![]() |
Odp: Czy gra mi pójdzie?
Witam, czy pójdzie mi sims 3 na tym komputerze?
Intel(R) Celeron(R) CPU 2.55GHz 1.5GB RAM Microsoft Windows XP Professional Dodatek Service Pack 3 (build 2600) Karta Graficzna: ATI Radeon Graphics Processor AGP (0x7147) Jak sprawdzałam na tej stronie: http://cyri.systemrequirementslab.com/ to pisało ze nie pójdzie, a i tam jest takie coś jak CPU i CPU SPEED, a co chodzi? Bo CPU pisało ze fail, a CPU SPEED pass. Proszę o Pomoc :) |
ile ma karta graficzna?
|
Sprawdziłam w Menadżeru urządzeń i tam piszę że karta to:
Radeon X1550 Series |
Ile MB GB?
|
A gdzie to można sprawdzić? Bo komputer dostałam, więc nie wiem ; d
|
Karta pewnie ma 256 mb.
Choć karta powinna dać sobie radę z grą, to jednak procesor jest za słaby. Ps. Na pewno przepisałaś pełną nazwę procesora ? Dla pewności wejdź w Start>>uruchom>> i wpisz [dxdiag] i enter, otworzy Ci się okienko gdzie będę wszystkie ważniejsze informacje na temat sprzętu i komputera. Pytam gdyż jest jeszcze seria procesorów Intel celeron dual core które dałyby rade udźwignąć grę. |
jak włączasz kompa nie pokazuje Ci się albo..
Na tamtej stronie canyourunit.com |
Cytat:
Jutro i tak będę mieć przeinstalowany system na Windows XP SP2 (nie mogłam wytrzymać z tym Linuxem, jednak najlepszy jest Windows :D), więc gra pójdzie bez żadnych prblemów, jeśli dobrze zrozumiałam? Przepraszam za kłopoty z mojej strony! |
@Werunia:
Tak pójdzie, na niskich detalach ale będzie/powinna działać w miarę raźno; @Agix: Procek nie ten, k. graficzna kiepska ale od biedy powinno ruszyć; |
Zrobiłam screen z canyourunit.com.
Oto i on: http://i49.************/2q9yott.png Więc pójdą simsy...? ; ) |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:17. |