TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63973)

Chwalisława 16.09.2012 17:51

Odp: The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie wyłączania gry.
To mnie trochę irytuje, ponieważ jak wyłączam zapisaną grę na np. 1 dniu po pełni to jak znów włączam grę(tą samą rodzinkę) to nie mam tego 1 dnia tylko znów sierp i tak ciągle.

xMalwina 16.09.2012 18:27

Cytat:

Napisał smallcherry99 (Post 1580381)
Mam pytanie odnośnie wyłączania gry.
To mnie trochę irytuje, ponieważ jak wyłączam zapisaną grę na np. 1 dniu po pełni to jak znów włączam grę(tą samą rodzinkę) to nie mam tego 1 dnia tylko znów sierp i tak ciągle.

Tak po prostu jest. Za każdym uruchomieniem zapisu gra automatycznie dostosowuje fazę księżyca do sierpu. Nie ma w tym nic nienormalnego. :) Staraj się tylko nie wychodzić z gry w czasie pełni. Ja tak zrobiłam i ciągle miałam zombie w mieście. Za dnia, w nocy, nie ważne, jaka faza. Na okrągło. Wrzuciłam mod, żeby zniknęły - zadziałał tak solidnie, że teraz po usunięciu tego moda zombie dalej nie ma :P

Chwalisława 16.09.2012 18:33

Cytat:

Napisał xMalwina (Post 1580387)
Tak po prostu jest. Za każdym uruchomieniem zapisu gra automatycznie dostosowuje fazę księżyca do sierpu. Nie ma w tym nic nienormalnego. :) Staraj się tylko nie wychodzić z gry w czasie pełni. Ja tak zrobiłam i ciągle miałam zombie w mieście. Za dnia, w nocy, nie ważne, jaka faza. Na okrągło. Wrzuciłam mod, żeby zniknęły - zadziałał tak solidnie, że teraz po usunięciu tego moda zombie dalej nie ma :P

Czyli każdy tak ma? Myslałam, że mi się coś z grą stało :D

anie_1981 16.09.2012 18:36

Może postanie jakiś mod, który to poprawi, wiadomo, EA ma swoje muki. Mi jak dotąd udało się nie wychodzić z gry podczas pełni, więc mam fajnie.

Chwalisława 16.09.2012 19:12

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1580390)
Mi jak dotąd udało się nie wychodzić z gry podczas pełni, więc mam fajnie.

Mi też na razie nie . I chyba tego nei zrobię skoro są takie skutki :D

jatomamx3 17.09.2012 19:24

Kolejne chyba głupie pytanie z mojej strony... co to są te fasolki żelki i gdzie one się znajdują ???

Odnośnie medium to już wiem. :p

Chloé 17.09.2012 19:39

Cytat:

Napisał jatomamx3 (Post 1580665)
Kolejne chyba głupie pytanie z mojej strony... co to są te fasolki żelki i gdzie one się znajdują ???

Fasolki żelki są w roślinach i chyba w rozrywce też. Jedzenie ich powoduje rozmaite skutki, przedawkowanie może powodować śmierć.

Meona 18.09.2012 15:04

czy można zmienić czarownicę z powrotem w zwykłego sima?

Wednesday 18.09.2012 15:24

Cytat:

Napisał Meona (Post 1580814)
czy można zmienić czarownicę z powrotem w zwykłego sima?

Potrzebny jest do tego eliksir mocnego uzdrowienia :)

Fatumka 18.09.2012 19:15

Wybaczcie, jeśli powielę pytanie...
Czy jeżeli nie mam zainstalowanych "Po zmroku" to po zainstalowaniu "Nie z tego świata" będę miała wampiry, czy nie?
Mam PZ, więc instalka to nie problem, jednak jak dotąd z wszystkich dużych dodatków(bo akcesoriów akurat nie kupuję) uważam, że PZ było najbardziej zbugowane. Wolałabym grać bez PZ, dlatego chciałabym wiedzieć, czy jest ono niezbędne do istnienia wampirów?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:18.