TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   4 Pory Roku - proste pytania i odpowiedzi. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63843)

Searle 19.11.2012 18:28

Odp: 4 Pory Roku - proste pytania i odpowiedzi.

Cytat:

Napisał avenly (Post 1604008)
Jeżeli sim się przeziębi to na szpitalu powinna być opcja weź zastrzyk na katar. Chyba o to chodzi ?

Niestety nie mam takiej opcji.
A jakoś inaczej sim może szybciej wyzdrowieć? Może ma leżeć cały czas w łóżku?

Kosia 19.11.2012 18:36

Chyba to nic nie da, moj po prostu musial siedziec ciagle w domu, bo gdy wychodzil na dwor na dluzej to choroba sie tylko wydluzala, gdy juz zostal np 1 dzien choroby, to po wyjsciu na dwor z powrotem wracalo na dwa dni.
Zawsze mozesz usunac moodlet kodem, chyba to powinno zlikwidowac chorobe, tak samo jak dziala to w przypadku pchel u zwierzat.

nmin 19.11.2012 18:56

Czy Wasze Simy przebierają się automatycznie przed wyjściem na dwór zimą? U mnie jest chyba jakiś błąd, bo chociaż mogę tworzyć im stroje zimowe, Simy przed wyjściem z domu okręcają się, jakby się przebierały, i pozostają w swoich zwykłych ciuchach. Gdy każę przebrać małe dziecko, Sim podrzuca je i ono nadal ma na sobie sukienkę. Mimo to Simy nie marzną i nie upominają się o ciepłe ubrania. To chyba nie jest normalne?

anie_1981 19.11.2012 19:01

Ja mam najróżniejsze błędy, ostatnio na letnim festynie zbugowała się budka do pocztówek sezonowych, czy coś w ten deseń. Simka i jej kochaś siedzieli w niej długo i nie chcieli wyjść (ciekawe co robili :P ). Dopiero reset obiektu NRaasem i edycja parceli (wymiana budki na nową) pomogły. A co do lodowiska\toru wrotkarskiego, to była wina moda, NRaas Go Here. Uwielbiam ten mod, jest super i dlatego już zgłosiłam buga Twallanowi, mam nadzieję, że kolo się temu przyjrzy. Drugi błąd dotyczy konia, mam dwie identyczne furtki w płocie, dostęp do nich jest zapewniony, a koń z jednej furtki korzysta, a z drugiej nie chce. Dodam, że furtki są ustawione na zamknięte dwa wszystkich poza członkami rodziny. Zawsze to działało... :/ Do mnie też przyjeżdżają kosmici, w nocy, nie zauważyłam by coś skanowali. Raz był facet, a raz babka.

Kosia 19.11.2012 19:02

Raczej nie. U mnie sa drobne problemy z tym, ze simy nie zawsze sie przebieraja, gdy wychodza na dwor (nawet gdy temperatura jest na minusie) albo nie zawsze po powrocie do domu sciagaja zimowe ubrania. Nie wiem jak jest z malymi dziecmi, bo ich nie mam.
Prawdopodobnie Twoj przypadek to kolejny bug... Jak widac w nowym dodatku ich nie brakuje.

molly_k 19.11.2012 19:12

Też mam sporo błędów, ale dodatek mimo to jest genialny :D! Mam pytanie dotyczące przyjęcia z prezentami. Mimo, że miałam wolne miejsca na stołach, szafkach itp, wyskoczył napis, że przyjdą bez prezentów, bo nie mają gdzie kłaść :(. Co kupić, żeby mogli położyć prezenty?

Kosia 19.11.2012 19:17

Prezenty klada na podlodze... Na podlodze ukazuje sie taka okragla podstawka, dywanik, jakkolwiek to nazwac. Dlatego na podlodze potrzebuja duzo miejsca. :)

Simbelmyne 19.11.2012 20:00

U OJSG użytkowniczki eyvee zobaczyłam takie zdjęcie: http://i.imgur.com/SF4D2.jpg
Zastanawia mnie, czy jeśli UFO umrze np. poprzez spalenie lub utopienie to będą inne kolory duchów, czy może jest tylko ten jeden kolor? Z góry dziękuję za odpowiedź : )

Meggie 19.11.2012 20:36

U mnie ostatnio młody jak szedł robić psikusy, zbierać cukierki, kazałam mu się przebrać za tygrysa. Przebrał się, a jak wyszedł to przebrał się z powrotem w normalne ubranie -.-

Mrufka 19.11.2012 22:11

Cytat:

Napisał nmin (Post 1604070)
Czy Wasze Simy przebierają się automatycznie przed wyjściem na dwór zimą? U mnie jest chyba jakiś błąd, bo chociaż mogę tworzyć im stroje zimowe, Simy przed wyjściem z domu okręcają się, jakby się przebierały, i pozostają w swoich zwykłych ciuchach. Gdy każę przebrać małe dziecko, Sim podrzuca je i ono nadal ma na sobie sukienkę. Mimo to Simy nie marzną i nie upominają się o ciepłe ubrania. To chyba nie jest normalne?

To i tak niezle. Moje simsy sie przebieraja, ale zazwyczaj zajmuje im to ze 3 - 4 simowe godziny :) I tak stoja jak te słupy i zanim sie przebiora w pizame czy kurtke, czy w kostium to mijaja wieki. Nie zawsze ale baardzo czesto. Tak mysle, czy to moze byc wina tego ze mam dodatki Diesel i Luksusowy apartament? Strasznie to wkurza :(

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:36.