TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Jak wygląda życie twoich simów w the sims 2? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=10736)

amber 05.05.2011 16:36

Odp: Jak wygląda życie twoich simów w the sims 2?

Zazwyczaj skupiam się na rozwijaniu drzewa genealogicznego, więc zdarzają się romanse, wpadki, itp. :D
A poza tym to raczej jest to normalne życie, wzloty i upadki :P

Liftek 07.05.2011 18:15

Czasami zwykłe życie, czasami wenezuelska teleniowela, czasami poszukiwanie UFO (:D)
Miałem kiedyś sima, który miał nudne, monotonne życie. Ale raz mi do głowy wpadł pomysł: mój sim miał odtąd w garażu ogród hydrofoniczny, na podórku pare torów przeszkód a w pustym pokoju na piętrze upchnąłem resztę nagród :p
Teraz miałem 2 bogatych braci, którzy mieszkali na pustyni a sypialnia jednego z nich, korytarz i jacuzzi było jak w domach górskich :p Jeden z nich miał ładne dziewczyny, potem zdradzał je z bardzo brzydkimi, ale potem te brzydkie z tymi ładnymi xD Drugi miał kominek i wiszący TV (jedyny w domu :D)
Kurde, ale się rozpisałem

Liv 07.05.2011 18:27

Życie/telenowela z lekką domieszką UFO :D

Zaznaczyłam jakiś czas temu, że "normalne życie", ale telenowela musi być :P Moje Simy są w większości strasznie bogate (nawet nie na kodach niektórzy :|) albo w ogóle mam takie zaszczytne rody, których członkowie zawsze będą tymi lepszymi.
Część się zdradza i inne ciekawe historyjki z tego wychodzą :P Ostatnio w Nieznanowie zaczęła działać malutka mafia. Jedną ofiarę ma już na koncie :D (ofc nie oni zabili, tylko za za pomocą hacka, no ale wiecie... ;))
Im więcej stron i blogów przeglądam i im więcej nowych rzeczy ściągam tym moja gra staje się ciekawsza :)

rose99 16.05.2011 12:28

Wenezuelska telenowela (zwykłe życie dawno mi sie znudziło).
Ostatnio zrobiłam matke i dwie córki (wszyskie są aktualnie dorosłe) no i każda ma dziecko(jedna nawet dwoje) z tym samym simem

ondine 07.06.2011 13:50

Życie raczej normalne, takie zaznaczyłam. Najpierw grałam rodzinką Maxisa - Bokser, simka i jej córka. Wzięła ślub ze swoim sąsiadem z góry, zajmowała się jego córką, a gdy ta poszła na studia urodziła mu jeszcze jedną córkę i zaadoptowali syna. Później mąż się wyprowadził, więc stworzyłam jej innego kawalera, z którym moja simka ma dwójkę swoich dzieci i dwójkę adoptowanych. Ostatnio spotkała się z mężem i dopiero teraz z nim zerwała i wzięła ślub z nowym facetem. Więc tak trochę z życia, trochę z wenezuelskiej telenoweli :D

muffindance 07.06.2011 17:28

a ja na nic sie nie zdecydowalam, bo ja moge zaznaczyc wszystkie ;)
ostatnio stworzylam nowe miasto, duzo sie tam dzieje : D
znudzila mi sie rutyna :)

patryk916 07.06.2011 18:28

wszystko(oprócz UFO)miesza się w życiu moich simów i dzięki temu jest takie ciekawe :D

Master of Disaster 07.06.2011 20:05

Kurczę, sama nie wiem, która z tych opcji do mnie pasuje. Czasem moi Simowie prowadzą "normalne życie", czasem robię coś może na kształt... telenoweli? a czasem... niezła masakra. Kiedyś chciałam, żeby jedna z moich Simek miała romans z Mrocznym Kosiarzem, w tym celu chciałam go sprowadzić przy pomocy ściągniętego z neta pistoletu - zabijałam przechodzących koło mojego domu Simów, ale jakoś nic nie wyszło z tego podrywu, jedyne, co to dało, to spory cmentarzyk w ogródku :D Zdarzyło mi się także robić mieszańce - wilkołako-simoroślo-wampir i takie tam. A jeden z moich Simów czy może Simek, nie pamiętam... w każdym razie, był(a) on(a) Simem, który miał wszystkiego doświadczyć. Tzn. - nauczyć się wszystkiego (także np. Tai-chi i teleportacji ninja, bo miałam już wtedy Podróże), zebrać jak najwięcej różnych wspomnień, bara-bara we wszystkich miejscach, na jakie pozwala gra itd. Częściowo mi się udało, ale było to jeszcze na kompie mamy... który zaczął szwankować i trzeba mu było zrobić formata. Trochę szkoda, ale może jeszcze kiedyś spróbuję jeszcze raz :D

Joopka 08.06.2011 18:59

Lubię trochę pozdradzać między sobą simów. ;D

Czyli.. telenowela? ;>

miłośniczka zwierząt 14.06.2011 10:54

u moich simów teraz ich życie jest z domieszką ufo bo mi simów często porywa i w prawie każdej moje rodzinie jest ufo w domu. Czasami lubię, też wprowadzić zdradę jeśli uznam że, życie moich simów jest nudne.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:14.