TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Niepokorne (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51101)

Gio 21.10.2009 15:14

Odp: Niepokorne

Cytat:

Napisał niet (Post 1141905)
ah nareszcie
hm. troche brutalna ta metoda brandy z zamknieciem hanki w piwnicy ;p troche zbyt brutanlna, no ale spoko. ciekawi mnie co takiego znalazla brandy...
no i ten pomysl z szukaniem odwykow w gazwtach tez mi troche zgrzyta... ale to tylko takie szczegoliki, bo ogolnie mi sie podoba. :)

jeszcze jedno. czy mi sie zdaje, czy na 2gim zdjeciu zoska nie ma brzucha?

Dziękuję za komentarz

Dobrze Ci się zdaje ;) Zosia podczas zdjęć urodziła chłopca :D Później wkleję zdjęcie (jest to oczywiście mieszanka Roberta i Zofii- sam jestem ciekaw jego wyglądu :D) W FS jednak urodzą sie bliźniacy ;)

No i z tymi odwykami w gazecie... wiem no ale nie mogłem wymyślić nic innego. Bo gdzie niby indziej można by ich szukać?

A zamykanie Hani w piwnicy- wiadomo- Brandy nie będzie się z nią niańczyła, bo to by było do niej niepodobne.

Edit:
Dobra, muszę się Was o coś zapytać. Właśnie skończyłem pisac ostatni odcinek i jestem po prostu złamany na pół. Wiem, że bez pisania nie wytrzymam długo, jednak co mam pisać. Długo zastanawiałem sie już nad kontynuację niepokornych- mam już nawet konkretnie to obmyślone. Ale druga połówka podopowiada mi, żeby zacząć coś innego. Proszę, podpowiedźcie mi :)
I jeszcze uwzględnijcie to, że to następne FS będzie już moim ostatnim, dlatego będzie długie.

Ps. Właśnie w tej chwili sumienie podpowiada mi, żeby zakończyć niepokorne i zająć się czymś innym :D Ale pewnie za chwilę jak dostanę jakiegoś komenta to mi sie odwróci...

Ellie 22.10.2009 18:49

hmm
a nie mozesz kontynuowac niepokornych, a potem napisac cos nowego? : D

cerastes 23.10.2009 22:16

Gio, co z tym zdjęciem malucha ? Pisałeś, że wkleisz... :|
Najbardziej śledzę losy Zofii więc jestem zaciekawiona. :)

Odcinek fajny, wszystko zbliża się do ostatecznego wyjaśnienia.
Zofia właściwie "wyprostowała" swoje życie. Mam nadzieję, że w scenariuszu nie zapomnisz również o Hani i zafundujesz jej jakiś skuteczny odwyk ? Chciałabym jeszcze zauważyć, że Hania w tym opowiadaniu jako osoba uzależniona jest dość słabo wykreowana. Nie widać u niej właściwych emocji jakie towarzyszą ludziom, którzy znaleźli się w sidłach tego nałogu. Ale może jest to uzależnienie bardzo lekkie, którego konsekwencje pozornie nie są zbyt zauważalne...

Rozumiem Twój dylemat, ale nikt inny nie rozwiąże go tak dobrze jak Ty sam. Skoro masz pomysł na kontynuację to znaczy, że również masz ochotę. Czy jednak ta ochota przeważa nad checią rozpoczęcia nowego dzieła.... ?
Osobiście zaciekawił mnie bardziej pomysł na nową akcję, nowi bohaterzy..., etc.
Jeżeli zacząłbyś coś nowego, to zrób to w formie fotostory. Zdjęcia bardzo przybliżają bohaterów i tworzą fajną, barwną oprawę dla tekstu. :D

Gio 24.10.2009 17:57

aniołku- specjalnie dla Ciebie zdjęcia dzieciątka Zofii- z tym, że jest to dziewczynka, a nie tak jak wcześniej mówiłem chłopiec :D

BONUS
Prawdziwe potomstwo rodu Kowalskich

[IMG]http://i36.************/2z4ipg4.jpg[/IMG]

W drodze do szpitala (Robert wyszedł do szpitala wcześniej niż Zofia, która później go goniła :D):

[IMG]http://i37.************/6z6gli.jpg[/IMG]

Jesteś moim skarbem! (jak widzimy Robert pozostaje w tyle):P

[IMG]http://i35.************/208v31j.jpg[/IMG]

Czyż nie jest podobna do matki? (wywołałem tylko dla 'małej' zmianę wieku, żeby zobaczyć jak wygląda :))..no może tylko włoski po tatusiu :D

[IMG]http://i35.************/s2zjvs.jpg[/IMG]

cerastes 24.10.2009 18:58

Gio, dziękuję. ;)

Zabawne te fotki. Założę się, że Robert wyszedł wcześniej, aby zająć Zofii dobre miejsce... :D
Trochę szkoda, że nie wyszły bliźnięta, ale widać inne było przeznaczenie dla Zofii.
Moim zdaniem podobieństwo córki jest pół na pół, zatem Robert się jej nie wyprze. :D

Charionette 24.10.2009 20:20

Po pierwsze dość krótko! Bo nie tak to miało wyglądać. :) Chcemy zobaczyć akcję po porodzie i to jak Zosia i Robert będą radzili sobie jako rodzice (jak wiadomo jako małżeństwo dość kiepsko :P) Nie wiem co myśleć o tym odcinku. Trochę dziwne to całe zamykanie w piwnicy i szukanie kuracji odwykowej (słyszałam, że uzależniony musi chcieć inaczej to nic nie da :P). Tak poza tym zabrakło mi wątku Judyty. A teraz błędy:

Cytat:

Napisał Gio
Się ciesz, że robimy ci łaskę!

Rozumiem, że to specjalnie :P

Cytat:

Napisał Gio
Znalazła już kilka ogłoszeń z reklamami o atrakcyjnych kuracja odwykowych, jednak ciągle szukała lepszej.

kuracjach

:)
To tyle.
Pozdrawiam

PS. Zgadzam się z niet. Wygląda jakby nie miała brzucha a tu zaraz ma rodzić :)
PS.2 Śliczne dzieciątko :) jak jej dałeś na imię? :P

Ellie 25.10.2009 16:27

Cytat:

PS.2 Śliczne dzieciątko jak jej dałeś na imię?
dowiesz sie z ostatniego odcinka ;p

/fajnie, ze ja pokazales, eehehe, tez mialam zamiar sie dopominac. simka strasznie mi sie podoba, imo jest bardzo ladna.

Gio 25.10.2009 20:06

dobra, muszę Wam powiedzieć, że sam się wzruszyłem pisząc zakończenie Niepokornych i niestety wiedząc, że nie będzie kontynuacji ;) Tak postanowiłem.
Ostatni odcinek wstawię tak w połowie tygodnia.

Ps. Zobaczycie jeszcze Zofię, Hanię i Brandy w całkiem nowych odsłonach, ale to tak btw ^^

Hnat 26.10.2009 12:17

Obiecywałem, obiecywałem... Więc piszę. Późno, bo późno, ale niestety obecny czas nie sprzyja dłuższym wypowiedziom pisemnym na forum (od piątku do niedzieli ledwo się wyrobiłem ze skomentowaniem "Szansy" i "Lerii", a także wstawieniem pewnych dupereli). Więc wybacz opieszałość.

Cytat:

Napisał Gio
Mężczyzna prawie truchtem wsiadł do samochodu, mówiąc pod nosem „A mama powtarzała, wszystko tylko nie deweloper”, i odjechał z piskiem opon.

Zdanie to jest takie strasznie ciągłe. Może warto byłoby dorzucić te dwa pogrubione przecinki?
Cytat:

Napisał Gio
- Bez taki żartów.

A nie "takich"?
Cytat:

Napisał Gio
Zosia stała wpatrując się w dwie kobiety idące środkiem ulicy nie wierzyła własnym oczom.

"Zosia stała, wpatrując się w dwie kobiety idące środkiem ulicy. Nie wierzyła własnym oczom."
Cytat:

Napisał Gio
...najpierw ona, potem Hania. Kto jeszcze? Właśnie, ciekawość zwykle jest najsilniejsza mimo, że to pierwszy stopień do piekła. Worek ze śmieciami wylądował w rabatce z kwiatami, a Zofia Kowalska szybkim krokiem, ruszyła w kierunku swoich przyjaciółek.

"...najpierw ona, potem Hania... Kto jeszcze?"
"...najsilniejsza, mimo że to..."
"...Zofia Kowalska szybkim krokiem ruszyła..."
Cytat:

Napisał Gio
Zofii wydało się, że to rezultat emocji jakie przeżyła- widział przez okno radiowóz

"Widziała" - ale to tylko drobna literówka.
Cytat:

Napisał Gio
Jednak Brandy, która była już bardzo doświadczona w życiu, wiedziała co dolega czarnowłosej.

Ten przecinek to ode mnie.

Tyle gwoli formalności.
Złajam Cię za to samo, co Aniołek: jak na osobę uzależnioną, to Hania przedstawiona jest całkiem niewinnie. Dopiero w ostatnich odcinkach jakoś wyraźniej ukazane zostały mroczne strony jej nałogu. Nie znam żadnego ćpuna, ale sądzę, że tacy ludzie mają dość zrytą psychikę i mocno osobliwe przeżycia.
Co do pomysłu z odwykiem - tu powiem jak Wałęsa: jestem za, a nawet przeciw. Z jednej bowiem strony raczej detoks dla narkomanów nie jest reklamowany w gazetach (odpowiedniej terapii szuka się przez lekarzy), z drugiej jednak rozumiem groteskowy ton "Niepokornych". Ten ostatni czynnik sprawia, że można sobie pozwolić na pewne nieco nierealne przegięcia. On zresztą w tym przypadku przeważa. Poza tym - skoro już teraz emituje się w telewizji reklamy o kierowcach na haju, to kto wie, czy niedługo nie będzie się "cudownych" kuracji dla narkomanów reklamowało w gazetach (zaraz obok ogłoszeń 0-700 :-P).
Zofia jakoś wyjątkowo niespecjalnie mnie interesuje. Dużo ciekawsza wydaje się być Brandy, która ciągle nie traci rezonu. Zachowuje się, jakby była dziedziczką, która po upadku komuny przyjechała odzyskać utracone włości. Przybyła prawie że znikąd (Stany... Co one znaczą wobec polskiej prowincji! :-) ), a myśli, że wszystko do niej należy i wszyscy mają się jej padać do stóp ze słowami "Przy Tobie, o Pani, stoimy i do Ciebie należeć chcemy". Do tego jest święcie przekonana o własnej doskonałości - tak fizycznej ("chyba nie ma innej kobiety z takim ciałem w moim wieku" - choć zapewne to efekt popularnych za oceanem operacji plastycznych), jak i psychicznej. Ona jest mądra, nieomylna (wie najlepiej, jak poradzić sobie z Hanią), przeżyła najgorsze sytuacje (narkomania) i umie z nich wyjść... Po prostu ideał! Ta wielkopańska poza jednak kontrastuje z chamskimi żarcikami rodem z gimnazjum ("Dostałaś okres?"), co w sam raz wpisuje się w groteskowy charakter opowieści.
Wrócę jeszcze do Hani. Cały świat zawalił jej się na głowę. Śmierć ojca, przybycie Judyty, rozpad przyjaźni z Zofią, teraz prawdopodobny szantaż siostry (ma ona przecież zdjęcia potwierdzające narkomanię bohaterki), a do tego jeszcze zamknięcie w piwnicy... Mam wrażenie, że starłeś ją na pył.

Pozdrawiam, czekając na ostatni odcinek.

P.S. Ciekawe, co tak szokującego Brandy znalazła w piwnicy.

Narcyz 26.10.2009 21:08

Oczywiście zgadzam się z Hnat'em (jeżeli chodzi o większość).

Chciałam Wam powiedzieć, że macie źłe pojęcie co do ćpunów którzy są na głodzie narkotykowym. Po pierwsze jest różnica między pojęciem brać narkotyki a ćpać. Przynajmniej według mnie (szczerze mówiąc to nie tylko). Ćpa się nałogowo i regularnie, a narkotyki się bierze z umiarem, wie sie kiedy można wystopować. Co do zachowania się osoby która jest na głodzie narkotykowym to jest ona odrzucająca, nie chce z nikim rozmawiać i zrobi wszystko aby zdobyć 'towar'. Taka osoba ma zazwyczaj podkrążone oczy i wygląda jakby nie spała kilka dni. Nie chce z nikim rozmawiać a nie daj boże jakby z nią ktoś chciał porozmawiać na poważny temat - czyli np. o jej problemach.

Więc według mnie Gio źle to przedstawiłeś, ale to tylko moje osobiste zdanie.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:23.