TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Kerbi 01.07.2014 11:51

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

SimGuruGrant w sprawie pewnego zamieszania (wpisy z wczoraj): "Nie jest to coś, co możesz wybrać, ale są przypadki, że twój Sim będzie leworęczny. Oznacza to, że będzie wolał używać lewej ręki np. podczas mówienia, podnoszenia napojów. Ale równie dobrze Sim może być praworęczny". (Źródło: 1, 2)

anie_1981 01.07.2014 13:04

Czyli co, raz na kilka pokoleń rodzi się mańkut?

Caesum 01.07.2014 13:18

W dużym skrócie chodzi o to, że jak ktoś zrobił animację, tak oni wrzucili ją do gry i nie przejmowali się, czy sim robi co lewą ręką, prawą czy stopą. Pewnie nawet nie myśleli o podziale na prawo/leworęcznych i robili jak im się bardziej podobało.

CzekoladowaZłośnica 01.07.2014 13:30

Co do tych króliczych nor to mi nie przeszkadza, że w tej kwestii powrócili do dwójki... Jeśli chodzi o te parcele publiczne i ma być ich 5 to wydaje mi się, że to będzie siłownia, biblioteka, bar/restauracja, park i kino. Wnioskuję to z dotychczasowych filmików i zdjęć...
A wracając do małych dzieci i ich rzekomym "pojawią się w jakimś dodatku" to mam ku temu wiele wątpliwości, a w sumie to nie wierzę w to wcale, Dlaczego? Bo jak sobie wyobrażacie dodanie "nowej" grupy wiekowej? Na przykład:
Macie swoją rodzinkę. Mama, tata i dziecko (to w wieku szkolnym). I Simka zachodzi w ciążę i co? To drugie dziecko jakimś cudem będzie miało więcej etapów? Niemowlę, małe dziecko i dziecko? Więcej by z tym było roboty aniżeli od razu by to dali w podstawce..
A co do jednakowego wzrostu nastolatków, dorosłych i seniorów to może będzie tak, że te wszystkie grupy wiekowe będą mogły łączyć się w pary? Do tej pory nie mogliśmy zrobić tak żeby nastolatek był w związku z dorosłym albo seniorem... Gdyby się okazało, że o tym pomyśleli to byłabym nawet zadowolona... Pamiętacie może, kiedyś też były jakieś pytania dotyczące wzrostu.. A! już wiem! Pytanie brzmiało czy my sami będziemy mogli ustawiać wzrost, tworząc karzełki i wielkoludy :). I odpowiedź brzmiała, że nie, bo za dużo by było pracy przy animacji.. Więc może twórcy stwierdzili, że lepiej dać tych Simów w równym wzroście, ale z możliwością łączenia ich w pary.. Sama jestem ciekawa co z tego wyniknie.

Pink Panther 01.07.2014 13:32

Czytałem chyba na DOTSim czy gdzieś, że nie będzie można robić związków dorosłych/emerytów z nastolatkami :/

CzekoladowaZłośnica 01.07.2014 13:43

No to co po co w takim razie równy wzrost??? Najwidoczniej z LENISTWA.

Kędziorek 01.07.2014 13:45

Cytat:

Napisał CzekoladowaZłośnica (Post 1819270)
A wracając do małych dzieci i ich rzekomym "pojawią się w jakimś dodatku" to mam ku temu wiele wątpliwości, a w sumie to nie wierzę w to wcale, Dlaczego? Bo jak sobie wyobrażacie dodanie "nowej" grupy wiekowej? Na przykład:
Macie swoją rodzinkę. Mama, tata i dziecko (to w wieku szkolnym). I Simka zachodzi w ciążę i co? To drugie dziecko jakimś cudem będzie miało więcej etapów? Niemowlę, małe dziecko i dziecko? Więcej by z tym było roboty aniżeli od razu by to dali w podstawce..

W dwójce młody dorosły został dodany w dodatku "Na studiach". Trochę na innych zasadach, ale i tak nie widzę wielkiego problemu w dodaniu nowej grupy wiekowej do gry.
Emeryci może nie, ale chciałabym bardzo, żeby młodzi dorośli mogli się łączyć w pary z nastolatkami. Bo mam później parę nastolatków, jedno z nich dorasta i żadnej romantycznej interakcji nie ma :/

Caesum 01.07.2014 13:46

PP, spodziewałem się, że tak będzie. Z pewnością uznali to za niemoralne i dające zły przykład dzieciom(bo ofc dzieci to liek 99% fanów gry). No ale od czego są mody.

Pink Panther 01.07.2014 13:47

Też mnie to zawsze denerwowało, że nastolatkowie nie mogą mieć związku ze starszymi od siebie Simami.
A byłyby takie świetne historie o przystojnym i bogatym emerycie, który za kasę wykorzystuje nastolatki, aż jedna zachodzi w ciążę <3333

CzekoladowaZłośnica 01.07.2014 14:06

Może w THE SIMS 100 o tym pomyślą...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:33.