TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   PORADNIK - Jak zainstalować rzeczy z internetu (pliki packages) (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53532)

hellraiser 11.07.2012 16:32

Odp: PORADNIK - Jak zainstalować rzeczy z internetu (pliki packages)

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1547614)
Typ pliku Cię nie obchodzi, ważna jest jego nazwa.

Co za bzdura :o
Violet - problem tkwi w tym, że nadal zmieniasz samą nazwę pliku, a nie jego rozszerzenie, bo to masz domyślnie ukryte. By rozszerzenia plików były pokazywane, musisz wejść w Panel sterowania (i przełączyć na wygląd klasyczny [po lewej stronie])/Opcje folderów/zakładka Widok, tam odznacz opcję 'Ukryj rozszerzenia znanych plików' i zastosuj, dopiero teraz zmień rozszerzenie. Plikiem tekstowym o jedynie zmienionej nazwie NIC nie zdziałasz.

Violet 01.08.2012 18:38

Ale ja mam win7 i tam nie mam żadnej opcji zmiany na inny widok :/

Edit: a ok mam tam po prawej stronie miałam opcje widok to zmieniłam na duże ikony i mam ta opcje folderów
Edit2: JEST DZIAŁA!!! bardzo dziękuje wszystkim za pomoc

anie_1981 01.08.2012 21:34

Nightfall, ważna jest nazwa, czyli resource.cfg, to czy zapisać tekst jako txt, doc czy jeszcze inaczej i tak nie ma znaczenia, bo i tak trzeba potem edytować nazwę pliku i z Resource.txt zmienić na Resource.cfg... Dla mnie "nazwa pliku", to całość, a nie tylko to co jest przed kropką.

Laselight 06.08.2012 15:41

Mi fryzury z peggyzone dla małych dzieci i dzieci nie działają.;( Daję je do C:\Users\x\Documents\Electronic Arts\The Sims 3\Mods\Packages . Mam plik resource.cfg o takiej treści:

Cytat:

Priority 500
PackedFile DCCache/*.dbc
PackedFile Packages/*.package
PackedFile Packages/*/*.package
PackedFile Packages/*/*/*.package
PackedFile Packages/*/*/*/*.package
PackedFile Packages/*/*/*/*/*.package
Tylko jedną fryzurę udało się przerobić na .sims3pack. Inne pliki .package np. mody Nraas , fryzury z peggyzone dla dorosłych kobiet , rzeczy z XMS , skiny , pozy działa normalnie ;)

hellraiser 06.08.2012 17:03

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1559822)
Nightfall, ważna jest nazwa, czyli resource.cfg, to czy zapisać tekst jako txt, doc czy jeszcze inaczej i tak nie ma znaczenia, bo i tak trzeba potem edytować nazwę pliku i z Resource.txt zmienić na Resource.cfg...

Równie dobrze można to zrobić za pierwszym razem, tj. od razu zapisać jako .cfg, więc to moim zdaniem bez sensu.
Cytat:

Dla mnie "nazwa pliku", to całość, a nie tylko to co jest przed kropką.
Masz tu trochę racji, aczkolwiek tutaj najważniejsze było to, co było po kropce, czyli rozszerzenie, które było ukryte, a plik .txt nic nie da przecież ;) Najważniejsze, że problem jednak został rozwiązany i wszystko działa.

Laselight, skoro mówisz, że za wyjątkiem tych fryzur reszta plików .package działa normalnie, to z plikiem jest wszystko w porządku. Myślę, że akurat te fryzury są jakieś trefne i dlatego nie działają, ale mogę się mylić.

Chloé 08.08.2012 09:24

Jak zainstalować mod na usunięcie wspomnień? Nie radzę sobie z tym. Chodzi o wersję z możliwością wyboru kilku wspomnień, bez ich całkowitego wyłączenia. Robiłam tak jak w instrukcji ale nie wyskakuje okienko w którym się to wszystko ustawia.

Spectrum 08.08.2012 12:01

instalujesz mody 'nowym sposobem? czyli, że forder 'mods' znajduje się w moich dokumentach?

Chloé 08.08.2012 15:14

Folder znajduje się tam gdzie powinien wg twórców modów i dodatków, tj. Dokumenty/Electronic Arts/The Sims 3/Mods. Inne mody i dodatki z neta działają bez zarzutu, tylko tego nie potrafię zainstalować (słabo znam angielski :P)

Spectrum 08.08.2012 17:14

hmm.. mam pomysł. jeżeli zależy Ci na całkowitym wyłączeniu wspomnień (i zaintersowana jesteś Tym modem), ściągnij wersje która wyłącza wszystkie wspomnienia (download, link 3 -velocitygrass_no_automatic_memories.zip), lub link ostatni, który dopuszcza tylko te najważniejsze.

Chloé 08.08.2012 19:40

Mam ściągnięty właśnie ten ostatni link który dopuszcza najważniejsze wspomnienia, sęk w tym że po wrzuceniu w folder nie wiem co dalej robić by to okienko wyskoczyło gdzie można odhaczyć określone wspomnienia i fajnie jakby ktoś kto ma ten mod napisał jak to ogarnąć, będę wdzięczna. Wiem, że istnieje wersja spolszczona i na niej najbardziej mi zależy.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:54.