TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Studenckie Życie - proste pytania i odpowiedzi. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=64691)

Gosia663 22.06.2013 14:44

Odp: Studenckie Życie - proste pytania i odpowiedzi.

Cytat:

Napisał Aki (Post 1723383)
Gosia663 to błąd gry. Od razu po załadowaniu panelu powinnaś mieć możliwość wprowadzenia swoich simów do wybranego przez siebie mieszkania bądź akademika. Może spróbuj ich wysłać na studia od razu po uruchomieniu gry, zanim komputer/laptop "zmęczy się" grą. U mnie takie rozwiązanie czasami pomaga ;)

Ja już wszystkiego próbowałam, usuwałam wszystkie fryzury, wyłączyłam kod i wysłałam ich na studia właśnie w tym momencie, w którym skończyłam grać, ech. Jednej simki nie mogę wysłać i tak samo jest z liczbą mnogą -.-

Edit: Jako tak znalazłam przyczynę błędu. Chyba ogólnie jakiś sim, albo w ogóle całe miasto jest zbugowane, bo gdy zrobiłam nową grę i wysłałam simów na studiach to wszystko działało bez zarzutu. Także zaczynam nową grę, usuwając tamtą, troche szkoda, ale no nic :p

Serakel 23.06.2013 20:52

Cytat:

Napisał anizali (Post 1695681)
Ja po prostu nic Simce nie każę robić, tylko pisać na bloga.
Jak się pojawi nastrójnik 'wypalony' to usuwam go testingiem :P

Jak usunęłaś to testingiem?

Nie wiem czy to problem czy tak powinno być, ale wydaje mi się, że moja simka studiów nie może skończyć. Na studiach już jest na pewno co najmniej 2 tygodnie i nie wiem kiedy w końcu te studia skończy. Jej kierunek to nauka i medycyna. Cały czas ma 18 z 48 zaliczeń (18 zdobyło w domu ucząc się nauki.) i w ogóle jej się to nie powiększa, a nad tym paskiem jest liczba 5. Poza tym w każdy poniedziałek pojawia się komunikat, że za 11 dni odbędzie się egzamin końcowy, we wtorki za 10 itd., a w każdy piątek chyba ma jakieś egzaminy, bo w czwartki może robić ściągi, a w piątki wtedy kiedy powinna mieć wykłady mogę jej dać (jak np. staraj się ciężko, wyluzuj, gadaj, śpij itp.) oszukuj na egzaminie, błagaj profesora o wyższą ocenę... Czy tak powinno być? Kiedy i czy w ogóle te studia skończy? Jak sprawdzić ile jej zostało?

KarolinaJ 24.06.2013 22:22

Serakel nastrójniki można usunąć wpisując kod testingcheatsenabled true a później z wciśniętym klawiszem Ctrl po prostu klikasz na wybranym nastrójniku :)

marandile 04.07.2013 20:20

Czy można zbudować własny akademik?

anizali 05.07.2013 14:40

Cytat:

Napisał Serakel (Post 1724420)
Jak usunęłaś to testingiem?

Wpisujesz trstingcheatsenabled true. Zatwierdzasz enterem.
Potem z wciśniętym schiftem klikasz na nastrójnik ;)

Gejowniczek 06.07.2013 22:44

Mam nietypowy problem. Gram sobie simem, który chce mieć jak najwięcej dzieci i zapładnia wszystkie simki w wieku produkcyjnym a i staruszki odmładza. Taki jurny chłopak. Czasem żniw byłyby dla niego studia. Niestety on, pazera, kupił sobie na przestrzeni czasu dyplomy wszystkich kierunków i teraz nie może rozpocząć studiów. Czy da się to jakoś cofnąć? Bardzo mi zależy. Pytam poważnie.

Chloé 07.07.2013 08:10

Studentki i tak nie mogą mieć dzieci, gdyż mechanika gry jest oparta na WP więc nie wiem po co ci to ;P
Ale odpowiadając na pytanie - jeśli nie możesz dyplomów sprzedać normalnie to Master Controller ma zdaje się opcję kasowania nagród kupionych za punkty życiowe.

Gejowniczek 07.07.2013 12:03

Cytat:

Napisał Bindi (Post 1730045)
Studentki i tak nie mogą mieć dzieci, gdyż mechanika gry jest oparta na WP więc nie wiem po co ci to ;P
Ale odpowiadając na pytanie - jeśli nie możesz dyplomów sprzedać normalnie to Master Controller ma zdaje się opcję kasowania nagród kupionych za punkty życiowe.

Hola hola! Chodzi o Wymarzone Podróże, jeśli dobrze rozumiem akronim? Przecież mój sim wrócił z Chin z wianuszkiem dzieci w drzewie genealogicznym :) Więc tam zapładniać się da. Widzę, że najnowsza wersja Master Controllera ma opcję wyzerowania kierunku studiów.

ABC3003 12.07.2013 14:02

Mam pytanie odnośnie edycji limitowanej. Chciałam odblokować zawartość Pakietu Imprezowego, ale kiedy wpisuję adres strony, to pojawia mi się, że taka strona nie istnieje. (404 - nie znaleziono strony) Co mam zrobić? :(

anizali 12.07.2013 14:58

Może źle wpisujesz :|

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:25.