![]() |
Odp: The Sims 3 - Rajska Wyspa - proste pytania i odpowiedzi
U mnie też wystąpił błąd. Mianowicie, moja simka odkryła wyspę poprzez zbadanie jamy w Syreniej Grocie(czy coś takiego) i ta mgła, która zasłania wyspy, nie chce się ulotnić. Nie można zrobić nic na tej wyspie, bo wszędzie jest ta mgła. Miał ktoś taki problem?
|
up@ Na początku też tak miałam. U mnie wystarczyło zrobić zapis,wyjść z gry i poczekać aż komputer odpocznie.
|
Kupiłem nagrodę Przyjaciel Krakena. Niestety przy każdej łodzi, na którą klikam, opcja Wypuść Krakena jest nieaktywna. Gdy na nią wjeżdżam kursorem pojawia się info, że Kraken nie może zaatakować tej łodzi. No to co do diaska może zaatakować? Jak go wezwać?
|
Mlecyk - wyszłam z gry i wróciłam do grania na następny dzień i dalej tak jest.
|
@Sectumsempra u mnie było podobnie, dopiero jak inny sim z tej rodziny wszedł na taką wyspę to mgła cudownie zniknęła.
@Gejowniczek - testowałeś wszystkie łodzie? U mnie wyskakuje ten sam komunikat na wszystkich łodziach oprócz jednej - szybkim obiekcie skimtrona. Kraken nie zaatakuje również na terenie do nurkowania i łodzi w biegu, musi ona znajdować się gdzieś na oceanie z simem na pokładzie. Godzina wezwania też jest istotna, musi być chyba po 16:00. |
Mam takie pytanie do was: Jeżeli mam kilka prywatnych parcel (domów) to czy jak wprowadzę tam sima (rozdzielając rodzinę) to będę grać jedną rodziną czy dwiema na raz? Próbował ktoś z was tak zrobić?
|
Ja próbowałam, przeprowadzają się wszyscy albo nikt. Nie da się tak podzielić rodziny, by część osób uważała za swój dom jeden dom, a druga część drugi. Zawsze sterujesz całą rodziną. Chciałam by młoda parka wyprowadziła się od rodziców ale mieszkała w drugim domu no i się nie da właśnie. Można oczywiście w każdej chwili wejść do dodatkowego domu i tam mieszkać, ale zawsze jest ta opcja powrotu do domu po nakierowaniu myszy na avatar Sima.
|
Właśnie tak myślałam, że się nie da. Szkoda! Twórcy gry mogli to przemyśleć... Dziękuję za odpowiedź, anie ;)
|
Jak się opalać na ręczniku? Można kupić takowy ręcznik? Mój sim samoczynnie miał dwa razy opcję, żeby się opalać ale nie ma ręcznika w wyposażeniu.
|
Wystarczy, że klikniesz, np. na plażę i klikniesz "odpręż się", czy coś takiego tam było. Ręcznik pojawi się sam. Czasem nawet z parasolką i radiem :)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:08. |