mnie liczyc", to byly jego ostatnie slowa.

-Jutro ujzymy Chrupka, a raczej jego cialo. Obiecuje wam to...

Cytryśnia 04.08.2013 21:01

postanowiłam wreszcie pójśc do domu. Może poszukam czegoś w rzeczah Qwerta? Nie! Nie możesz tego zrobić! Nie będę nic ruszała. Noc była ciemna. Bałam się. Obym szczęśliwie dotarła

oj.... Coś mało się nas zrobiło : |

Laselight 04.08.2013 21:04

czyżby MPS należał do mafii? zachowuje się strasznie podejrzanie.

redmoon 04.08.2013 21:04

Tu Nos. Własnie sie dowiedzialem, ze Don nie zyje !!! Odpisz.

Cytryśnia 04.08.2013 21:06

!!!

Ej! Słuchajcie! Libby uśmierciła nieaktywnych, a powiedzcie mi, kiedy ostatnio widzieliście, aby luflee, albo Kenny się odezwali?!

Mroczny Pan Skromności 04.08.2013 21:07

Ktoś przez pomyłkę wysłał mi wiadomość: "Don nie żyje". Wiadomość tę przyjąłem raczej ze spokojem. Ale... Chwileczkę. Ani słowa o tym, czy był wyznawcą Wraith! Czyżbym... Nie, to niemożliwe! Tracę zmysły... Oczekuję śmierci. To będzie dla mnie wybawienie. Nie potrafię już żyć z piętnem mordercy. Nie jestem jednym z nich, jednak czuję się współwinny. Trzy razy popełniłem błąd, zasłużyłem na karę.
Skreśliłem Dona z kartki. Modlę się już tylko o to, aby zrobili to w miarę szybko i bezboleśnie. I niech ta moja ofiara nie pójdzie na marne...

redmoon 04.08.2013 21:07

@roia - yyyy...... no......... nigdy ?
Idę spać. Dostałem wiadomość od Chrupa. Pisze w niej, że dałem się zmanipulować i, że jakby co, to przeprosiny przyjęte. Przemyślę znajomość z roią, Lubie i Retless. Może Chrupek ma rację. Nie wiem.....

Lubie 04.08.2013 21:08

"Chrupek jutro bedzie martwy, zrobimy to dla Dona"
Odpisalem Nostradamusowi po czym wstalem i ruszylem do domu bez slowa opuszczajac stolowke. W drodze do domu resztkami sil napisalem do Restless i Roi
"Chocbym mial zginac, pomszcze Dona i wybije wszystkich mafiozow. Zrobimy to razem."

@cytrynowa, ale oni glosuja, przynajmniej to. a tamci nic, nawet wiadomosci nie napisza do Libbi

Cytryśnia 04.08.2013 21:08

No właśnie! Libb mogła ich nie skreślać, bo są z Wraith.

Morgana 04.08.2013 21:08

po katastrofie skoczka nasze szeregi sie nieco przerzedzily...jednak podejrzane moze byc rzeczywiscie tez to, ze nie odzywajacy sie kenny, ladron i kedziorek dalej zostali.

Aperlaxive 04.08.2013 21:10

Kąpałam się. O tak, ciepła woda skutecznie pochłonęła moje smutki.
Nagle usłyszałam coś w mojej krótkofalóce. Komunikat:
Pięciu mieszkańców nie żyje. Zginęło kilkoro tych, którzy nie byli aktywni, a także... Oh! Don.
Zamknęłam oczy. Cała sie trzęsłam. Oto niepodważalny dowód na jego niewinnośc...
A Diana? Wątpie by to ona go zabiła....

Tylko... Dlaczego właśnie on?
Miał nam przecież pomóc!

Laselight 04.08.2013 21:11

Roia, oni głosowali i chyba to Libby brała pod uwagę.

Co dziwne, tylko jedna nieaktywna osoba była z mafii. trzeba szukać głębiej. tak mi się zaczyna zdawać, że to MPS

Cytryśnia 04.08.2013 21:12

Moze i macie rację.... Ale im też warto się przyjrzeć...

***Poszłam do domu***

Lubie 04.08.2013 21:13

Glos roi brzmial mi w uszach "ale im tez warto sie przyjrzec"
Moze miala racje ?

Mroczny Pan Skromności 04.08.2013 21:15

Giną ci, których podejrzewałem. Dlaczego, do jasnej cholery, oni nie potrafią tego zrozumieć? Podejrzewałem innych jawnie, a Wraith to wykorzystali! Wiedzą, że w ten sposób wszelkie oskarżenia skierują na mnie! Już wiem, co czuł Maqryll, kiedy nikt mu nie wierzył.
Dostałem kolejną wiadomość. Czemu ktoś cały czas myli osoby i wysyła mi te informacje?
"Chrupek umrze jutro", czytałem i zacząłem zanosić się śmiechem. Lubie, jesteś aż tak głupi? Kiedy zginę i inni dowiedzą się, że nie byłem winny, znajdziesz się w dokładnie takiej samej sytuacji! Skoro pragniesz tak skończyć - droga wolna. Już nie wierzę, że jesteś Wraith. Oni nie są takimi głupcami...

Aperlaxive 04.08.2013 21:17

Dostałam Sms od Lubie. Taak, zabijemy ich!
Wtedy jednak coś do mnie dotarło. Don zginął najprawdopodobniej przez swoje podejrzenia. To my możemy byc następni... Lecz, warto zginąc by rozwiązac tą zagadkę...

redmoon 04.08.2013 21:22

Korzystając z niechęci do zaśnięvia tego wieczoru postanowiłem odpisać Chrpencjuszowi.

"To byłs moja decyzja. Nawet jeśli nie jeteś w mafii, to jesteś trochę.... dziwny i......... podejrzany. Nie chcę się z tobą zadawać, obyś nie pociągnął za sobą Cherrie.

Nos"

Mroczny Pan Skromności 04.08.2013 21:32

Odpisałem, choć początkowo nie zamierzałem z nikim się kontaktować.
"Rozumiem Cię. Nie powinieneś ufać nikomu. Lubie zachowuje się dokładnie jak ja i tak samo skończy. Pod warunkiem, że nie należy do wrogów, w co wątpię. Wydaje mi się za mało sprytny. Obawiam się, że swoją porywczość przypłaci życiem. Nie idź w jego ślady i ostrożnie podchodź do wszystkich nowin. Żegnaj."

Lubie 04.08.2013 22:03

Lezac na starym materacu dreczyla mnie tylko jedna mysl. Czy Charionette jest jedna z nich. Czy byla tylko bezbronna zaslona dla Chrupencjusza. Trzeba bedzie z nia porozmawiac...
Choc pewnie nie bedzie chiala, gdyz planujemy smierc bliskiej jej osoby...

Charionette 04.08.2013 22:06

"Niech to" - pomyślała Cherrie - "przespałam wszystko co najważniejsze."
Charionette popołudniu znalazła sobie bezpieczny kąt i zasnęła na kilka godzin. Od trzech dni nie spała dobrze, budził ją najcichszy szmer, głośniejszy oddech chrupka. Trwała w tym tak długo, aż organizm wymógł na niej sen. Nie liczyło się miejsce, choć rozum podpowiedział jej, że jest bezpiecznie.
Po powrocie do świata nieśpiących odczytała wiadomość od Nostradamusa. Przeraziła się, że pół miasta podejrzewa kogoś, z kim dzieli pokój. Niestety, przedstawione argumenty były dosyć sensowne, na tyle, że Cherrie w jednej chwili zwątpiła w swoje zaufanie do chrupka. Jednak nie dopuszczała do siebie tej myśli, że Chrupek mógłby być w Wraith. Postanowiła dowiedzieć się wszystkiego i jeśli trzeba wybielić imię Chrupka.
Napisała wiadomość do Nostradamusa:
"Hej. Możemy spotkać się w jakimś bezpiecznym miejscu? Chcę pogadać, zależy mi na prawdzie. Jeśli to możliwe, zbierz zaufane osoby"

Morgana 04.08.2013 22:20

podczas gdy kazdy pisal do siebie wiadomosci i rozmawial dowiadujac sie nowych szczegolow, ja dzialalam sama, spacerujac po calej atlantydzie i nasluchujac nowych plotek. moze to bylo lepsze dla mnie? moze gdy zastanawiam sie sama, nikomu nie zaufam, nikt nie bedzie mogl mnie oszukac... zawsze bylam typem samotniczki, ktora woli tylko obserwowac innych. calymi dniami skupialam sie na swoich sprawach, szukajac poszlak dotyczacych zabojcow, ale takze i siebie samej. jednak to co na ziemii nigdy mi nie przeszkadzalo, tutaj stalo sie jakies... inne. dziwne. zawsze gdy probowalam zaczac z kims rozmowe, ten ktos uciekal. tak jakby sie mnie bal, albo bardzo nie polubil, juz od samego poczatku...
patrzylam w gwiazdy, siedzac na srebrzystej barierce na tarasie. po chwili zamknelam oczy.
cholera, dziewczyno, wez sie w garsc. doskonale wiedzialas jak bedzie i po co tu jestes.
moze to sa juz moje ostatnie dni, lub nawet dzien. ale chcialabym jeszcze zrobic cos pozytecznego...
-a najlepiej to isc spac, bo zaczynam pieprzyc jakies glupoty. - powiedzialam do siebie w myslach. nie mialam jednak najmniejszej ochoty wstawac i wracac do kwatery. postanowilam jeszcze chwile zostac, a pozniej sobie stad isc.

Fallen 04.08.2013 22:31

Przeczytałam maila, którego dostałam od Anne.
"Już myślałam, że jestem sama! Wydawał się podejrzany. Oczywiście, że możecie liczyć na moją pomoc."

Charionette 04.08.2013 22:40

Cherrie napisała jeszcze jedną wiadomość, tym razem do Roi:
"Widziałam, że też podejrzewasz Kenny'ego. Spotkajmy się i porozmawiajmy."

Kędziorek 05.08.2013 02:20

Weszłam do swojego pokoju i z całej siły kopnęłam stolik, przewracając go. Nie było mnie tylko kilka dni, KILKA DNI!, a nie tylko sprawa Dżołany się nie wyjaśniła, ale jeszcze doszły kolejne ofiary. Kubussini, cheeba, anizali i wielu innych. I na dodatek straciliśmy skoczka. Może i jestem psychiczna, ale ta strata zabolała mnie równie mocno, co śmierć towarzyszy. Co z tego, że ich nie znałam? Co z tego, że nie zamieniliśmy nawet jednego słowa? Wszystkich nas połączyła ta wyprawa. Byliśmy uwięzieni na Atlantydzie bez możliwości powrotu do domu, a jednak, sądząc po ostatnich wydarzeniach, nie wszyscy odczuwali tę samą więź, co ja. Najbardziej jednak zdziwiło mnie to, że Wraith zabili Meonę, może ich zdradziła i dlatego postanowili się jej pozbyć? Tyle pytań i tak mało odpowiedzi. Klapnęłam na łóżko i schowałam twarz w dłoniach. Przypomniała mi się moja dzisiejsza rozmowa z przełożonym. Nieźle mu zmyłam głowę, za to, że nic mi nie mówił o tym, co się tu dzieje. Zgadzam się, że szukanie sojuszników na obcych planetach jest ważne, w końcu dlatego przeszłam przez wrota, ale, do diaska! jak mogli ukrywać przede mną tę całą rzeź?! Nieźle zmyłam za to głowę podpułkownikowi, który obiecał mi, że za kolejną taką awanturę pożegnam się z moim stopniem majora.
- Wielkie dzięki, staruszku - pomyślałam sarkastycznie.
Wstałam gwałtownie i poszłam do kwatery głównej, gdzie poprosiłam o papiery wszystkich członków załogi, również tych martwych. Wiedziałam doskonale, że jeśli chodzi o pożywienie, to Wraith gustują przede wszystkim w silnych, zdrowych ciałach, mogących zapewnić im sporą dawkę energii, jednak zauważyłam, że oprócz takich, ginęli również ludzie pozornie nieszkodliwi. Czekając na akta, podpytałam również pracowników archiwum o plotki, krążące po mieście od jakiegoś czasu. Dowiedziałam się, że w stołówce stworzyli sobie kółko wzajemnej adoracji i wymieniają się podejrzeniami. Cóż, mam nadzieję, że coś wymyślą, w końcu jest ich tam kilkoro i każdy z nich mógł zauważyć coś nowego. Wzięłam teczki i ruszyłam do pustej sali, przypominającą konferencyjną, by przejrzeć wszystkie dokumenty na spokojnie. Po drodze skrzętnie unikałam mojego szefa. Nie miałam ochoty na kolejne słowne starcie, szczególne, że jego argumenty są poparte jedną gwiazdką więcej niż w moim przypadku. Usiadłam na krześle i zaczęłam czytać. Większość ludzi nie miała ze sobą nic wspólnego, lecz byłam uparta. Czułam, że to właśnie tu będę spędzać od teraz najwięcej czasu i mam nadzieję, że uda mi się coś znaleźć zanim zginą kolejne osoby. Wtedy przypomniał mi się dr McKormick oraz to, jak odmówił zrobienia sekcji zwłok Dżołanie. Wyciągnęłam szybko jego akta i wzięłam się za czytanie. Z tego, co zdołałam się dowiedzieć przed moim wypadem przez wrota, to od jakiegoś czasu nie byli w aż tak zażyłych relacjach. Poza tym, nie zależało mu na odkryciu odpowiedzialnego za śmierć jego rzekomej ukochanej? Dodatkowo, doszły mnie słuchy, że od kilku dni nie był widziany. Uśmiechnęłam się lekko. To mogło być to. Natychmiast wróciłam do papierów, ale już z większą werwą. Miałam już przynajmniej jakiś punkt zaczepienia.

redmoon 05.08.2013 08:37

Obudziłem się. Właśnie odebrałem wiadomość od Cherrie. Chciałaby się ze mną spotkać. Prosi, żebym zabrał zaufane osoby. Odpiszę jej.

"Przyjdź dziś po apelu do stołówki. Tam się spotkamy.
Nos"

Wyślę też wiadomość do Roi.

"Cherrie chce się ze mną spotkać. Prosi, żebyś też przyszła. Odpisz i poinformuj Lubie i Restless, też mają przyjść. Badźcie na stołówce zaraz po apelu.
Nos"

Charionette 05.08.2013 09:06

Cherrie odczytała wiadomość od Nosa.
"Będę na pewno" odpisała.

Cytryśnia 05.08.2013 09:21

obudziłam się dosyć wcześnie [jak na mnie]. Przeczytałam wiadomość od nosa.
"No dobrze, przyjdę". zaraz po napisaniu tej wiadomości napisałam do Lubiego i Restless, żeby też przyszli, tak jak chciał nos. A może z Charionette warto spotkać się wcześniej? W końcu apel jest za 10 godzin!
"Jeśli chcesz spotkac się wcześniej, przyjdź na stołówkę."
Jesli nie przyjdizze, to trudno. teraz ciągle siedzę na stołówce. Nie chcę siedzieć w tym mieszkaniu! Stwierdziłam, że lepiej będzie, jesli najpierw poznam Charionette, porozmawiamy, przecież chciała się spotkać.

redmoon 05.08.2013 09:29

Cherrie będzie napewno. Ciekawe czy roia, Lubie i Restless będą chcieli przyjść. Ciekawe czemu Cherrie chce się spotkać. Może chce mnie znów przeciągnąć na swoją stronę, ale nie dam się. Uświadomię jej dziwne zachowanie Chrupencjusza i pewnie sama będzie chciała do nas dołączyć. Muszę iść już do labolatorium. Czeka na mnie trup Wraith, muszę go przebadać. Może nie wyssie ze mnie życia......

Diana 05.08.2013 10:03

Wczoraj dowiedziałam się o śmierci Dona. Nikt mi już nie pozostał, tylko z nim mogłam normalnie rozmawiać. Boję się, że będę następna.
Restless chce się ze mną spotkać. Zaproponowałam stołówkę teraz. Wyszłam więc z domu i czekałam.

Morgana 05.08.2013 10:13

szczerze powiedziawszy, mam coraz wieksze watpliwosci co do tego, czy to rzeczywiscie mps jest tu winnym. owszem, zachowywal sie dziwnie, ale jakos intuicyjnie nie jestem przekonana. zobaczymy.
ostatnio chodza mi po glowie luflee i ladron, ewentualnie jeszcze kedziorek, choc bardziej te 2 pierwsze. nie chodzi tu nawet tylko o to ze sie nie odzywaja, tylko o caloksztalt, o ile w tym wypadku mozna mowic o czyms takim.

Charionette 05.08.2013 10:20

Szybkim krokiem wyszła z domu. Minęła po drodze Chrupka. Rzuciła mu zdawkowe "cześć" i ruszyła dalej. W ekspresowym tempie dotarła do stołówki. Przy jednym ze stolików zauważyła Dianę. Wyraźnie na kogoś czekała. Przy stoliku, w kącie pomieszczenia, czekała Roia. Cherrie podeszła do niej.
- Dziękuję, że chciałaś się ze mną spotkać. - powiedziała lekko zdenerwowana Cherrie.
- Wszystkim nam zależy na prawdzie. Siadaj, wymieńmy się podejrzeniami. - odpowiedziała Roia, uśmiechając się.
- Dla mnie wciąż podejrzany jest Kenny. Dziwi mnie jego zniknięcie zaraz po zabójstwie Rudej. Może ona naprawdę była bliska odkrycia prawdy i musiał ją zabić. To nauczyło go, żeby nie kontaktować się z nikim. A co ty o tym sądzisz?

Aperlaxive 05.08.2013 10:44

Czekałam na Dianę na stołówce. Naprawdę liczylam, że przyjdzie.

Cytryśnia 05.08.2013 11:09

- Dla mnie również Kenny to pierwszy podejrzany. W sumie to nie wieżę w winę Chrupencjusza, inni sądzą, że ot on, ale ja wolałabym postawić najpierw na Kennego. Zostałam jednak przegłosowana. Cóż... Albo Chrupek rzeczywiście jest bardzo dobrym aktorem, albo jest niewinny.

Charionette 05.08.2013 11:42

- Sama juz nie wiem co myśleć o Chrupku. Z jednej strony mieszkam z nim, jest wszystko ok, z drugiej jednak strony...skad ta nagonka? Wieczorem mam spotkać sie z Nostradamusem, mam nadzieje, ze mi wszystko wytlumaczy. Jedyne na czym mi zalezy to prawda. Mimo wszystko wciaz obstawiam Kenny' ego i to na niego zaglosuje na apelu, pomoz mi udowodnic, ze to on jest winny.

Cytryśnia 05.08.2013 11:47

- Wczoraj wieczorem rozmawiałam z Lubie, Restless i Nostradamusem, chciałam ich przekonać, aby dizś głosować na Kennego, ale oni chcą zlikwidowac Chrupka, ja jednak nie jestem przekonana! Co jeśli znów stracimy swojego? Wraith będą dalej mordować? Obiecałam im, że zagłosuję na Chrupencjusza, ale... Może jednak nie? Z drugiej jednak strony my dwie to za mało.

Lubie 05.08.2013 12:55

Dostałem woadomość od roi
"oczywiście, zaraz tam będę"
Ruszyłem wolnym krokiem w strone stołówki.

@down: ale roia mi napisala, ze chce sie apotkac, nie bylo nic o wieczorze. :3

redmoon 05.08.2013 12:58

@Lubie - mieliśmy się spotkać po apelu
EDIT : aha, no to, że niby spotkanie je po apelu, bo właściwie to Cherrie chce się spotkać ze mną, ale prosiła, żebym zabrał ze sobą zaufane osoby

Diana 05.08.2013 13:28

Chyba minęłam się z Restless... Czekałam na nią naprawdę dlugo na tej stołówce, ale się nie pojawiła, więc wyszłam. Teraz już jej nie ma. Pójdę pochodzić po mieście, może znajdę coś ciekawego.

Mroczny Pan Skromności 05.08.2013 13:33

Poza grą: Nyśka, ja już z Tobą nie mieszkam :P
nie chce mi się szukać postu, ale zostawiłem wiadomość, że odchodzę ;)

Lubie 05.08.2013 13:41

Gdy bylem niedaleko stolowki zadzwonil moj telefon. Znow bylem potrzebny.

"Roiu , nie moge teraz przyjsc, przepraszam. Bede kolo 18." wyslalem iwrocilem sie do domu

Diana 05.08.2013 14:10

Chodzę już dlugo, ale nikogo nie spotkałam. Gdzie oni się podziali?
Pospaceruję jeszcze trochę. Pojdę pod Centrum Dowodzenia, Donowi już raz udało się tam znaleźć jakieś karteczki...

Rainbow 05.08.2013 14:31

tak sobie myślę, ze w sumie... MPS nie moze być w mafii, za bardzo by się wybijał tym usprawiedliwianiem sie, ze jest niewinny. to chyba bardziej jest ktoś, kto ze wszystkimi rozmawia i próbuje się wtopić w tłum.

Charionette 05.08.2013 15:56

- Ja zostaję przy swoim, dla mnie to Kenny jest z Wraith. Co do Chrupka...póki co nie mam zdania na ten temat, moja lampka ostrzegawcza się włączyła. Czekam na wieczorne spotkanie

Mroczny Pan Skromności 05.08.2013 16:07

Czekam i czekam... Ale nikt po mnie nie przychodzi. Zapewne czekają do wieczora, albo nie mogą mnie znaleźć. Tak, jasne. Przecież to Wraith, oni znajdą każdego.
Przez noc myślałem o wszystkich moich wcześniejszy podejrzanych. Rozszarpałem obie kartki, które napisałem i zabrałem się za tworzenie nowej listy w nadziei, że to Nos ją odnajdzie.
Co do Lubiego... Miałem czas na przemyślenia. Podejrzane jest nie to, że spiskuje przeciwko mnie, lecz to, w jaki sposób to robi. Nigdy nie mówi do swoich "chrupek to Wraith", albo "to morderca". Mówi raczej: "musimy go zabić", "należy go wyeliminować", "trzeba wspólnie zlikwidować chrupka". Swoje przemyślenia zapisałem na nowej kartce, a pod nimi umieściłem nową listę.
"Lubie - 95%
Kenny, Diana - 85%
Motyka, Ladrón - 60%
Luflee, Restless - 50%
Niewinni: roia, Morgana, Nostradamus, Charionette"
Ponownie zrobiłem dwie kopie i umieściłem je w pobliżu, aby zostały odnalezione podczas przeszukiwania okolicy.

redmoon 05.08.2013 17:23

Siedziałem na tarasie widokowym i myślałem. Nagle wiatr przywiał pod moje nogi kartkę. Były na niej czyjeś przemyślenia i przewidywania, kto zginie następny. Najprawdopodobniej napisał ją Chrupek. I wtedy zauważyłem, że wszyscy, których Chrupencjusz podejrzewał i którzy jak dotąd zginęli, byli niewinni. To wskazywało na to, że jest w mafii - jako swych "podejrzanych" wybrał osoby niewinne, by nie podpaść innym mafiosom.....

Kenny McCormick 05.08.2013 17:33

ładnie to tak oskarżać? czekajcie grzecznie a wasze oskarżenia zostaną "wynagrodzone".

Diana 05.08.2013 18:04

Na Atlantydzie zrobiło się pusto jak nigdy. Z resztą tyle osób zmarło. Reszta pewnie ukrywa się w domu.
Nie spotkałam naprawdę nikogo! Z nudów obeszłam prawie całą Atlantydę. Wszędzie pustka.
Mijałam laboratorium, ale bałam się tam wchodzić. Gdybym z kimś była to pewnie bym weszła. Sama nawet nie próbowałam.

Morgana 05.08.2013 18:13

w grze pozostalo 16 osob teraz... niemalze pewne jak dla mnie jest to, ze mafiosem jest ktos z aktywnie wypowiadajacych sie userow, a nie tylko tych co siedza cicho, choc na nich tez kieruje swoje podejrzenia. tak jak mowilam, mps to nie wiem czy to jest rzeczywiscie dobry trop... ale to tez nigdy nie wiadomo, moze byc. aczkolwiek teraz sie juz kazdemu trzeba przygladac.

Diana 05.08.2013 18:17

Ja podejrzewam MPS, Luflee, Kenny'ego i Ladron.
Ale tak naprawdę każdy może być Wraith...

Morgana 05.08.2013 18:24

no wlasnie, KAZDY. moze nostradamus? przez chwile go podejrzewalam. tak jak apocalypse i kedziorka, ale teraz juz sama nie wiem. na kazdego by sie tak naprawde cos znalazlo.

Diana 05.08.2013 18:34

Nie wiem, co ze sobą zrobić. Siądę przed stołówką i po prostu posiedzę. Całe miasto jest takie tajemnicze, a zarazem piękne. Może ktoś wreszcie się gdzieś pojawi...

redmoon 05.08.2013 19:06

Miasto było puste. Poszedłem na stołówkę. Przed budynkiem siedziała smutna Diana. Postanowiłem z nią porozmawiać.
-Cześć, wyglądasz na smutną. Co się stało ?

Charionette 05.08.2013 19:08

Cherrie zdecydowanym krokiem ruszyła w miasto. Po kilku minutach była przed stołówką gdzie na ławce siedzieli Nos i Diana.
- Mogę się przyłączyć?

Libby 05.08.2013 19:09

Kolejną z odwiedzonych przez ekspedycję planet, była kraina średnio rozwinięta technologicznie. Udało się zawrzeć nawet swego rodzaju sojusz z ludem tej planety. Miał oni zapewniać żywność mieszkańcom Atlantydy w zamian za ochronę i pomoc w walce z Wraith. Wszystko szło dobrze do momentu, gdy niektórzy spośród członków wyprawy nie zaczęli dyskutować o tym, że ktoś z nich najprawdopodobniej jest wyznawcą Wraith. Lucius, chłopak zamieszkujący planetę, który panicznie bał się Wraith postanowił chronić siebie i swoich bliskich. Przysłuchiwał się rozmowom i obserwował przybyszy. Gdy mieszkańcy Atlantydy pożegnali się i mieli już przechodzić przez Gwiezdne Wrota, Lucius zaskoczył ich od tyłu. Usłyszeli tylko świst. Chłopak strzelił kilka razy z kuszy wprost w Kenny’ego McKormicka. Ofiara nie miała szans. Jej towarzysze musieli się wycofać. Nie mogli zerwać sojuszu. Postanowili jednak, że pomszczą kolegę, gdy tylko znajdą nowe źródło pożywienia.

Dziś ginie Kenny McKormick. Fajnie, że próbujecie się jednoczyć. Szkoda tylko, że przeciwko niewinnemu.

Wyniki głosowania:

1. Morgana – Kenny McKormick
2. Ladron – Mroczny Pan Skromności
3. Roia – Kenny McKormick
4. Mroczny Pan Skromności – Kenny McKormick
5. Nostradamus – Mroczny Pan Skromności
6. Charionette – Kenny McKormick
7. Fallen – Mroczny Pan Skromności
Kenny McKormick – Kenny McKormick
8. kędziorek – Kenny McKormick
9. motyka – Mroczny Pan Skromności
10. Apocalypsa - Diana
11. Diana – Kenny McKormick
12. Luflee – Kenny McKormick
13. Lubie – Mroczny Pan Skromności
14. Restless – Mroczny Pan Skromności
15. Everlasting. – Everlasting.

Mroczny Pan Skromności 05.08.2013 19:09

Wreszcie jesteście. Czekałem już wystarczająco długo. Mam małą prośbę. Nim mnie zabijecie, pokażcie twarze. Chcę wiedzieć, czy i tym razem się myliłem.

Poszli? Ale... Jak to? Myślałem, że to o mnie wam chodzi! Wracajcie! Pokażcie się!

Aperlaxive 05.08.2013 19:11

Dołaczyłam do Nosa, Diany i Charionette.
- Heej, mogę się przysiąść?

motyka 05.08.2013 19:11

KcKormick? ludzie, kiedy przejrzycie na oczy?

Charionette 05.08.2013 19:12

Kenny nie byl w mafii??? Jak to mozliwe? Znowu sie pomylilam... To wszystko mnie przerasta

redmoon 05.08.2013 19:12

-Jasne - odpowiedziałem do Cherrie - mieliśmy się tu dziś spotkać.

Diana 05.08.2013 19:12

"Wreszcie ktoś żywy!" - pomyślałam.
- Ech, nic... Tak tu pusto, nikt nie chodzi, moi przyjaciele nie żyją. Wraith cały ciagle zaatakować... - powiedziałam do chłopaka.

Lubie 05.08.2013 19:12

Kutde, zostaliśmy przegłosowani. Kenny nie żyje, CHRUPENCJUSZ TAK. To jjest chyba sen, morderca miał dzisiaj zginąć ...

Aperlaxive 05.08.2013 19:14

- Kenny nie był winny. Roia musiała się pomylic. A Lubie? Od początku czuł, że to MPS. Ale teraz, kiedy już drugi raz me oskarżenia padły na niewłaściwą osobę niczego nie jestem pewna...

Cytryśnia 05.08.2013 19:14

Poszłam do stołówki. Przysiadłam się do moich nowych znajomych.
To nie Kenny... Już sama nie wiem co mysleć!!!

redmoon 05.08.2013 19:14

- Wszyscy się boją. Aha, to jest Cherrie i Restless, miałem się z nimi tu dziś spotkać. Jeśli chcesz, możesz dołączyć

- Przecież, to jasne, że MPS. Jeśli to nie on, to nie wiem

Morgana 05.08.2013 19:14

kenny jednak byl niewinny... no to ja juz nie wiem. naprawde myslalam ze to on, chociaz kiedy myslalam o rudzielcu to jednak cos mi sie nie zgadzalo co do niego. mysle ze to ladron, luflee, lub ktos z aktywnych, udzielajacych sie na bierzaco.

Diana 05.08.2013 19:16

- Chętnie, tylko za niedługo będę już wracać do siebie. Na chwilę wejdę posiedzieć i pójdę, okej? - zapytałam wstając z ziemi.

Charionette 05.08.2013 19:16

- Skoro Kenny okazal sie byc czysty to kto jest w mafii? Pogubilam sie juz totalnie. - zapytala Cherrie.

Fallen 05.08.2013 19:16

Kenny był niewinny? No to ja już nie wiem kto może być. Luflee? Ladron? Chrupek? A może ktoś aktywny, kto rozmawia ze wszystkimi?

Cytryśnia 05.08.2013 19:17

-Wiecie... Tak się przyglądam głosowaniom i.... Czy zauważyliscie, że nostradamus i everplastik (ten na końcu listy, nie pamietam nicka) głosują prawie tak samo?

przypadek? Nie sądzę...

redmoon 05.08.2013 19:17

- Najpewniej twój sojusznik. Apocalypsa też mogła maczać palce (@Cherrie)

Diana 05.08.2013 19:18

- Łał, prawie wszyscy typowali Kenny'ego, a to nie on! - przeraziłam się - na kogo głosujemy jutro?

redmoon 05.08.2013 19:19

- Może........ Chrupek ? (@Diana)

Aperlaxive 05.08.2013 19:20

- Chrupek? Ladrón? Everalsting? Mam przeczucie, że przynajmniej jedno z nich jest w to zamieszane. Ale... Mo że tylko mi się tak wydaje..

Cytryśnia 05.08.2013 19:21

- Wiecie... Najprawdopodobniej (jest chyba 1/3 szans) że wśród nas siedzi morderca.

redmoon 05.08.2013 19:22

- To je pewne. (@Resless)
- Nie przesadzaj (@roiá)
Poza grą ;: żeby ogarnąć rozmowę piszmy w nawiasach do kogo się wypowiadamy. Ok ?

Lubie 05.08.2013 19:22

-Nie zauważyliście, że Chrupencjusz zawsze obwinia tych, któży obwiniają jego? Don dobrze wiedział, że Chrupek jest mordercą, umarł. Giną po kolei ci, którzy obwiniają Mrocznego. Zauważcie to w końcu... - powiedziałem wchodząc do stołówki. - Teraz Chrupek ma jeszcze czas, by zabić kolejnego z nas. - Przysiadł się do znajomych. - Zagłosował na kennyego tylko dlatego, bo był równie podejżany co on, więc próbował przebić głosy na siebie głosami. na Kennyego, a wy mu w tym pomogliście... Dziękuję (@grupa restless i roi)

Mroczny Pan Skromności 05.08.2013 19:22

Biegiem ruszyłem w stronę centrum. Tak, miałem zniknąć i nie wrócić, ale skoro dostałem chwilkę dodatkowego czasu, muszę wszystko przeanalizować! Musze koniecznie wiedzieć, kto zginął i kto podejrzewał tę osobę. Zostałem sam, wiem o tym, ale to nie znaczy, że jestem bezsilny. Nadal stanowię jedną piętnastą ogółu.

A zatem to Kenny. Też myślałem, że jest winny. Wszyscy go podejrzewali, więc i ja dałem się zwieść... Kto się tak przy nim upierał? Morgana! Mam osobę numer jeden... Czemu Apocalypsa głosowała na Dianę... Bo była przekonana, że jest winna. Apo nie może być winna, w każdym razie to dość mało prawdopodobne. Z koeli Diana... Ona jest bardzo podejrzana, od samego początku taka była! Tak samo, jak Lubie. Czemu tak nagle stanął na czele opozycji przeciwko mnie?
Ladrón wydaje się być ślepo posłuszna, idealny materiał na zdrajcę. Już od dawna ją podejrzewałem, a teraz mam coraz więcej pewności.
Kto jest piątą osobą...? Ha! Fallen! Kto to taki? Nikt jej nie widzi, nikt nie słyszy, a ona i tak wie, że jestem łatwy do sprzątnięcia.
Z drugiej strony, wciąż nie wiem, co mam myśleć o Restless i Luflee. Na wszelki wypadek je też będę miał na oku. Przynajmniej dopóki nie zginę, a stanie się to najpóźniej jutro.
Motyka, tak bardzo chciałbym cię teraz przeprosić... Ale wolę ci się nie pokazywać, po tych wszystkich oskarżeniach. Nos na pewno jest niewinny, Cherrie także!
Co do Kędziorka mam mieszane uczucia. Ale zaufam jej.

EDIT: Ej, Lubicz, bez fałszywych plotek, czytaj moje posty lepiej :P

Diana 05.08.2013 19:23

- Jedno jest pewne, musimy się zgrać. Jeśli każdy będzie głosował na pierwszą lepszą osobę, do niczego nie dojdziemy. Proponuję jutro głosować właśnie na chrupka.

redmoon 05.08.2013 19:25

- Serio ? Nie jeem typen duszy towarzystwa i nie wiem wszystkoego o innych mieszkańcach. (@Lubie)
- Zgadzam się. (@Diana)

Aperlaxive 05.08.2013 19:26

- Hmm, w sumie to chrupek co chwila zmienia swoje podejrzenia na kogoś innego.
Więc, myślę, że jest on najbardziej prawdopodobny.

Charionette 05.08.2013 19:26

- Ale jakie są dowody na winę chrupka? Gramy w rosyjską ruletkę?

Diana 05.08.2013 19:27

- Myślę, że chrupek jest Wraith, bo wszystkich oskarża. Robi kompletne listy podejrzanych bez żadnego poparcia. Jeśli ja kogoś podejrzewam, mam na to wytłumaczenie! - krzyknęłam do wszystkich.

redmoon 05.08.2013 19:28

- Zrzca winę na innych, a wszysvy jego podejrzani, którzy jak dotąd zginęli byli niewinni (on nie chce typować nikogo z mafii, by jej nie podpaść, @Cherrie)
- Ja podobnie (@Diana)

Aperlaxive 05.08.2013 19:28

(@Charionette)
Chrupek ciągle próbuje przerzucać oskarżenia....
To jak na razie nasz jedyny powód świadczący o jego winie

Z drugiej strony - ciągle pudłujemy! Może spróbujmy tym razem zebrać jakieś mocniejsze dowody na winę kogokolwiek?

Diana 05.08.2013 19:29

- Otóż to, Nostradamusie. Dopóki chrupek tu jest, mało kto będzie czuć się bezpiecznie...

Lubie 05.08.2013 19:29

-Musimy choć raz zagłosować dobrze, bo inaczej zginiemy. Zgadzam się z Dianą, musimy zagłosować na chrupka. Nie zauważyliście, że on boi się tylko głosowania miasta? śmierć z rąk mafii mu nie grozi, bo jest jej członkiem.

Mroczny Pan Skromności 05.08.2013 19:29

@Diana, sory, ale to ja piszę po kilka zdań o każdym, zamiast linijki postu :P
I skąd wiesz o listach, przecież spisuję je potajemnie :D

- A wam nie grozi śmierć z rąk pożeraczy mózgów - rzuciłem z uśmieszkiem. Było mi już wszystko jedno, co zrobią, przecież i tak zginę. - Co innego śmierć z rąk Wraith, jeśli nadal będziecie tak beznadziejnie typować.

redmoon 05.08.2013 19:30

- Będzie trudno. Macie jakiś pomysł jak to zrobić ? (@Restless, drugie zdanie do wszyskich)
- Ja też się boję. Ale nie wydaje mi się, żebym robił coś podejrzanego. (@Lubie)

Cytryśnia 05.08.2013 19:31

-Może to nie zbyt przydatne, ale spójrzcie też tak: Najpierw ginie Ruda, związana z Donem. Potem cheeba [ale ona akurat sama odeszła więc ją pomińmy] potem anizali, która na krótko przed śmiercią zakumplowała się z maqryllem, potem jeszcze ktoś, potem Don, który zginął po smierci kubussa, który zginął z głosowania miasta, a także Qwert, mój najbliższy przyjaciel z Atlantydy i inni... Większość z tych osób ma związek z innymi osobami, które jednak nie były w mafii, ktoś chciał je wrobić! Następna może być Charrie, albo Lubie, aby pogrążyć restless czy chrupka. To może wskazywać na to, że zdrajcą jest osoba, która nie zbyt przyjaźni się z innymi.

Co wy na to??

Lubie 05.08.2013 19:31

-Cherri, w rosyjską ruletkę graliśmy do tej pory, trzeba z tym skończyć.

Diana 05.08.2013 19:32

poza grą: @mps: ty myślisz, a ja dyskutuję, a to co innego, mówi się szybciej :P
Nie czytałeś, że Nosowi jedną twoją listę przywiało na taras? ;)

Charionette 05.08.2013 19:32

- Zrzucanie winy na wszystkich nie od razu oznacza, że to on jest winny. Moim zdaniem Chrupek boi się o swoje życie, jak my wszyscy. Jedni radzą sobie z tym tak, inni inaczej. Mamy jakieś konkrety? Przyjrzyjmy się liście ofiar i ich powiązaniom z chrupkiem.

redmoon 05.08.2013 19:33

- Uhm, musimy mieć plan. (@Lubie)
- Może Apovalypsa (@roia)
- Wiele osób, było podejrzanymi chrupka. (@Cherrie)

@MPS - dzięki

Cytryśnia 05.08.2013 19:34

- może apocalypsa, moze ladrón... ale ona.... jakoś nie pasuje mi na Wraith

Mroczny Pan Skromności 05.08.2013 19:34

- Dobrze, że nie słuchają - mruknąłem i odszedłem dalej. Ulice miasta były puste, niczym głowy przynajmniej części debatujących. Splunąłem na ziemię, po czym ruszyłem przed siebie w nadziei, że na dachu któregoś z budynków siedzie snajper i mierzy w mój przeciążony od całonocnego myślenia łeb. A nawet jeśli żaden nie mierzył, to i tak miałem wrażenie, ze głowa za chwilę mi eksploduje.

EDIT: Diana, słuszne spostrzeżenie, NOSOWI przywiało ;)

Diana 05.08.2013 19:35

- Cherrie, może masz rację, ale mnie naprawdę doprowadza do szału, kiedy wiem, za kogo on wszystkich uważa! Nie tylko mnie. Od razu wie, kto jest Wraith, mimo, ze nie ma dowodów!

Aperlaxive 05.08.2013 19:36

- Musimy sobie to logicznie poukładac. Roia ma racje. Możliwe, że oni chcą kogoś pogążyc zabijając innego.
Najważniejsze to zacząć myśleć.

Charionette 05.08.2013 19:37

- A my zachowujemy się dokładnie tak samo. Oskarżamy go nie mając dowodów. (@Diana) A co z Everlastingiem? Przyjrzał mu się ktoś?

redmoon 05.08.2013 19:38

- Widuję go tylko na apelach. Nic o nim nie wiem . (@Cherrie)

Lubie 05.08.2013 19:38

-Moim planem jest pozbycie sie mordercy, czyli chrupka.
-Cherri, spójrz prawdzie w oczy, 70% zabitych ma powiązanie z chrupkiem, zaczynając od rudej na donie kończąc.

Diana 05.08.2013 19:39

- To niech się trochę uspokoi, a nie rzuca oskarżeniami na wszystkich! Gdyby zachowywał sie normalnie, nie miałabym nic przeciwko niemu! Mógłby tu wrócić i przeprosić kilka osób... - nadąsałam się - Co do Everlastinga to mam mieszane uczucia...

Aperlaxive 05.08.2013 19:40

{@charionette) W sumie on jest podejrzany. Nie głosuje (raczej wątpię by oddawał głosy na siebie), ale wciąż pisze.
Przyjaźni się w ogóle z kimś?

Charionette 05.08.2013 19:40

- No właśnie...ja też. Czy to nie on był kolegą Qwerty'ego?

redmoon 05.08.2013 19:41

@Lubię, pisałem o tym wielokrotnie
- O właśnie NIE. (@Restless)
- Chyba nie. (@Cherrie)

Cytryśnia 05.08.2013 19:43

@Char, Qwert spotkał go kilka razy, wydawał mu się podejrzany....

redmoon 05.08.2013 19:43

- O to mi chodzi (@roia)

Aperlaxive 05.08.2013 19:43

- Nie wiem jakie relacje łączyły go z Qwertym, ale raczej nie były one zbyt bliskie - powiedziałam.

Powoli zaczynałąm wątpic w winę chrupka. Nie mogę go jednak wykluczyc z podejrzanych.
Trzeba się dokładniej przyjrzeć niektórym.

Cytryśnia 05.08.2013 19:45

- Jak myślicie, kto będzie następną ofiarą mafii?

redmoon 05.08.2013 19:45

- Muszę lecieć. Napiszcie do mnie gdy coś ustalicie. (@wszyscy)
- Sądzę, że któreś z nas. (@roia)

Charionette 05.08.2013 19:46

- Musiałam popełnić błąd, to był przyjaciel Meryam, prawda? Jakie powiązania miał Everlasting z ofiarami? Nie wiem, wciąż nie potrafię dostrzec czegoś, co mnie ostatecznie skłoni na zagłosowanie na chrupka. Waham się, ale to wciąż nie to.

Lubie 05.08.2013 19:47

@roia - wydaje mi sie, ze ja, albo restless, by mnie pograzyc. To jest straszne.
@Cherri - Musisz nam uwierzyc, on jest jednym z nich.

Cytryśnia 05.08.2013 19:48

Hmm.... Może to lekka paranoja, ale ciekawe dokąd nos poszedł....

Aperlaxive 05.08.2013 19:48

Boję się, że to mogę być ja. Lecz jeszcze gorzej czuję się na myśl, że mogą sprzątnąć Lubie.

Morgana 05.08.2013 19:49

everlasting? tez go podejrzewalam. jakos pozniej przestalam go zauwazac. jutro pewnie mps poleci. kazdy moze byc morderca, on tez. chociaz ja mam przeczucie, ze mimo ze on oskarza kazdego po kolei, to to jednak ktos inny.

Lubie 05.08.2013 19:50

-Morgano, dlaczego tak uwazasz ?

Charionette 05.08.2013 19:51

"A jeśli to Nos? Usilnie stara się wrobić chrupka, żeby odsunąć podejrzenia od siebie...dziwne, że zniknął akurat teraz" - przez chwilę przemknęło Cherrie przez myśl. - "Niee, to idiotyczne, ogarnij się" - zbeształa się.

Morgana 05.08.2013 19:53

- lubie, nie mam pojecia. to intuicja. choc ona moze zawodzic. tak samo jak zawiodla mnie i wielu innych przy kennym... tutaj trzeba jakichs konkretniejszych dowodow.

Lubie 05.08.2013 19:56

- Konkretnym dowodem jest nagle znikniecie Chrupka po tym, jak zaczelismy go oskarzac, zamiast probowac sie choc troche tlumaczyc. Nie wydaje wam sie to podejzane ??

Morgana 05.08.2013 19:58

- szczerze? nie zauwazylam tego, ze wtedy zniknal. nie mam juz pojecia, moze to rzeczywiscie on? choc jestem ostrozna, bo glupio by bylo znow spudlowac...

Cytryśnia 05.08.2013 19:59

a dlaczego ty tak bardzo naciskasz na tego Chrupencjusza?! Nikt, tylko on. Może sam jesteś Wraith?

Charionette 05.08.2013 20:01

- Dla mnie podejrzany jest Everlasting. Ale ostrożnie podchodzę do pochopnych oskarżeń, nie mam żadnych dowodów i może intuicja znowu zawodzi...

Mroczny Pan Skromności 05.08.2013 20:02

Przepraszam, miałem się naprawdę powstrzymać, robiłem wszystko z rękami, co możliwe (w granicach przyzwoitości), żeby utrzymać je z dala od klawiatury.
W tym miejscu pierwotnie był długi monolog, ale nie chciałem robić afery, więc napiszę krótko. Prosiłbym o czytanie ze zrozumieniem moich postów i nie pisanie głupot w stylu "nie mam argumentów" czy "zmieniam podejrzenia", bo krew mnie zalewa, jak widzę coś takiego. Myślę sobie wtedy, czy jest jakikolwiek sens się męczyć, myśląc, non-stop analizując, patrząc na głosowania, skoro nikt tego nawet nie bierze pod uwagę...
Jeśli kto nie zrozumiał intencji: odsyłam do początku postu. Dodam też, że nie chodzi mi tutaj o podejrzewanie mnie, bo w końcu na tym ta gra polega :P

Wracajmy do gry....

Nigdy jeszcze nie miałem ochoty nachlać się do nieprzytomości. Może tylko wtedy, gdy dowiedziałem się, że mogę być ojcem i kiedy wyprowadziłem się z domu, i gdy skończyłem stu... Dobra, miałem ochotę, wiele razy. Ba, nawet realizowałem te swoje zachcianki. Teraz nie mam jak się napić, a jedyna opcja, by zaliczyć zgon, to umrzeć. Wraith, mam prośbę: zabijcie mnie dzisiaj. Myślę, że to otworzy niektórym oczy, a reszcie przysporzy kłopotów. Dobrze im tak. Niech nie myślą, że ze mną się zadziera. Będę ich straszył po śmierci. Moje zmasakrowane zwłoki będą nawiedzać ich w koszmarach i na jawie. Będą mnie widzieli po spojrzeniu w lustro, każdy przechodzień na ulicy będzie im mnie przypominał. W końcu ich psychika tego nie wytrzyma i nawet, jeśli przeżyją Atlantydę, prędko do mnie dołączą. Tak, czuję się szczęśliwy z tą myślą. Niech tylko Wraith mnie zabiją, błagam. Niech mnie zabiją, jak najbardziej brutalnie, niech zmasakrują moją twarz, tak, aby sam jej widok przyprawiał o mdłości. Niech oni wszyscy to zobaczą i niech cierpią. To okrutne życzenie, ale przecież ostatnia wola zmarłego powinna być wypełniona, prawda...?

Lubie 05.08.2013 20:10

@roia, bo dla mnie jest strasznie podejzany od samego poczatku. od momentu, gdy chcac przekonac wszystkich do siebie. zauwaz, ze nie tylko ja mu nie ufam.

redmoon 05.08.2013 20:26

Teraz żałuję, że od nich odeszłem. Ale w tamtej chwili jakoś nie miałem ochoty z nimi rozmawiać. Mam nadzieję, że tego wieczoru nie zginie nikt z moich sojuszników, ale to prawie pewne. Trzeba wyeliminować chrupka, zanim zamorduje całe miasto.

Aperlaxive 05.08.2013 20:31

Zaczynało się ciemnić. Musiałam udac się do domu...
Czułam, że dzisiaj mogę zginąć. Nie bałam się. Postanowiłam jednak na wszelki wypadek się pożegnac.

Poszłam po dom Lubie. To była osoba, której chyba najbardziej ufałam:

"Lubie, jeśli dzisiaj zginę, obiecaj mi tylko jedno. Postaraj się ratować przede wszystkim siebie i tych którym ufasz. Nie pozwól by Was zabili. Restless"

Po podłożeniu kartki pośpiesznie się oddaliłam...

Rainbow 05.08.2013 20:44

a mnie się cos zdaje, że zabijając MPS traficie pudło... ;p Nostradamus tak wali oskarżeniami na lewo i prawo chyba zeby odwrócić od siebie uwagę...

redmoon 05.08.2013 20:58

Poza grą : ja walę oskarżeniami ? Sądzę, że piszesz to tylko dlatego, że wyglądasz mi na podejrzaną. Tak na dowód :

MOJA LISTA PODEJRZANYCH
Główni podejrzani
1. MPS
2. Kubuss (martwy)
"Poboczni" podejrzani
1. Apocalypsa
2. Ladrón
.............
Czuję na sobie oddech mafii. Dobrze wiem, że jestem wyjątkowo zagrożony. Ale coraz więcej mieszkańców też zaczyna mówić o mnie niepochlebnie (co niby zrobiłem ???)

Libby 05.08.2013 21:05

Wszyscy zbierali się na stołówce na kolację, gdy ktoś stwierdził, że kogoś brakuje i wcale nie chodziło mu o Kenny’ego, którego stracili podczas ostatniej wyprawy. Ludzie zaczęli rozglądać się dookoła.
- Brakuje roi… - jęknęła przerażona Ladron.
Po chwili wszyscy ruszyli biegiem na poszukiwania. Przetrząśnięto sporą część miasta. Niektórzy już stracili nadzieję. W końcu jednak ktoś dał znać przez krótkofalówkę, że roia po prostu zabunkrowała się w swojej kwaterze. Już mieli wracać na stołówkę, gdy ciszę przeciął przeraźliwy i długi krzyk. Po chwili znów zapanowała cisza. Wszyscy wybiegli na zewnątrz w stronę, z której dobiegł wrzask. W końcu dotarli pod centralną wieżę, gdzie znaleźli ciało kędziorka. Nie było złudzeń. Ktoś musiał wypchnąć ją z balkonu na samej górze. Tylko co ona tam robiła…?

Dziś z rąk mafii ginie kędziorek.

Pozostali przy życiu:

1. Morgana -
2. Ladron -
3. Roia -
4. Mroczny Pan Skromności -
5. Nostradamus -
6. Charionette -
7. Fallen -
8. motyka -
9. Apocalypsa -
10. Diana -
11. Luflee –
12. Lubie -
13. Restless -
14. Everlasting. -

Rainbow 05.08.2013 21:08

jak skonczymy gre to ci moze coś powiem na temat mojego bycia podejrzaną :d

albo Diana... tak się wtopiła we wszystkich, taka cicha woda brzegi rwie. tak samo rojá.

Cytryśnia 05.08.2013 21:09

Kędziorek.... W sumie to ją podejrzewałam. Teraz przynajmniej wiem, że to nie ona. Coraz bardziej skłaniam sie ku nostradamusowi.

Charionette 05.08.2013 21:10

"Kędziorek? Jak to możliwe...dlaczego akurat ona? Nie znałam jej osobiście, ale kolejna śmierć negatywnie oddziałuje na moja psychikę. Muszę się przespać. - westchnęła głęboko Cherrie

redmoon 05.08.2013 21:11

Kędziorek.... Nie znałem jej. Byłem wręcz pewny, że zamordują kogoś oskarżającego Chrupencjusza. Może wiedzieli, że tak myślimy i postanowili zabić kogoś innego, żeby odwrócić uwagę od Chrupka (przecież tak się z nami zintegrował, ma już sojuszników). Ale równie dobrze może być niewinny. Mam ochotę wymordować wszystkich podejrzanych, jednak to zależy od innych mieszkańców (a na mafię wpływu nie mam).

Mroczny Pan Skromności 05.08.2013 21:14

wieść o śmierci kedziorka dotarła do mnie błyskawicznie. Tym razem nikt nie mógł połączyć tego ze mną, ale co z tego, skoro i tak wszyscy są przeciwko mnie... Nie mogą połączyć.... Właśnie, dlaczego nie zabili kogoś związanego ze mną?! Odpowiedź jest tylko jedna: bo zwiazani ze mną to... Boże, czyżbym był aż tak głupi, by dać się zmanipulować?

Morgana 05.08.2013 21:30

kedziorek? nie no... ja tez troche podejrzewalam. wedlug mnie w mafii na bank siedzi ktos z aktywnych. krag podejrzanych sie zacisnia, teraz moze latwiej bedzie ich znalezc. chociaz cholera wie, i tak juz wieksza czesc miasta wymordowana.

Aperlaxive 05.08.2013 21:48

Kędziorek? W żadnym wypadku, nie spodziewałam się jej śmierci.
Zaskoczyła mnie.
Zawsze była cicha, z nikim nie rozmawiała... Dlaczego akurat ona?

Diana 06.08.2013 08:28

Po wczorajszym zebraniu poszłam do siebie i byłam w domu aż do teraz. Kędziorek zmarła. Ktoś zepchnął ją z góry. To dziwne...
Nadal podejrzewam chrupka. Niektórzy mają wątpliwości co do niego, ale oni nie wiedzą, co to za uczucie, gdy od początku on oskarża ciebie i twojego przyjaciela. To przez niego musiałam zerwać kontakt z Maqryllem. To przez niego Maqryll zaczął mnie nienawidzić. A później zmarł, a ja nawet nie zdążyłam go przeprosić. I mam przez to ciągle wyrzuty sumienia.
Nawet jeśli chrupek nie jest Wraith, to źle się zachowuje. Powinien wierzyć nam wszystkim, że nie jesteśmy z mafii, głosować według własnych odczuć, a nie podburzać wszystkich przeciw niewinnym.
On nam bardzo szkodzi.

Mroczny Pan Skromności 06.08.2013 11:11

Cytat:

Napisał Diana
Powinien wierzyć nam wszystkim, że
nie jesteśmy z mafii, głosować według własnych
odczuć, a nie podburzać wszystkich przeciw
niewinnym.

ej wybacz, że się czepiam, ale czy ta gra polega na tym, żeby ufać? Wręcz przeciwnie... Czytaj ze zrozumieniem, proszę raz jeszcze.

Diana 06.08.2013 11:15

Poza grą: @up: co ja Ci tu mam tłumaczyć... :P
Mam na myśli to, że powinieneś starać się zaufać wszystkim, ale z umiarem. Nie okarżać wszystkich naokoło, a obserwować, zbierać dowody i być ostrożnym. ;)
Więc nie czepiać mi się tu! Każdy ma inne odczucia :P

redmoon 06.08.2013 12:51

Przed chwilą postanowiłem ruszyć się z łóżka. Umieram z głodu, idę na stołówkę, może będzie tam ktoś kto będzie chciał pogadać...

redmoon 06.08.2013 13:45

Poza grą : MPS, ja bym szukał sprzymierzeńców którzy pomogą mi weliminować potencjalnych morderców. Więc Diana też po części ma rację.

Mroczny Pan Skromności 06.08.2013 13:48

EDIT: połączyłem wszystko, żeby nie było spamu :P

Diana, jeszcze raz Cię serdecznie proszę: czytaj moje posty, a zobaczysz, że nie ma tam tylko i wyłącznie rzucania oskarżeniami, są dowody, są argumenty i jest analiza wyników głosowania, bo to właśnie się przede wszystkim liczy. Czy Wasze, za przeproszeniem pier******e o wszystkim i niczym w stołówce wnosi coś więcej? Nie zamierzam więcej odpowiadać, bo jak widzę i tak niewiele rozumiesz z tego, co piszę. W Twoich pretensji wynika to, że mam być miły i udawać, że wszyscy się kochają, a gra nie polega na eliminowaniu, tylko szukaniu przyjaciół aż do śmierci (bo w taki sposób to niestety, wszyscy poumierają). Wczuj się w rolę, pomyśl, jakbyś się zachowała, gdybyś była otoczona mordercami. Popijała byś sobie biosoczki w stołóweczce i plotkowała z potencjalnymi wrogami? No nie wiem, czy byłoby tak miło i przyjemnie...

Diana miałaby rację, gdyby mi nie pisała bzdur, że nie mam dowodów i rzucam oskarżeniami. O to się głównie czepiam, bo to, co sobie ktoś myśli o moim sposobie bycia (a raczej mojej postaci, bo ja jestem zupełnie kimś innym), mówiąc wprost - zwisa mi i powiewa.
Sprzymierzeńców miałem, ale jak widać nie najlepszych :P

Do gry:
W obecnej sytuacji chyba nie mam się po co pokazywać w towarzystwie. Skoro wydali na mnie wyrok, proszę bardzo - niech go wykonają. Ale z tym straszeniem, to nie były żarty. Mam nadzieję, że Wraith nie zeżrą wszystkich i pozostawią choć kilka osób do zżarcia przez wyrzuty sumienia z mojego powodu...

Myślę, że najbardziej podejrzana jest Morgana. Czemu tak zawzięcie walczyła o usunięcie Kenny'ego? Podobnie, jak Lubie walczy o moją śmierć, ale obawiam się, że w tym drugim przypadku to czysta bezmyślność...

Morgana 06.08.2013 14:20

-mps, zawziecie walczyla? ja rozumiem, ze mnie podejrzewasz, na tym polega ta gra. ale gdzie ja bylam zawzieta w walce o wyrzucenie kenny'ego? powiedzialam tylko, ze mozliwe, ze on jest w mafii, jednoczesnie wyrazajac swoja watpliwosc co do tego, czy rzeczywiscie zabilby ruda. staram sie tylko grac wedlug zasad tej gry, nie oskarzajac, tylko typujac na podstawie przypuszczen ;)

Mroczny Pan Skromności 06.08.2013 14:47

Ależ czy ja mówię, że coś źle robilaś? :P Bardzo dobrze, podejrzewalaś kogoś i podawałaś konkrety, tutaj nie ma nic do zarzucenia.
Niemniej, Chrupencjusz twierdzi, że jesteś podejrzana, bowiem kilkukrotnie pisałaś o winie Kenny'ego i nagle zamiast Mrocznego, zabito jego... Coś tutaj nie pasuje xD

Morgana 06.08.2013 14:52

aaa, spoko, zle zinterpretowalam po prostu :D

co do moich podejrzen, to utrzymuje je w daszym ciagu - w mafii pewnie jest ktos z aktywnych graczy.

Cytryśnia 06.08.2013 14:58

ja tez podejrzewam morganę ._.
no bo niby straciła pamięć, nikomu nie ufa, dobra wymówka...

Diana 06.08.2013 18:52

Na Atlantydzie zrobiło się wyraźnie puściej. Powoli ubywa nas wszystkich. Już nie widzę sensu wychodzenia z domu. Po co włóczyć się po prawie pustym miejscu? Nie mam już z kim rozmawiać. Od kiedy nie ma tu Maqrylla, zrobiło się nudno.
Nadal jestem zła na siebie, ze tak go potraktowałam. Ale może gdybym przyjęła go do siebie do domu, już bym nie żyła?

PS. Chrupku, już zakończmy tą debatę, bo będziemy tak sobie to wszystko tłumaczyć i się spam narobi w końcu :P
A tak btw, to gdzie te czasy, kiedy wychodziłam z domu na pół dnia i jak wracałam na forum to musiałam nadrabiać minimum 10 stron? ;)
Rozruszajmy jakoś tą grę, bo padnie D:

Libby 06.08.2013 19:10

Podczas jednej z wypraw na inne planety mieszkańcom Atlantydy udało się zdobyć ZPM (źródło zasilania Gwiezdnych Wrót). Było dość mocno wyczerpane, ale powinno wystarczyć na dwie lub trzy podróże na Ziemię.
Wciąż w mieście huczało od podejrzeń, kto jest wyznawcą Wraith. Ostatecznie większość mieszkańców postanowiła wysłać najbardziej podejrzanego na Ziemię, aby resztę życia spędził w więzieniu. Stosunkowo niedługo później generał Hammond odesłał Chrupencjusza z powrotem. Na Ziemi nadal walczono z Władcami Systemu. Po krótkim czasie jednak wszyscy zauważyli, że Chrupencjusz jakoś dziwnie się zachowywał. Wbrew jego woli zrobiono mu różne badania i niestety potwierdziło się najgorsze. Miał w sobie Goa’ulda, który zaczął już przejmować jego ciało i mózg. Zdecydowano się na ryzykowną operację, która trwała kilka godzin. Po skończonym zabiegu wszystko wydawało się w porządku do momentu, gdy Chrupencjusz za wszelką cenę chciał się dostać do Pomieszczenia Wrót. Rozrzucił strażników po ścianach i dostał się do Wrót. Wybrał adres na DHD i już chciał przejść przez Wrota, by dołączyć do innych Goa’uldów, gdy do pomieszczenia zbiegli się wszyscy, którzy byli najbliżej. Władowali w Chrupka całe magazynki i dopiero teraz mogli wyłączyć autodestrukcję Atlantydy, którą włączył Goa’ld, a której wyłączenie wcześniej im uniemożliwiał.

Dziś ginie Mroczny Pan Skromności. Był niewinny!
Wraith i ich wyznawcy dziękują za nieoddanie głosów w głosowaniu miasta.

Wybiki głosowania:

1. Morgana - Ladron
2. Ladron - Diana
3. Roia - Morgana
Mroczny Pan Skromności - Morgana
4. Nostradamus – Mroczny Pan Skromności
5. Charionette - Everlasting
6. Fallen - Ladron
7. motyka – Mroczny Pan Skromności
8. Apocalypsa - Diana
9. Diana – Mroczny Pan Skromności
10. Luflee – Fallen
11. Lubie - Lubie
12. Restless – Mroczny Pan Skromności
13. Everlasting. – Everlasting

Aperlaxive 06.08.2013 19:17

- CHRUPEK BYŁ NIEWINNY?
Ale jak to... Ohh, w takim razie,kto jest odpowiedzialny za morderstwa?

Morgana 06.08.2013 19:19

tak myslalam, ze mps byl jednak niewinny. szkoda, ze znowu w glosowaniu odpadl ktos kto nie mial z mafia nic wspolnego.
ja juz nie wiem kogo podejrzewac, moje typy zmieniaja sie praktycznie co chwile. choc na razie utrzymuje ladron i luflee, to co do innych graczy tez mam podejrzenia. szczegolnie do motyki...

Rainbow 06.08.2013 19:32

tak myslalam, mowilam ze MPS jest niewinny. nadal obstaje przy Dianie, Roi, a nawet dodam, ze motyka i Restless wydaja sie byc podejrzani...

Lubie 06.08.2013 19:37

co, kolejne pudło, obym nie oberwał rykoszetem...

redmoon 06.08.2013 19:59

Cholera ! Chrupencjusz był jednak niewinny ! Mój ostatni główny podejrzany jest spalony ! Co mam teraz zrobić ? Apocalypsa może maczać w tym palce, ale nie mam dowodów. Ladrón chyba też jest zamieszana, ale mi jakoś nie pasuje. Powoli zaczynam zgadzać się z roią - Morgana nikomu nie ufa i jest taka tajemnicza...

Charionette 06.08.2013 20:02

A jednak..Chrupek był niewinny. Żegnaj przyjacielu.
Mam dość. Jedyne czego pragnę w tym momencie to zamknąć się w kwaterze, przykryć się kocem i zapomnieć.

Cytryśnia 06.08.2013 20:07

a jednak... W tym wszystkim teraz najbardziej szkoda mi Charrionette. Teraz na moim celowniku są morgana, everplastik (everlasting, ale everplastik mi się spodobało :D) oraz... Lubie.

redmoon 06.08.2013 20:29

Postanowiłem spotkać się z roią i omówić z nią strategię.

"Hej, musimy omówić kilka spraw. Przyjdź proszę do mojej kwatery. NAMIARY : Wieża Północna, poziom 63, sektor C, pokój nr 16.

Nos"

Libby 06.08.2013 20:39

Olać fabułę! Pełna mobilizacja! Każdy podaje swoje typy i powody! Róbcie burzę mózgów!

Lubie 06.08.2013 20:52

Nie wiem dlaczego, ale sprawa z Chrupkiem zamieszala mi w glowie. Jak nie nn, to kto. Przyznam sie szczerze, ze juz nikogo nie podejzewam, poza jedna osoba... Podejzana wydaje mi sie morgana. Gdzies w glosowaniach mi sie przewinelo, ze ktos na nia zaglosowal, po czym zginal.

redmoon 06.08.2013 21:05

@Libby - okeoke

PODEJRZANI

1. Morgana - podobno straciła pamięć i nikomu nie ufa
2. Apocalypsa - jakoś mi się nie podoba i mało się udziela
3. Everlasting - głosuje tak samo jak ja (???)
4. Charionette - współpracowała z Chrupkiem, którego wszyscy podejrzewali
5. motyka - głosuje na tych, którzy są potencjalnym zagrożeniem dla mafii
6. Diana - tak jak motyka

Fallen 06.08.2013 21:05

Chrupek niewinny? Nie mogę w to uwierzyć. A więc kto należy do Wraith? Włączyłam laptopa i napisałam do Restless:
Ladron i Diana wydają się podejrzane. Nigdy nie widziałam Luflee, a głosowała na mnie, więc musi mieć powody. Jeśli jutro zginę, zapisz ją na pierwszym miejscu na liście podejrzanych. Co myślisz o Lubie i Apocalypsie? A może masz swoje własne propozycje?

Libby 06.08.2013 21:07

Roia z Apocalypsą postanowiły porozmawiać z Everlastingiem, jednak nie zastały go w jego kwaterze. Były trochę zaniepokojone, ale po chwili przypomniały sobie, że mógł być na sali ćwiczeń, gdzie czasem o tej porze zdarzało mu się ćwiczyć. Roia nawet stwierdziła, że mogłaby z nim potrenować. W końcu dotarły do odpowiednich drzwi, które po chwili rozsunęły się przed nimi. Nie tego się spodziewały. Everlastinga nie było w środku. Za to zastały straszny widok. Pod sufitem nieopodal worka treningowego wisiała Ladron.

Dziś z rąk mafii ginie Ladron.

Pozostali przy życiu:

1. Morgana -
2. Roia -
3. Nostradamus -
4. Charionette -
5. Fallen -
6. motyka -
7. Apocalypsa -
8. Diana -
9. Luflee –
10. Lubie -
11. Restless -
12. Everlasting. -

UWAGA! Olać fabułę! Skupcie się na analizie głosowań! Każdy podaje swoje typy i powody. Myślcie i debatujcie! Zróbcie burzę mózgów!
Macie ostatnią szansę! Jeśli jutro znów spudłujecie, mafia będzie mogła przegłosować śmierć niewinnego w głosowaniu miasta pojutrze i zabawa się skończy...

Cytryśnia 06.08.2013 21:16

dlaczego... zabili....ladrón?! jaki to ma sens, w sumie z nikim się nie zżyła.... Nic nie robiła.... cóż.. najwidoczniej ie mają już kogo zabijać.... według mnie w mafii są
1.Restless - trzyma z Lubiem.
2. Lubie - trzyma z Restless
3. everplasting - na poczatku się udzelał. mieskał z meryam, która zaraz po tym została zabita i w ogóle taki dziwny typ
4. Fallen - cicha woda.
5. Nostradamus?

poza tym, libbi, czemu ostatnio ja jestem przy wszystkich zabójstwach? :P

Morgana 06.08.2013 21:20

to, ze zginela ladron oddala mnie od podejrzen tez luflee... obie sie nie odzywaly.
teraz to juz sie pogubilam. moze to nostradamus? lubie? typuje w ciemno, bo nie mam punktu zaczepienia, poki co.

redmoon 06.08.2013 21:36

Ladrón według mn nie była mafiosem. Ostatnio przeanalizowałem głosowania - czy to przypadek, że Lubie i Restless ZAWSZE głosowali na niewinnych (jednak w ostatnim głosowaniu nie możemy tego ptwierdzić). Oni mogą maczać w tym palce...

Libby 06.08.2013 22:00

Myśleć, myśleć! Niech mafiosom zrobi się gorąco :D! Niech poczują na sobie oddech śmierci :D!

@ roia: w opisach śmierci używam przypadkowych nicków, wybacz xD

Lubie 06.08.2013 22:06

Libby, ale to wszystko jest takie ... Ciemne. Nic nie widac. NIC.

Ide szperac w glosowaniach, moze one cos powiedza...

Cytat:

Napisał roiá (Post 1743590)
1.Restless - trzyma z Lubiem.
2. Lubie - trzyma z Restless

HAHA, bo to naprawde wystarczajacy powod. <33

Cytat:

Napisał Nostradamus (Post 1743612)
czy to przypadek, że Lubie i Restless ZAWSZE głosowali na niewinnych (jednak w ostatnim głosowaniu nie możemy tego ptwierdzić)

Zauwaz, ze jak kazdy. <3 No praktycznie, bo o niektorych nie wiemy... Na przyklad o tobie, czy jestes z mafi, czy nie. Dowiedziales sie wszystkiego o chrupku i cheri, poleciales do nas, by nas wyniuchac i poznac nasze typy. Cos za czesto zmieniasz sojusznikow...

Charionette 06.08.2013 22:10

Czuję, że powinnam węszyć, szukać, próbować odnaleźć odpowiedź, ale nie potrafię, nie chcę...Nie dziś. Na ten moment wszyscy są dla mnie podejrzani, żyję wśród zabójców i mam tego świadomość. Nie ufam już nikomu! Kto stoi za śmiercią wszystkich? Nos, Lubie, Roia, motyka, Everlasting, Diana, Morgana, Fallen, Restless, Luflee czy Apocalypsa? To może być każdy, nie mam dowodów na żadnego z nich, muszę szukać.

redmoon 06.08.2013 22:45

@Lubie - ah, no tak. Ja i ta moja spoztrzegawczość XD

.............

W takim wypadku Lubie i Restless są niewinni. Powinienem poszukać tych, którzy chcą wyeliminować groźnych mieszkańców.

Motyka jest mafiosem ! Niby czemu głosuje na tych, którzy byli zagrożenie, dla mafii ? Zresztą Diana może z nim potajemnie współpracować.

Lubie 06.08.2013 22:58

Em, dziwnym trafem natrafilem na trop.
motyka (glosowania) MPS, MPS, MPS, Meona, Maqryll, MPS
Diana (glosowania) MPS KMK MPS kubuss Don FreSh
Restless (glosowania) MPS MPS Ladron kendziorek kubuss (:C)
Everplastik (glosowania) Kubuss MPS (no nie licze glosowan na siebie)

Caly czas te same imiona, imiona trupow.

Charionette wedlog mnie jest calkowicie niewinna, tak samo jak ... jak ona. (o i jeszcze Apo) Zanstanawiam sie jeszcze nad Nosem,Roia, Morgana i fallen. Luffle tez jest podejrzana.

Nie wiem kompletnie, ktora gropa jest bardziej podejzana (motyka, diana, restless, everplastik) czy (nos roia morgana fallen i luffle)

CO ROBIC CHARIONETTE, CO ROBIC?

@Nos, nie wiem, czy mam CI wierzyc/ufac (niepotrzebne skreslic) , ale spostrzezenie dobre. Glosowal na MPS, Maqrylla i Meone. Hmm, oni to zimne trupy, a motyka to mafia. HAHA, tak. jestem pewien.

Diana 07.08.2013 07:56

MPS nie żyje. Okazał się niewinny, ale jest jedyną osobą spoza mafii, której nie żałuję. Naprawdę się uspokoiłam, kiedy dowiedziałam się o wszystkim.
A kogo dziś typować? Hm... Najbardziej podejrzana jast Morgana i Luflee. Jednak oddam dziś swój głos na tą drugą. Morgana wydaje się całkiem w porządku.

Rainbow 07.08.2013 08:21

właśnie, zgadzam sie z Lubie co do typów. zobaczycie, ze któres z tej 4 [motyka, Diana, Restless, Everlasting) sa z mafii. ustalmy na kogo dzis glosujemy i zobaczycie ze trafimy w mafioza ;p

redmoon 07.08.2013 08:55

No nie wiem, to może Everplastik ? Na niego głosujemy ?

Cytryśnia 07.08.2013 09:56

Ja również byłabym za everplastikiem. MI wydaje się najbardziej podejrzany. Chociaż ostatnio nie głosuje.

Morgana 07.08.2013 10:02

nie wiem juz co myslec. moze rzeczywiscie glosowac na luflee? everlasting nie glosuje teraz, wiec jakos nie widzi mi sie w roli mafiosa( no chyba ze to taka 'zmyla' :d) ALE jesli to nie ona, to wtedy przegrywamy, wiec trzeba sie naprawde zastanowic.

redmoon 07.08.2013 10:58

@Morgana - w sumie racja. Może jakiś pewnik ? Np : motyka lub Rzestless. Ja był bym za Restless.

EDIT : Everplastik to mafioso. Przez dwa ostatnie głosowania nie głosował. Normalnie już nie powinien być w grze. A Libby nie wyrzuciłaby mafiosa...

Libby 07.08.2013 11:24

Prosiłabym o niesugerowanie się tym, czy kogoś wywaliłam, czy nie. Uśmierciłam tylko tych, którzy wcale nie głosowali lub zagłosowali tylko raz. Na tym etapie gry nie wywalam po prostu...

Morgana 07.08.2013 11:27

to w sumie tez nie wiadomo czy to 'pewniaki'. o restless nie myslalam, motyka w sumie juz bardziej... choc raczej sie jednak wstrzymam z glosowaniem na niego. mimo ze jest podejrzany, to jakos tak nie wiem z drugiej strony. choc tak jak teraz sie zastanawiam, to calkiem mozliwe, ze to on...

moze nie wywalila go, bo wczesniej jednak glosowal? albo tak jak mowisz - jest mafiosem.

Everlasting 07.08.2013 12:08

Everplastik? Czym sobie zasłużyłem na takie przezwisko? :(
Ja podejrzewam Lubie, nikogo więcej ;p

redmoon 07.08.2013 12:11

@everplastik - zasłużyłeś sobie słabą pamięcią roi XD

Cytat:

Napisał roiá (Post 1743257)
[I]-Wiecie... Tak się przyglądam głosowaniom i.... Czy zauważyliscie, że nostradamus i everplastik (ten na końcu listy, nie pamietam nicka)

Charionette 07.08.2013 12:54

Dla mnie wciąż podejrzany jest Everlasting i to na niego oddam swój głos. Nie ufam mu.

Morgana 07.08.2013 12:56

no to jak tak mowicie, to ja chyba tez bede glosowac na everlasting'a. choc nie wiem, zobacze jeszcze i zastanowie sie nad nim, a motyka i restless. albo kogos jeszcze innego poobserwuje.

motyka 07.08.2013 14:42

MPS nie był w mafii? przecież wszystko na to wskazywało, nie wiem, co powiedzieć. dalej jest wśród nas pięcioro mafiozów, jak dzisiaj nie znajdziemy jednego, to mamy naprawdę marne szanse, a w zasadzie żadnych... będzie 5 do 5, z czego co najmniej jedna uczciwa osoba codziennie odpada, wszystko zależy od dzisiejszego głosowania.
zastanawiam się nad Everlastingiem, Lubie albo Dianą, ciężko... Everlasting i Lubie się udzielają, ale nie głosują, co daje wiele do myślenia.
edit. aha, co do zarzutów wobec mnie - głosowałem według własnych przemyśleń, nie trafiłem, bo tutaj ciężko trafić dobrze, co już nieraz udowodniliśmy. biorąc pod uwagę powody, które wymieniliście, to każdy może być mafiozem - ile osób głosowało na kubussia, MPS?
edit2. @Lubie - przejrzałem Twoje głosy (szkoda, że jest ich tak mało), głosowałeś na praktycznie te same osoby, co ja (poza jedną), więc argumenty przedstawiłeś dość słabe...

Lubie 07.08.2013 15:03

@motyka, wiem, ze razem glosowalismy, tak jak by, ale raczej sam siebie w moich podejzeniach nie bede zatrzymywal, a nie glosowalem, bo jak jechalem do miasta kolo 17 to wracalem o 21. :c

Everplatsik ... Ale c bedzie, jak on nie jest z mafii ? Jezeli jest, i nie bedzie glosowal, mamy jeden glos do przodu, mimo, zemieszkancy-mafia bedzie 5-5 (glosow 5-4) ale lepiej nie ryzykowac ...

redmoon 07.08.2013 15:05

Musimy głosować jednogłośnie (ale mi wyszło, iksde). Inaczej nikogo nie wyeliminujemy. Zagłosujmy na Everlastinga. Jeśli ktoś się nie zgadza, proszę napisać posta. Jak co najmniej 3 osoby zaprotestują to pomyślimy nad kimś "pewniejszym". W poście napiszcie na kogo wolelibyście zagłosować.

sorry, że piszę jak jakiś dyktator, ale inaczej tej sprawy nie załatwimy

Morgana 07.08.2013 15:07

lubie, zawsze mozemy spudlowac. ale ja osobiscie predzej podejrzewam tego calego everlastinga, niz np. restless. chociaz to sa moje subiektywne odczucia i nie zdziwie sie, jesli okaze sie ze nie mam jednak racji. tak jak powiedzialam, juz nie wiem sama na kogo glosowac, sugeruje sie waszymi opiniami.

Lubie 07.08.2013 15:09

Ja mysle, ze to nie jest strzal w dziesiatke, ale mozna zawsze sprobowac ...

(to jest tak ciezkie, jak dowiedzenie sie kto jest "A" w Slodkich Klamstewkach po pierwszym sezonie... ach te poruwnanie)

motyka 07.08.2013 15:09

Lubie, w takim razie nie możesz wytaczać takich argumentów, bo to się staje bezsensowne. rozwinę swoją myśl co do braku głosowania - głosować można równie dobrze wcześniej, nikt nie mówił, że musi być równo o 20. moim zdaniem obaj nie głosowaliście KILKA RAZY dlatego, by nikt nie przedstawiał przeciw Wam argumentów, którymi teraz się posługujesz - "nie głosowałem, więc mniejsze szanse, że padną na mnie oskarżenia". nie podoba mi się to i zagłosuję dzisiaj na któregoś z Was.

Lubie 07.08.2013 15:12

Co do glosowania wczesniej, chcialem ... ale zapominalem, i nie glosowalem 2 razy, a everplastik wiecej. :c

Ja dzisiaj glosuje na niego, tak jak to powiedzial Nos ...

Kto sie nie zgadza, to wazne.

redmoon 07.08.2013 15:13

@motyka - to już twój interes. Co najmniej 5 osób musi zagłosować jednakowo, żeby kogokolwiek wyeliminować. Kilka głosów możemy stracić, więc róbta co chceta.

Lubie 07.08.2013 15:15

Nos, tu juz nie chodzi o to, ile glosow mozemy stracic. Kto chce zaglosowac na kogos innego, niz Everplastik.?
(boze gdybym mogl, zrobilbym ankiete ...)

Morgana 07.08.2013 15:31

lubie, no ja glosowalam juz. zaraz wychodze i nie wroce przed 20, wiec jesli zdecydujecie kogo innego macie glos w plecy. tez nie wiem, czy everlasting to rzeczywiscie jest taki pewny wybor, no ale zobaczymy.

Cytryśnia 07.08.2013 15:40

dobra... pokusiłam się na analize (sorry, że nie uwzględniłam siebie, ale zapomniałam O.o)

1. Morgana – Diana Diana kubuss MPS Kenny Ladrón
2. Nostradamus – Ladron Apocalypsa kubuss kubuss MPS MPS
3. Charionette – Lubie Nostradamus KennyMcKormic Kenny Everplastik
4. Fallen – Cyntia Diana Cyntia MPS Ladrón
5. motyka – Meona Maqryll MPS MPS MPS MPS
6. Apocalypsa – MPS Diana kubuss Diana Diana
7. Diana – kubuss Don FresH MPS Kenny MPS
8. . Luflee – kubuss Meona Fresk Don Kenny Fallen
9. Lubie – Maqryll Maqryll Ladrón MPS autogłos
10. Restless – kędziorek kubuss Ladrón MPS MPS
11. . Everlasting. – MPS autogłos kubuss autogłos autogłos

no i teraz już nie do konca jestem pewna, czy everplastik jest w mafii, głosował 2 razy i niewiele o nim wiemy. Za to np. Fallen w 3 głosowaniu głosowała na Cytnie, która w ogóle się nie udizelała. Nostradamus idzie jakimś takim utartym szlakiem tak jakby.... moze nie chce się wyróżniać? Morgany już raczej nie podejrzewam, za posta wyżej. motyka uparcie chciał wyeliminować MPS co jest trochę dziwne, ale może z drugiej strony był przekonany, że mps jest w mafii. Apocalypsa.... Może jest pradawnym, dlatego uparcie głosuje na Dianę? Diana z kolei głosuje na tych, którzy nie sa w mafii.... Hmm....Lubie i restless... Nie wiem co o nich sądzić. Tak samo luflee

a co wy sądzicie?

redmoon 07.08.2013 15:44

@roia - no nie wiem, nie chcę stracić głosu Morgany. Nie mogłabyś zagłosować na Everplastika ? To przecież tylko gra (a ewentualna wygrana to tylko miły dodatek).

PS : większość głosowała na niewinnych

Cytryśnia 07.08.2013 15:45

a czy ja mówię, że nie mogłabym?? ja tylko przedstawiłam głębszą analizę głosowań

redmoon 07.08.2013 15:48

Tak, wiem. Nie możemy być niczego pewni. Pewnie nie czytałaś wyedytowanej edycji mojego poprzedniego posta, więc napiszę : "większość głosowała na niewinnych". Przecież inaczej w głosowaniach nie ginęliby niewinni.

Cytryśnia 07.08.2013 15:51

większosc ot nie wszyscy. W końcu jest aż 5 mafiosów

Lubie 07.08.2013 15:51

Bozeto jest tak pogmatwane... Jak by ktos nie mogl teraz przyjsc i powiedziec, jestem w mafii, ja zabijalem. TYLE BY TO ULATWILO...

redmoon 07.08.2013 15:53

Uhm. Sprawę głosowania pozostawiam tobie. Napisz, co zdecydowałaś.
@lubie - trochę żle przeczytałem i na początku pomyślałem, że przyznałeś sie do zabijania O_o

Cytryśnia 07.08.2013 15:55

no... skoro morgana zagłosowała na plastika... to już trochę nie ma sensu głosowac na kogoś innego, bo... przegramy

redmoon 07.08.2013 15:56

Dzięki za głos. Naprawdę, każdy się liczy.

Lubie 07.08.2013 16:02

Ale czy jest ktos, kto nie chce zaglosowac na Everplastika, NIE CHCE I NIE ZAGLOSUJE CHOCBY NIE WIEM CO ?

Rainbow 07.08.2013 16:05

poczekajcie. moze to głupie, ale zauważcie: ten kto się najbardziej angażuje w zabicie mafii przynajmniej dla mnie wydaje sie byc niewinny. po głosowaniach do niczego nie dojdziemy chyba, bo kazdy glosowal na podejrzanego i nic z tego nie wyszło. Lubie, roia, Nostradamus, Morgana, ja(?, przynajmniej caly czas mam rozkmine :P ), moze ktos mi umknął. a moze to przykrywka niektórych? zauwazylam tez, ze potencjalni mafiozi (czyli ta 4 ktora podejrzewamy) próbuje odwrócić uwagę od mafii i nakierowuje nas na inne osoby. przynajmniej ja tak mysle :d
edit: ja moge zaglosować na Everlastinga... tylko ofc boje sie ze bedzie pudło. ale skoro juz Morgana zaglosowala to chyba nie mamy wyjscia

redmoon 07.08.2013 16:12

@Apo - no właśnie, jakby współpracowali. Ale w tym temacie się nie kontaktowali. A w sprawie mafii nie wolno się kontaktować poza tym tematem. Więc to mnie tylko utwierdza w podejrzeniach.

Edit : thx za głos. Potrzebna nam jeszcze tylko jedna osoba. Kto chce głosować na Everlastinga ?

Lubie 07.08.2013 16:13

Apo ma racje, na poczatku myslalem, ze jesli chrupek byl mafiozem, mafiozem jest roia i Cherri, bo chcialy odwrocic uwage od niego Kennym... Ale ze nie jest :c

CZEKAJCIE, one wiedzialy, ze Kenny jest niewinny i probowaly nas na niego nakierowac. Ponaddo tez maczaly paluszki w smierci Chrupka (do ktorej w wielkiej mierze ja doprowadzilem, nie ukrywajac)

@Nos, ale mafia moze sie kontaktowac poza tematem. :cc

redmoon 07.08.2013 16:18

Czyli nie everplastik, tylko roia i Cherrie ? Pogubiłem się.

@lubie - wiem, że może i o to mi chodzi

Lubie 07.08.2013 16:21

Nie wieeem :c sam tez sie pogubilem :c Everplastik, otempomyslimy. :c

redmoon 07.08.2013 16:23

Jestem za. Ko jeszcze jest za Everplastikiem ? Potrzebna nam jescze jedna osoba, która nam zaufa i zagłosuje na niego !

Charionette 07.08.2013 16:25

Ja głosuję na Everplastika :)

redmoon 07.08.2013 16:27

Dziękuję ! Wreszcie uda nam się go wyeliminować ! Hahahahahaa !!!!!!!!!

Fallen 07.08.2013 16:58

Ja również głosuję na Everplastika, jak wszyscy to wszyscy.

Everlasting 07.08.2013 18:27

Proszę, nie mówcie na mnie Everplastik :((
Everlasting słyszał o plotkach, pogłoskach. Słyszał rozmowy ludzi na ulicy i wiedział, że tej nocy on zginie. Siedział na parapecie i patrzył na coraz bardziej puste miasto. Jak to jest, kiedy się umiera? Jego puste oczy błądziły po ulicach, oknach domów. Czy podzieli los Meryam, tragiczną śmierć? Mimo, że jej zgon był niespodziewany, jego będzie pewna, ustalona przez innych.
Ignorując wrogie spojrzenia innych, wyszedł na ulicę i udał się do domu Meryam. Położył się na jej łóżku i zasnął, czekając, aż śmierć nadejdzie.

Aperlaxive 07.08.2013 18:31

Everlasting?
Też go ostatnio podejrzewam....

Tylko kto jeszcze mógłby być w mafii? Luflee, Morgana, Apocalypsa?
Muszę zacząć szukać jakiegoś tropu, bo póki co, brakuje mi dowodów...

Morgana 07.08.2013 18:58

juz jestem... zastanawiam sie caly czas, czy to everlasting, bo troche mam jakas jednak nutke watpliwosci. no ale, pewnie byla by przy kazdym innym.

Libby 07.08.2013 19:02

Pełna mobilizacja: http://www.youtube.com/watch?v=zJdi9JYprOw

Kto nie obejrzy filmiku, dostanie w dziób!

Niebezpieczeństwo nadchodziło nieuchronnie… Lokalizatory wskazywały cztery zbliżające się statki – roje. Atlantyda była w pełnej gotowości. Osłona była włączona, tryb niewidzialności również.
- Musimy to przetrwać! – krzyknęła Libby. – Apocalypsa, ty zajmujesz fotel… - wskazała na dziewczynę. - i w razie walki ostrzeliwujesz Wraith dronami. Lubie i Motyka, wy zostajecie w Pomieszczeniu Wrót. Charionette i Nostradamus do skoczków! – Rozporządziła. – Reszta do centrum dowodzenia w głównej wieży. Statek Asgardu jeszcze nie doleciał… - westchnęła. - Bądźcie w gotowości! Czeka nas walka na śmierć i życie i musimy ją wygrać! – wrzasnęła, uderzając pięścią w poręcz antresoli, na której stała.
Wszyscy pokiwali głowami i z duchem walki, który w nich rozgorzał, udali się w wyznaczone miejsca.
Statki – roje zawisły nad Atlantydą, ale dzięki włączonemu trybowi niewidzialności nie mogły jej dostrzec.
- Znalazłam ciało Everlastinga… - odezwał się głos w komunikatorze Libby a kontrolki na konsoli zasygnalizowały uszkodzenie niewidzialności. Jedno było pewne. Bez walki się nie obędzie… Ledwie zapaliły się kontrolki, a rozpoczął się ostrzał.
- Apo, teraz! – wrzasnęła Libby do mikrofonu.
Po chwili fotel Pradawnych rozbłysnął na niebiesko a dziewczyna skupiła się na kontrataku Wraith…

CDN...

Dziś ginie Everlasting. Gratuluję... kropnęliście swego *. Udupiliście >.<

* Jakby ktoś jeszcze miał wątpliwości: był niewinny.

Wyniki głosowania:

1. Morgana – Evelasting.
2. Roia – Everlasting.
3. Nostradamus – Everlasting.
4. Charionette – Everlasting.
5. Fallen – Everlasting.
6. motyka – Everlasting.
7. Apocalypsa – Everlasting.
8. Diana - Luflee
9. Luflee – Everlasting.
10. Lubie – Everlasting.
11. Restless – Everlasting.
Everlasting. – Everlasting.

Myślcie dalej, inaczej jutro dalsza część Armageddonu...

I jeszcze jedno: żadnej fabuły! Myśleć!

redmoon 07.08.2013 19:04

Aha, nigdy nie możemy być pewni. Libby już pisze historię śmierci Everlastinga (nie Everplastika). No chyba, że ktoś w ostatniej chwili zmienił głos.....

EDIT : Wodospad niecenxuralnych słów popłynął z moich ust. Nie dość, że udupiliśmy niewinnego w tak okrutny sposób. To jeszcze może pomyślicie, że jestem z mafii i chciałem was przekonać to głosowania na Everlastinga, by go się pozbyć.......

Rainbow 07.08.2013 19:04

CO
CO
przeciez tak żem czuł ze on moze byc w mafii :o dobra, zdupiliśmy to :d

Aperlaxive 07.08.2013 19:05

ŻE CO? Everlasting był niewinny?
Zaczynamy się powoli wykruszać. Tylko dlaczego, ohh dlaczego źle typujemy?
Może to rzeczywiście Luflee? Niby taka cicha...

W każdym bądź razie, sytuacja coraz gorzej wygląda, a ja nie mam pomysłu co dalej zrobić. Co jeżeli znów zabijemy niewinną osobę?
Ludzie giną, a my nie możemy tego zatrzymać.

Tak, zaczynam panikować, lecz zupełnie nie wiem co dalej...

Charionette 07.08.2013 19:05

Jak to niewinny? Jak mogliśmy się tak pomylić? To kto jest Wraith?

motyka 07.08.2013 19:08

pięknie, cudownie... teraz jeszcze w nocy zginie ktoś z nas... mafia wygrała, za dużo ich jest!

Morgana 07.08.2013 19:10

o rany. wlasnie tego sie balam...
przepadlo, moi mili.

Aperlaxive 07.08.2013 19:10

Może jeszcze nie wszystko stracone?
Tylko musimy się postarać i tym razem wytypować celnie.

Kogo, więc podejrzewacie?

redmoon 07.08.2013 19:11

No nie wiem, może Lufle ?

Aperlaxive 07.08.2013 19:11

Luflee. Jest cicha, ale mimo wszystko głosuje. Wygląda mi podejrzanie...

Cytryśnia 07.08.2013 19:13

.-.
._.

jest źle.

Więc.... KTO?!

restless, nieee, wolałabym kogoś pewniejszego

Aperlaxive 07.08.2013 19:14

Roia, masz na myśli kogoś konkretnego?

Cytryśnia 07.08.2013 19:15

a co sądzicie o Fallen?

Aperlaxive 07.08.2013 19:16

Fallen... To moja przyjaciółka....
Wydawało mi się, że mogę jej zaufać...

A co, jeśli ona naprawdę jest z Wraith?

redmoon 07.08.2013 19:18

Wiesz.... Lubie ma cię na liście podejrzanych więc.... Może ty ? Kto jest za zabiciem Restless ????

Morgana 07.08.2013 19:27

fallen? moze... ktos z grajacych musi byc jednym z mafiosow, wiec zawsze jest mozliwwosc.
ale jak jutro znowu kropniemy niewinnego, to sie zalamie chyba :D

Aperlaxive 07.08.2013 19:28

Ja?
Skoro tak uważacie, to proszę bardzo...

Wyszłam ze zbiórki trzaskając drzwiami. Podejrzewali mnie... Tylko dlaczego?
Nie mam jednak wyjścia, skoro będą mnie chcieli zabić, niech to zrobią.

Weszłam do domu i zaczęłam myśleć.Kto może być odpowiedzialny? Jutro, prawdopodobnie będzie moja ostatnia szansa na wytypowanie mafioza. Tylko... Kto to może być....

redmoon 07.08.2013 19:29

No. Armagedon iksde. Ponawiam : kto jest za Restless ?

@Restless - nikt nie chce cię narazie zabijać. Tylko mówię, że niektórzy cię podejrzewają i może chcą cię wyeliminować.

Diana 07.08.2013 19:41

O wszystkim dowiedziałam się za późno. A tak chciałam uratować Everlastinga...
Niewinny. Wiedziałam.
Ja nadal obstaję przy Luflee. Mam nadzieję, że reszta na nią zagłosuje. Jest naprawdę podejrzana.

Cytryśnia 07.08.2013 19:42

no ludzie! myślcie! Ktoś z nas kłamie w żywe oczy! może ten ktoś naprowadza nas na złe tropy? Lubie?

A tak w ogóle to czy pradawny jeszcze żyje?

redmoon 07.08.2013 19:45

Wątpie. Z resztą nie uda nam się dowiedzieć kim jest/był. A nawet jak się dowiemy, to nie wyciągniemy z niej/niego nic (jeszcze nas zaskarży)

Edit : może Diana ? Jako jedyna zagłosowała inaczej

Diana 07.08.2013 19:54

Poza grą: @nos: jako jedyna zagłosowałam inaczej bo głosowałam wcześnie rano, tylko wtedy miałam dostęp do neta ;)
Poza tym mam swój rozum :D

Rainbow 07.08.2013 19:54

moze motyka albo Diana? co wy na to?

Morgana 07.08.2013 19:58

ja to nawet jeszcze nie wiem calkowicie na kogo bede glosowac. zrobie tak jak dzis, poslucham, kogo wy proponujecie i wyciagne jakies wnioski.

redmoon 07.08.2013 20:04

Apo, nie sądzę, żeby Diana maczała palce. Raczej skłaniałbym się ku drugiej propozycji. Kto chce wyelimiować motykę ?

Diana 07.08.2013 20:05

Motyka, hmmm... Możliwe. A co sądzicie o Luflee?

Fallen 07.08.2013 20:06

no to na kogo głosujemy w następnym? nie możemy przegrać, tym razem musimy trafić... może Luflee? cicha woda brzegi rwie.

motyka 07.08.2013 20:12

teraz każdy może być z mafii, prawdopodobieństwo jest bardzo wysokie... dla mnie głównymi podejrzanymi są teraz Lubie oraz Nostradamus - ten, który najbardziej walczy, szkoda, że cały czas pudłuje

redmoon 07.08.2013 20:33

Ok. Zróbmy tak - teraz KAŻDY pisze na kogo wolałby zagłosować : na motykę, czy na Luflee. Pisząc każdy mam na myśli całą dwónastkę (za pół godziny już jedynastkę). Jeśli większa liczba osób będzie za Luflee - eliminujemy ją, w przypadku motyki tak samo. Jeśli chcecie się wstrzymać od głosu - Ok, ale napiszcie to w poście.

Morgana 07.08.2013 20:38

ja sie na razie wstrzymuje przed wyborem. napisze jutro na kogo bede glosowac, jak zdecyduje. i jesli nie wylece za pol godziny :D

Charionette 07.08.2013 20:51

Ja już się gubię...ale bardziej skłaniam się ku Luflee. To może być jej taktyka: w temacie się nie udziela, ale na bieżąco śledzi co się dzieje i głosuje.

Libby 07.08.2013 21:02

Rozgorzała walka. Statki – roje ostrzeliwały Atlantydę, a skoczki ruszyły do boju, włączając najpierw osłony.
- Źle, że straciliśmy ostatnio skoczka… - Mruknęła Libby. – Jeśli statek Asgardu szybko nie doleci to po nas. Nie utrzymamy długo miasta. Nie wiadomo też ile wytrzyma osłona… - spojrzała ku górze, jakby chciała sprawdzić, czy nic jej się nie wali jeszcze na głowę. – Nie mamy pełnego ZPM… - spojrzała na Luflee, która siedziała obok przy konsoli.
Mimo kiepskiej sytuacji nadal wszystkiego pilnowała i zagrzewała ludzi do walki.
Skoczki spisywały się świetnie, choć przy tylu wrogich wielkich statkach nie miały większych szans. Apocalypsa dawała Wraith popalić dronami… Na razie jakoś się trzymali… Pytanie tylko: na jak długo?
W pewnym momencie Libby zauważyła, że nie kontratakują. Czyżby wyczerpali zapas dron?
- Apo, czemu wstrzymałaś atak? – rzuciła do mikrofonu.
Odpowiedziała jej cisza. Szybko odwróciła się w stronę lokalizatora. Na monitorze w pomieszczeniu z fotelem nie migała żadna kropka. Zaklęła siarczyście.
-- Luflee, zastąp Apo na fotelu! – Zakomenderowała a sama zasiadła przy konsoli.

Dziś z rąk mafii ginie Apocalypsa.

Pozostali przy życiu:

1. Morgana
2. Roia
3. Nostradamus
4. Charionette
5. Fallen
6. motyka
7. Diana
8. Luflee
9. Lubie
10. Restless

redmoon 07.08.2013 21:06

Nie mamy szans. Za dwa dni gra się skończy. Teraz możemy tylko uchronić honor i zabić choć jednego mafiosa.

motyka 07.08.2013 21:08

jak zabijemy jutro mafioza, to mamy szanse, ale pod warunkiem, że będziemy 100-procentowo skuteczni, w co niestety wątpię... gratulacje mafio, pokonaliście nas

Morgana 07.08.2013 21:11

tylko, ze raczej nie zabijemy, bo oni moga nas zremiswac, a pozniej usunac niewinnego. nie oszukujmy sie, taka prawda.
rowniez pozostaje mi tylko im pogratulowac. niestety.

Cytryśnia 07.08.2013 21:21

Cytat:

Statki – roje
znowu myslałam, ze chodzi o mnie :D

no cóż.... Gratuluję niewinnym, że tak długo udało nam się pozostać przy życiu, ale chyba już nie mamy szans na wygraną :(

Lubie 07.08.2013 21:30

Piontka zywym. Zrywamy sie z Antlaltydy (lol) , szybko, poki zyjemy. XD

A na serio, na kogo glosujemy jutro ? Chyba, ze to juz definitywny koniec i czekamy na czesc II, chyba ze taka nie powstanie.

redmoon 08.08.2013 07:00

@Lubie - nie mamy szans, mafia mas przecież może zremisować, a potem zabije niewinnego. Gratuluję żywym. Napiszę do Libby, żeby zakończyła grę i dopisała dalszą część armagedonu. Dzisiaj już nie będzie głosowania. Mieszkańcy, którzy przeżyli powinni dostać rangi - Nieśmiertelny/Nieśmiertelna albo coś takiego XD

Diana 08.08.2013 08:32

Ejjjjj może jeszcze ich pokonamy! Co to za czarnowidztwo, przecież tu o dobrą zabawę chodzi T_T
Może uznacie, że powiem teraz totalną bzdurę, ale niedawno grałam w Tetris, i już, już miałam poziom krytyczny, klocki na samej górze... Jeden dobry ruch i nie tylko unormowałam sytuację, ale linia klocków nie przekraczała jednej trzeciej! No wiecie, a już zamierzałam wyłączyć tą grę... Chyba wszyscy zrozumieli :P

Proponuję głosować na Luflee. Wahałam się między motyką a Luf, ale doszłam do wniosku, że Luflee już od dawna chodzi mi po głowie. To co, bierzemy ją dziś na celownik? :D

Morgana 08.08.2013 09:06

no to ja pewnie tez bede obstawiac luflee, bo rowniez chodzila mi po glowie ostatnio... w koncu jest ZAWSZE szansa 50/50 ze trafimy :D

redmoon 08.08.2013 10:13

Morgana. Nawet jak wytypujemy dobrze, to mafia się o tym dowie i nas wyremisuje. Potem zabiją następnego niewinnego. A dalej mafia będzie nas mordować 2x szybciej (bo będzie nas mniej od nich). Teraz możemy tylko uratować honor i zamordować hociażby jednego mafiosa (choć nas na 100% wyremisują). Jakieś propozycje ?

Morgana 08.08.2013 10:18

no wiem ze zapewne tak bedzie. juz trudno, przepadlo. jesli bedzie nastepna edycja, to moze wtedy nam sie uda. nie wszyscy grali w ta gre, wiec nie do konca znali zasady, moze nie wiedzieli jak typowac, etc. ale przeciez musimy na kogos dzisiaj glosowac, a sprobowac jednak nie zaszkodzi, prawda?

redmoon 08.08.2013 10:23

Uhm. Może mednak Luflee ? Głosujesz na nią ?

Morgana 08.08.2013 10:30

pewnie raczej bede glosowac na nia. nie moge powiedziec ze na 100%, bo do wieczora jeszcze troche czasu, ale mysle ze jest ona jednym z najblizszych typow, jesli chodzi o czlonka mafii.

redmoon 08.08.2013 10:38

No. Według mnie też. KTO NIE GŁOSUJE NA LUFLEE (z wyjątkiem Luflee) ?

motyka 08.08.2013 12:26

[poza grą]rang nie przewidujemy.[/poza grą]

Lubie 08.08.2013 13:08

warto spróbować i zagłosować na lufle.

redmoon 08.08.2013 13:28

@Lubie - napisałem przecież posta :

Cytat:

Napisał Nostradamus (Post 1744216)
No. Według mnie też. KTO NIE GŁOSUJE NA LUFLEE (z wyjątkiem Luflee) ?

motyka 08.08.2013 14:00

Nostradamus, a czy Ty jesteś mistrzem gry, że wyznaczasz, co kto może pisać?

zacząłem się zastanawiać nad Luflee, ale Lubie i Nostradamus wciąż są dla mnie podejrzani, za dużo wątpliwości...

Lubie 08.08.2013 14:01

Wedlog mnie mozna by bylo sprobowac z Nosem, podejzanie sie wywyzsza i rzadzi. Kto jest za ?

Cytryśnia 08.08.2013 14:19

no, jakoś od pewnego czasu zaczęłam odczuwać, że ktoś tu dyktuje, na kogo mamy głosować, moze dlatego ciągle pudłujemy?

Morgana 08.08.2013 14:20

kurde, macicie mi juz w glowie. nosa tez podejrzewam, tak jak kazdego... ale ja chyba jednak zaglosuje na luflee. caly czas mi po glowie chodzila, a dzisiaj to glosowanie juz w sumie formalne... gdyby to byl poczatek gry, to bym sie bardziej zastanowila.
no , chyba ze wy rzeczywiscie wolicie na nosa, to wtedy ja tez moge tak zaglosowac.

Diana 08.08.2013 14:23

W sumie to Nostradamus jest jak najbardziej podejrzany...
Kogo więc bierzemy? Luflee czy jego?

Morgana 08.08.2013 14:24

no wlasnie, szybko mowcie, bo ZNOWU za jakis czas wychodze :d
jako iz jestem zdezorientowana, pojde za wami. tylko piszcie szybko ;)

Diana 08.08.2013 14:33

Dobra, to bierzmy Luflee.
Ja też zaraz wychodze, bo z fona jestem, a wiecie jaki net drogi. Zrujnuję się :D

Morgana 08.08.2013 14:36

no to niech bedzie luf...

Lubie 08.08.2013 14:43

NIE, ja bym stawial na nosa, bede na nieglo glosowal

Morgana 08.08.2013 14:48

trudno, ja juz zaglosowalam na luflee... ludzie no, albo w te, albo we wte. choc w sumie jest jeszcze czas do 20,.

Fallen 08.08.2013 14:49

no to na kogo, Luf czy Nos? bo nie wiem w końcu na kogo głosować, a potem mnie może nie być do tej 20.

Lubie 08.08.2013 15:09

Ja wam powiem, ze lepiej na nosa. Lufle siedzi cicho, nic sie nie udziela, jak Kenny. A Nos caly czas sie udziela i wedlog mnie jest podejrzany. To zalezy od was, na kogo zaglosujecie, ale ja bym wolal przeznaczyc moj glos na Nosa

Cytryśnia 08.08.2013 15:34

ja też wolałabym na nosa, chyba można zmienić głos, co?
no bo nos dyktuje nam osoby, które są niewinne, przypatrzcie się!

redmoon 08.08.2013 15:55

Nie rozumiem o co się kłócicie - i tak nas zremisują. I jak chcecie to możecie mnie zabijać - wasza strata.

Sorry za takie "dyktatorskie" posty, ale ciałem was ogarnąć i nakłonić do głosowania jednakowo i tak wyszło....

Cytryśnia 08.08.2013 16:10

dziwnym trafem ZAWSZE pudłujesz ._.

redmoon 08.08.2013 16:22

Nie tylko ja. Przecież w głosowaniach miasta ZAWSZE pudłowaliśmy.

Cytryśnia 08.08.2013 16:23

no ale to głównie ty naprowadzasz na te głosowania :/

redmoon 08.08.2013 16:26

Tak, ale zanił rzuciliśmy w diabły fabułe każdy sobie robił co chciał. A teraz musimy się zmobilizować i być jednomyślni. Więc nie głównie tylko ostatnio.

Fallen 08.08.2013 16:51

mamy coraz mniej czasu. najlepiej niech wszyscy napiszą na kogo głosują: Luflee czy Nostradamus? ja wolałabym chyba na Nosa, ale mogę się podporządkować.

e: więcej osób zagłosowało na Luf, więc ja też głosuję na nią...

Cytryśnia 08.08.2013 17:00

no ja tez bym wolała, ale już dwie osoby zagłosowały na luflee

@down: no zdziwiłabym się jakbyś na siebie zagłosował -_-

redmoon 08.08.2013 17:09

Ja też na Luflee.

Lubie 08.08.2013 17:22

ja głosuje na nosa. mozecie raczej zmienic zdanie i poprawic glos. ja tego nie zrobie, glos leci na nosa.

Charionette 08.08.2013 17:27

Ja skłaniam się ku Luflee.

Lubie 08.08.2013 17:31

moim skromnym zdaniem luffle jest niewinna, charionette z nosem są w mafi, fallen jest ta dobra, tak samo jak roia. ;)
co do reszty nie wiem.

glos polecial na nosa. ;p

redmoon 08.08.2013 17:40

@Lubie - dziękuję, zabiłeś mnie ! Jeśli Luflee jest w mafii, to mafia zagłosuje na MNIE. A 5 głosów mafii + 1 twój = 6 głosów.

Cytryśnia 08.08.2013 17:42

Człowieku! Czemu ty się tak bulwersujesz?! Czemu tak bardoz chcesz aby WSZYSCY głosowali na luflee?! TO TYLKO FORUMOWA GRA! JEŚLI PRZEGRAMY, TO TRUDNO! NIKT DO CIEBIE NIE PRZYJDZIE PRZEZ MONITOR I NIE ZABIJE!

Lubie 08.08.2013 17:43

ZABILEM CIE? nie chce nic mowic, aleja tylko zaglosowalem + nie wiadomo, jak inni zaglosuja. ++ Jak mafai moze na ciebie zaglosowac, skoro sam w niej jestes ? BRAWO.

On nie boi sie, ze przegra, boi sie, ze nie wygra, bo jezeli zlikwidujemy Lufle, nie mamy szans z mafia = mafia wygrywa= Nos wygra. PROSTE <333 na reszcie wiem, o co chodzi

Cytat:

Napisał roiá (Post 1744334)
NIKT DO CIEBIE NIE PRZYJDZIE PRZEZ MONITOR I NIE ZABIJE!

<33333333

redmoon 08.08.2013 18:07

Dobra, ja się wyłączam. Sprawę tego kto jest w mafii pozostawiam wam i nie zamierzam się już udzielać.

PS : Zamierzam wiąść udział w drugiej edycji, więc znów będę próbował was podpuścić i zmusić do zabijania niewinnych. Mafia pozdrawia !
powyższy akapit ma charater sarkastyczny, żeby nie było, że się przyznaję

Aperlaxive 08.08.2013 18:43

Moim zdaniem winna jest Luflee, chociaż Nos taskże zachowuje się podejrzanie.

Libby 08.08.2013 19:02

Walka rozgorzała na dobre.
Skoczki walczyły dzielnie, ale gdy Nostradamus był pogrążony w obronie i nie spodziewał się zdrady, Charionette przypuściła na niego atak. Najpierw stracił silniki inercyjne, a po kolejnym ostrzale jego skoczkiem wstrząsnął wybuch.
Libby obserwowała na lokalizatorze rozmieszczenie statków – rojów i skoczków a także ludzi w mieście. Gdy zauważyła, że na ekranie zgasła jedna kropka, zaklęła siarczyście. Mieli i tak małe szanse na utrzymanie miasta, a teraz jeszcze stracili oba skoczki.
W bazie w tym samym czasie wcale nie działo się lepiej…
- Co ty robisz?! – wrzasnął Lubie, gdy zauważył, że motyka wybiera jakiś adres na DHD. – Mieliśmy nigdzie nie przechodzić!
- Ja się nigdzie nie wybieram… - zaśmiał się złowieszczo, wybierając przypadkowe symbole na konsoli. – Ale ty owszem, przyjacielu – mówiąc to, ogłuszył Lubie i gdy tylko tunel się otworzył, przerzucił ciało na drugą stronę. – Osłona, teraz – mruknął do krótkofalówki.
- Jasne, szefie – usłyszał po drugiej stronie głos Morgany, która właśnie wyciągała ZPM zasilające osłonę Atlantydy. Miasto nie było już dłużej chronione i ostrzał Wraith uderzył z całą siłą bezpośrednio w Atlantydę. Kilka wież od razu odniosło spore zniszczenia pod naporem ataku.
Libby zmarszczyła brwi, gdy zauważyła na lokalizatorze zbliżające się Fallen i Restless do pomieszczenia z fotelem. Nie musiała długo czekać, żeby przekonać się o efekcie ich wizyty. Ostrzał dronami znów został wstrzymany. Libby uderzyła pięścią w konsolę i ruszyła biegiem do pomieszczenia z fotelem, przewracając krzesło, na którym jeszcze przed chwilą siedziała.
Po chwili statki – roje wylądowały w mieście i wynurzyła się z nich armia Wraith. Ich wyznawcy liczyli na nagrodę. Nie wzięli jednak pod uwagę, że Wraith nie potrzebują ludzi do niczego. Kilku Wraith, gdy tylko podali adres Wrót na Ziemi, zgarnęło motykę, Morganę, Fallen, Charionette i Restless i zaprowadziło ich na statek – rój, gdzie unieruchomili ich w kokonach, aby zrobić sobie z nich późniejszą przekąskę.
Wraith wybrali interesujący ich adres i gdy tunel się otworzył, ruszyli na Ziemię, która była dla nich idealnym żerowiskiem…
Niestety ZPM był prawie wyczerpany, więc tunel był otwarty dość krótko. Jednak pierwsza tura Wraith zdążyła przejść na drugą stronę…

Udupiliście… >.<

Wyniki głosowania:

1. Morgana - Luflee
2. Roia - Nostradamus
3. Nostradamus - Luflee
4. Charionette - Luflee
5. Fallen - Luflee
6. motyka -
7. Diana - Luflee
8. Luflee - Nostradamus
9. Lubie - Nostradamus
10. Restless -Luflee

Kilka słów ode mnie:

Cytat:

Napisał roia
no... skoro morgana zagłosowała na plastika... to już trochę nie ma sensu głosowac na kogoś innego, bo... przegramy

Cytat:

Napisał Apocalypsa
ja moge zaglosować na Everlastinga... tylko ofc boje sie ze bedzie pudło. ale skoro juz Morgana zaglosowala to chyba nie mamy wyjścia

I gdzieś tam chyba było, żeby głosować na kogoś, a potem pomyśli się nad kimś pewniejszym…

Podsumowując: nie ogarniam…

Miałam nadzieję, że po śmierci kędziorka ktoś jednak wpadnie na trop. Do analizy głosowań należy też sprawdzenie, na kogo głosowała ofiara mafii. Nikt nie ginie bez powodu. Choć trzeba też uważać, bo czasem mafia może próbować zrzucić podejrzenia na kogoś innego.
Czemu zginęła kędziorek? Bo 3 razy trafiła w głosowaniach :P.

I teraz parę niespodzianek:

- wyznawcami Wraith byli: motyka, Charionette, Morgana, Fallen, Restless i Meona.
- doktorem była Luflee.
- Pradawny to kubuss :P (nie, nie kędziorek).

Co było źle? Za duży nacisk położony na fabułę. Na tym się wszyscy skupili. Dodatkowo liczbę mafiosów przygotowałam na 30 osób. Nie wszystkie wzięły udział w zabawie, co zaburzyło proporcje. Osoby, które się zapisały, a nie grały, nie będą mogły wziąć udziału w następnej edycji, jeśli taka powstanie.

Dziękuję wszystkim za wspólną zabawę ;).

Aperlaxive 08.08.2013 19:07

Mam nadzieję, że można postować :)

Więc tak, gra mi się bardzo podobała. Największym zaskoczeniem jest dla mnie, to że kędziorek nie była pradawnym. Kubuss, rzeczywiście trafił, ale tylko raz (jego ostatnie głosowanie ;) ). Widocznie kędziorek nas zwęszyła...

Chciałabym serdecznie podziękować Libby za grę, a także Wam <3 Grało się z Wami wyśmienicie.
Mam nadzieję, że będzie druga edycja ^^

PS. Mafia serdecznie pozdrawia wszystkich miastowych :)

Rainbow 08.08.2013 19:09

jezuu, tak blisko, tak czułam że motyka moze być w mafii ale jedyne dlaczego go wykluczyłam to to, że jest adminem [tak samo Charionette od razu na początku wykluczyłam] i myslalam ze za prosto by było jakbys z modów i adminów zrobiła mafię :D i jeszcze miałam takiego niucha co do Morgany, takie dziwne przeczucie. ale tak dobrze ugrała, ze uśpiła moje podejrzenia :D
no i dziękuję wszystkim za gre, ja chce wiecej :P

Morgana 08.08.2013 19:10

no coz, rowniez dziekuje za wspolna zabawe :)

jesli powstanie nastepna edycja, to nie dajcie soba manipulowac i nie ufajcie nikomu, bo jak widac, przejechaliscie sie na tym. nie dosc ze my was eliminowalismy po kolei, to jeszcze wy sami szukaliscie zabojcow tam, gdzie nie powinniscie. trzeba bardziej myslec, ludzie! :D ;)

Libby 08.08.2013 19:11

Tak, można postować ;).
Kubuss już na samym początku upolował Meonę i był blisko Morgany. Co Pradawny to Pradawny :D.
Od początku mówiłam, że role były rozdawane losowo :P. Pocięłam sobie karteczki z nickami i ciągnęłam losy :P.

Aperlaxive 08.08.2013 19:13

Ale kędziorek trafiła 3 razy z rzędu :D

Meona, jak to mawiają "Najciemniej pod latarnią"

Cytryśnia 08.08.2013 19:14

kurcze! z tej piatki mafiosów podejrzewałam tylko morganę i Fallen, no i może trochę restless :D kurcze, nie poszło nam najlepiej :P ale fajna zabawa była ;p jak będzie druga edycja to się zapiszę raczej i będziemy już raczej bardziej rozgarnięci ;p

dzięki za zabawę :*

Morgana 08.08.2013 19:15

libby, a co sie stalo, ze jednak kubuss nie dowiedzial sie o mnie? :D

Alcioo :33 08.08.2013 19:18

Ooo, ciekawie xD
Morgana, czemu od razu mnie nie sprzątnęłaś jak moja postać zaczęła histerować i opowiadać bajki Twojej postaci? xD

redmoon 08.08.2013 19:18

Wiedziałem, że motyka i Restless byli w mafii. Ale gra była super i czekam na drugą edycję !

Libby 08.08.2013 19:18

@ Morgana: Zmienił typ do sprawdzenia :P.

Lubie 08.08.2013 19:19

WIEDZIALEM, ZE RESTLESS BYLA W MAFI. <33 Tak szczerze, nie chcialem na nia sprowadzac glosow , bo byla moja sojuszniczka. Tochyba dlatego tye zylem. >DD

Ok, nie spodziewalem sie, ze Fallen maczala w smierciach paluszki. motyka... ah. Morgana jeszcze jako tako z charionette. ALE O RESTLESS WIEDZIALEM. XD

Ok, dziekuje za wspaniala gre. Dziekuje Libby, dziekuje mafio i dzieki mnieszkancy. :) Mam nadzieje libby, ze za niedlogi okres czasu ponowisz zabawe. :3333

I RASTLESS, jak moglas mnie klamac wzywe oczy... KOCHALISMY SIE. ;_;

Shiver 08.08.2013 19:21

Kompletnie się nie spodziewałem takiego składu mafii! :O Szczególny szacun dla Morgany i Fallen - ani razu Was nie podejrzewałem! No i od siebie chciałbym podziękować Libby za zorganizowanie zabawy, było super! :3 (I mam nadzieję, że w przyszłości będzie kolejna edycja)
A tak w ogóle to mógłbym się dowiedzieć czemu Mafia mnie zabiła? :D (w sumie to nie głosowałem na żadne z Was)

Morgana 08.08.2013 19:21

Cytat:

Napisał Maqrƴǁ (Post 1744439)
Ooo, ciekawie xD
Morgana, czemu od razu mnie nie sprzątnęłaś jak moja postać zaczęła histerować i opowiadać bajki Twojej postaci? xD

zachowywales sie tak dziwnie, ze domyslilismy sie, ze predzej czy pozniej miasto zacznie na ciebie glosowac... wybacz, my tylko chronilismy wlasne tylki ;P

hmm, chyba jednak dobrze sie wczulam, skoro tak niewiele osob mnie podejrzewalo :O :D
jszcze raz dzieki za zabawe i za to, ze nie wylecialam w glosowaniach xd

Cytryśnia 08.08.2013 19:23

Cytat:

Napisał Lubiem
KOCHALISMY SIE. ;_;

lol XD

eeejj, nie daliście mi porozmawiać z Qwertem ;((( a miało być tak romantycznie
a tak w ogóle to się dziwie, ze tak długo przezyłam :P bałam się na początku, ze zgine jako pierwsza :P

Malfurion 08.08.2013 19:24

nie zywi moga juz pisac? :D wiec tak, wiele sie tu zgadzs, morgana wiedzialem ze jest w msffi juz po eleminacj rudej ;) potem mialem podejrenia co do szarionette, ale siedzialem cicho. Jak zaczalem o tym pisac to mnie kropneli. Falle podobnie podejrzewalem. Motyka i rrstless lekkie zaskoczenie. Nawet zgadlem ze kubuss jest pradawnym! Noe jestem taki zly B)

Aperlaxive 08.08.2013 19:25

Maqryll, po pierwsze to mieliśmy z Cb niezły ubaw, po drugie, to chyba przyciągnęłoby na nią podejrzenia, nie?

Lubiś, Słonće nadal Cie kocham i dlatego Cie nie zamordowałam <333

Morgana 08.08.2013 19:25

Cytat:

Napisał Don (Post 1744454)
nie zywi moga juz pisac? :D wiec tak, wiele sie tu zgadzs, morgana wiedzialem ze jest w msffi juz po eleminacj rudej ;)

moglabym to skomentowac, ale i tak nie doczekam sie odpowiedzi ;)

Charionette 08.08.2013 19:25

Szkoda, że to już koniec, ale trzeba przyznać: świetna zabawa :D fajnie było kombinować kto mógłby być w mafii znając jej skład B) Ogólnie myślałam, że jak okaże się, że chrupek nie był w mafii zabierzecie się za mnie xD Było blisko.

Laselight 08.08.2013 19:26

składu mafii nigdy bym nie przewidziała :o

Luflee 08.08.2013 19:28

Było naprawdę fajnie, gratuluję Libby że chciało jej się to zorganizować, wszystko tłumaczyć.

Dzięki za świetną zabawę :)

Rainbow 08.08.2013 19:28

jeszcze tylko jeden minus - fabuła wymyślona przez Libby strasznie zawiła (przynajmniej dla mnie) i przez to mi się wszystko mieszało trochę :p
poza tym ludzie za bardzo wczuliście się w fabułę, zamiast w grę i jak się przychodziło po godzinie to zamiast 5 stron spekulacji na temat tego kto jest w mafii, było 10 stron jak Amber idzie z herbatą do kajuty by położyć się obok Ridża i czekać na śmierć :P wtedy ciężko szukało się podejrzeń i podejrzanych między tą hmm... telenowelą :D

@ Libby: A ile razy kazałam zmniejszyć wagę fabuły? Ale im się to podobało...
Fabuła miała być tylko dodatkiem, dzięki któremu mogłabym Was fajnie uśmiercać :D

Cytryśnia 08.08.2013 19:30

Cytat:

fabuła wymyślona przez Libby strasznie zawiła
oj tak :/
ale nie gadaj! Telenowela była fajna! :D no mozę przez to przegraliśmy... ale fajnie się czytało takiego tasiemca xd

Alcioo :33 08.08.2013 19:32

Ubaw?
To dobrze, to była moja metoda przetrwania xD

motyka 08.08.2013 19:33

aaaaa kędziorek nie była Cattanim? ludzie, pomyliliśmy się, ale mogła nie trafiać tak celnie :D ale nawet nie wiecie, jak ciężko było wymyślać te wszystkie kłamstewka, tym bardziej dziwiłem się, że tak łatwo dawaliście się wodzić za nos, nasz plan zrealizowany chyba w 100% ze wszystkimi szczegółami :)

gra była super, dziękujemy Libby za superzabawę i za zaangażowanie!

Malfurion 08.08.2013 19:33

szkoda ze mnie zabili bo bym was przekonal na te 3 typy :p up, nie gadaj bo ja zgaadlem ze to kubuss :D

Morgana 08.08.2013 19:35

Cytat:

Napisał Don (Post 1744485)
szkoda ze mnie zabili bo bym was przekonal na te 3 typy :p

szkoda ze na nie nie glosowales tylko od razu.
dobra, juz si enie dozywam, bo nawet nie warto.

mam nadzieje ze jednak nastepna edycja sie przyszykuje, za jakis czas, mimo tych kilku lekkich 'spiec' ;)

Kędziorek 08.08.2013 19:49

Szczerze, to zaczęłam wątpić w swoje typy, bo praktycznie nikt na nich nie głosował, więc cieszę się, że jednak miałam nosa :D Ach, ta kobieca intuicja :rolleyes:
Ale często warto zagłosować na kogoś, kogo w życiu nigdy by się nie podejrzewało, w końcu o to chodziło, żeby uśpić naszą czujność :)
Charionette, ciebie też podejrzewałam, ale po wpadce z Kennym już nawet nie było okazji zagłosować ;/
Ale ja jako Cattani? Dzięki za komplement :D
Szkoda, że nie miałam okazji więcej tu popisać, może bym się z kimś zintegrowała, ale niespodziewany ograniczony dostęp do komputera zrobił swoje :((
Ja też liczę na kolejną edycję, w końcu teraz, kiedy wiemy czym to się je, powinno nam pójść o niebo lepiej ;)
Libby, ostrzegam, że będę ci suszyć głowę do upadłego :D

Naprawdę świetna gra, dzięki za świetną zabawę! :D

Mroczny Pan Skromności 08.08.2013 19:52

Motyka, jedyny z moich typów, do którego nie udało mi się innych przekonać i który byłby trafiony :P
Nyśka, zdradziłaś mnie Co do reszty, każdego przez pewien czas podejrzewałem, ale najbardziej Morganę, aż się dziwię, że nikt się za nią nie zabrał.

Moje przemyślenia po tej grze - za dużo fabuły, za mało myślenia. Sam początkowo się w tym wszystkim nie orientowałem, więc robiłem to co inni i tak naprawdę dopiero po wyeliminowaniu Kubussa trochę się otrząsnąłem. Małe wytłumaczenie mojego zachowania: zbytnio wziąłem sobie do serca słowa Libby, że tylko mafiosi grają w prawdziwą mafię i zacząłem nagonkę na tych, którzy wydawali mi się dobrymi graczami :P Nadinterpretacja, która kosztowała mnie i wielu niewinnych życie xD
Później próbowałem to rozpaczliwie naprawić, ale było o wiele za późno, no i byłem w tych działaniach osamotniony, bo reszta nadal chciała grać w spotkania w stołówce xD

Chciałbym, aby kolejna edycja była pozbawiona fabuły, albo chociaż, żeby była ona tylko nic nie znaczącym dodatkiem. Najlepiej, by wcale jej nie było, bo to tylko rozprasza wszystkich i mafia może sobie robić co chce, kompletnie bezkarnie :P

Jeszcze raz wielkie dzięki za wspólną grę i Libby za jej organizację :)

Aperlaxive 08.08.2013 19:53

Qwerty zabiliśmy Ciebie, ponieważ chcieliśmy dodać trochę dramatyzmu do naszewj gry :D

Morgana, oj tam nie było zbyt wielu spięć, a następna edycja musi być!

Fabuła była fajna! Mialam okazję się trochę pobawić :redface:

Morgana 08.08.2013 19:58

fabula tez byla dobra, no! ja nie mialam sie coprawda tak z kim 'bawic', ale mimo to, podobala mi sie ;) na poczatku to ona byla na pierwszym planie, zamiast spekulacji. dopiero po wywaleniu wiekszej ilosci userow, kiedy zaczelo sie przezedzac to cos tam ruszylo :D :P

Charionette 08.08.2013 20:05

Ale i tak niewiele ;D nie czytalismy swoich postow, w ktorych nie raz padaly trafne okreslenia, bo bylo ich zbyt duzo ;) ale brawo dla Libby, swietny pomysl.

Lubie 08.08.2013 20:07

Cytat:

Napisał Morgana (Post 1744486)
mam nadzieje ze jednak nastepna edycja sie przyszykuje, za jakis czas, mimo tych kilku lekkich 'spiec' ;)

Oj ty nie wiesz, jak mi Libby grozila na PM'ach za biosoczki. XD
A tak na serio, niezla furrore zrobily moje napoje. Moze kiedys takie wyprodukuje. >D

Cytat:

Napisał Charionette (Post 1744541)
Ale i tak niewiele ;D nie czytalismy swoich postow, w ktorych nie raz padaly trafne okreslenia, bo bylo ich zbyt duzo ;) ale brawo dla Libby, swietny pomysl.

Uwiez, ze na poczatku nie bylo mnie jednego dnia, potem caaala noc (jakies 3 godziny) nadrabialem 40 stron fabuly, <3333

@ Libby: oj tam, od razu groziła :P

@Lubie: no a co to bylo "jak nie skonczysz z biosoczkami, banik na tydzien" urazilas mnie :c

redmoon 08.08.2013 20:11

Też sądzę, że powinniśmy skończyć z fabułą. Jeszcze raz dziękuję za grę i za super zabawę.

@Lubie - za kilka lat mają sprzedawać kotlety z probówki, twój biosoczek będzie idealnym dodatkiem XD

Lubie 08.08.2013 20:14

Awedlog mnie fabula byla baaardzo fajna. Mi tylko nie podobalo sie futurystyczne klimaty. :C Wolalbym jakies male miasteczko, czy cos. :c

Kędziorek 08.08.2013 20:16

Fabuła nie była zła do czasu, aż zaczęła zaćmiewać prawdziwy cel tej gry. Do pierwszego głosowania takie gadanie jeszcze by uszło, ale później było tego zdecydowanie za wiele. Nie trzeba jej całkowicie usuwać, wystarczy dawkować w o wiele mniejszych ilościach :)

Morgana 08.08.2013 20:17

libby, grozilas lubiemu banem za biosoczki? no nie spodziewalam sie tego po tobie :( :D :P

restless, uznajmy ze to byly po prostu... niezgodnosci organizacyjne :p

Libby 08.08.2013 20:18

Bo fabuła miała być tylko do pierwszego głosowania. Potem tylko jakieś wstawki :P Nie groziłam mu banem! :D

Lubie 08.08.2013 20:18

Cytat:

Napisał Morgana (Post 1744555)
libby, grozilas lubiemu banem za biosoczki? no nie spodziewalam sie tego po tobie :( :D :P

Nie no, ja sie tylko tak smieje z Libby. XDD

Morgana 08.08.2013 20:19

juz sie przestraszylam, ze libby to taka straszna i wredna moderatorka :<

Lubie 08.08.2013 20:22

Cytat:

Napisał Morgana (Post 1744560)
juz sie przestraszylam, ze libby to taka straszna i wredna moderatorka :<

BO JEST, uwierz. (LIBBY <333)

Charionette 08.08.2013 20:23

Cytat:

Napisał Mroczny Pan Skromności (Post 1744525)
Nyśka, zdradziłaś mnie
Nawet nie wiesz jak było mi ciężko odwrócić się od ciebie kiedy groziło mi niebezpieczeństwo :D

Biosoczki i parki...to coś co zapamiętam z tej gry najbardziej xDD

Morgana 08.08.2013 20:25

Cytat:

Napisał Lubie (Post 1744563)
BO JEST, uwierz. (LIBBY <333)

obym nigdy nie musiala tych slow potwierdzic, o! :D :P

ja tez zapamietam biosoczki <3 nawet jesli nie istnialy :P

@down: no przeciez wiem ze istnialy! :D

Lubie 08.08.2013 20:28

ISTNIALY. :c Libby tylko wam wpierala , ze nie. WIEM CO PILEM.

@down, wiesz co, dzieki... :c ja to bylem za malo romantyczny, co nie? ZNOW MNIE RANISZ.

Aperlaxive 08.08.2013 20:31

Biosoczki były suuper <3

Tak wracającv do fabuły, posty Qwerty'ego i roi, a także Charionette i chrupka były słodkie <3333

Do końca liczyłam, że się spikniecie, czy cuś.

@Lubie też byliśmy słodcy. Lecz mnie chodzi o romanse, które miałąm okazje czytac i im kibicowac. <333

Cytryśnia 08.08.2013 20:33

Cytat:

Tak wracającv do fabuły, posty Qwerty'ego i roi, a także Charionette i chrupka były słodkie <3333
bo. go. zabiliście. ;_ nie zapominaj tez o rudej i donie :D

Charionette 08.08.2013 20:34

Heheh :D kroił nam się romansik z Chrupkiem, ale niestety...nie wyszło :(
Ale dziękuję, nie sądziłam, że ktoś uzna to za słodkie ;)

Libby 08.08.2013 20:50

Nie wiem, co brał Lubie, ale biosoczki nie istnieją!

Lubie 08.08.2013 20:52

SAMA NIE ISTNIEJESZ. (...)

Jakos wszyscy(no prawie) je widzieli/pili wiec kto tu co bral. :**

Cytryśnia 08.08.2013 20:53

a właśnie, ze istnieją :*

Libby 08.08.2013 20:54

A chcecie bana :P? Kto oglądał SGA, ten wie .:P

Lubie 08.08.2013 20:56

WIEM SWOJE, BIOSOCZKI ISTNIEJA. :c

Morgana 08.08.2013 20:58

Cytat:

Napisał Libby (Post 1744596)
Nie wiem, co brał Lubie, ale biosoczki nie istnieją!

Istnieja!
wiem bo tez mnie poczestowali...

redmoon 08.08.2013 21:01

@Lubie - jak już otworzysz fabrykę to zamawiam dożywotni zapas biosoczków

I na koniec Czajnis Mafja :
(-_(-_(-_(-_(-_(-_-)_-)_-)_-)_-)_-)
chineese mafia is observing you

Shiver 08.08.2013 21:03

Ej no wiecie co, tak fajnie się między mną i roią układało, a tu taki numer nam wywinęliście :D (ale roia, pamiętaj o mnie jakby się następna edycja kiedyś zdarzyła, okej? :P) No, ale w sumie to dramatyzm się Wam udał :D
A tak a propos biosoczków to to były podobno soczki z brukselki. Właściwie to już teraz można takie wyprodukować. NA ZIEMI :D

EDIT: + Dzięki Maqryll, nie wiem jaki był Twój zamiar, ale czytając niektóre Twoje posty miałem niezły ubaw ;)

Diana 08.08.2013 21:07

W życiu nie wpadłabym na to, kto jest w mafii! Oj, słaba policjantka by ze mnie była :( :D
Gra była fantastyczna! Libby, nie zrażaj się biosoczkami i zrób kolejną edycję! :D
Tylko tak krótka była ta gra ;_;
Nigdy nie zapomnę tego, to było świetne! <3
Uwielbiam takie jakby wspólne opowiadania... Będę tęsknić za tą grą D:
Chciałabym więc za tą wspaniałą zabawę podziękować wszystkim, w szczególności Libby, za to, że podjęła się organizacji (i jakoś przeżyła mimo tych niektórych pisanych tu bzdur... :D) oraz Maqryllowi, dzięki któremu się nie nudziłam, i który wprowadził do gry ciekawy wątek ;)
Będę czytać od czasu do czasu ten temat! ;*

Aperlaxive 08.08.2013 21:31

Qwerty, mam nadzieję, że Wasza miłośc przetrwa śmierc <3

Diana, ja też będę czytac ^^

Lubie 08.08.2013 21:36

Cytat:

Napisał Restless (Post 1744616)
Qwerty, mam nadzieję, że Wasza miłośc przetrwa śmierc <3

No my nie umarlismy a milosc nie przetrwala.

Cytryśnia 08.08.2013 21:38

Qwert choćby mnie zarzynali nie zapomnę! Nie usuwajcie tego tematu plis
restless, tylko wejdź jutro na gg ;)

Shiver 08.08.2013 21:52

@Restless - Ona już przetrwała, w końcu od jakiegoś czasu nie żyję <3
@roia - ja też nie zapomnę <3

Taaak, niech ten temat zostanie dla potomnych :D

Aperlaxive 08.08.2013 21:53

Lubie, ja Ciebie wciąż kocham <3

Roia, Wejdę, wejdę

kubuss 08.08.2013 22:52

oho widzę że gra skończona :P kurde, a sprawdzałem Morgane, ale przez nieporozumienie zmieniłem typ :/ ale Meonę udało mi się sprawdzić i trafić za pierwszym razem :D

mogliśmy na początku wytypować i wywalić Meonę, no ale byliście tak zajęci biosoczkami, romansami i duperelami że moje posty, jakże naprowadzające ginęły.
Don zaskoczył mnie tym, iż rozpoznał we mnie pradawnego. ale fabuła się przydała i myślę że po tej wstawce go trochę skołowałem. ale plus za to że podłapał moją fabułę (następnym razem nie walnę w blat, ale przewrócę cały stół :D )
ogl. fabuła fajna rzecz, ale w granicach rozsądku i gry, ja np. starałem się fabułę podporządkowywać wydarzeniom i fabule innych. Jako że byłem pradawnym miała być nastawiona na naprowadzanie na członków mafii, i byłaby gdybyście mnie nie zabili! komuchy! :P chwała tylko że bohaterską śmiercią!

podsumowując, gra mi się podobała, fabuła wydaje mi się że była fajna, urozmaiciła grę, ale u niektórych wychodziła poza zdrowy rozsądek i ramy gry. trochę za mało współpracy. ale przy okazji następnej edycji (o ile Libby takową zorganizuje) będziemy mądrzejsi o zdobyte doświadczenia :)

przydał by się jakiś fajny i dopracowany rpg na forum :) bo po tej grze widać, że wiarze go brakuje. a fajne jest se pozmyślać fabułę i ją ciągnąć i rozwijać ;)

motyka 09.08.2013 00:16

a co do Meony - wywaliliśmy ją z prostej przyczyny - chcieliśmy zobaczyć Wasze reakcje, a przynajmniej ja :D

Mroczny Pan Skromności 09.08.2013 04:57

hehe, to mogliscie wywalić kogoś bardziej aktywnego, też byście zobaczyli reakcję :D

tak, rpg by się przydał dla tych, którzy wolą grę z rozbudowaną fabułą a mafia mogłaby być swoją drogą :P

To co najbardziej zapamiętam to moją tragiczną "miłość" [:D] i przygodę z Maqryllem.

Morgana 09.08.2013 10:32

Cytat:

Napisał Mroczny Pan Skromności (Post 1744675)
hehe, to mogliscie wywalić kogoś bardziej aktywnego, też byście zobaczyli reakcję :D

tak, rpg by się przydał dla tych, którzy wolą grę z rozbudowaną fabułą a mafia mogłaby być swoją drogą :P

To co najbardziej zapamiętam to moją tragiczną "miłość" [:D] i przygodę z Maqryllem.

na samym poczatku pozbylismy sie rudej - reakcja tez byla bardzo fajna moim zdaniem :D przy meonie rowniez, jak kombinowaliscie, czemu 'mafia zabila swojego' ;p aczkolwiek pozniej troche sie balam tego, ze jak wywalimy nieaktywna, to was to naprowadzi na nas, ale jak widac, niepotrzebnie :D tak samo libby w temacie z ogloszeniami tak perfidnie wam podpowiedziala w jednym poscie, ze tez myslalam ze juz po nas. ale wy w ogole z tego nie skorzystaliscie, tylko dawaliscie nam soba bez przerwy manipulowac :P
jak juz mowilam - wiecej podejrzliwosci ludzie! analizujcie wszystko po kolei, moze zlapiecie zdrajcow w nastepnej edycji. moze... :D
myslalam tez, ze po wywaleniu qwerty'ego reakcja bedzie ladniejsza, a tu dupa, niewiele dramatyzmu :< a to przeciez jedna z najaktywniejszych postaci! :D

@ Libby: nie podpowiedziałam :P
@Morgana : a ja mysle ze tak :( choc moze sie myle, skoro jedyna tak uwazam chyba :P :D

@ Libby: tak, mylisz się :D
@ morgana: no, tylko jak pozbyc sie tego(mylnego) wrazenia ze jednak nie? :D

Alcioo :33 09.08.2013 11:35

Cytat:

Napisał Mroczny Pan Skromności (Post 1744675)
i przygodę z Maqryllem.

Też tego nie zapomnę :D

Mroczny Pan Skromności 09.08.2013 12:56

przy tym aktywniejszym chodziło mi o kogoś z mafii :D

Morgana 09.08.2013 13:05

Cytat:

Napisał Mroczny Pan Skromności (Post 1744879)
przy tym aktywniejszym chodziło mi o kogoś z mafii :D

niee, to tylko wy wywalaliscie siebie na wzajem - my nie xDD :D meona i tak byla nieaktywna, wiec po co mielismy ja trzymac? ;P pry okazji was tez troche oglupilismy :D

Malfurion 09.08.2013 14:25

Cytat:

Napisał kubuss (Post 1744656)
no ale byliście tak zajęci biosoczkami, romansami i duperelami że moje posty, jakże naprowadzające ginęły.

Ja pilem ice tea :D a romansowac mi nie dano, bo mi rudzinke kropneli
Cytat:

Don zaskoczył mnie tym, iż rozpoznał we mnie pradawnego.
B) intuicja w duzej mierze mnie nie zawiodla ;)

Cytat:

ale fabuła się przydała i myślę że po tej wstawce go trochę skołowałem.
say what? :D

Cytat:

ale plus za to że podłapał moją fabułę (następnym razem nie walnę w blat, ale przewrócę cały stół :D )
bedziesz sobie mebelki niszczyc? :P

Cytat:

ale przy okazji następnej edycji (o ile Libby takową zorganizuje) będziemy mądrzejsi o zdobyte doświadczenia :)
jezeli Libuchna nie bedzie chciala, to nie widze przeciwwskazan, by zrobil to ktos inny ;)

Cytat:

przydał by się jakiś fajny i dopracowany rpg na forum :) bo po tej grze widać, że wiarze go brakuje. a fajne jest se pozmyślać fabułę i ją ciągnąć i rozwijać ;)
o totoototo! wyjales mi to z ust! :D

Wroce sobie jeszcze do glosowanie, bo chcialem powiedziec, ze ja osobiscie mialem maly dylemat co do tego jak mam glosowac. Bo z jednej strony chcialem wczuc sie w postac i glosowac na tych, co wydawali sie najbardziej "podejrzani fabularnie". Najlepszym przykladem tu bedzie Maqryll :D Ale z drugiej strony bylem pewny na sto procent, ze on nie jest w Mafii :D Tak samo jak Mroczny z reszta. I tak klocilem sie sam z soba jak mam w to grac xD Podejrzewam, ze w fazie gdzie wszyscy zrezygnowali z fabuly poszlo by to wszystko na odpowiednie tory, no ale.
W kazdym badz razie fajnie sie bawilem ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:27.