TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Hebe 30.06.2014 17:23

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Ja też już wolę królicze nory. Przynajmniej można w podglądzie miasta wykonywać na nich interakcje, np. w kinie czy ratuszu. Ale skoro częściowo zamknęli świat, to nie dziwię się, że zastosowali takie rozwiązanie.

Irbis 30.06.2014 17:28

No i teraz pytanie: skoro nie będzie budynków, w których simy mogą pracować, to co będzie w tym mieście prócz budynków mieszkalnych? Podobno jeden sektor miasta ma być tylko publiczny, więc jakieś budynki muszą w nim być. Czy będą to same restauracje i inne lokale nie będące króliczymi norami? Jeśli tak, to super :D
Myślę, że znajdą się w tym mieście o wiele ciekawsze miejsca niż kino czy restauracja, na których można było jedynie wykonywać interakcje i patrzeć jak sim znika w środku. Bo jeśli będzie restauracja do której sim wejdzie, usiądzie przy stoliku i zamówi danie dla siebie i wybranki swego serca, to dla mnie o wiele lepsze niż trójkowe kino.

Chciałabym poznać odpowiedzi na te pytania, grając już w tę grę :D

Pink Panther 30.06.2014 17:44

Irbis, wydaje mi się, że pokazywali na jakimś zdjęciu, że Sim normalnie wchodzi do jakiegoś klubu, knajpy czy czegoś i nie jest to królicza nora.
Faktycznie, takie rozwiązanie byłoby świetne, aczkolwiek mogli zostawić ratusz, posterunek itd. w mieście, nawet, jeśli miałby być króliczą norą. Wtedy miasto naprawdę wyglądałoby jak miasto.

Jestem bardzo ciekawy, jak świetna byłaby ta gra, gdyby Maxis nie sprzedało się EA.

Irbis 30.06.2014 20:19

No właśnie zastanawiam się, jak to będzie z ratuszem, komisariatem i szpitalem. Czy simki będą rodziły dzieci poza miastem, czy też tylko w domu? Kto przyjedzie, gdy dom naszych simów odwiedzi złodziej?
Zapewne wszystkiego dowiemy się w odpowiednim czasie, no ale ta ciekawość ... :D

Królewicz Grudkowego Kosmosu 30.06.2014 21:25

Jak dla mnie to zamiast usuwać królicze nory, EA mogłoby zredukować ilość parcel publicznych do minimum, czyli np: zamiast biura, ratusza, komendy, biblioteki i może redakcji, mogliby utworzyć urząd miasta (w mniejszych miastach tak jest), tak samo boisko mogłoby być od razu w parku, a sklepy spożywcze, księgarnie, kina i restauracje mogłyby być w jakimś centrum handlowym. Myślę że to by było ciekawsze, a do tego także bardziej wydajne.

A co do wyjazdów wiele to nie zmienia, bo i tu, i w króliczych norach simów nie widać. :(

Pink Panther 30.06.2014 21:27

Cytat:

Napisał Mika (Post 1819112)
zamiast biura, ratusza, komendy, biblioteki i może redakcji, mogliby utworzyć urząd miasta

A czy to nie są przypadkiem polskie realia? ;P Nie zapominajmy, że tworzą tę grę na podstawie hamerykańskiego życia.

anie_1981 30.06.2014 21:29

Mika, popieram. W TS3 królicze nory to całkiem ładne budynki, ale zajmują dużo miejsca, a parceli publicznych różnego typu było więcej z dodatku na dodatek, no i ze Store też dochodzą. Przydałby się właśnie jakiś większy, konkretny budynek, wszystko w jednym.

ginsei 30.06.2014 21:56

Mnie tam szkoda, że króliczych nor, w ramach pracy, nie będzie. Próbowałam się przekonać do "otwartych" zatrudnień, ale mnie Simy potrafią tak zmęczyć, że cieszy mnie, kiedy idą sobie do pracy (do króliczej nory), a ja mam czas dla innych postaci. Mogła by być praca otwarta, ale żeby np. można było jakoś zautomatyzować Sima (czyli na przykładzie stylistki - sama obsługuje klientów, ubiera i stylizuje ich, żebym ja nie musiała przy tym być i klikać po kolei na każdego chętnego, żeby go moja Simka łaskawie obsłużyła). Więc, jeśli kucharka byłaby takim otwartym zawodem, to żeby sama robiła zamówienia z lokalu, a nie, żebym ja przy tym była, otrzymywała info od kelnera "pan ze stolika 5 chce rybę z frytkami, a pani od stolika 3 - sajgonki", klikała swoją Simką na kuchenkę i kazała jej te dwa dania przygotowywać. Niech ona to sama robi, ja z chęcią popatrzę w wolnej chwili.

Co do pomysłu ze zmniejszeniem ilości parcel - ja bym była jak najbardziej za. Bo jakby teraz chcieć postawić te wszystkie specjalne parcele (wliczając w to wszystkie rodzaje klubów itd.) w TS3, to strasznie wielkie powinno być miasto. A im więcej takich publicznych parcel, to tym mniej Simów będzie ich odwiedzać (mnie się przynajmniej nie zdarzyło, żeby jeden Sim był w dwóch miejscach naraz). Boli mnie zwłaszcza to, że nie można połączyć kilku otwartych parcel (np. duży park z placem zabaw, bądź zwierzęcym parkiem, albo żeby pod ziemią był klub dla wampirów, a na powierzchni np. ekskluzywny). Co prawda, skoro TS4 ma mieć dzielnice, to może będą dublować Simy, żeby miasto było "żywsze"?

Maxsis "sprzedał się" EA? To nie było czasem wrogie przejęcie?

Caesum 30.06.2014 22:17

Tak btw, widział ktoś tę petycję? :D Znalazłem w komentarzach na twitterze jednego z guru.

Mamełe 30.06.2014 23:44

Tramwaj i parostatek są tylko dekoracjami. Nie zdziwiło mnie to, chociaż trochę mi przykro z tego powodu.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:34.