TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Pink Panther 01.07.2014 14:08

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Ja tam czuję, że na Czwórce się skończy i nawet Piątki nie będzie.
Znaczy wiem, że Twój komentarz jest ironicznie napisany ;P

e: "Czas w grze upływa nieco wolniej niż w The Sims 3." i bardzo dobrze <3

NaNiKo 01.07.2014 15:44

Cytat:

Napisał CzekoladowaZłośnica (Post 1819274)
No to co po co w takim razie równy wzrost??? Najwidoczniej z LENISTWA.

Lenistwo lenistwem, a dzisiejsza młodzież faktycznie bardzo często jest wzrostu dorosłych. Więc może akurat tu postanowili z lenistwa pójść w stronę urealnienia gry :P

Dodanie nowej grupy wiekowej- też nie widzę problemu. Chociaż wolała bym, żeby dali to w aktualizacji/łatce/ niż w dodatku. Mogliby jakoś próbować chociaż odkupić swoje winy dając to "za darmo"...

@up: niestety nie zabija się kur dających złote jajka, i pewnie będzie i ts5 i ts6... nie wszyscy potrafią zakończyć z klasą, co gorsze- póki co EA wcale nie próbuje zrobić świetnej gry, która można byłoby zostawić jako ostatnią wersję na lata.

Caesum 01.07.2014 16:03

EA i klasa, wut. To się nawzajem wyklucza. :P

Libby 01.07.2014 17:00

A miało być, że będzie można zmieniać wielkość parceli, na której się mieszka...

NaNiKo 01.07.2014 17:03

Cytat:

Ekrany ładowania będą trwały mniej niż pół minuty.
I po co pisać coś takiego? Podejrzewam, że słabszy komputer czy nowy dodatek i zacznie to trwać wieki.

Effie 01.07.2014 17:14

Cytat:

Kiedy jeden z naszych Simów odwiedza inny świat, możemy bez problemu przełączyć na widok reszty rodziny, która została w domu.
To mi się podoba :)

Cytat:

Czas w grze upływa nieco wolniej niż w The Sims 3
Super, że już Sim nie będzie np. godzinę jadł śniadania :) Z drugiej strony ja swój czas na grę poświęcam po jednej simowej dobie, więc skutek będzie taki, że czasu realnego poświęcę na nią więcej xd

Cytat:

SimGuruGrant zapewnia, że stworzyli fajny system urządzania przyjęć.
Jako istota aspołeczna nie organizuję przyjęć (kilka razy próbowałam, ale zajmowanie się gośćmi jest nudne i bezużyteczne), więc jestem ciekawa czy wymyślili coś, co mnie zainteresuje :)

Cytat:

SimGuruGrant sprecyzował swoją ostatnią wypowiedź odnośnie prawo- i leworęczności Simów. Pisze, że to nie jest coś, co możemy wybrać, ale istnieje szansa, że nasz Sim będzie leworęczny. Jako przykład podaje, że Sim będzie brał napój do lewej, a nie prawej ręki.
Byłam przekonana że czytałam poprzednio (jak była informacja, że nie są ani prawo- ani lewo-), że to zależy właśnie od tego jak było im wygodniej przy tworzeniu animacji (że Sim niektóre czynności będzie wykonywał lewą a inne prawą ręką). Widocznie wtedy źle zrozumiałam, albo zmienili zdanie. Tak czy owak jest mi to obojętne :P

anie_1981 01.07.2014 17:19

Nie chce mi się załadować ta strona:

http://sims.arhn.eu/2014/07/nowe-ciekawostki/

Może ktoś wstawić tekst?

Daisy 01.07.2014 17:23

"SimGuruGrant sprecyzował swoją ostatnią wypowiedź odnośnie prawo- i leworęczności Simów. Pisze, że to nie jest coś, co możemy wybrać, ale istnieje szansa, że nasz Sim będzie leworęczny. Jako przykład podaje, że Sim będzie brał napój do lewej, a nie prawej ręki.
Będzie można wybrać, które rodziny żyją w naszym sąsiedztwie.
Simowie mogą podróżować pomiędzy wszystkimi dostępnymi w grze światami, odwiedzać tam znajomych, a także przeprowadzić się.
Podczas podróży Sim nie traci znajomości, pracy ani niczego innego.
Kiedy jeden z naszych Simów odwiedza inny świat, możemy bez problemu przełączyć na widok reszty rodziny, która została w domu.
Ekrany ładowania będą trwały mniej niż pół minuty.
Nie można powiększyć parceli, na której mieszkają nasi Simowie.
Simowie przebierają się tak samo, jak w The Sims 3, a ich stroje można zaplanować klikając na szafę.
Na razie nie ma planów dodania do gry Wielkiej Stopy, ale niewykluczone, że pojawi się w przyszłości.
Nowa Galeria bardzo ułatwi przeniesienie wybudowanego domu na większą parcelę, jeśli zajdzie taka potrzeba.
Czas w grze upływa nieco wolniej niż w The Sims 3.
Dom może składać się z trzech pięter plus strychu. W przyszłości możliwe będzie dodanie kolejnych pięter.
W grze jest wiele kodów; większość taka sama, jak w The Sims 3.
Dni tygodnia będą wyświetlane.
Simowie będą mieli wolne od pracy.
SimGuruGrant zapewnia, że stworzyli fajny system urządzania przyjęć.
W grze będą aspiracje i osiągnięcia."

Proszę, to ten tekst.
Podoba mi się to podróżowanie między światami, jestem tego bardzo ciekawa, mam nadzieje że będzie chodzić to dość płynnie. Co do długości ładowania się ekranów na pewno będzie to dłuższy czas jak dojdą dodatki, jak już teraz jest to mniej niż pół minuty to pewnie potem dojdzie do kilku:( I jednak parceli nie można powiększać, szkoda...

Mroczny Pan Skromności 01.07.2014 17:25

@Effie - ja bym się nie zdziwił, jakby się okazało, że z tym upływem czasu chodzi o to, że simy będą się po prostu wolniej starzeć. Zaraz się pewnie pojawi kolejne "doprecyzowanie" w tej sprawie.

anie_1981 01.07.2014 17:29

Dzięki Daisy :)

Z tego co przeczytałam, to chyba wszystko już było, poza może tym, że dom może się składać tylko z trzech pięter + strychu... Osobiście wolałabym, by poszli w drugą stronę.. Marzy mi się drapacz chmur, ale niestety to nie Minecraft...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:15.