TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   The Sims 3: Zwierzaki - Wrażenia z gry (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61702)

anie_1981 09.11.2011 11:03

Odp: The Sims 3: Zwierzaki - Wrażenia z gry

Policz! :D Takie zadanie domowe.... 4 duże ptaki, 2 małe, 2 węże 1 żółw, 1 jaszczurka i 1 gryzoń... ;)

nmin 09.11.2011 12:10

Cytat:

Napisał Noemi:3 (Post 1471560)
Hehe, dzięki, skorzystam jak już po kilku godzinach nie będe mogła znaleźć. A na czym on właściwie polega? "Spawnuje" gdzieś szynszyle np. na parceli domowej?

Kliknij w link, to się dowiesz :rolleyes:

ginsei 09.11.2011 12:34

Ale mi wyższą matematykę zadałaś :D

Czyli masz 6 klatek i 5 terrariów? O.o Duży masz dom, nie ma co :D

anie_1981 09.11.2011 13:19

2 klatki, 4 gałęzie, 5 terrariów, razem 11 małych zwierząt... Sama się zdziwiłam, że mam 2 węże, bo w realu nie chciałabym ich mieć (zjadają inne zwierzaki i to żywcem). Ale w grze mają karmę... Nienaturalne, ale jeśli chodzi o mnie to był to strzał w 10-siątkę twórców gry.

Fatumka 09.11.2011 13:30

Anie zupełnie się z Tobą zgadzam... Chociaż jak trafił mi się wąż i za pierwszym razem go karmiłam to sprawdzałam, czy sim nie ma w łapie jakiejś małej myszki albo chomiczka...

anie_1981 09.11.2011 14:35

A jak tam ludzie u Was z gotowaniem dla zwierzaków? Bo u mnie ta opcja działa tylko w Appaloosa Plains. Mam dwa zapisy, z BP i SV, i nie mam takiej opcji. Ciekawe dlaczego. Musiałabym na próbę zacząć nową grę, może by było.

Searle 09.11.2011 18:35

anie, ja gram w SV i mam tę opcję, a dokładniej mają ją simowie, którzy posiadają przynajmniej jeden punkt gotowania.

nmin 09.11.2011 18:57

anie_1981, a może masz lodówki z Internetu, pobrane przed aktualizacją dodającą tę opcję? Dlatego opcja pojawiałaby się w AP, a w starych zapisach nie. Sama niestety nie sprawdzę starych zapisów, bo nie posiadam żadnego, zresztą i tak 90% obiektów mam z EA.

ginsei 09.11.2011 21:28

U mnie nadal się nie pojawiła ta możliwość (nie mam nic z neta), ale też nie sprawdzałam w innych miastach.

anie_1981 09.11.2011 21:36

W Bridgeport mam lodówkę STORE, taką ze zestawu "przyszłościowego", czy coś, wolę już chyba tą lodówkę, niż zwykłą i opcję gotowania. Ostatecznie zwierzaki mogą jeść suchą karmę, moje koty i pies taką jedzą i jakoś żyją... W Sunset Valley mam najdroższą lodówkę z podstawki, a też nie mam tej opcji. W sumie, to aż tak baardzo, to mi na gotowaniu dla zwierzaków nie zależy, ale jednak chciałabym móc czasem ugotować zebrom Ćwirów musli, lub coś dla psów. Może przemyślę ustawienie gdzieś najtańszej lodówki z podstawki, w dyskretnym miejscu. Jednak muszę sprawdzić dlaczego nawet na lodówce z podstawki nie mam tej opcji. Ja myślę, że jak zwykle, twórcom gry się wydaje, że gramy od nowa przy każdej łacie, dodatku czy akcesoriach... Ja co prawda dwa lub trzy razy przenosiłam Bardów i Ćwirów do nowych wersji ich miast (z modem NRaas Porter), ale mam te zapisy od naprawdę bardzo dawna. Nie mam zamiaru zaczynać od nowa w SV czy BP, bo gotowanie zwierzakom nie działa...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:11.