TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Sims 3 Seasons- przedpremierowe dyskusje. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63785)

tallje 08.08.2012 13:17

Odp: Sims 3 Seasons- przedpremierowe dyskusje.

Co do domków letniskowych na osobnych działkach to też mi ich brakuje- w dwójce można było tak robić, chyba nawet napisałam o tym poradnik : D
A co do kosmitów to przyznam, że w dwójce ich nie lubiłam, więc moja radość będzie podwójna, jeśli w trójce mnie zadowolą. Wtedy Seasons będzie chyba moim najlepszym dodatkiem =D Plus to, że według mnie każdy dodatek w trójce się uzupełnia - przykład? Sim będąc stylistą w stylizacji simów będzie kierował się pogodą; jelenie zobaczone zimą na ośnieżonym wzgórzu będą robiły lepsze wrażenie; wyjazd na słoneczny urlop w środku imy dla sima z cechą " Uwielbia ciepło". Ekstra! <3

e: A no tak,zapisywanie pomieszczeń. Wydaję się ciekawe, ale nie mam pojęcia jak będzie działać. Myślicie, że przyda się w pracy projektanta wnętrz?

Pink Panther 08.08.2012 13:18

Hmm... Teoretycznie w WP można mieć domek letniskowy... ;)

anie_1981 08.08.2012 13:26

Cytat:

Napisał Pink Panther (Post 1563784)
Takie błędy są najgorsze. Na przykład ja - wlepiam opowieści do "OJSG". Gdybym miał usuwać co chwilka rodzinki, to wolałbym chyba odinstalować dodatek. A byłoby mi bardzo szkoda, bo zapowiada się na najlepszy do tej pory :P

Ja się w zasadzie takich błędów nie boję. Są mody Twallana (NRaas'y), każdy robi coś dobrego dla gry, nie tylko "cheatuje", tak więc raczej nie powinnam być zmuszona do kasacji moich ludzi. Oczywiście liczę na to, że będzie mało błędów, wiem, zawiodę się. Ale pomarzyć wolno ;)

miłośniczka zwierząt 08.08.2012 13:41

tak, pomarzyć wolno tylko zawsze jeśli chodzi o ilość błędów w the sims 3 to niestety ale zawsze ja się rozczarowuje i jak kilka razy pod rząd muszę kasować rodzinki to wtedy odechciewa mi się grać. no bo po co tworzyć rodzinki skoro pojawi się jakiś błąd i niestety, ale kod resetsim nie zadziała i trzeba będzie kasować zapis i grać od nowa i jak tu stworzyć wielopokoleniowa rodzinkę? Ja się obawiam że te pory roku mogą być nie dopracowane i np. jak spadnie dużo śniegu to się, okaże że sim się zatnie i nic nie pomoże i co wtedy kasowanie zapisu?

Levkoni 08.08.2012 14:08

Ja w sumie jedyne błędy jakie pamiętam u siebie w grze, takie żeby przeszkadzały to odmładzanie simów po użyciu lustra, ale to naprawił jakiś patch i ten ostatnio co mi się zdarza z wyłączaniem gry, ale tu ewidentnie wina moda którego nie usunę bo mi za bardzo zależy, a ostatnio wszystko działa, więc na razie jest ok. Poza tym takie drobne błędy jak wymieniane już przeze mnie kiepskie stawianie własnych parcel czy inne tego typu bzdety. Ogólnie ja oprócz modów Twallana nie używam żadnych innych dodatków. Ostatnio tylko wgrałem skiny, bo już mnie denerwowało to, że wszystkie simy takie podobne do siebie. To wszystko, reszta dodatków pochodzi od EA.

Jeszcze wracając do domków letniskowych, fajnie by było, jakby można było kupować je w innych miejscowościach i wyjeżdżać tam na wakacje :D Dlaczego by nie? Byłoby to możliwe o ile miałoby się zapisaną grę na danej miejscowości. Skoro potrafili zrobić taki simport w ZG to cóż to dla nich stworzyć wymianę simów wewnątrzgrową ;p

anie_1981 08.08.2012 14:14

Chętnie wyjechałabym moją rodziną z BP, na wieś do AP na lato... Nauczyliby się jeździć na konikach, odetchnęli świeżym powietrzem... ;)

miłośniczka zwierząt 08.08.2012 14:20

mi wystarczy jak simy wyślę zima do Egiptu latem do Chin a jesienią/wiosna do Francji. Tylko że, jak cały czas będę miała błąd że po powrocie simów z wakacji ich dziecko zniknie to się, zirytuje i to mocno bo już nie raz ten błąd miałam. Ostatnio go miałam jak grałam w marcu. Bo w marcu kupiłam LW i błąd się, znów pojawił a ten błąd mam odkąd zainstalowałam PZ. I pisałam już do pomocy EA ale chyba jeszcze nic z tym błędem nie zrobili.Więc jak po zainstalowaniu CPR nadal ten błąd będę miała plus jakieś nowe mi się, pojawią to się załamię. Bo tak, obszerny dodatek na pewno błędy będzie miał to nie ulega wątpliwości.

Meggie 08.08.2012 16:03

SimGuruGraham zdradził na twitterze, że wraz z premierą The Sims 3 Cztery Pory Roku dojdzie ciekawa możliwość dla fanów The Sims 3. Otóż będziemy mogli wyłączyć automatyczne wspomnienia.

Cieszycie się? Denerwowało Was to, czy raczej było potrzebne?

Źródło: www.simy.pl

Chloé 08.08.2012 16:49

Super, mnie ta opcja bardzo cieszy, tym bardziej że nie udaje mi się zainstalować moda na wyłączenie wspomnień, ale mam nadzieję, że będzie można dodawać swoje własne wspomnienia. Aczkolwiek ważne wspomnienia automatyczne mogłyby zostać, np. o wzięciu ślubu czy osiągnięciu szczytu kariery, ale już wolę je zupełnie wyłączyć niż się z nimi tak męczyć jak teraz. Już pomijam fakt, że nawał wspomnień w mieście bardzo spowalnia grę. Dotychczasowy system jest totalnie niedopracowany, szkoda że trzeba czekać aż do Seasons by EA zechciało łaskawie naprawić to co skopała od dodatku Pokolenia, przecież już szmat czasu minął, a wystarczyłaby łatka...

easey 08.08.2012 17:06

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1563708)
To by wyjaśniało na trailerze tą końcówkę. Bo albo Kosmici porywają sami z siebie przypadkowych Simów, co byłoby dziwne, albo tego kolesia porywa sąsiad... :P Tylko co zrobić z takim porwanym sąsiadem... Wiem! Zamknąć w piwnicy! :P

o matko, współczuję sąsiadom twoich simów :D

Miejmy nadzieję, że takich bugów nie będzie, bo ta też nie chcę usuwac rodzin :/

e:
ta opcja z wyłączeniem wspomnień bardzo mi się przyda, bo te obrazki nad głowami simów psują zdjęcia :/

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:13.