TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

LepkiePaluszki23 08.05.2016 18:36

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą

Jeżeli będziesz czyściła rejestr, np. Ccleanerem to uważaj na pliki The Sims

funny55 09.05.2016 17:28

Instalowałam wszystkie części gry na nowym komputerze ,folder The Sims 2 przeniosłam ,ze starego kompa i nadal mam ten sam problem ;//

Hebe 09.05.2016 17:35

Cytat:

Napisał funny55 (Post 1873560)
Instalowałam wszystkie części gry na nowym komputerze ,folder The Sims 2 przeniosłam ,ze starego kompa i nadal mam ten sam problem ;//

Co dokładnie przeniosłaś? Próbowałaś instalować grę "na czysto" - bez starych zapisów itd.?

funny55 09.05.2016 18:52

Cytat:

Napisał Hebe (Post 1873561)
Co dokładnie przeniosłaś? Próbowałaś instalować grę "na czysto" - bez starych zapisów itd.?

Odpaliłam "nową" grę ,a następnie skopiowałam cały folder z starego kompa i przeniosłam na nowy.

Hebe 09.05.2016 19:52

A na czystej grze też masz takie problemy?

funny55 09.05.2016 20:56

Cytat:

Napisał Hebe (Post 1873582)
A na czystej grze też masz takie problemy?

Nie mam ,więc nie wiem w czym tkwi problem :|:|:|

Hebe 10.05.2016 08:44

To spróbuj przywrócić początkowy stan gry (na forum są poradniki jak to zrobić). Może stare pliki są uszkodzone i to powoduje problemy.

CademZoe 12.05.2016 17:50

Dobra, niestety i ja mam problem :( Mam ustawione wszystkie opcje aparatu na jak najwyższe (obraz mam na duży, grafikę na najwyższą bez kompresji itp.) i sprawdzam teraz plik ze zdjęciami, a niektóre zdjęcia są duże, najwyższej jakości, a niektóre malutkie, ze słabą grafiką :( Da się to jakoś zmienić? Chciałam kiedyś zrobić OJSG i teraz wszystko poszło na marne.

Kędziorek 12.05.2016 17:58

Ileż to już razy było tu pisane o problemach ze zdjęciami :rolleyes: A remedium jest zawsze jedno: Fraps. Polecam zajrzeć do poradnika ;)

Fangtasia 13.05.2016 19:28

Jak i gdzie umieszczać dodatatki z internetu

Witam. Mam okazję grać znowu w simsy i chciałabym urozmaicić sobie grę dodatkami.
Mam sporo dodatków z płyt (zamieszczanych kiedyś w Komputer Gry), są tam instrukcje jak instalować i gdzie, ale i tak niektórych przedmiotów nie widać. Przykładowo przy tworzeniu postaci zamiast fryzur są królicze łby.... (A teraz nie mam dostępu do gazet - instrukcji które mam w domu więc potrzebuję pomocy).

A teraz znalazłam fajne przedmioty na internecie i też chciałabym je pododawać - ale tam zdarza się, że piszą, że trzeba mieć jakiś program, jakiś mesh - a ja nawet nie wiem co to jest. Tak samo co niektóre Sims2Pack nie działają prawidłowo. Czy mógłby mnie ktoś oświecić? Krótko wytłumaczyć jakie programy trzeba by dodatki działały i jak wygląda cały proces? Jakieś menadżery dodatków i obsługi plików... Rozumie, że w folderze EA w dokumentach w simsach tworzymy folder Downloads i tam wsadzamy pliki.

Jeszcze jest ta sprawa, że koleżanka u której gram w Simsy zainstalowała je na dysku e, tymczasem pliki zapisu gier są na systemowy - c. Rozumie, że nie ma się na to wpływu gdzie umieszcza się, samoistnie, folder z simami?

Proszę o wyrozumiałość i wskazówki albo wskazanie mi tematu w którym poruszana była prawidłowa instalacja plików pobranych z internetu...Pytam bo nie chcę narobić koleżance bałaganu na komputerze....

Dziękuję z góry!

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:28.